12.10.2012

Perjantain leipomukset - Friday's baking

Paistoin äsken sienipiirakan. Laiska kun olen, tein sen helpon kaavan mukaan.

Laiskan leipurin sienipiiras:

valmis taikinapohja (voitelin pyöreän vuoan, jolle sen kauniisti taputtelin ;O)

suppilovahveroita noin puoli litraa
pakasteparsaa (pieni pussi)
poroviipaleita leikattuina pienemmiksi, tai pekonia tms.

Keskenään sekoitettuna päälle:
juustoraastetta
creme fraiche tai paksua ruuanlaittokermaa tms., mitä kaapista sattuu löytymään...
kananmuna
ripaus valko - tai mustapippuria

Hienous paistetaan noin 200 asteessa noin parikymmentä minuuttia.
Nautitaan vaikka hyvässä seurassa hyvän punaviinin kera! ;O)


I have just baked a mushroom pie. Lazy as I am, I made it by an easy formula.


Lazy baker's mushroom pie:

Prepared dough ( I bought one)
mushrooms, about half a liter ( I used yellow stems)
frozen asparagus (small bag)
reindeer slices (cut into smaller), or bacon, etc.


Mix with each other:
grated cheese
creme fraiche or heavy cream, etc., what happens to be available in the fridge ...
egg
a touch of white - or black pepper

Bake in the owen about 200 degrees for about twenty minutes.
Enjoy with good company, you can have even good red wine! ; O)



Jälkiruuaksi tein Viherpiiperryksen Katjan ohjeen mukaan kaurakeksejä, joista minulla tuli kyllä lastuja... Hyviä, koemaistelin jo äsken.

For dessert, I made according to Katja fromViherpiiperrys blog's  instructions oat biscuits, of which mine became chips ... Anyway, good, I have just tasted.


Kaurakeksit

2dl kaurahiutaleita
50g voita sulana
1dl sokeria
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna
 
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopuksi kananmuna. Sekoita kevyesti, älä vatkaa.
Tee taikinasta kasoja (n. reilu 1tl) pellille ja paista uunissa 200 asteessa n.5min.


Oat Biscuits
2 dl rolled oats
50g melted butter
1 dl sugar
1 tbsp plain flour
1 tsp baking powder
1 egg

Mix the dry ingredients together first. Add the melted butter and then the egg. Stir gently, do not whip.

Shape into heaps (about 1 tsp fair) a baking sheet and bake in the oven at 200 degrees about five minutes.



 

22 kommenttia:

  1. Thanks for sharing these recipes! You had mentioned mushroom pie before but I wasn't sure what it was. Yours looks very tasty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks, Outlawgardener! Everything has been eaten now...

      Poista
  2. Tuota piirakkaohjetta taidan hyödyntää;minun esikoiseni oli sienimetsällä ystävänsä kanssa ja toi saaliinaan kantarelleja suppiksia. En ole kovinkaan sienien ystävä,mutta toki haluan käyttää hyvät raaka-aineet hyväkseni,kun tyttökin nähnyt vaivaa niiden keräämiseen. Sienet yhdistettynä,vaikkapa pekoniin kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli. Kaikki meni jo. Sekä sienipiiras että kaurakeksit. Kiitos vielä hyvästä keksiohjeesta. Tykkään tuollaisista helpoista ja nopeista leipomisista. Pitää opettaa Annekin tekemään noita, ja miksei Timokin.

      Poista
  3. Sadun, it sounds delicious and, what important for me, pretty simple! Thank you!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The recipes I use, must be simple. I don't want to cook or bake for hours...

      Poista
  4. Herkullisen näköinen ja varmaan myös -makuinen piirakka. Taitaa päästä kokeilulistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ja kaikki meni! Meillä ei eväät vanhene...

      Poista
  5. Lueskelin sipulipiirakka juttua, ja minulle tuli hurja nälkä. En viitsi sipulipiirakkaa ruveta näin illalla tekemään, mutta jääkaapille taidan siirtyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka oli hyvää, samoin nuo kauralastut. Lapset ja mies tykkäsivät ja niin minäkin.

      Poista
  6. Kuulostaa hyvältä , taidan kokeilla ;)
    Mukavaa perjantain jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli. Teilläkin näytti olevan hienot perjantaimurkinat! Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  7. Kiitos reseptistä! Ollaan juuri lähdössä sieneen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Mulla on tuollaiset puolivalmiit pikareseptit, sillä en viihdy hellan ääressä, mutta tykkään syödä hyvää...

      Poista
  8. Mums..piirakka näyttää ja kuulostaa tosi herkulliseltä, samaten kauralastut:-)

    VastaaPoista
  9. Olet kyllä aivan höynähtänyt tuohon leipomiseen - kukakohan meillä leipoisi joskus? Ehkä on vaan parempi jättää väliin näillä kiloilla... Mukavaa vkonloppua!

    T. Sari

    VastaaPoista
  10. That mushroom pie does look delicious.

    VastaaPoista
  11. Satu, I liked the recipe of oat cookies, I'll try to do them. Do you know how to cook the pumpkin soup? I've been to Kotka yesterday and ate very delicious pumpkin soup!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry, Nadezda, I have never made or eaten pumpkin soup...

      Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...