22.10.2012

Syysloma oli ja meni - Autumn holidays are over

Oli oikein mukavat viisi päivää syyslomalla Kaakkois-Suomessa. Tein puutarhatöitä, kun sää salli. Haravoin niin paljon, että niskaan koskee, mutta puutarha on nyt siisti. Vielä riittää lehtiä haravoitaviksi, sillä Amerikan jalopähkinä pitää lehdistään tiukasti kiinni pakkasiin asti. Leikkasin kaikki punaherukkapensaat, heitin kesäkukkia pois. Jotkut kesäkukat kukkivat kuitenkin vielä kauniisti. Mieheni leikkasi pensaita ja peitti kasvihuoneen katon pressulla, jotta lumi valuisi hyvin pois. Yhtenä talvena oli niin paljon lunta, että se tuli kasvihuoneen katosta läpi.

Aku nautti syyspäivistä pihalla. Se haukkui paljon ja juoksenteli ympäri pihaa. Se rakastaa kottikärryjen rinnalla juoksemista ja haukkumista. Alla on joitakin kuvia syyslomasta.

I had great five days in Eastern Finland. I was gardening, when the weather allowed. I raked a lot, so much that my neck is aching..., but the garden looks tidy. There will still be leaves and I'll have to rake, because American Walnut hasn't fallen its leaves yet. I cut all the red current bushes, I threw some annuals away. There are still annuals which keep on blooming and so are some violets as well. My husband cut many bushes and he coverd the greenhouse for wintertime. One winter the greenhouse got broken, because there was so much snow that it fell through the greenhouse's roof.

Aku enjoyed himself, because he could be outdoors for hours. He barked a lot. He loves to bark the wheelbarrow.  There are some pictures of our holidays below.Orvokkeja - Violets


Lisää orvokkeja - Some more violets


Amerikan jalopähkinä - American WalnutPähkinäpuun pähkinöitä - American walnuts


Huovinkukkia - Some annuals


Takapiha - Our backyard


Isomaksaruoho - Sedum telephium
Kasvihuone talviteloilla - The greenhouse is ready for winter


Lyhtykoiso - Eggplant


Syyshortensia - Hydrangea


AkuAku valmiina matkaan - Aku is ready for the road

40 kommenttia:

 1. No,mutta siellähän kukkii vielä,vaikka mitä :) Etenkin tuo lyhtykoiso on kiva väriläiskä.
  Täälläpäin oli tänään aamulla jo nelisen astetta pakkasta,hrrrrrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi tulla pakkasta tuonne meidän puutarhaankin, jotta tuo jalopähkinä luopuisi noista lehdistään ja saisi viimein lopetettua haravoinnin tältä syksyltä.

   Poista
 2. Kylläpä tulikin siistiä jälkeä! Mutta hei, huomasin sinulla kasvavan amerikan jalopähkinän! Kuluneena kesänä päätin, että sellaisen haluan pihalleni minäkin. Tutkailin jo netistä, että sitä pitäisi olla joissakin taimistoissa myynnissäkin.

  VastaaPoista
 3. Tuo jalopähkinä on kesällä ihana ja luo hienoa tunnelmaa pihalle, mutta syksyllä on kyllä oikea maanvaiva. Voi sitä lehden kokoa ja määrää! Irtoavat viimeisenä. Jos on yksikin pakkasyö, lehdet tippuvat kauniisti puun juurelle lähes kerralla. Jos on tällainen lämmin syksy ja tuulee, lehtiä lentelee ympäri puutarhaa ja aina on sotkuista. Tarvitsee paljon vettä. oravat tykkäävät noista pähkinöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko ne pähkinät ihmiselle syötäviä?

   Poista
  2. En tiedä. Luulen, ettei. Ovat kamalan pihkaisia.

   Poista
 4. Hienoja syysmaisemia, kukkiakin vielä vaikka millä mitalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko. Jahka pakkaset tulevat saa noille kesäkukille sanoa hyvästit. Huovinkukka on ollut kyllä yliveto.

   Poista
 5. Sinulla on kyllä kaunis ja hyvinhoidettu piha. Tuo syyshortensia on ihana. Minulla on Endless Summer hortensia ja siinäkin on vielä muutama surkean näköinen kukka jäljellä.
  Koirasi on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunuvuokko. Tämä sateinen kesä teki hyvää hortensioille. Kukkivat enemmän kuin koskaan aiemmin. Aku on ihana kaveri.

   Poista
 6. Blogissani on sinulle tunnustus <3

  VastaaPoista
 7. Satu, it's very tidy and clean in your garden! I see the Hydrangea is still flowering. My violets are hardy too, although we had no frost yet.

  VastaaPoista
 8. It looks like you had a good time in Eastern Finland on your fall holiday and got things nearly ready for winter. Where in Eastern Finland is your lovely garden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, I had great holidays! It's in South-East, near the Russian border.

   Poista
 9. Your garden looks so pretty and tidy. You did a great job! Wow, so many walnuts!!!
  Too bad your holidays are already over, always too fast, right? We haven't had autumn break over here. Hope the weather will improve a bit by then.... One can only hope....
  Bye,
  Marian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, I'm back in Helsinki now and my children are at school. Well, I keep on having free time, it's over in August.

   Poista
 10. Do you save the walnuts to eat? Donald must like gardening as much as you do! Or maybe he just likes to be outside. :o) Smart dog! I love how bright the lanterns are. I saw on another blog that you teach Swedish. May family is Swedish. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talar du svenska? ;O) The squirrels try to get so many nuts as they can, but there are too many nuts even for them.

   Poista
 11. My hydrangeas are blue, since our soil is acidic. I'd love to have a pink one as yours! Love your dog! It looks very calm!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I would love to have blue hydrangeas! Let's change! ;O) Aku is already pretty old and calm, sleeps a lot.

   Poista
 12. Your backyard looks so pretty and all nicely cleaned up, glad you had a nice holiday. Satu looks happy, Ben madly barks at all things that make a noise - whipper snippers, motor bikes, vaccuum cleaners, lawn mowers.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Karen. Aku used to bark much more when he was younger. Now he's almost eight years and has different healthy problems, so he's calmer now.

   Poista
 13. Kylläpä ne kukkivat vielä kauniisti! Huovinkukka on minulle uusi tuttavuus, selvästi kannattaa pistää nimi mieleen ensi kesää varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huovinkukka kestää hyvin tuulta ja sadetta. Jos se kuivuu, alkaa pian "lurpottaa", mutta tokenee ennalleen, jos saa pian vettä. Kukkii valtavasti koko kesän.

   Poista
 14. Harava on selvästi heilunut - olisipa meilläkin yhtä siistiä! Vkonloppuna haravoitiin omenapuiden ja vaahteran lehtiä, mutta seuraavana päivänä oli jo taas samannäköistä... Nurmikko on niin litsläts, että katsottiin parhaaksemme jättää liika kävely sen päällä vähemmälle, jotta olisi keväälläkin jotain leikattavaa!

  Perennoja riittäisi pätkittäväksi vaikka kuinka, mutta sain omenapuiden taimet suojattua sekä myyriltä että peuroilta - oma operaationsa siinäkin joka syksy. Viimeisiä kesäkukkiakin on jäljellä, mutta tällä viikolla nekin saavat lähteä.

  Eilen oli kaunista, tänään taas sataa. Yöks.

  T. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli täällä Helsingissäkin kaunis päivä. Nyt näyttää harmaalta.

   Poista
 15. Ompas tuo pähkinä KOMIA !!
  Ihana piha sinulla, teille kelpaa nyt talven tulla kun syyspuuhat on hoidettu :)

  VastaaPoista
 16. Tervetuloa joukkoon, Hanna! Kyllä se pähkinäpuu on valtava. Siitä on jopa yhdessä myrskyssä kaatanut osa, kun runko repesi tuulessa ja lehtien painosta.

  VastaaPoista
 17. Ihana blogi sulla. Aku on hurmaava. :)

  VastaaPoista
 18. Sinulla on ihana piha.
  Niin paljon kukkia vielä.
  Onko tuo syyshortensia saanut kalkkia kun on niin punertava.
  Meilläkin oli yhtenä vuonna punertavia ja kysyimme miksi, niin sanoivat että jos sille antaa kalkkia niin kukat tulee punertaviksi.
  Ressu kasvihuoneen päälle onkin hyvä idea.
  Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole antanut kalkkia sille. Johtuisiko väri hiekkamaasta? Pressu on laitettu kasvihuoneen päälle sen jälkeen, kun katto piti uusia lumien rikottua sen.

   Poista
 19. I really appreciate pansies that are so hardy in early spring and withstand the late fall frosts. Your Sedum is flowering well, such pretty pink blooms. Your Hydrangea still has good colour, too. Mine have faded to tan now.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This rainy year has been great for Hydrangea. It's been blooming more than ever before.

   Poista
 20. Upea tuo jalopähkinäpuu! En ole tiennytkään tuollaisesta kaunottaresta. Koira on myös ihana;)

  VastaaPoista
 21. Hi Satu, sounds like a perfect holiday. I realize you have to make the most of being outdoors in the mild weather while you can. And I'm pleased Donald also had a lovely time. The garden looks very attractive. Are you sure those nuts are walnuts? They look like almonds to me, because of their shape and colour. cheers, cm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, I'm not sure how those nuts are called in English. The Google-translator gave that name...I think those nuts are not eatable, but normal walnuts are, aren't they. Those nuts are very resinous. Squirrels love them.

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...