21.1.2013

Mokailua! - My blundering (only in Finnish ;O)

Blogeissa on ollut kiertämässä alunperin Tylsän Mörököllin liikkeelle laittama haaste mokailusta. Pitäisi kertoa tekemästään mokasta. Voi, mulle tulee heti mieleen monta. Taidan olla mokailun mestari!

Töissä tulee mokailtua lähes päivittäin, mutta onneksi minulla on ymmärtäväinen ja hauska kuulijakunta, joten mokailu töissä ei haittaa. Päinvastoin oppilaat pysyvät pirteinä. Pari pientä esimerkkiä... Kerran näytin oppilaille kuvaa Norjan kuningasperheestä ja totesin vahingossa täyteen ääneen: "Tässä on norjalainen kuningasperse!". Maa olisi voinut niellä minut.

Toinen moka on jo paljon pahempi. Eräs todella kaunis ja mukava tyttö oli poissa. Leikkimielisesti kutsuin häntä aina "Huttuskaksi". Kysyin vahingossa (en edes ajatellut mitään noin rumaa, vaan sanat menivät taas kerran vain sekaisin): "Onks Hutsu poissa?" Silloin olisin voinut itkeä! Siinä olikin anteeksipyydeltävää ja seliteltävää.

Kotimokia tulee mieleen nuoruudesta. Asuimme nykyisen mieheni kanssa kerrostalossa. Meillä oli saunavuoro. Lähdimme kylpytakit päällä, ämpäri kourassa (ämpärissä oli shampoot yms.) ja kiuaspussissa makkara mukanamme ulos ovesta. Mieheni painoi oven kiinni. Kysyin samalla, että onhan hänellä avain. Toki oli. Vahingossa autonavaimet, ei kodin!

Siinä sitten rappukäytävässä seisoimme kylpytakeissamme pyyhkeet olalla. Eka murhe oli, miten pääsemme ilman avainta saunaan. Aikamme seistyämme ala-aulassa, eräs naapuri kulki ohi ja päästi meidät saunaan. Saunoimme ja paistoimme makkaran. Sitten saimme neronleimauksen. Juoksimme pihan poikki (oli talvi) kylpytakeissamme autoon. Ajoimme autolla äidilleni, joka asui muutaman kilometrin päässä. Kyllä muuten liikennevaloissa nolotti. Viereisen auton porukka nauroi meille, kun olimme pyyhkeet hartioilla, hiukset märkinä punaisissa valoissa. Siis talvella keskellä valoisaa aikaa päivällä.

Menimme äidilleni, taas hävetti juosta kerrostalojen pihojen poikki rappukäytävään parkkipaikalta. Äitini avasi oven ja katsoi meitä vähän oudosti... Miksiköhän? Söimme makkaran, tarjosimme äidillekin. Äidin luona minulla oli vaatteita, mieheni lainasi äitini vaatteita, kollegehousut ja paidan. Ajoimme isännöitsijälle, joka asui ihan eri paikassa kuin me. Saimme avaimen, ajoimme kotiin. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Tuossa yllä oli vain muutama moka, joka nyt tuli mieleen! Kirjottelinpa aikani kuluksi..
27 kommenttia:

 1. Hehhee, näistä kun on hengissä selvinnyt tietää, että selviää mistä vain:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä en menisi vannomaan, mutta ihan pienistä lipsahduksista en mene paniikkiin.. Onneksi on superymmärtäväinen kuulijakunta..., murkkuja yläasteella.

   Poista
 2. Olipas siinä sattumuksia kerrakseen. Onneksi mokille voi ja osaa jälkeenpäin jopa nauraa.
  Aivan ihanat taustakuvat blogissasi. Pihasi on tosi kaunis ja rehevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunuvuokko. Joo, onneksi naurattaa edes jälkeenpäin.

   Poista
 3. Kieltämättä sain hyvät naurut tuosta saunamokasta! :-) Aivan loistava. Omia mokiani en kehtaa julkisesti kertoa...

  T. Sari

  VastaaPoista
 4. Unohdin äsken sanoa, että aivan upea Mikkikuva: voisit teettää siitä sellaisen valokuvataulun. Jäisi kiva muisto koiran vauva-ajasta.

  T. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä aika erikoinen kuvakulma...

   Poista
 5. så tokigt det kan bli
  roligt att läsa om dina misstag
  ha det så bra
  maggan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Det brukar hända allt konstigt för mej, ganska ofta...

   Poista
 6. Voin kuvitella vieressä olleen autoilijoiden ilmeitä teidät nähtyään :D :D

  Aivan upea kuva Mikistä;Siitä tulisi kyllä hieno taulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä auttanut kuin vetää pyyhettä silmille..

   Poista
 7. Todellakin ikimuistoinen saunareissu :) Mukava muistella vanhanakin keinutuolissa ! Ja jos ei mitään sattuisi, ei olisin näin hauskoja muistojakaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Meikäläisellä tuppaa sattumaan kaikenlaista aika usein..

   Poista
 8. Ompa on ikimuistoinen saunareissu,kyllä noita mokia sattuu.Hauska kuva Mikistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sen reissun jälkeen on aina tullut oikea avain mukaan.

   Poista
 9. Hauska saunareissu;) Ihana ulkoasu! Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit. Ulkoasussa vaivaa, kun en saa tuota yläpalkin kuvaa niin leveäksi kuin blogi. Pitää vielä tutkia asiaa...

   Poista
 10. O Satu, what did you do to Mickey ;-) Great picture.
  Can't comment on the text, don't quite get it ;-))
  I totally understand though you didn't put it in two languages.
  Sometimes I'd rather just put a post in one language myself.
  Bye,
  Marian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I didn't translate this in English, because some of the "jokes" of this text demand Finnish. They can't be understood in English. It's kind of word game... A part of the text tells when we with my husband went to sauna and forgot our home keys. The sauna was in the bottom floor of the block house we lived in...

   Poista
 11. Hih, nämä oli hyviä:)

  Onneksi mokat jälkeenpäin naurattaa, vaikkei silloin naurata kun sattuu ja tapahtuu.

  VastaaPoista
 12. Joo. Nuo kaksi ekaa, vallankin se toinen olisivat saaneet jäädä tekemättä. Suusta tulee yhtä ja ajattelee toista, kun puhuu samalla oppilaille ja merkitsee poissaoloja tietokoneelle..Saunareissu oli melkoinen seikkailu. Kerta sitäkin lajia riitti. ;O)

  VastaaPoista
 13. Blogissani olisi sinulle lisää puutarha-kysymyksiä, jos jaksat vastailla!

  VastaaPoista
 14. Voi ihqu sinä, niin eläydyin tähän kertomaan ja kerroitkin hauskasti. Niin tuttua voi maar sentään ja pakko todeta, eläköön makkara! Hyvä että oli reissulla hiukopalaa, hih. Ihanaa että laitoit tämän, vertaistukea parhaimillaan, aivan mahtava ja anteeksi että kehun, noloja juttuja kuiteskin siinä tilanteessa. <3 <3 <3

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...