25.6.2013

Ihana helle - It's warm and sunny

Täällä Kaakkois-Suomessa on nautittu helteistä jo monta päivää ja sääennuste lupasi tätä herkkua myös tuleviksi päiviksi. Ihan mahtavaa! Näiden upeiden ilmojen vuoksi en oikein ole malttanut käydä tässä koneella ja blogi päivittyy aika laiskaan tahtiin normaaliin verrattuna. Olemme olleet Mikin kanssa puutarhassa aamuyhdeksästä iltayhdeksään.

English: 
It's been almost 30 degrees and sunny for many days. I love it! It will be warm during the following days as well. This is just wonderful. Last summer was so rainy and windy, we had a long, cold and dark winter and now..! I couldn't be happier. Because I enjoy these lovely, warm days, I've been gardening and haven't been indoors or by the computer. Now I am and this will be a long post with a lot of pictures, because I'll be outdoors and enjoy this lovely weather during the following days as well. I'm from nine to nine in the garden with Mickey.Mieheni rakensi kivireunukset etupihan kukkapenkkeihin. Minun pitäisi maalata ovenpielet sinisellä. Se on vielä tekemättä oven uusimisen jälkeen.

My husband built stone edges around the flower beds in the front yard. I should paint the door jambs blue.

Oikeanpuoleisen kukkapenkin oikea reuna on vielä laittamatta. Reunusnauha loppui kesken ja pitäisi käydä ostamassa lisää...

The right edge of the flower bed on the right is still undone. I have to buy some more landscape edge...

 We'll soon have cucumbers.

Mikki veneili juhannuksena ensimmäisen kerran. Se tykkäsi pötkötellä kannella raikkaassa järvituulessa. Se pääsi myös uimaan.

Mickey was boating for the first time during last weekend. He really enjoyed it. He also swam in the lake.

Onnellista ja aurinkoista puutarhurointia!

Happy and sunny gardening week!

69 kommenttia:

 1. Voi kun kauniilta ja siistiltä näyttää puutarhasi. Kiva katsella noita kuvia missä näkyy iso osa puutarhaa.
  Ihmettelen näitä puutarhaohjelmia välillä esim. Edenin kaunein piha -kilpailu, niin siinä näytetään pihasta vain pieniä osia ja yksittäisiä kukkia. Enemmän kokonaisuuksia ja erilaisia yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi! Monesta puutarhasta jäi kokonaiskuva näkemättä Edenissä. Monissa blogeissakin on aivan ihania kukkakuvia, mutta harvemmin yleiskuvaa puutarhasta, jolloin saisi paremmin käsityksen, millainen puutarha on. Näin kukkafriikkinä kaipaisin juuri sellaisia. Maaritilla Garden of my dreams -blogissa on nyt aivan ihana pihakierros videolla. Tosi kiva idea.

   Poista
 2. Hienot kuvat hienosta puutarhasta. Teille tuo Siperia tuon helteen. Meille tulee länsituulien mukana sade ja viileät ilmat.
  Kyllä Mikillä on oiketa kiss...hm...koiranpäivät järvessä;)! /Anja
  ps
  Vastasin kysymykseesi blogissani
  sama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos vastauksesta. Ajattelinkin, että kukka on kerrotumpi kuin sinivaleunikkoni oli. Kaunis joka tapauksessa! Joo, Mikki viettää laatuelämää, on oikea lellipentu. No, voipi olla vaikeaa, kun elokuussa menen töihin ja joutuu olemaan yksin. Onneksi päiväni eivät ole kuutta tuntia pidempiä ja usein on hyppytunteja välissä. Käyn sitten katsomassa Mikkiä.

   Joo, kerrankin tulee jotain hyvää tuolta Siperian suunnalta :O)...

   Poista
 3. You have lovely weather, much better than here. It's most of the time rainy and windy. My larkspurs are hanging all over the place, staking does not help on some places. Your garden does not look as if it is in the high north of Europe, it looks wonderful and sunny and Mickey is enjoying herself too I see.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, we're having wonderful summer days here in Finland. For once! I'm so sorry for your bad weather. I wish you sunny days as well!

   Poista
 4. Kaunista on pihallasi!
  Aurinkoista ja iloista kesän jatkoa...

  VastaaPoista
 5. Ei voi kun huokaista niin kaunista on pihallasi.Mukavaa kesänjatkoa.♥

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs Mikki näyttää vauvalta tuossa viimisessä kuvassa! :D

  VastaaPoista
 7. Voi taivahan talikynttilät, miten teillä on kaunista! Ja niin siistiä, kaikki on viimeisen päälle tiptop-kunnossa. Kyllä siellä kelpaa Mikinkin nautiskella:)

  VastaaPoista
 8. Puutarha on taas ja aina vaan ihana ;) Ja Mikki on alkanut muistuttaa Onnia ;D
  Meillä sai Onni juhannuksena kauhean ihotulehduksen merestä , tai ei kait se sieltä merestä tullut vaan siitä kun turkki on märkänä kauan . Tässä tapauksessa 3 päivää . Nyt on Onni kovin tuskainen, kaikista kipulääkkeistä huolimatta ja karvatkin on ehkä ajeltava vaikka yritimme sitä välttää :(
  Hot spot on sen tulehduksen nimi , kauhea vaiva . Toivottavasti Mikki säästyy moiselta . On kuulemma juuri näiden koirien vaiva

  No , mutta joka tapauksessa ihanaa alkanutta viikkoa sinne helteeseen taas ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Onni-parkaa! Toivottavasti paranee pian. Olen kuullut samasta vaivasta monella muullakin kultsulla. Johtuu varmaan siitä, että lotraavat vedessä niin mielellään ja on paksu turkki.

   Poista
 9. Niin vehreää ja kaunista sinulla on siellä pihallasi.
  Onneksi on puitakin(saarni ainakin lienee tuossa ekassa kuvassa?) siellä varjostamassa, ettet ihan näänny sinne helteeseen ;)
  Meilläkin ollaan nyt melkein hellelukemissa, mutta mereltä tulee välillä viileämpiä ja kosteampia tuulahduksiakin.
  Onpas Mikillä tyytyväinen ilme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä saarnikin, mutta ekassa kuvassa on amerikanjalopähkinäpuu. Se on melko valtava. Varjostaa hyvin, mutta roskaa mielettömästi. Joudun haravoimaan sen putoavia keltaisia lehtiä joka päivä.

   Poista
 10. Aivan ihanat kuvat kauniista pihasta.

  VastaaPoista
 11. It's so pleasant this wonderful weather Satu!Your garden is a treasure of beauty and peace!I would really love to have a cup of coffee there!

  VastaaPoista
 12. Niin upean näköinen tuo piha! Ja suloinen Mikki <3

  VastaaPoista
 13. Pihaasi katsellessa ihan mykistyy, se on aivan ihana! Minä harrastan yksittäisten kukkien kuvia, koska pihani ei ole kovinkaan tiptop kauttaaltaan. Mutta ehkä jonain päivänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä olla liian ankara itselleen. (Paraskin puhuja tässä...) Jokainen puutarha on omansa näköinen. Itse tulee oltua aina turhan tiukka itselleen. Olisi ihan tylsää, jos kaikilla olisi samanlaiset puutarhat. Mielestäni esim. vähän villit cottage-tyylin puutarhat ovat aivan mahtavia. Itse joudun pitämään nurmikon lyhyenä ja kukkaistutukset ilmavina kotilotaisteluni vuoksi.

   Poista
 14. Kyllä nyt ovat niin ihanat kelit,että ei haittaa,vaikka jatkuisivat pidempäänkin. Annan sitten vaikka letkusta vettäkukille,jos siltä alkaa näyttämään:)
  Raahasin koneen tänne terassille ja teen blogikierroksen aurinkovarjon suojissa. Ei voi valittaa;oikein mukavasti tämä menee näinkin.

  Mä olen kyllä niin vaikuttunut tuosta sinun pihasi siisteydestä ja kukkarunsaudesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja. Minäkin bloggailin eilen tuossa kuvan päivävarjon alla. Kivaa!

   Poista
 15. Oh Satu, I love these pictures of your garden! It is so beautiful and looks like a large public garden. Your hard work shows! I'm so glad that you're enjoying warm weather and spending time in your garden paradise with Mickey!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Peter. I love this warmth and sunshine! I can't get this enough..

   Poista
 16. Hi there!
  What a stunning garden. It's just beautiful. And Mickey is a real Sweetheart.
  Greetings from Switzerland
  Alex

  VastaaPoista
 17. Tosi ihanat kuvat kauniista vihreästä pihastasi Kiitos Satu :)

  VastaaPoista
 18. I love the photo of the stony path to your new greenhouse and the next one, Mikki is playing. Nice peonies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I love peonies. They're so beautiful and their fragrance is stunning. Happy gardening, Nadezda!

   Poista
 19. O Satu! I knew! That it would be sunny and hot in Finland. The weatherman especially mentioned it in his weatherforecast yesterday. He said that if we wanted to see some sun and warm temperatures, we should all go to Finland because it's been the best weather ever there and it would be today as well. Of course I had to think of you immediately. I see the sun in your pictures and your garden looks so beautiful. Mickey looks just adorable! Must be fun boating in this gorgeous weather you've been having.
  Bye,
  Marian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Welcome to Finland, Marian! Honestly, it frustrating if it's windy and cold in the summer. We had a summer like that last year. It was always raining, but I remember so did you. I really hope the rest of this summer will be warm and sunny there. Happy week, Marian!

   Poista
 20. Teillä sitä ahkeroidaan helteelläkin, hienot reunakivet.
  Mikki on kuin vanha tekijä veneessä, niin tyytyväisen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikki oli hienosti veneessä. Se oli ihana, kun mieheni laski sen valjaissa ja pelastusliivissä järveen köyden avulla. Se ui rantaan lasten luo. Kun lapset uivat veneelle, Mikki ui perässä. Samalla "hissillä" se nostettiin takaisin kyytiin. Kyllä se oli suloinen!

   Poista
 21. Sinulla on hyvinhoidettu pihamaa. Lämmintä on täälläkin, jos ei pian sada, on pakko ruveta kastelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kastelen joka ilta kaikki kukkaistutukset. Muuten kärsivät.

   Poista
 22. Helle ei ole lempparisääni, koska inhoan hikoilua. Nyt pitäisi aloittaa kukkamaan kaivuu ja hikihän siinä lentää... Koiravanhuksetkin ovat aivan tööt. Kovan työn olette tänä vuonna tehneet puutarhassa, alkaa ilmeisesti loppusuora jo häämöttää? Kaunista kaikin puolin, toivotaan sen kasvarinkin pian valmistuvan. Mukavia hellepäiviä sinne ja Mikille kivoja uintihetkiä!

  T. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkikin on kuumissaan. Ei paljon riehu, paitsi illalla ennen sisälle menoa.

   Poista
 23. Upean näköistä!

  Mikillä on mainio asento tuossa puutarhakuvassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se pyllistelee aina itsekseen pallon kanssa. Mikki tykkää narupallosta ja retuuttaa sitä. Se on Akun perintöjä.

   Poista
 24. Kaunis on puutarhasi.
  Ei ihme että siellä viihtyy koko päivän.
  Teillä on todella ollut hellepäiviä, toista on meillä. Nytkin vai 12c.
  Ni kyllä ne kukkaset kuitenkin kasvaa täälläkin, vaikka saisi olla vähän lämpimämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten siellä voi olla niin kylmä? Meillä on lähes 20 astetta lämpötilaeroa!

   Poista
 25. Kaikkialla paljon hyvin hoidettuja istutuksia ja hyvä kun varjopaikkojakin löytyy. Kyllä vaan ulkosalla aika kuluu huomaamatta puuhasteltaessa. Itse piipahdan aina silloin tällöin sisätiloissa, kun ulkona on 30astetta, sisällä on meillä viileämpää. Ellei sitten mene metsään:) Taitaa ukostaa! Hyvät noi reunuskivet, jotka myös ahkera miehesi on laittanut.
  Suloiselle Mikille Onnen rapsutukset ja teille kaikille oikein leppoisaa nautinnollista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 26. when i look at your garden it's almost hard to believe that only a few month's ago everything was covered with ice and snow. Your garden is so beautiful Satu.
  Have a wonderful evening.

  VastaaPoista
 27. Aivan ihana puutarha.. mielellään siellä aikaa viettää:)

  VastaaPoista
 28. Gracias por tus visitas y ya va siendo hora de unas vacaciones en Canarias ?
  Saludos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ya han pasado 17 anos despues de mis ultimas vacaciones alli.. Ahora tenemos treinta grados sobre cero aqui en Finlandia, pues estoy aqui...

   Saludos, Satu

   Poista
 29. Bei uns regnet es leider und so habe ich in dem schönen Garten meine Zeit verbracht. Die Pfingsrosen duften herrlich und das Gewächshaus...wird langsam. Die blauen Pfosten an der Eingangstüre sehen sehr schön aus.
  Bei der Bootsfahrt wäre ich gerne dabei gewesen...hätte mich brav zu Mickey gesetzt.
  Aber so bin ich noch ein bissel alleine im Garten gesessen und habe es einfach genossen. ich sage herzlichen Dank...liebe Grüße von Ute

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielen Dank für deinen Besuch, Ute. Schönes Wochenende!

   Grüsse von Satu und Mickey

   Poista
 30. sinulle on haaste blogissani (tiistaina laitetu) kipaise hakemaan , jos kiinnostaa :)


  mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 31. Upean näköistä! Söpö tuo teidän koira <3

  VastaaPoista
 32. ihania kesäpäiviä ollut todella, puutarhasi kukoistaa ja Miki, hän on oikea merikoiruli;)

  VastaaPoista
 33. Ei näillä ilmoilla paljon viitsi sisätiloissa olla...

  VastaaPoista
 34. Nautitaan vaan nyt tästä pihaelämästä. Täälläkään ei ole niitä kuuluisia ukkosia näkynyt vaikka on lupailtukin tuleviksi.
  Pihasi on upeassa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene. Eilen illalla tänne tuli monen tunnin ukkonen ja kaatosade.

   Poista
 35. Todellakin kelit suosivat pihalla oleilua sisätilojen sijasta. Upeita kuvia kauniilta pihalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kesä on niin lyhyt, että on oltava ulkona hyvillä keleillä.

   Poista
 36. Such a beautiful garden. The perfect place to sit with a cup of tea to relax
  Greetings, http://kolorywogrodzie.blog.onet.pl

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...