Kulunut puutarhavuosi 2013 – Gardening year 2013

Kulunut puutarhavuosi 2013 – Gardening year 2013

Paras keino toipua talviahdistuksesta on tehdä puutarha-aiheinen postaus! Siispä tässä katsaus menneeseen puutarhavuoteen.

The best way to get healed from the winter depression is to memorize the gardening season 2013. So, here we go!

Puutarhakausi käynnistyi taimien kasvatuksella siemenistä. Yllä kuva Pohjoisrannan ikkunalaudalta, joka oli täynnä kasvattamiani siementaimia. Kuskasin kaikki taimet Helsingistä Kaakkois-Suomen puutarhaamme. My gardening season began with seedlings. I had hundreds of seedlings and it was the first time I’ve ever had them. I moved all the seedlings from Helsinki to the south-eastern Finland, where our house and garden are.

Huhtikuussa, viikko ennen vappua, osa taimistani pääsi pikku kasvariin. Kevät oli niin suotuisa, että kaikki selvisivät öistäkin hengissä. In April, I transferred some of my seedlings to the greenhouse. All of them survived, because there weren’t any frosty nights.

Toukokuussa mieheni alkoi pystyttää meille uutta, isompaa kasvihuonetta, jonka tilasimme puutarhamessuilta. Mikki oli hyvänä apuna hommassa… In May, my hubby began to build our new, bigger greenhouse. Mickey was helping…

Kesäkuussa saimme kivipolkuprojektimme päätökseen. In June, our stone path -project was finished.

Kesäkuussa valmistui myös uusi lavakauluskasvimaamme. In June, our vege plot got finished as well. 

Kasvihuoneprojekti eteni hitaasti, mutta varmasti, kesäkuussa. Our greenhouse in June.

 Etupiha heinäkuussa. Our front yard in July.

Sivupiha heinäkuussa. Our side yard and stone path in July.

Kasvihuone saatiin valmiiksi heinäkuussa. Our greenhouse was finished in July.

Näkymiä takapihalta elokuun alussa. Our backyard in August.

 4.8. osallistuimme Avoimiin puutarhoihin ja pidimme samalla pihakirppiksen. On the 4th of August we participated in the Open Gardens -happening and had a little flea market on the front yard.

Puutarhakesä 2013 oli täynnä erilaisia, isoja projekteja: kasvihuone, kivipolku, kasvimaa, Avoimet puutarhat. Ensi kesänä tuskin toteutamme vastaavia yhtä isoja projekteja, mutta kaikenlaisia ideoita kyllä muhii jo mielessä… Vielä en tiedä, osallistummeko Avoimiin puutarhoihin. Gardening summer 2013 was full of projects: greenhouse, stone path, vege plot, Open Gardens. I think we won’t have as many projects next summer, but I already have some ideas… 

76 thoughts on “Kulunut puutarhavuosi 2013 – Gardening year 2013

  1. Watching your wonderful green more photos I want spring …
    Per month will wreak seeds!
    Greetings.
    Lucia

  2. Parasta puutarhaterapiaa harmauteen. Minä möyrin mullassa, josta laitan postauksen huomenissa kun saan työn viimeisteltyä. Valoisa aika on vielä harmillisen lyhyt.

  3. Saitte paljon aikaan kesällä. Varsinkin tuo lavakauluskasvimaa on ihana. Hyvä idea, tämä kesän muistelu tähän aikaan. Vuodenvaihteeseen sopii kululeen vuoden muistelu. Taidanpa tehdä samantyyppisen postauksen seuraavana viikonlopppuna!

  4. Teidän puutarhaa voisi ihastella loputtomiin. Näin synkeän ja lumettoman sään keskellä on tosiaan ihanaa nähdä vehreyttä 🙂

  5. Sinulla on kaunis ja todella hyvinhoidettu puutarha, joten ei ihme, että ajatuksesi ovat jo keväässä. Tuo sisääntulo on niin minun mieleiseni ja sitä aina ihailen. Välillä on ihan hyvä vähän hengähtää ja kypsytellä uusia ideoita kaikessa rauhassa.

  6. Hurjan paljon olette saaneet aikaan. Ja kauniin kasvihuoneen olette valinneet, sopii hyvin teidän pihaanne. Ihan tulee kesää ikävä, kun näitä kuvia katselee… 🙂

  7. Teillä oli tosiaan projekti projektin perään viime kesänä. Maharottoman palijo saitte aikaan ! Mitäs tuolla paratiisissa vielä keksii tehdä ?
    Sieltä se kevät taas tulla jolkottaa, pikkuhiljaa.. Tästä postauksesta tulee taas väkisin mieleen, että meidän neljä vuodenaikaa on kuitenkin rikkaus. Ehtii välillä ihastelemaan, kaipaamaan, keräämään inspiraatiota ja voimia. Mukavaa tapaninpäiväehtoota !

  8. Teillä on kyllä tapahtunut vaikka ja mitä puutarhassa viime kesänä! Huhhuh!

  9. Tällaiset postaukset on tosi mukavia, huomaa kuinka paljon sitä voi yhdessäkin kesässä saada aikaan.

  10. Mukavaa katsella kuin puutarhassa on touhuttu vaikka mitä on..toisaalta kun on niin ihania kuvia kaipaus vaan kasvaa!!

  11. Niinpä, mitähän vielä parempaa voittekaan keksiä pihalle, kun siellä oli jo viime kesänä niin hienoa.

  12. Ihastuttava puutarha! Kiitos tästä postauksesta, nyt jaksaa taas eteenpäin, kevättä kohti 🙂

  13. Nagyon szép kerted van,jólesik nézegetni mert itt nálunk igen csak borongós idő van.

  14. Very careful i am thinking about the new garden time.The sun the flowers and the tings i want to change in my little garden .Lovely blog !!
    Elisabeth

  15. Tätähän se on, kiitos kun muistutit! Eipä aikakaan, kun siemenpussit taas rapisevat ja multa pöllyää!

  16. Tuo teidän kasvihuone on kyllä niin ihana!! Saisi kevät jo minunkin puolestani tulla…

  17. Noi se vierähti nopeasti kasvukausi 🙂 Ihana on muistella kesää ja taas huokailla ihanan puutarhasi äärellä.

  18. Wonderful way to remember your beautiful garden and all the gardening you did this year.

  19. Tuntuu siltä kuin vasta olisi ollut viime kevät noita kuvia katsellessa! Kiitos piristävästä postauksestanäin synkkänä ja sateisena perjantaina!

    Paras keino lievittää kevään kaipuuta näin loppu- ja alkuvuodesta on napata kaikki mahdolliset puutarhakirjat hyllystä sohvannurkkaan ja uppoutua niihin kaikessa rauhassa. Siinä ne uudet ideat sitten syntyvät ja samalla voi tehdä vaikka listaa siitä, mitä uusia kasveja olisi kiva kokeilla – siemenluettelothan tulevat jo pian, Exotic Garden on ilmeisesti omansa jo netissä julkaissutkin! Hyvää alkavaa viikonloppua!

    T. Sari

  20. Ihanaa valoa ja vehreyttä on kuvissasi. Puutarhasi on kaunis. Siinä on runsautta ja samalla myös selkeyttä. Kiitos tästä piristyksestä! 🙂

  21. Ihana kuva pläjäys ! Väkisinkin alkoi tulemaan ideoita päähän… ja mä tykkään oikeesti talvestakin , sellaisesta lumisesta 😉 Ihastuttava polku, kasvihuone ja koko piha miljöö ♥

  22. Muistan kuinka siemeneistä olit laittanut kaiken kasvamaan ja kuskasit ne tänne puutarhaanne kukoistamaan!<3
    Todella ihan tässä tulee mieleeni aivankuin oltaisiin kesässä, ilmatkin on täällä meillä sen mukaiset:)
    Olette te olleet todella ahkera ja aikaansaavia kaikessa, lämpimät onnittelut!

  23. Aikamoista urakointia 🙂
    Eipä sitä joka kesäksi niin tarvitse suurempia operaatioita suunnitella. Kuitenkin siinä perus pihanhoidossa jo saa kivasti kuluteltua aikaa.

  24. Thank you, Lucia. Let's hope we'll have a beautiful spring.

  25. Totta. On pimeää myöhään aamulla ja pimeä tulee varhain illalla.

  26. Joo, viime kesä oli superkesä. Ensi kesänä otetaan varmaan rennommin. Kaiken lisäksi meillä oli viime kesänä keittiöremppakin.

  27. Ensi kesänä meillä on varmaan taas uusi polkuprojekti… Mukavaa viikonloppua, Eija.

  28. Little flea market is a great idea.
    I wish you a nice weekend.
    Greetings.
    Lucia

  29. Totta. Tuntui, että koko ajan kärräsin tai kaivoin jotakin.

  30. Kyllä yhdessä kesässä ehtii paljon. Toivottavasti tänä kesänä viime kesän istutukset ovat jo rehevämpiä.

  31. Kasvihuonetta eli lasipalatsia olenkin jo kehunut mennen tullen, mutta on tuo polkukin siisti ja rajaa upeasti isommatkin perennat. Teillä oli hyödyllinen puutarhakesä!

  32. Luulen, että mun siemenkasvatus on tänä vuonna aika minimissä. Tässä meidän talossa ei ole niin valoisia ikkunoita kuin oli Hesassa.

  33. Joo, liian nopeasti menevät kevät ja kesä. Syksy ja talvi taas vaan kestävät ja kestävät..

  34. No, vastahan se kevät olikin. Nyt on todellakin synkkää ja pimeää.

  35. Kiitos, Ritta. Kyllä oikea talvi menettelisi, mutta tämä kurakausi alkaa jo tympiä..

  36. Podziwiałam i podziwiam Twoją śliczną i pomysłową szklarnię. Czekam z utęsknieniem na wiosnę. Pozdrawiam.
    Ihailin ja ihailen kauniita ja nerokas kasvihuone. Odottaa innokkaasti keväällä. Yours.

  37. Ajattelin jo tuossa jouluna, että pitäisiköhän tarttua lapioon ja rautakankeen ja pyyhältää seuraavaa projektia jatkamaan rinteeseen eli kääntelemään kiviä paikoilleen. Pääsisi nopsemmin keväällä istutushommiin, kun krouvimmat hommat on tehtynä… Jos olisi ollut sateetonta, olisin varmasti ollutkin kivitöissä! 😉

    T. Sari

    PS. Joko siivosit joulun pois? Meillä on enää kuusi jäljellä, aion katsella sitä uuteenvuoteen, kun se ei karise yhtään. Onpahan Mutikaisellakin puuhaa muutamaksi lähipäiväksi (me järjestetään sitten kuusenpallojen etsimiskilpa, kun vain yläoksien pallot ovat enää tallessa) – Veikko könysi kuusen alle tänään kissan perässä ja läheltä piti, ettei koko hökötys mennyt nurin…

  38. Kaunis puutarha:)
    Ihana piristys harmaaseen ja ankeaan päivään!

  39. What a beautiful garden you have! I don't know if my spirits have lifted or if I'm green with envy. And thanks for the English translation.

    So very nice to meet you.

    xo Jane

  40. You had a very busy summer and got so much accomplished. I loved the image of your garden in August when everything was blooming profusely.
    Happy New Year

    Helen xx

  41. Kiitos, Leena. Viime kesänä saimme puutarhassa varmaan enemmän aikaan kuin edellisinä kymmenenä vuotena…

  42. Kiitos, Ellen. Enää en millään jaksaisi tätä pimeyttä…

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: