31.5.2014

Haikeaa... - Wistful...

Kesäloma alkoi. Kymmenen viikon vapaus! Pitäisi varmaan kiljua riemusta. Kuitenkin, on haikea olo. Piti hyvästellä kymmeniä, ihania, nuoria ihmisiä, joita olen opettanut. Heillä on koko elämä edessään. Tänään kaikki näyttivät iloisilta, kauniilta ja onnellisilta. Oppivelvollisuus on nyt suoritettu. Yksi etappi saavutettu. Toivottavasti heillä on onnellinen tulevaisuus ja saavat hyvän jatko-opintopaikan.

Pidän työstäni yläkoulun opettajana, mutta tämä työ on vuosittaista luopumista. Aina on hetken haikeaa. Tiedän, että jotkut näistä oppilaistani lukevat blogiani, joten haluan tässäkin kiittää, teitä ihanaisia, näistä mukavista vuosista. Onneksi, jää vielä tuttuja oppilaita ja tulee uusia, peräti viisi luokallista. Elämä jatkuu.

Lopultakin aurinko paistaa täällä kaakossakin. Aion viettää päiväni ulkosalla - puutarhassa. Eilen leikkasin nurmikon, tänään trimmaan.

My summer holidays begins today. Ten weeks! Still, I feel a little bit wistful. I had to say goodbye to lovely, young people I've been teaching for several years. They'll have their whole life ahead. Today, they are so young, beautiful and happy. Girls look so lovely in their dresses and boys handsome, wearing costumes. I will miss them all and I hope they'll have a happy and good life.

I really like my work as a teacher, but it's sad to say goodbye. I know that many of my lovely pupils read my blog, so I want to thank you for the passed years. Luckily, I still have some old pupils and will have five groups of new pupils. So, life goes on.

Finally we have some sunshine here in Eastern Finland. I'll spend my day outdoors - gardening. Yesterday, I cut the lawn, today I'll trim.


Tulppaanit kärsivät kaatosateista, joita meillä oli monta päivää.

All the tulips suffered from the hard rain we had for several days.


Eilen ei paistanut aurinko, muttei enää satanutkaan.

Yesterday, it wasn't shining, but it wasn't raining either.

Mikki testaa uutta polkua.

Mickey is testing the new path.


Jahas, taipanpa keittää kahvit ja lähteä Mikin kanssa kävelylle...

Well, I'll have a cup of coffee and go for a walk with Mickey... 

43 kommenttia:

 1. Kaunis vesiaihe ja sen ympäristö! Uudet polutkin istuvat jo hienosti puutarhaasi kun ympärillä vihertää ja on paljon kukkia

  VastaaPoista
 2. Voin vain kuvitella haikeuden. Muistan vielä elävästi oman yläasteen luokanvalvojamme, joka oli pieni ja pippurinen nainen; aivan huipputyyppi. Oli hänkin haikea 9. luokan kevätjuhlissa, mutta taatusti myös osittain helpottunut, sillä luokallamme oli ryhmä erittäin villejä poikia. Edes koulun rehtori ei saanut heitä pysymään aisoissa, mutta joka kerta kun tämä pieni hento luokanvalvojamme kutsuttiin apuun jos toisen opettajan tunnilla homma lähti liian käsistä (ja se rehtorikin oli avuton) niin hänen tarvitsi vain astua sisään luokkaan myrskynmerkit kasvoillaan ja pojat istuivat hiljaa & kiltisti kuin kirkonpenkillä. Koko luokka kunnioitti häntä aivan mahdottoman paljon ja myös piti hänestä, vaikka hän olikin tarvittaessa TODELLA tiukka. Antoi meille hyvät eväät tulevaisuutta varten :-)

  No tulipa nyt tekstiä, mutta tuli postausta lukiessa niin se nuoruus mieleen ja erityisesti tämä opettaja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin huomannut, että oppilaat arvostavat tietynasteista kuria. Yrittävät vedättää, että tehtäisiin sitä ja tätä, mutta jos ope löysäilee, eivät he sitä todellisuudessa arvosta. Kuri ja järjestys se olla pittää! ;O) Huumori on kuitenkin sallittu.

   Poista
 3. Maa näyttää saaneet riittävästi vettä, ja emäntä voi huokaista, kun koulutyöt on saatu kunnialla päätökseen ja voi keskittyä puutarhanhoitoon! Tervetuloa kesä!

  VastaaPoista
 4. ETTÄ on superihanan näköiset polut!! Ja muutenkin niiiin siistiä että.

  VastaaPoista
 5. Päättäjäisissä on aina vähän haikeutta ja liikutusta mukana. Mukavaa lomaa ja puutarha-aikaa!

  VastaaPoista
 6. Kaunista on.Oikein hyvää lomaa:)

  VastaaPoista
 7. Hienot on polut ja testaaja kovin tyytyväisen näköinen. Mukavaa lomaa sinulle Satu :)

  VastaaPoista
 8. Oioi. Pitkä kesäloma kuulostaa täydelliseltä, mutta ymmärrän hyvin myös ton haikeuden. Aina omien lasten kevätjuhlissa olen katsellut, kuinka opettajat järjestelevät "omiaan" paikoilleen ja jännittävät esityksiä :). On tullut ihan sellainen olo, etten mahtaisi itse moiseen näyttävästi nyyhkimättä pystyä. Ei tarvita kuin Suvivirsi, niin jo on Nessuille käyttöä :)

  Oikein ihanaa lomaa ja kaikkea hyvää kaikille ihanille koulunsa päättäville nuorille myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annukka. On se aina haikeaa hyvästellä nuoret, joiden kanssa on touhunnut vuosia.

   Poista
 9. Kymmenen viikon kesäloma on kyllä jotain ihan luksusta, kade olen. Rentouttavaa, lämpöistä ja aurinkoista lomaa sulle! Nautiskele! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on luksusta! Kiitos, Tiina. Naatiskellaan ;O)

   Poista
 10. Your garden is beautiful and so s the new path .And Mikki is adoreble.Have a great weekend
  Elisabeth

  VastaaPoista
 11. Haikea päivä, jos iloinenkin! Meillä myös vanhin lapsenlapsi lopetti ala-asteella ja luin juuri facebookista kuinka pidetty hän oli koulussaan myös pienimpien oppilaiden keskuudessa. Oli kuulemma kuin isosisko heille. No mitä muuta voisi odottaa kahden pikkuveljen isoltasiskolta! Oikein hyvää kesää ja lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mukavaa kuulla, kun jälkikasvua kehutaan! Kiitos! Mukavaa sunnuntaita.

   Poista
 12. Kyllä tuolla pihalla kohta haikeudet häipyy :) on niin kaunistakin. Toivattavasti Mikki oppii hyvin kuljeskelemaan polkuja pitkin. !hanaa lomaa ja kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo Mikki-rontti välillä eksyy laveammille teille... Kiitos, Emilie. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 13. Teillä on niin upea piha! Ihanaa ja aurinkoista lomaa! :)

  VastaaPoista
 14. Ihana piha joka puolelta, tuolla on ihanaa viettää lomaa!
  Toivotaan aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 15. Sade kyllä raikastaa puutarhan ja nyt voidaan odotella sitä hellettä.
  Upeaa ja rentouttavaa lomaa sinulle. Noin pitkästä lomasta olen kyllä kade..vau

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina. Pitkä loma tasoittaa sitä epäkohtaa, että palkka on koulutukseen nähden surkea.

   Poista
 16. It's a well earned break that I know will be enjoyed in your beautiful garden and doing whatever you'd like -- Enjoy!!!!

  VastaaPoista
 17. Kauniita polkuja pääsee Mikki kulkemaan. Minullakin oli haikea fiilis, kun tyttäreni lopetti koulunsa ihanassa kyläkoulussa ja siirtyy isojen puolelle yläasteelle. Kaikilta kutosilta näkyi kyynel vierivän poskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti haikeaa! Meidän murkut siirtyvät kasille.

   Poista
 18. Mitä ainetta opetat? Haikeaa se on joka kevät, tiedän kun olen itsekin koulutyössä.
  Uusi polku ja sen ympäristö näyttää jo niin hyvälle. Kunhan kasvit vielä kasvaa....

  VastaaPoista
 19. I am sure teaching is rewarding, but it must be nice to have time off each year to vacation and work in your garden. The new path is looking terrific. I love your raised vegetable garden. Mickey is as adorable as ever!

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...