31.5.2014

Haikeaa... - Wistful...

Kesäloma alkoi. Kymmenen viikon vapaus! Pitäisi varmaan kiljua riemusta. Kuitenkin, on haikea olo. Piti hyvästellä kymmeniä, ihania, nuoria ihmisiä, joita olen opettanut. Heillä on koko elämä edessään. Tänään kaikki näyttivät iloisilta, kauniilta ja onnellisilta. Oppivelvollisuus on nyt suoritettu. Yksi etappi saavutettu. Toivottavasti heillä on onnellinen tulevaisuus ja saavat hyvän jatko-opintopaikan.

Pidän työstäni yläkoulun opettajana, mutta tämä työ on vuosittaista luopumista. Aina on hetken haikeaa. Tiedän, että jotkut näistä oppilaistani lukevat blogiani, joten haluan tässäkin kiittää, teitä ihanaisia, näistä mukavista vuosista. Onneksi, jää vielä tuttuja oppilaita ja tulee uusia, peräti viisi luokallista. Elämä jatkuu.

Lopultakin aurinko paistaa täällä kaakossakin. Aion viettää päiväni ulkosalla - puutarhassa. Eilen leikkasin nurmikon, tänään trimmaan.

My summer holidays begins today. Ten weeks! Still, I feel a little bit wistful. I had to say goodbye to lovely, young people I've been teaching for several years. They'll have their whole life ahead. Today, they are so young, beautiful and happy. Girls look so lovely in their dresses and boys handsome, wearing costumes. I will miss them all and I hope they'll have a happy and good life.

I really like my work as a teacher, but it's sad to say goodbye. I know that many of my lovely pupils read my blog, so I want to thank you for the passed years. Luckily, I still have some old pupils and will have five groups of new pupils. So, life goes on.

Finally we have some sunshine here in Eastern Finland. I'll spend my day outdoors - gardening. Yesterday, I cut the lawn, today I'll trim.


Tulppaanit kärsivät kaatosateista, joita meillä oli monta päivää.

All the tulips suffered from the hard rain we had for several days.


Eilen ei paistanut aurinko, muttei enää satanutkaan.

Yesterday, it wasn't shining, but it wasn't raining either.

Mikki testaa uutta polkua.

Mickey is testing the new path.


Jahas, taipanpa keittää kahvit ja lähteä Mikin kanssa kävelylle...

Well, I'll have a cup of coffee and go for a walk with Mickey... 

29.5.2014

Pihamuutoksia 2 - Changes in the garden 2


Alussa oli vain nurmikkoa. Sitten tein yhden kukkapenkin, toisenkin, aloitimme polun rakentamisen jne. Tämä kuva on otettu toukokuussa 2012. Kuvaa aiemmilta vuosilta en löytänyt, mahtaako ollakaan.

In the beginning, there was only a lawn in this part of our garden. First I made one flower bed, then another, we began to build a path... and so on. This picture has been taken in May 2012. I don't have any older pictures of this side yard.Tässä kuva toiselta sivupihalta toukokuussa 2012.

Here's a picture from the other side yard, in May 2012.


Sama sivupiha kuvattuna viikko sitten.

The same place a week ago.


Etupiha kuvattuna toukokuussa 2012

The front yard in May 2012
Our garden has changed a lot during ten years. I don't know whether it's better now or if it was before, but it's different.

Puutarha on muuttunut melkoisesti kymmenen vuoden aikana. Varmasti työläämpään suuntaan... No, aikansa kutakin. Enemmän nurmikkoa ja leikkialaa oli tarpeen, kun lapset olivat pieniä. Nyt taas voi toteuttaa omia puutarhaunelmia. Jännä nähdä, miltä näyttää taas muutaman vuoden kuluttua. Suunnitelmia muhii päässä tulevillekin kesille. Pyrin vähentämään nurmikkoalaa ja lisäämään kukkien määrää. Hoidan mieluummin kukkia kuin leikkaan ja trimmaan nurmikkoa.

Puutarhan muutos - Changes in the garden

Tässä postaus siitä, millainen puutarhamme oli kesällä 2004 ja millainen se on nyt.

Here's a post what our garden was like in 2004 and today.


Puutarha-apulaiset 2004 - My garden assistants in 2004Samat apulaiset 2014 - My assistants in 2014


 Etupiha 2004 - Our front yard 2004


Etupiha viime kesänä - Our front yard last summer


Takapiha 2004 - Back yard in 2004


Mansikkamaa 2004 - Our strawberry field in 2004


Kasvimaa mansikkamaan paikalla 2014 - Veggieplot in 2014

25.5.2014

Näppärää lannoitusta


Perjantaina hain paketin postista. Sain Biolanin Panoksia kokeiltaviksi. No, eipä siis muuta kuin pihalle ja kokeilemaan! Panoksia on kolmenlaisia: istutus-, kasvu- ja syyspanoksia. Biolan Istutuspanos on luomuravinne pensaiden ja puiden kevätistutukseen. Kasvupanos on luomuravinne sekä satoa tuottavien että koristepuiden ja -pensaiden kasvukauden lannoitukseen. Syyspanosta käytetään puiden ja pensaiden syyslannoitukseen.Yhdessä pakkauksessa on kuusi annospikaria lannoitetta. Paketin kyljessä on selkeät annostelu- ja käyttöohjeet. Kokeilimme Kasvupanosta. Meillä on neljä mustaherukkapensasta, jotka ovat melko nuoria ja emme ole vielä saaneet niistä kunnon satoa. Panostimme siis mustaherukoihin ;O). 

Mustaherukkapensas vaatii ohjeen mukaan kaksi panosta. Panokset ovat siistejä käyttää, sillä lannoite on niissä pakattu biohajoavaan pikariin. Apuna panostuksessa minulla oli mieheni. Hän teki rautakangella kaksi reikää mustaherukan rungon läheisyyteen. 
Pikarit aseteltiin reikiin reilun viiden cm:n syvyyteen. Panospikarin kanteen iskettiin kangella reikä.
Panoksen päälle pitää kaataa vettä vähintään puoli litraa. Näinpä teimme.


Lopuksi Panos peiteltiin kasvualustalla.


Siistiä ja näppärää. Teimme sarjatyönä samanlaisen panostuksen kaikille mustaherukoillemme. Nyt odotamme jännityksellä muhkeaa satoa ja pensaitten kasvua. Panokset olivat siistejä käyttää, käsiä ei tarvinnut liata, kun reikä tehtiin kangella ja peittely lapiolla. Lannoite ei pölissyt, koska se oli siistissä pikarissa ja Panos on koiralta turvassa mullan alla. Mikki ei näin ollen ollut lannoitteesta kiinnostunut ja jätti Panokset kaivelematta.


24.5.2014

Helteinen lauantai puutarhassa - Saturday in a garden


Tänään vietin lähes koko päivän puutarhassa. Istutin, leikkasin ruohoa, trimmasin, kastelin ja jopa söin ulkona. Mieheni teki herkullista paellaa. Nam! Yllä kuva kasvimaasta.

Today I spent the whole day in a garden. I was planting seedlings, cutting lawn, eating paella, watering, trimming and so on... This is how our vegeplot was today.


Omenapuut kukkivat yhä kauniisti, mutta kirsikat karistivat jo kukkansa maahan.

Apple trees are still blooming, but cherries have dropped their blooms.


Etupihan vanha omenapuu on kukkinut upeasti tänä keväänä.

An old apple tree is blooming so beautifully this year.


Söimme tässä ulkona.

We had a lunch in the garden. My husband cooked a delicious paella. Yummy!Tulppaanit ja jotkut narsissit kukkivat.

Tulips and some daffodils are blooming.


Mikki oli pihalla myös koko päivän. Välillä käytimme sitä lenkillä ja uimassa.

Mickey was enjoying himself outdoors.
Polkuprojekti on valmis. Nyt vain odotellaan, että kaikki lähtee kasvuun hyvin.

This garden path project is done now. I'm just waiting everything to grow well...


Tälle näytti viime kesänä rakennettu polku istutuksineen tänä iltana.

This is the path we built last summer.


Nämä kaksi viimeistä kuvaa otin kymmeneltä tänä iltana. Vielä oli melko valoisaa.

I took these last two pictures at ten o'clock this evening, and it isn't dark yet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...