29.6.2014

Mukava, sateinen puutarhapäivä - Happy, rainy Open Garden day

Puutarhamme oli tänään avoinna vierailijoille. Osallistuimme Avoimiin puutarhoihin ja samalla pidimme pihakirppiksen. Vierailijoita kävi ihan mukavasti, noin 150, mutta puolet vähemmän kuin viime kesänä. Liekö syynä sateinen ja kolea sää? Lähes koko ajan satoi.

Joka tapauksessa päivä oli säästä huolimatta erittäin mukava. Puutarhassamme vieraili ihania ihmisiä. Kiitos kaikille vierailijoille!

Our garden was open for visitors today. We also arranged a little flea market. We had about 150 visitors. Last summer, we had 300 visitors. I think the weather had something to do with it. It was raining and cold today. Last summer, it was a warm, sunny day.

Anyway, the day was successful. We had lovely visitors. Thank you all, who visited our garden!
Nytpä taidan mennä saunaan. Tuntuu, että vähän vilustuin sateessa ja viimassa...

Well, I'll go to sauna. I think I got some cold today...

Puutarhamme on avoin tänään vierailijoille!

Tänään puutarhamme on avoin vierailijoille klo 12.00 - 18.00. Järjestämme myös pihakirppiksen. Tervetuloa!

Osoitteemme: Merenlahdentie 41, 53850 Lappeenranta


27.6.2014

Puutarha puunattu - Gardening the whole day


Olemme mieheni kanssa puunanneet puutarhaa koko päivän. Alkaa olla melko valmista sunnuntain Avoimia puutarhoja varten.

My husband and I have been gardening the whole day. It begins to be ready for Sunday and Open Gardens.


Toivottavasti huomenna ja sunnuntaina paistaisi aurinko ja olisi lämmintä. Kukissa on sadoittain nuppuja, jotka vain odottavat lämpöä ja aurinkoa auetakseen.

I hope it would be warm and sunny tomorrow and on Sunday. There are hundreds of buds...


Tänään paistoi välillä aurinko, välillä satoi, mutta enimmäkseen oli pilvistä. Oli oikein hyvä ilma tehdä pihatöitä.

Today, the weather was changing a lot. It was raining, shining and cloudy. 


Huoh, heräsin tänä aamuna vaihteeksi viideltä. Alkaa pikku hiljaa väsyttää.. Toivottelen oikein mukavaa viikonloppua! Ehkä tapaan jonkun teistä sunnuntaina..

Well, I woke up at five o'clock this morning. I'm quite tired... I wish you a happy and sunny weekend!

26.6.2014

Paviljonki - Pavilion

Niin ne suunnitelmat taas muuttuivat. Se, mitä ajattelee, ei aina toimi todellisuudessa. Tilattiin Clasulta pavinljonki ja tiesin kyllä paviljongin mitat, mutta silti sen koko yllätti, kun asetimme sen alunperin aiotulle paikalla. Vieressä olevat luumun ja riikunan taimet näes vielä kasvavat kokoa reippaasti ja myöhemmin tulisi liian ahdasta. Tätä puiden kasvua en suunnitelmissani ottanut huomioon. Vain nykytilanteen.

Niinpä suunnitelmiin tuli muutos. Paviljonki sijoitettiin ruokaryhmän ylle. Alunperin en halunnut tuota kangaskatosta siihen ollenkaan, mutta niin vain sekin tuohon laitettiin. Olkoon sen aikaa, kuin kestää ja köynnökset eivät ole vielä kasvaneet peittämään paviljonkia. Huomenna istutan pari viini- ja ruusuköynnöstä paviljongin pylväiden juurelle.


En nyt ole ihan varma, olenko tähän paviljongin sijaintiin tyytyväinen, mutta ei tuo paviljonki muuallekaan mahtunut. Joka paikkaan olen tunkenut istutuksia ;O). Ihme ja kumma!Aiemmin mieheni pesi terassin Bayerin Terrace Clean -pesuaineella. Sain aineen Bayerilta kokeiltavaksi blogiyhteistyönä. Tuote on valmistettu biologisesti hajoavista ainesosista. Aine sekoitetaan veteen ja suihkutetaan pestävälle pinnalle. Mieheni pesi terassin karkealla pesusienellä. Lopuksi huuhdellaan.

Nyt kun terassi on jo kuivunut, mieheni käsitteli kauhtuneen laudoituksen puuöljyllä. Onpa taas siistimpi jonkin aikaa.
Huomenna jatkuu pihan siistiminen. Lauantaiksi onkin luvattu jälleen sadetta. Onpa vaihtelua kahden sateettoman päivän jälkeen.. :O(

24.6.2014

Tervetuloa vierailemaan puutarhassamme sunnuntaina 29.6.2014

Tervetuloa vierailemaan puutarhassamme sunnuntaina 29.6.2014 klo 12.00 - 18.00. Osallistumme Avoimiin puutarhoihin. Osoitteemme on Merenlahdentie 41, Lappeenranta.


Kekkilä on ystävällisesti lahjoittanut jaettavaksi puutarhavieraillemme joitakin Kekkilän Kesälehtiä sekä Kesäkukkalannoitetta. Kiitos, Kekkilä!Pidämme viimevuotiseen tapaan puutarhapäivän yhteydessä myös pihakirppiksen - säävarauksella.


Nähdään sunnuntaina! Tervetuloa!

23.6.2014

Päiväni nörttinä!

Siis kohta menee hermot! Sataa kaatamalla - taas! Välissä oli yksi poutaisempi, tosin viileä päivä.

Kukissa on nuppuja  vaikka millä mitalla, saa nähdä, avautuvatko sunnuntaiksi, Avoimiin puutarhoihin. No, onneksi eivät nyt ole tuolla kaatosateessa auenneina. Pionissa on pari kukkaa auki, muuten pelkkiä nuppuja. Unikot kukkivat. Kukkii tuolla joitain  muitakin vaatimattomampia kukkia, kuten mirrinminttu, illakko, kurjenpolvi, kurjenmiekka, pikkusydän yms. Sormustinkukat aloittelevat kukintaansa. Niistä tykkään.


Eilen näytti tältä. Olikin eka sateeton päivä aikoihin. Shortseissa ei kuitenkaan tarvinnut kulkea. Punapäivänkakkarat kukkivat tuossa etualalla ja vielä pari hassua alppiruusun kukkaa.


Tässä vasemmalla etualalla on punainen väriminttu. Se on kasvanut valtavasti viime kesästä, jolloin hankin sen. Oli vain yksi pikkuinen taimi.


Pionit kukkivat vielä, tosin vaaleanpunaiset lopettivat jo.


Etupihan orvokit alkavat kohta näyttää pensailta ;O). Valamonruusu kukkii tuolla taustalla.


Jep, kaatosadetta pidellään. Paviljonki saapui, vaan ei ole ilmoja koota sitä eikä kyllä ole kokoaja paikallakaan, joten se siitä. Taitaapi tulla rouvalle kiireiset ajat viikonloppuna, koska nyt ei pihalla pysty tekemään yhtikäs mitään.

Siispä vietän päiväni nörttinä ;O) Jumitan koneella, vierailen blogeissa, etsin Pinterestistä inspiraatiota yms. Ei ihan huono vaihtoehto päivän vietolle sekään, vaikka pihatyöt painaisivat päälle.

22.6.2014

Arvonnan voittaja on...

Mikki tässä morjens!

Tulin vaan kiireellä ilmoittamaan, ketä arpaonni suosi tällä kertaa.
Töttörööööööööööö!

Arvonnan voittaja on..


Askartelin itte -blogista Kirsti. Onneksi olkoon, Kirsti! Voitit puutarhakäsineitä, haran ja istutuslapion. Onnettarena toimi Anne-Mari. Anskulla on oma blogi ja on tosi kiva, jos käytte vierailulla Anskun blogissa. Anskulla on blogissaan monta juttua minusta.

Kiitos teille kaikille, jotka osallistuitte arvontaan! Kirsti, ilmoittaisitko Mamille tuohon sivupalkissa olevaan sähköpostiin yhteystietosi, jotta Mami voi postittaa palkinnon?


Mukavaa loppuiltaa!

21.6.2014

Mukavaa juhannusta ja ARVONTA LÄHESTYY! - Happy Mid Summer!

Heips!

Kello on nyt viisi juhannuspäivänä. Oli pakko nousta ylös. Selkä ei anna nukkua enää. Näin sitä entisestä aamu-unisesta on tullut kumman aamuvirkku. Selkärankareuma on oiva herättäjä.

Eilisen päivää kömysin kukkapenkkien kivireunusten kanssa ja tässä sitä nyt ollaan. Joka paikkaa särkee. Nostin kaikki kivet ylös uuden istutusalueen ulkoreunoilta. Kitkimme tyttäreni kanssa kivien aluset, laitoimme kaksinkertaisen maanpeitekankaan ja kivituhkaa reilun kerroksen. Sitten ladoimme kivet takaisin. Toivottavasti nyt reunukset pysyvät siisteinä rikkaruohoista. Poikani oli myös apuna ja lapioi minulle kärryn aina tarvittaessa täyteen kivituhkaa.

Hi!

It's five o'clock in the morning when I'm writing this. I had to get up, because my back was aching so badly. I have ankylosing spondylitis. The pain is a result of the working in the garden yesterday. I lifted all the edge stones away, put some fabric under them and then added some  stone ash and put the stones back. I hope there won't be any weeds anymore...Lisäsin vielä kivituhkaa myös polun reunakivien väleihin. Vasemmalla alakulmassa on keltaheisiangervo, jonka ostin ja istutin viikolla. Tuleeko siitä isokin pensas? Kasvin lapussa ei lukenut ja ei ollut ketään keneltä kysyä myymälässä.

This is how the new path looks now. I added some stone dust between the stones.Ei ehtinyt Clasun paviljonki tulla meille juhannukseksi. Tuleepi kiire pystyttää se ennen ensi sunnuntaita, sillä pääpystyttäjä on taas perjantaihin asti Helsingissä ensi viikolla. Paviljonki tulee tuohon kohtaan, johon kirjoitin "Paviljonki".

Olisi kyllä suotavaa, että ensi viikonloppuna olisi parempi sää, kun on Avoimet puutarhat. Ei oikein innosta, jos on kylmää ja sataa.

We've ordered a pavilion. It hasn't arrived yet. Probably, it'll come next week. We won't have a lot of time to build it, because we'll participate in the "Open Gardens" on Sunday. I wrote on the picture the place we'll place it.


Unikot kukkivat tällä hetkellä, samoin kurjenpolvet.


Kummatkaan eivät ole sellaisessa loistossa kuin viime kesänä. Liekö sateiden ja kylmyyden syytä?

Neither poppies or Geraniums are blooming as well as last summer. Maybe, because it's cold and it's raining almost every day? Mieheni korjasi savipatsaan, joka sai halkeamia, kun se täytettiin betonilla. Nyt patsas on kuin uusi ja ei ontto, vaan betonilla täytetty ja tukeva.


My husband fixed the statue. It was broken, when my hubby filled it with concrete. Now, it's like a new one.
Ihana pioni Sarah Bernhardt on aloittanut kukintansa. Sen tuoksu on huumaava.

The lovely Sarah Bernhardt has begun to bloom. I love its fragrance!


Sininen loistosalvia kukkii. Pinkki kukkii myös, mutta jokin sillä on hätänä. Epäilen vähän hädän aiheuttajaksi Mikkiä. Joko se on tallannut sen päälle tai löröttänyt..., sillä kasviparka on puolikuolleen näköinen.

This blue Salvia superba is blooming. Something has happened to the pink one, and I think Mickey has something to do with it... It's blooming, but half of the plant is nearly dead. 


Siinä itse viattomuus! ;O)

The innocent one! ;O)


Kasvarissa näyttää tältä. Pitää käydä välillä kuvaamassa, jotta muistan, miltä siellä näyttää. Kerran olen tänä kesänä ehtinyt siellä istua. Tyypillistä!

I took a picture of the greenhouse. I haven't had time to sit there. Typical!

Ja vielä viimeinen arvontamuistutus! Huomenillalla arvotaan! Arvontaan pääset osallistumaan TÄSTÄ!Oikein mukavaa juhannusta! - Happy Mid Summer!

18.6.2014

Rhodot ja havut


Mikki tässä morjens!

Tänään Mami päätti panostaa rhodoihin eli alppiruusuihin ja havuihin. Saimme Berneriltä kokeiltavaksi GreenCare Rodo & Ikivihreät Puutarhamultaa ja -katetta sekä Puutarhan Ikivihreät kivennäislannoitetta. Tiesitkös, että alppiruusut viihtyvät happamassa, kuohkeassa ja hyvin kosteutta pitävässä maaperässä? Juu-u, niin se on.

No, eipä siinä muuta kuin Mami töihin! Meillä on ennestään jo vuosia vanhoja alppiruusuja ja aiemmin tänä keväänä istutettuja sekä ihan uusi Marjatta-niminen alppiruusu. Mami istuttaa nyt Marjatan. Se on vaaleanpunainen.


Ensin kaivetaan noin 50 cm:n syvyinen kuoppa. Saman syvyinen kuin taimen astia.


Kuopan pohjalle sekoitetaan GreenCare Rodo & Ikivihreät Puutarhamultaa ja Puutarhan Ikivihreät lannoitetta. Lannoitteen sisältämä rauta ja magnesium vaikuttavat kasvin lehtien väriin. Tulevina vuosina lannoitetta lisätään keväisin rhodon juurelle. Jos vuosikasvu on heikkoa tai lehdet kellertävät, voidaan lannoitetta lisätä vielä toisen kerran kesän aikana.Istutuskuopan pohjalle kaadetaan vettä.


Istutetaan taimi.Lisätään rodomultaa ja painellaan taimi hyvin paikoilleen ja kastellaan.


Kun taimi on istutettu, lisätään juurelle GreenCare Puutarhakatetta. Kate tekee istutuksesta viimeistellyn, estää rikkakasvien kasvua ja tasaa maan kosteutta. Valitsimme väriksi mullanmustan. Katetta saa myös suklaanruskeana ja tiilenpunaisena.Alppiruusuja kannattaa istuttaa useampi samaan ryhmään. Jos alppiruusut ovat eri lajiketta, kestää kukinta pidempään eri lajikkeiden erilaisten kukinta-aikojen vuoksi. GreenCare Rodo- ja Ikivihreät Puutarhamulta soveltuu myös havuille, mustikoille ja atsaleoille.

Mami lisäsi Rodomultaa, -lannoitetta ja -katetta myös vanhoille alppiruusuille sekä mustikoille ja keväällä istutetuille valkokartiokuusille.


Jahas, sitten viedään Mami vielä muihin hommiin...Kasvarissa Mamin pitää kastella kesäkukkia. Vaikka viime päivät on ollutkin sateinen sää, pitää kasvarissa käydä kastelemassa, koska sinne ei sada ;O).


GreenCare Puutarhan Kesä sopii kaikille koriste- ja hyötykasveille. Puutarhan Kesä takaa kukille loisteliaan ja pitkän kukinnan sekä hyötykasveille runsaan sadon. Lannoite sekoitetaan kasteluveteen. Puutarhan Kesää voi käyttää myös huonekasvien lannoitukseen.

Nyt on meillä rhodot ja havut huollettu ja kesäkukilla lannoitetta. Kiitos tästä kuuluu Bernerille ja GreenCare-sarjan tuotteille. Kiitos kivasta blogiyhteistyöstä!


Hih, ja jottei Mamilla loppuisi hommat, toi traktori meille aamulla tällaiset säkit. Nyt odotellaan, että posti toisi tilatun paviljongin ja päästäisiin juhannuksena sitä pystyttelemään. 


Kivaa keskiviikkoa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...