23.7.2014

Flower power!

Oi, tätä ihanaa heinäkuuta! Reilun viikon olemme jo saaneet nauttia ihanasta lämmöstä ja auringosta. Ihan parasta! Ja kukkaa pukkaa... Tässäpä kuvakatsaus puutarhan kukkatilanteesta:

I just love this July! We've been enjoying warmth and sunshine. Great! Here are some pictures of the bloomers in the garden today:


Lavinia-ruusu kukkii portissa kärhön kanssa.

Lavinia-rose is blooming on the gate.

Rakastan näitä sormustinkukkia!

I love these fox gloves!VuohenkelloOmpelin lisää viirejä paviljongin kattoon ja ostin aurinkokennolyhdyt.

I put some flags and lanterns to hang on the pavilion.Mieheni rakensi kesäkeittiön.

My husband built a summer kitchen.


Koriste

Fake wateringKasvimaa

Veggie plot


Tällainen kukkapläjäys tällä kertaa! Iltapala odottaa... Mukavaa keskiviikkoiltaa!

Well, my supper is waiting... Happy Wednesday evening!

16.7.2014

Kukkaa pukkaa! - Some flowers!

Kuvailin tänään puutarhassa. Tässäpä kukkakimara:

I was photographing in the garden. Here are some blooming flowers: Mieheni ja lapset rakensivat hyönteishotellin. Runkona käytettiin viinilaatikkoa.


My hubby and twins built an insect hotel.


Mikki ja mamma kiittävät vierailusta ja toivotamme mukavaa keskiviikkoiltaa!
Mickey and I want to thank you for visiting us and we wish you a happy Wednesday evening!

13.7.2014

Helteistä sunnuntaita! - Sunny Sunday!

Koko viikon on ollut aivan ihanat kelit. Voi, että minä nautin! Lisää tätä! Tänään vietetään ihan lugni sunnuntai. Oleillaan pihalla, grillataan.

Eilen illalla oli vähän viileämpää ja vietiin Mikki sen ensimmäiselle pyörälenkille. Hyvin mussu jaksoi juosta pyörän vierellä. Mentiin hiljaa ja välillä pysähdyttiin juottamaan Mikkiä ja välillä Mikki sai metsäpolulla juosta vapaana.

Huomenna on pihatyöpäivä. Pitää vähän leikata nurmikkoa ja trimmailla. Tiistai-iltana paikallinen puutarhaseura tulee vierailemaan pihallamme. Toivottavasti sää suosii.

We've been enjoying warmth and sunshine this week. I just love this! Here are some blooming flowers in our garden...


Ai, että minä tykkään tuosta etuoikean keltaisesta kultahelokista. Se on kuin aurinko kukkiessaan. Sen vasemmalla puolella pisamakellot kukkivat jo kolmatta viikkoa.


Jalopähkämöt ovat jotenkin vaisuja tänä kesänä, samoin jalokalloiset. Liekö kylmä ja sateinen alkukesä syynä vai lumeton talvi?


Violetit pisamakellot kukkivat komeammin kuin viininpunaiset.


Kokeilin tänä kesänä ensimmäisen kerran portulakkaa. Kasvatin sitä tilaamistani minitaimista. Sikäli on hauska, että kukkii monella värillä yhtä aikaa, mutta voisi kukkia loisteliaammin. Lannoittanut olen sitä jatkuvasti. Kyllähän tuo pelargonia meinaa jäädä vähän alakynteen tuon portulakan vierellä.


Parissa ruukussa kasvaa moniväristä miljoonakelloa. Sitä kasvatin myös minitaimista. Olen pettynyt sen kukkamäärään, sillä lannoitan sitä säännöllisesti ja ei kuki tuon kummemmin.


Kohta tuolla salavan alla alkavat sormustinkukat kukkia. Ovat vähän matalampaa lajiketta ja niitä on useampaa väriä. Nekin kasvatin minitaimista. Siellä on muistaakseni persikkaa, kirsikkaa, pinkkiä väriä ainakin. Varmaan viitisentoista kukkaa. Toivottavasti siementävät ja saan nauttia niistä jatkossakin. Sormustinkukkien vieressä on saman verran minitaimista kasvatettuja salkoruusuja. Niitäkin on useampaa väriä.


Orvokit tuosta polun reunasta leikkasin alas ja ovat nyt sen verran rumia, että saanevat häädön muualle. Niiden väleihin istutin siemenistä kasvattamiani samettikukkia. Varmaan sata. Ensi viikolla pitää ostaa vähän muhevampaa multaa. Tämä suursäkeissä tilaamani multa on mielestäni vähän liian hiekkapitoista. Tekee pintaan kovan kannen ja tuntuu, että kastelu ei näy oikein missään.


Tuo puska tuossa kasvarin polun varrella on jo suorastaan huvittava. Se on viime vuonna pienenä taimena ostettu punainen väriminttu. Syksyllä on pakko siirtää se muualle. Tuossa kohtaa polkua ei pysty enää kävelemään!


Polun etualalla kukkii peurankello.


Tarha-alpi jaksaa kukkia. Jo kolmas viikko menossa.Siemenistä kasvattamani ritarinkannukset ovat aika surkea ilmestys. Kukkia liian harvassa. Mikä lie niittenkin ongelma?


Kasvimaalla tänä kesänä tuntuvat viihtyvän vain perunat, tosin nekään eivät ole vielä kukkineet.


Nyt, kun viimein löysin töyhtöangervolle paikan, jossa viihtyy, on tuo paikka liian ahdas. Karpaattienkellot kukkivat ja ovat pitkin maata aiempien sateitten vuoksi. Malvat, isorikko, maariankello, valeangervot (mitkä ne nyt ovatkaan..?), isotähtiputki, kalloiset ja erinäiset kurjenpolvet yms. kukkivat.


Sormustinkukat vetelevät jo viimeisiään.


Vaaleanpunainen jalokallioinen.


Liljoja.Sekalainen seurakunta... Tuolla, missä on tyhjempää, kukkivat aiemmin unikot. Leikkasin ne pois ja istutin tilalle kolme daaliaa.


Ensimmäiset malvat.


Isotähtiputki, joka ei kuulu lemppareihini..., mutta menettelee.


Kultahelokkia ja tarha-alpia...


Polun päässä se kaunein kukkanen! Tuossa oikealla iisopit kohta kukkivat.

Tulipa taas varsinainen kukkamaraton! Kiva, jos jaksoitte maaliin asti! Helteistä sunnuntaita!

Well, this is the blooming situation in our garden this week. Happy and sunny Sunday!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...