Aina ei innosta…

Aina ei innosta…

Tämä päivä ei innostanut pihalla oleiluun. Sää oli loppujen lopuksi ihan ok, mutta jokapäiväinen kylmä tuuli tympäisi. Olen pannut merkille, että nykyisin Suomen kesälle on tyypillistä tuulinen sää. Eilenkin etupihan päivänvarjo lähti lentoon, vaikka oli hyvin painoilla tuettu. Piha on täynnä omenapuista irronneita lehtiä ja kaikenlaista tuulen tuomaa roskaa.

Ensimmäinen, valkoinen, alppiruusu on puhjennut kukkaan.

Kirsikkapuut kukkivat myös.

Tulppaanit jaksavat sinnitellä vielä…

Särkynytsydän pistää parastaan.

Nämä etualan liljat kärsivät hieman siirrosta. Tuskin kukkivat tänä kesänä.

Vielä en ole tarennut tässä lekotella. Kiitos kylmän tuulen.

Saadaankohan juhannuksena uusia perunoita? Punasipulit kasvavat lupaavasti taustalla.

Lehti- ja ruusukaalit asustavat harson alla.

Paikoin on jo oikein rehevää.

Amerikanjalopähkinän lehdet ovat kooltaan vasta murto-osa siitä, mitä tulevat olemaan. Pähkinäpuun juurella olevassa kivikkopenkissä on jo kovasti nuppuja.

Kotkansiivet ovat kauneimmillaan.

Samoin Mikki! Mukavaa viikon jatkoa!

48 thoughts on “Aina ei innosta…

  1. Melkoinen tuuli on tänään ollut, mutta Sinun puutarhasi kukoistaa kauniisti♫ ja ihana Mikki ☺

  2. Komea särkynytsydän, minun on aina vaan piskuisen pieniä. Olen samaa mieltä että nykyään tuulee aina.

  3. Samat fiilikset täälläkin tänään. Lämmin tupa houkutteli kylmyyttä enemmän, vaikka hommia ja puuhasteltavaa olisi ollut vaikka kuinka. Mutta kyllä tuo puutarhasi näyttää niin taivaalliselta, että huh huh. Ei voi muuta kuin ihailla viimeisteltyä ja harkittua kokonaisuutta ja ihania tulppaanien väriläiskiä – vauh

  4. Tosiaan tuulta on tänä keväänä ollut melkein joka päivä, jo saisi riittää. Pihasi on tosi kaunis ja näyttävä on tuo särkynyt sydän. Mikki……..ihana myös.

  5. Kaunista on puutarhassasi. Lämpöä nyt kaivataan, kosteutta on saatu kiitettävästi.

  6. Joka puolella on lupaavaa maastanousua ja nuppuilua. Kyllä se kesä siitä!
    Harmi, että oli tuulinen päivä, täällä lounaassa oli ihan kiva välipäivä kahden myrskyisän välissä, aurinkoakin oli. Nyt sade piiskaa ikkunaan ja huomenna on kai aikamoinen keli tiedossa etenkin sinne itään. Ehkä sisäpäivä…
    Mä katsoin, että teidän naapurin yläkerrasta on kadehdittavan upea näkymä teidän puutarhaan! Olette takuulla nostaneet senkin kiinteistön arvoa 😀

  7. Satu tuo kaikki näyttää niin ihanalle! Tekemisestäsi paistaa rakkaus puutarhaasi ja kasveihisi. Eihän se aina innosta! Se on totta. Minä vaelsin tympääntyneenä pihalla tänään. Vettä tuli kaatamalla vaakatasossa aina iltapäivään asti ja tuolla on niin kylmäkin että inhottaa. Uskon kuitenkin sen lämpimänkin jakson meitä vielä hellivän. En ole vielä koskaan löhöillyt puutarhassamme vaan aina vaan puurtanut. Nyt on ensimmäinen kesä kun olen täysin kypsä ja tympääntynyt. Uskon kyllä että tämä menee ohi….tällaista se on.

  8. Välillä vain nautit kättesi töistä, ihanasta, kauniista puutarhastasi!

  9. Täällä myös ollut kovin tuulisia päiviä, ihan kunnon vaatetus saanut olla päällä, että on tarjennut.

  10. Upeita kuvia, kuten aina!
    Huomiosi tuulisista säistä on kiinnostava. Täällä tuntuvat kovat tuulet yleistyneen ympäri vuoden. No, kohta opitaan, ettei mitään kevyttä irtonaista kannata ulos jättää. Saapa nähdä mitä tänään tapahtuu, kun on luvattu voimakkaita puuskia melkein koko maahan.
    Ja sataakin vielä… 🙂
    Mukavaa keskiviikkoa kuitenkin!

  11. Viileää pitelee. Toivottavasti heti kohta ei kuitenkaan ala paahtavat helteet. Sopivia säitä toivotaan ainakin täällä.

  12. Tuuliset säät lisääntyvät ilmastonmuutoksen myötä, näin muistelen lukeneeni. Ei minäkään ole tuulen ystävä. Tänään tuulee eilistäkin kovemmin. Alkukesän kauneus on kuitenkin ihanaa, vaikka sää on millainen hyvänsä.

  13. Sama täällä. Otin lyhdyt pois joskus huhtikuussa roikkumasta, ettei tuuli niitä riko. Sen jälkeen ei niitä ole tairvinnut takaisin laittaa, kun puuskainen tuuli vierailee joka päivä. Leppoisaa kesäkuuta silti 🙂

  14. Olen miettinyt tuota tuuliasiaa myös. Tuntuu että napakat tuulet ovat lisääntyneet, vaikka muuten olisi lämmintä niin tuuli pitää huolen että maa kuivuu, pöly lentää, kasvit katkeavat eikä pihalla viihdy niin kuin haluaisi. Teillä on ihanan rehevää jo! Meillä on kasvukausi selvästi myöhemmässä eikä auta yhtään että on taas todella kuivaa. Asumme jossain Hämeen Saharassa, ympärillä sataa muttei meidän kylällä. Toisaalta: ei ole kotiloita eikä etanoita 🙂

  15. Sinulla on perunat jo hyvässä vauhdissa. Minun pottuset eivät vielä ole tulleet maan alta esille mutta toisaalta laitoin ne maahan vasta 16.5.15. Mutta ei voi kyllä muuta kuin ihastella tuota sinun puutarhaasi. 🙂

  16. Kiitos, ma-te. Täällä kaakossa sataa kaatamalla ja kamala tuuli jälleen.

  17. Joo, kitkemistä olisi, mutta eipä tuonne kaatosateeseen auta mennä. Minä, hölmö, ostin viime kesänä irtomultaa ja rikkoja riittää. Vastedes pysyn taatusti säkkimullassa.

    Kiitos, Jori. Noita tulppaaneja pulpahteli sieltä ja täältä. Ovat jo vuosien takaa.

  18. Heh. Kumpaahan naapuria tarkoitat? Toinen ei voi sietää meitä. Ei edes tervehdi. Inhosi rotikoittamme ja siinä samalla meitäkin. Tuskin siis arvostaa näkymiään…Täällä on nyt ihan järkyttävä keli!

  19. Joo, ei tuo löhöily ole minuakaan varten. Puutarha on pullollaan istumapaikkoja, mutten istuskele siellä koskaan.

  20. Kiitos, Kirsikka. Mulla pitäisi olla aina jokin projekti meneillään tai tympäännyn. Nyt on vähän niin…

  21. Kiitos samoin, Sara. Täällä on lähes myrskytuuli ja sataa vaakatasossa.

  22. Totta. Kaunista, mutta tuulista nyt vielä märkääkin.

  23. No, se on jo paljon, ettei kotiloita ole! Mulla on nyt tulet kahdessa uunissa, jotta saan tuhkaa kotiloitten niskaan. Yrittävät taas hyökätä sateella tuolta kaupungin puiston puolelta.

  24. Kiitos, Tiina. Me taidettiin laitta potut multiin vapun tienoilla.

  25. Kaunis puutarha sinulla! Saanko udella, mitä sorakokoa sinulla on käytävillä?

  26. Kivasti alkaa rehevöitymään!
    Mikä on tuo rehevä kasvusto tuossa patsaan ympärillä, tulppaaneja ja mitä muuta muuta?
    Meilläkin tuulee jatkuvasti. Ehdinkin jo miettiä muutimme sellaiseen paikkaan jossa on jatkuvasti tuulista;)

  27. Kaunis alppiruusu ja ihania nuo kirsikkapuun kukat <3 Puutarhuri vahti Mikille rapsutus <3

  28. Täällä meilläkin on tuullut tänään todella kovaa. Onneksi aurinko sentään paistaa. Onpa kaunis tuo valkoinen alppiruusu ja upeasti kukkii myös särkynytsydän.

  29. Ei aina tarvikkaan jaksaa tai edes huvittaa. On ihan tervettä antaa itselleen vapaapäiviä ettei pihapuuhat ala käydä töistä. Kyllä se sitten taas alkaa huvittamaan pikkuhiljaa.
    Mun on pitänyt ihan opetella sitä pihalla olemista ja nautiskelua. Sitä ettei kokoajan ole pakko hulluna raataa.

    Mulla on osa perunoista vielä odottamassa maahanpääsyä, ja suurinosa taimista! Kyllä vielä ehtii…Mutta juhannukseksi ei kyllä taideta satoa saada. 🙂

  30. Näissä tuulissa pitäs olla painot taskussa, sillä tuntuu välillä että lähden lentoon.
    Ihana valkia alppiruusu.

  31. Micky, thank you for the wonderful tour in your garden, you look as if you think this is boring, but I know that you love gardening with your mum.

  32. Kiitos, Sanna. Jotain 0 – 8 tms…., muistaakseni.

  33. No, ehtiihän niitä pottuja syödä vielä juhannuksen jälkeenkin…

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: