26.6.2015

Tervetuloa sunnuntaina! - Welcome on Sunday!


Olemme mukana tänä kesänä järjestettävissä Avoimissa puutarhoissa. Tervetuloa meille siis sunnuntaina 28.6. klo 12.00 - 18.00. Tarkemmat osoitetiedot ja puutarhamme profiilin näet tästä.

We'll open our garden for visitors on Sunday. Here's a marathon post where you can see, how our garden looks today. 


Ihan paras kukka-aika ei ole vielä puutarhassamme, mutta aina täällä jotakin kukkii. Punapäivänkakkarat aloittivat kukintansa ja alppiruusut lopettelevat urakkaansa.


Vielä ei keltainen tarha-alpi kuki patsaan ympärillä, mutta parin viikon kuluttua sekin kukkii. Orvokit alkavat vedellä viimeisiään.


Nauhukset ja ritarinkannus ovat tänä kesänä suurempia kuin koskaan. Jouduin tässä uudessa kukkapenkissä mylläämään järjestystä vähän uusiksi. Muutamat kasvit alkoivat jäädä ritarinkannuksen jalkoihin.Päivänkakkarat ovat lähes metrin korkuisia.
Sinivaleunikot ovat sinnitelleet kaatosateissa.Tämä kukkapenkki on kohta perhosten suosiossa. Siinä kasvaa alppipiikkiputkea, sinipallo-ohdaketta, punalatvaa ja nauhuksia. Kaikki perhosten rakastamia. Kirsikkapuussa roikkuu lisäksi äitini tekemä perhosbaari. Siinä on pienessä lasipurkissa punaviiniä, fariinisokeria ja siirappia muistaakseni.
Isossa kasvarissa kukkii, jopa maissit.
Kuudessa munakoisossa on nuppuja.

Vihdoin nämäkin kuunliljat ovat saaneet kasvunsa käyntiin.
Länsipolulla kaikki hyvin. Harmittaa, kun jouduimme leikkaamaan villiviinin kokonaan alas tuosta yhdestä kohdasta. Oli ihan laho.

Etupihalla on edelleen aika vaisua kukkien suhteen. Parin viikon kuluttua tilanteen pitäisi olla toinen.Madame saa kohta sormustinkukista seuraa. Nuppuja on jo näkyvissä.
Itäpolulla kukkii.

Ja sitten viimeinen kuva! Jaksoitko tänne asti? Tuli maratonpostaus ja kattava pihakatsaus. Jollen huomenna innostu postailemaan, on pieni tovi hiljaista täällä meikäläisen blogirintamalla. On tiedossa kaikenlaista jännää, mutta siitä kerron sitten myöhemmin ensi viikolla.Kasvimaan portin ruusu on todellakin toispuoleinen. Mikähän silläkin on? Sama hoito molemmin puolin.

Satoa on jo saatu. On syöty salaattia, pinaattia ja retiisiä. Pinaatti on riehaantunut tuolla harson alla niin, että puhkaisi harson läpi reiän itselleen ja kurkistelee ulos. Pinaatissa on siis totisesti rautaa! Punasipulit ja perunat kasvavat hyvin. Valkosipulista taisi tulla fiasko.

No, jospa nyt vihdoin lopettelisin... Kiva, jos pääset sunnuntaina vierailulle ja toivotaan, että sää tänä vuonna suosisi pihatapahtumaa. Aurinkoista puutarhaviikonloppua!

Happy gardening and weekend!

68 kommenttia:

 1. Mukavaa puutarhapäivää! Kiva, että osallistut avoimeen puutarhapäivään. Tulisin ihastelemaan pihaasi, jos asuisin lähempänä. Minulla on ystävän kanssa treffit sunnuntaina ja hänellä oli ajatuksena, että yritämme muun suunnitellun ohjelman ohessa käydä bongaamassa pihan läheltä hänen kotiaan.

  VastaaPoista
 2. Kiva päästä sunnuntaina taas livenä näkemään, mitä kaikkea olette saaneet vuoden aikana tehtyä :) Olen itsekin miettinyt, että voisin osallistua tulevaisuudessa avoimiin puutarhoihin (mikäli tapahtumaa järjestetään), mutta vielä toistaiseksi piha on niin "raakile", ettei siinä ole paljon nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vain! Ihmiset ovat iloisia päästessään vierailulle ja eihän puutarha ole koskaan valmis.

   Poista
 3. Teidän pihalla mikään ei ole vaisua, mitä kasvuun ja kukintaan tulee. Upean näköistä, kyllä näkee, että puutarhassa on ahkeroitu koko perheen voimin. Toivottavasti sää suosii päivää, mutta puutarhaintoilijoita ei sadekaan haittaa, se todettiin viime vuonna.

  VastaaPoista
 4. Oi noita kurjenmiekkoja! Upeita! Laita joskus lähikuvaa niistä vielä, täällä kateellisena tihrustan ruudulta niitä :)

  Paljonkohan olen rahaa tuhlannut kurjenmiekkoihin ja monen vuoden kuluttua vain pari erikoisemman väristä kukkii niiden perinteisten lisäksi.

  Harmi että tuo avointen puutarhojen päivä on "jo" nyt, kolean kesän alun takia ei moni puutarha ole vielä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli monta yritystä ennen kuin noille kurjenmiekoille löytyi sopiva paikka.

   Poista
 5. Harmi kun asut niin kaukana.. Kaunis puutarhasi olisi ihana nähdä ihan livenä:)

  VastaaPoista
 6. Kyllä tulisin jos olisin lähempänä!! Ois kiva nähdä livenä teidän kiva puutarha. Aika kauanhan toi valeunikko on kukkinut, kun sitä viimeskin ihmettelin. Toivotaan teille aurinkoista keliä sunnuntaille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helinä! Juu, ja tuo sinivaleunikko kukkii vieläkin!

   Poista
 7. Olisipa mukava käydä... Onneksi pääsen vierailemaan näin kuvien avulla :)

  VastaaPoista
 8. Vautsi miten kaikki on rehevöitynyt!
  Harmi, kun asutte niin kaukana... :(

  VastaaPoista
 9. Oi että, olisi ihana tulla sunnuntaina! Toivottavasti jonakin vuonna. Huomasin Suomen kaunein piha -ohjelmassa, että pihanne tuntui ihan tutulta, kun olen lukenut blogiasi monta vuotta. Kaikki oli juuri sellaista kuin oli ajatellutkin, kun otat niin hyvin näitä yleiskuvia. Ja silti, kun kameran kanssa kierrettiin, niin se tuntui erilaiselta! Vaikka sinullakin on ollut videokierroksia, eikö ole? Se on jännää, olisiko sitten se, kun toinen ihminen kuvaa, niin kuin ne tyttäresi kuvat.
  Kyllä tuolla vaan on niin paljon nähtävää, vaikka ei mielestäsi niin kukassa ole. Näkee, mitä on tulossa kukkaan ja koko pihan idean, siitähän varmaan niin moni saa oivalluksia omallekin pihalle.
  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila. Jos joskus liikut täällä Lappeenrannassa, tervetuloa!

   Poista
 10. Kiva, kun pääsin näin virtuaalikierrokselle. Kaikki näyttää nyt niin siistiltä ja valmiilta. Toivotaan hyvää säätä viikonlopuksi ja mukavia Avoimia !

  VastaaPoista
 11. Kiitos Satu. Ihana katsella näitä upeita kuvia, kun tuo välimatka on niin pitkä, etten pääse livenä kattelemaan kaunista puutarhaasi ☺
  Aurinkoista puutarhapäivää ☺☺

  VastaaPoista
 12. Kaunis on puutarhanne olisi kiva tulla mutta on vähän pitkä matka, täällä lähempänä kyllä käyn nauttimassa puutarhoista, onnea ja toivottavasti aurinko paistaisi ♥

  VastaaPoista
 13. Upealta näyttää ja kelpaa esitellä puutarhaasi. Toivottavasti viikonlopun sää suosii. Liisa

  VastaaPoista
 14. Voi kun olisi ihana tulla katsomaan puutarhaasi ihan livenä:)
  Joka kesä tuntuu, että uistelukilpailujen toimikunnat järjestävät kilpailut rompepäivien ja avoimien puutarhojen aikaan.Ukko K. kun on niissä niin minä en autottomana pääse tuhlaamaan rahojani romppeisiin ja tekemään suunnitelmia uusista puurtarhakasveista...Kiero temppu :D

  VastaaPoista
 15. Oi, kyllä tulisin minäkin sunnuntaina tutustumaan satumaiseen puutarhaanne, jos asuisin lähempänä. Toivotaan tosiaan aurinkoista viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 16. Oikein hyvää päivää teille!

  VastaaPoista
 17. Toivottelen oikein mukavaa päivää sinne! Sinun puutarha on hauskasti samalla myös arvoituksellinen. Kaikki kauneus ei ole heti edessä, vaan vierailijalle riittää tutkittavaa, etsittävää ja löydettävää. Polun varrella löytyy monenlaista, ja puskan takaa aukeaa jotain yllättävää.

  VastaaPoista
 18. Kyllä siellä on paljon katsottavaa ja ihailtavaa sitten sunnuntaina! Ahaa, teillä sitten tehdään varmaan uutta lehti- tai tv-juttua :)
  Oikein hienoa puutarhapäivää sunnuntaiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tällä viikolla. Olimme matkoilla. ;O)

   Poista
 19. Toivotaan mukavaa päivää, paljon vierailijoita ja hyvä sää.
  Oistpa lähenpänä niin tulisin poluillesi kulkemaan :)

  VastaaPoista
 20. Toivottavasti sää suosii ja kävijöitä on mukavasti. Itse menen kiertelemään joitain puutarhoja tässä lähempänä. Meillä on kaikki kasvu 2-3 viikkoa jäljessä viime kesään verrattuna. Toivottavasti syksy ei tule liian aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäljessä on meilläkin kaikki muutaman viikon verran.

   Poista
 21. Oikein ihanaa sunnuntai-päivää! Kunhan ei sataisi yhtä paljon kuin viime vuonna.

  VastaaPoista
 22. Johan on rehevää. Harmi, että olette niin kaukana...Kivaa sunnuntaita, toivotaan hyviä kelejä ja paljon innostuneita vierailijoita!

  VastaaPoista
 23. Kivalta näyttää. Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista vierailupäivää

  VastaaPoista
 24. Kiitos tästä pihakierroksesta! Harmi kun asutte niin kaukana! tulisin muuten varmasti!! Mukavaa viikonloppua, pihavieraanne varmasti ovat ihastuksissaan!

  VastaaPoista
 25. Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

  VastaaPoista
 26. Vau, nuo maissit! Näyttävät hyvinvoivilta ja vahvoilta, kuten muutkin kasvisi.
  Mukavaa Avoimien puutarhojen päivää!

  VastaaPoista
 27. Toivotan kaunista ja mukavaa päivää sinulle sekä puutarhallesi! Vahinko, että välimatka sinne on liian pitkä :).

  VastaaPoista
 28. Voi kun olis välimatka lyhempi, niin tulisin ilman muuta. Mahdottoman rehevää on, sateista on ollut jotain hyötyä. Just tänä aamuna sanoin miehelle, että hyvä ettei olla mukana, meillä ei kuki kuin akileijat, laukat, lupiinit ja tulikellukat. Ajankohta on liian aikaisin näillä leveyksillä. Viikon, kahden päästä olis ollu tilanne toisin. Siellä näyttää kuitenkin olevan kukassa moniakin lajeja. Antoisaa ja mukavaa päivää huomiselle!

  VastaaPoista
 29. Olis kyllä kiva tulla joskus käymään...
  Meilläkin on aika vihreävoittoista, onneksi jotain on kuitenkin kukassa!

  VastaaPoista
 30. Kuvasi ovat ihanan värikkäitä, vaikka sanotkin, ettei kukkia vielä ole... Ehkäpä tulevina vuosina jaksaisi ajella tutustumaan pihaasi.

  VastaaPoista
 31. Oikein mukavaa puutarhapäivää sinulle!

  VastaaPoista
 32. Kaunista sunnuntaipäivää puutarhassa ❤️

  VastaaPoista
 33. Hauskaa, että esitteli puutarhaasi meille, jotka emme pääse paikan päälle sitä katsomaan. Kaunista ja rehevää.

  VastaaPoista
 34. ihana ihana puutarha. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...