30.4.2015

Kiitos! - Thank you!

Kukkaiselamaa

Puutarhablogien top 10 -lista Suomessa huhtikuussa 2015

(Kuva: Kukkaiselämää-blogi)
Cisionin huhtikuun blogilistaus tarjoaa inspiraatiota kotipuutarhureille maamme suosituimpien puutarhablogien kärkikymmenikön muodossa. Listauksen kärkeen sijoittui Kukkaiselämää-blogi,  jota ylläpitää omien sanojensa mukaan ”puutarhaan täysin hurahtanut” Satu.
Yllä kuvakaappaus Cisionin sivuilta tältä päivältä. Olen sanaton! 
Sain eilen sähköpostia, että Kukkaiselämää on sijoittunut Cisionin puutarhablogien listalle. Olin iloinen ja jännitti vähän, monentenako ollaan. Aiemmin Kukkaiselämää ei ole tuolle listalle sijoittunut lainkaan, joten kaikki oli pelkkää plussa. Mutta että ekana!!! Ja vieläpä kovassa seurassa! Huh, huh!
Mieltäni aivan erityisesti lämmitti, että tällä kertaa listalla oli todellakin vain puutarhablogeja. Kaikki samanlaisia puutarhaan rakastuneita. Luen kaikkia listan blogeja ja suosittelen niitä kaikille. Ihania!
Tämä sijoitus on teidän ansiotanne, ihanaiset blogiystäväni. KIITOS! Ihanaa, että jaksatte käydä vierailuilla ja lukea hurahtaneita kukkahöpinöitäni ja pihatoilailujani Mikin kanssa. Ilman teitä ei tätä blogia olisi.
Kippis ja kulaus! Nyt on juhlan aika. Ihanaa vappua!


29.4.2015

"Plään pii" edistyy... - Plan B is progressing


Huomaatko mitään uutta tässä kuvassa?


Uusi mansikkamaa, jossa on alkupäässä myös soihtuliljoja. Penkin viereen tulee se uusi polku, josta kerroin aiemmassa postauksessani.

Polkua varten olen tilannut 1,5 tonnia luonnonkiviä, kaksi tonnia tummaa kivituhkaa ja yksi tonni sepeliä kivituhkan alle. Harmikseni, maa-aineksia ei saa vapuksi. Ensi viikolla luultavasti.Muutama tomaatti, chili ja samettikukka pääsi jo pikkukasvariin.


Taimet ovat omaa tuotantoa. Taimista puheen ollen...

Taimia taitaa olla enemmän kuin koskaan.. Joka huoneessa lähestulkoon...


Siivolin eilen kasvaria ja istutin kesäkukkia muutamaan ruukkuun. Vähän vapputunnelmaa...


Oletko huomannut linssiluteen lähes joka kuvassa? Otetaanpa siis Mikki-herrasta oikein oma kuva.


Näin sitä juostaan Mamin ruusupenkissä. Penkki sai täydennystä Lidlistä.


Viime keväänä Hollannista tuodut tulppaanit ovat nosteessa.


Hyasintteja ja koiranhampaita


Sekamelskaa


Jäniskö? Ei kun Mikki!


Ja yhtä kiireellä takaisin!

 

Viimeisimmät hankinnat, pari kärhöä.


Lopetellaanpa sadepäivän juttu näihin tunnelmiin! Mukavaa keskiviikkoa!

26.4.2015

Mieheni, muusani! - New ideas!

Hih, mistä näitä ideoita oikein pukkaa? No, siitä, että kun mieheni torpedoi ideani, syntyy aina suurempi ja parempi idea!

Minulla on pakkomielle köynnöskujasta puutarhaan. Siis PAKKOMIELLE! Aloin äsken muistutella miestäni köynnöskujan rakentamisesta liljapolulle. Takkiin tuli. On kuulemma liian ahdas paikka köynnöskujalla. Ok.

I got some new garden ideas. You can see my idea below. I drew it. A new little garden path.


Kuvassa oikeanpuoleinen haara on se liljapolku. Siispä loihtimahan uusi suunnitelma.

First, I wanted a vine valley here on the right. My hubby said it's a too narrow place. So, how about on the left?

Tuossa vasemmallahan tuo poluntynkä suorastaan huutaa jatkoa, eikö?


Piirtelinpä tällaisen. Polku jatkumaan tuosta, kukkapenkki vasemmalle jäävään koloon. Polku kiertäisi tuon takana olevan kukkapenkin ja köynnöskuja sinne. Polku jatkuisi pikkukasvarille. Tuota reittiä käytetään muutenkin kottikärryjen kanssa, joten miksei?

Ei näyttänyt muusani kovin innostuneelta tästä visiostani. No, nyt alkaa se "uuvutustaistelu", jossa olen kyllä aika hyvä..


Polku menisi kujan kera tästä, missä on nurmikko mullalla viime syksyn touhujen jäljiltä.


Mieheni vastaehdotus oli, että polku menisi tuosta jostain lipputangon luota. Tehtäisiin kukkapenkkiin aukko. No, ei sekään ole poissuljettu ajatus. Pääasia, että saan sen KÖYNNÖSKUJAN!


No, köynnöksistä porttikukkiin. Istutin eilen orvokit portin koreihin. Multaan tökkäsin Biolanilta kokeiluun saamani Amppelilannokset. Puikkoja pitäisi ohjeen mukaan laittaa kolme per kesäkukka ja noin kuukauden välein. Nuo orvokkini ovat niin pieniä, että laitoin puikkoja vähän vähemmän. Ennen juhannusta orvokit vaihtuvat vielä toisiin kesäkukkiinkin.Tänään olen ajatellut istuttaa soihtuliljat, jotka ostin Helsingin Kevätmessuilta. Mukavaa sunnuntaita!

Happy Sunday!

24.4.2015

Pihatöitä ja kompurointia - Gardening


Ihanaa, kun valoisa aika on lisääntynyt. Iltaisin ehtii tehdä pihalla jo kaikenlaista töitten jälkeen.


Tuon portin köynnösruusu Lavinia näyttää selvinneen talvesta hyvin. Tällä viikolla tuli tilaukseni Viherpeukaloilta ja lastissa oli yksi Lavinia lisää. Oli mukana myös vaaleanpunainen New Dawn.


Heh, menin hakemaan toimituksen tuosta lähipostista kävellen. Olihan tuossa kantamista. Hyvä, kun eteeni näin.


Tilaamani köynnösruusut pääsivät kasvamaan noita uusia ruusukaaria vasten. Ruusut istutin, kärhöjä en vielä.


Tänä vuonna en jaksa esikasvattaa dahlioita. Iskin vanhat juurakot multiin tuohon oikean laidan dahliapenkkiin. Penkin reunassa on nousemassa palloesikoita.


Mieheni teki tänään kevätlannoituksen. Minä kärräsin pikkukasvarin vanhoja multia kukkapenkkeihin. Meni noihin penkkeihin myös pussimultaa. Viime vuonna tilaamani irtomulta oli lähinnä hiekkaa, joten nyt on paranneltava maata. Pitäisi kyllä olla jokin direktiivi, mitä saa myydä multana! Ravinnottoman mullan (ja kylmän kesäkuun myös) takia kasvimaan ja pikkukasvarin sato oli kaikkien aikojen surkein.


Jonkin verran näyttää tulppaaneja nousevan. Sieltä ja täältä. Uusia ja vanhoja.


Istutin tuoksumiekkaliljojen sipulit tuohon kyltin juurelle.

Tuo punainen saavi oli täynnä hevosen lantaa. Haimme kaksi saavillista tuosta läheiseltä hevostallilta. Lantaa meni ruusuille, kasvimaalle ja kompostiin.

Kasvimaan siistiminen on vielä kesken. Perunat, sipulit ja parsat on istutettu.


Myyrä mylläsi tämän kivipolun talven aikana aivan kuopille. Nyt on kohtia, joissa vesi seisoo. Samoin veden mukana tullut multa.


Jahas, se on viikonloppu edessä taas. Tarpeeseen tulee.

Se on niin, että kun "kissa" on viikon poissa niin, "hiiret hyppii pöydillä". No, tarkemmin muutama "hiirulainen". Olen kurin ja järjestyksen ihminen ja pidän kiinni siitä, mitä sanon. Välillä joudun oppilaitani muistuttamaan tästä ja muutamalta tämä seikka oli täysin unohtunut lomaillessani viikon Roomassa. Nyt ollaan taas palattu kaikkien osalta päiväjärjestykseen.

Onhan se ihan tervettä, että rajoja kokeillaan. Ja ne rajat pitää näyttää. Se on elämää. Voimia se vaan välillä vie ja ei viitsisi "painia" turhasta.

Koekausi koulussa on kiivaimmillaan ja korjattavaa riittää. Tänään minulla oli kiire pitämään koetta. Käytävän lattialla oli vettä ja meikäläinen liukastui siihen oikein kunnolla. Lensin ihan selälleni. Onneksi en lyönyt päätäni mihinkään. Oppilaat olivat kyllä ihania ja myötätuntoisia. Ei ollut mitään vahingoniloista naurua, vaan yksikin poika kysyi, sattuiko minuun. No, en sitä siinä kiireessä huomannut, että sattui, mutta päivän mittaan yksi sun toinenkin paikka on kipeytynyt.

Olkavarteni, jonka päälle kaaduin, näyttää nyt tältä...


Kokoa mustelmalla on vajaat kymmenen centtiä. Pipi on.

Taidanpa lähteä kaivelemaan jääkaapista jotain herkkua ja ryhtyä katsomaan nauhoitettuja saippuasarjoja. Mitä sitä ihminen muuta perjantai-iltana tarvitsee... Kivaa viikonloppua!

Happy weekend!

21.4.2015

Ite-taidetta puutarhaan - Some garden "art"


Talven savityöt löysivät eilen paikkansa puutarhasta. Vielä ne tulevat "vähän ulos" ympäristöstään, mutta jahka vihertyy ja rehevöityy...

The clay works I made during winter time, found their places in our garden.Rene hoitaa alppiruusua.

 

Enkeli pääsi vartioimaan kasvimaan portin juurelle.


Hihhuli vahtii sipulipenkkiä.


Jyväjemmari keikkuu paviljongissa...


... seuranaan Muikkusen veli.


Kissankello, joka saa ensi viikolla kaverin, roikkuu omenapuussa.


Mimmi keinuu omenapuussa.Hieno rouva kaivolla...


Lintupariskunta alppiruusulla...


Hanhi


"Karsastus-Repe"


Joitakin viikkoja sitten esittelin teille välineitä, joita mieheni käyttää seuraavaan "projektiinsa" ja arvuuttelin teiltä, mikä siitä mahtaa tulla. Siitä tuli juorupeili kukkapurkilla.

A window mirror my hubby made.Keittiön ikkunasta voi juorupeilin avulla tiirailla "Itäpolun" liikennettä.

Mukavaa tiistaita! - Happy Tuesday!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...