29.8.2015

Lauantain mietteitä...Jaa-a. Lauantai ja viikonloppu. Luulin, että tänään elämä jo hymyilisi auringon lailla. Ei se taida mulle enää tänä syksynä hymyilläkään. Tässä lohnotan olohuoneen sohvalla IPadin kanssa. IPad kasvaa tällä menolla käteeni kiinni...


Ikkunasta näkyy syksyinen puutarha. Taimet ovat edelleen istuttamatta. Eilen satoi kaatamalla, joten äitini ei voinut niitä istuttaa. Tänään on taas mieheni kotona. Ehkäpä hän..?


Ja taas ruma varvasselfie! Ei tuo kolmas 'nakki' näytä mitään paranemisen merkkejä. Muuten jalka olisi jo parempi varvasta lukuunottamatta. No, on jalkapohjassakin vielä 'möykky'. Joudunkohan vielä kerran piikille? Ajatus ei innosta.

Keskiviikosta asti olen käytännössä vain istunut ja maannut. Alkaa muuten ottaa selän ja hermojen päälle... No niin. Tulipa taas ruikutettua! Onhan maaimassa suurempiakin murheita kuin meikäläisen varvas, mutta se sattuu olemaan nyt yllättävän hallitsevassa osassa elämääni tällä hetkellä. Siis varvas!


Jep, meikä piehtaroi täällä itsesäälissä! Jonkun se on meikäläistäkin säälittävä, vai mitä? Näillä mennään tämä lauantai! En olekaan ennen ottanut itkuselfietä!

27.8.2015

Taimilla on eroa

Olen tässä lähiviikkoina tilannut kahdesta eri taimimyymälästä taimia netin kautta. Riskillä kummastakin, sillä aiempaa kokemusta minulla ei näistä taimitarhoista ole.

Ensin tilasin Paratiisin Taimitarhasta Porista. Siellä oli tarjolla kasveja, joita olen himoinnut ja en ole aiemmin löytänyt. 


Kompassikukan taimi oli korkea, mutta aika kuivuneen oloinen, kun se saapui perille. Lähti kuitenkin mukavaan kasvuun ja kukkii nyt. Jättipoimulehti oli kuivahtanut myös, mutta elää tuolla kukkapenkissä. 

Hain taimet Matkahuollosta heti, kun sain ilmoituksen, joten taimet eivät lojuneet missään päiväkausia. Yleisvaikutelma näistä taimista kuitenkin oli aika heikko. Ikinä en ole saanut mistään niin pientä taimea kuin tuo purppuratulikukan taimi on. Ihmettelen suuresti, jos siitä jotain tulee... Etelänmunkki taas oli puolikuolleen näköinen. 

Loppuarvio tästä toimituksesta on se, etten taimia enää tuolta tilaa. Laatu oli kaikkinensa alle arvostelun. Kaikki taimet olivat hengissä, mutta riutuneita tai todella pieniä.

Tällä viikolla sain taimilähetyksen Taimimoisiolta Porista. Ei voi kuin kehua! Sieltä tilaan toistekin. Kun tilaamaani toista Virginiantädykettä ei ollut, minulle soitettiin ja sain valita korvaavan taimen. Sain myös muutaman bonustaimen hyvitykseksi. Mahtavaa palvelua! Ja mitä niihin taimiin tulee niin, ovat kyllä huippulaatua. Isoja ja reheviä.
Paratiisin Taimitarhan taimet ovat jo maassa. En viitsinyt niistä valittaa, laiska, kun olen. Sen sijaan "äänestän jaloillani" ja tilaan taimet vastedes muualta.

Taimimoisiota voin lämpimästi suositella kaikille. 

Nyt pitää vain osoitella äidille paikat, joihin Taimimoision taimet istutetaan. Mun on jätettävä pihahommat toistaiseksi väliin. Byhyy!

Kävin eilen lääkärissä ja sain oikeaan jalkoterääni kolme kortisonipiikkiä. Nyt olen parin viikon sisällä saanut jo kuusi. Kolme varvasniveltä, jalkapohjan limapussi ja jokin jännetuppi ovat tulehtuneet pahasti. Tänään jalka tuntuu jo paljon paremmalta kuin eilen. Eilen kipu oli ihan sietämätöntä pistosten jälkeen. Olen tämän loppuviikon sairaslomalla. Kävin eilen varalti hakemassa kyynärsauvat, jos joudun kävelemään. Nyt ei tarvitse astua kipeällä jalalla. Seuraavaksi kuulemma tulehtuisi akillesjänne, jos kinkkaan. Sitä en todellakaan halua. Se on pariin kertaan koettu.

25.8.2015

Mummo puussa ;0)

Kirsikat ovat kypsyneet. Kirsikkapuu on tasaiseen tahtiin kuivattanut joka vuosi alaoksiaan lisää ja kirsikat ovat yhä korkeammalla. Niinpä mummo (äitini) kiipesi tikkaille niitä keräämään.No, mitäs minä sitten teen? Istun koipi suorana terassilla. Ei parane käpälä. Tulehdus on kova ja melkoinen kipukin. Huomisaamuna on taas lääkäri. Oli viime ja toissaviikollakin. Nyt olen saanut kaksi kortisonipiikkiä jalkapohjaan ja yhden jalkapöytään. Mitä lie huomenna odotettavissa? Kyllä tämä alkaa viedä mielen jo matalaksi...


Mulla on yleensä laihat (ja rumat) varpaat. Tuo kolmas varvas oikeassa jalassa alkaa muistuttaa nakkipötkylää.

Ja nakeista munakoisoihin, jotka joutuivat kasvarista pihalle. Niihin iski jokin öttiäinen. Maisseille kävi samoin. Maissit joutuivat kompostiin. Tähkät on tallessa.


Kuvien laatu ei ole tässä jutussa huima. Otin kuvat IPadilla. Padilla tein tämän jutunkin - tässä terassilla. Näillä mennään. Mukavaa tiistaita!

23.8.2015

Loppukesän puutarha - Autumnal garden


Tehdäänpä pitkästä aikaa kuvallinen kävely puutarhassamme. Ei voi mitään, mutta syksy on saapunut. Paras kukinta on jo auttamatta ohi. Keltaisia lehtiä on siellä ja täällä. Viime viikkojen helteet ovat myös jättäneet jälkensä. Kastelusta huolimatta on todella kuivaa. Jotain kukkii kuitenkin...

Let's have a garden walk!

Tsinniat kukkivat. Ovat lemppareitani.

Soihtulilja on uusi puutarhassamme. Hankin sen keväällä messuilta. Tykkään!

Osa syysleimuista kukkii jo, osa vielä ei.

Mikin perinteinen "kujanjuoksu"...

Itäpolun varrella kukkivat värimintut.

Ja näin ympyrä sulkeutuu. Kiitos, kun olit mukana Mikin vetämällä pihakierroksella. Kaveri onnistui änkeämään itsensä melkein joka kuvaan.

Mukavaa uutta viikkoa! - Happy new week! Thank you for stopping by! 

22.8.2015

Kiitos Pohjois-Savon Martat!

Olipa kiva päivä! Saimme todella mukavia ihmisiä puutarhavieraiksemme. Oikein bussilastillisen ja Pohjois-Savosta saakka. Pohjois-Savon Martat tekivät retken Lappeenrantaan ja kävivät samalla meilläkin. Kiitos vierailusta!


Sää todellakin suosi retkiläisiä. Sinitaivas ja hellettä!
Tässä me mieheni kanssa kertoillaan puutarhasta...Kultapallot kukkivat.Tarjolla oli oman pihan mehua, kahvia ja pullaa.

Mukavaa jutustelua...


Saatiin tuliaisia. Jostain syystä mieheni sai kaikki kokkausohjeet.., hih. Ihan alkoi tehdä mieli liittyä Marttoihin, mutku mie en kokkaa ja käsitöitä en osaa. Näillä Martoilla näytti olevan tosi mukavaa yhdessä ja heidän retkiohjelmansa oli mahtava. Monta puutarhaa ja ihania paikkoja näytti olevan vierailtavina.

Hei, hei! Mukavaa matkaa ja kiitos vierailusta!

Terkuin,

Kukkaiselämän poppoo (Tytär puuttuu kuvasta, koska oli kuvaaja.)

P.S.

Vinkkinä muillekin Martoille..., meille voi tulla retkelle ensi kesänä. Klikkaa yläbannerin alta kohtaa Retki puutarhaamme, niin saat lisätietoa.

17.8.2015

Kun me Mikin kanssa nurmikkoa leikattiin...


Pääsimme pitkästä aikaa Mikin kanssa tositoimiin! Testasimme Aspen-alkylaattibensiiniä ruohonleikkuussa.

Me Mikin kanssa rakastamme luontoa ja puutarhaa ja jos meillä on mahdollisuus tehdä pihatöitä ympäristöystävällisesti, me teemme niin.

Aspenia käyttäessäsi pienennät vaarallisten aineiden päästöjä ja et hengitä haitallisia pakokaasuja. Se on vähän tavallista bensiiniä kalliimpaa, mutta maksaa itsensä takaisin pienempinä huoltokustannuksina, sillä se pitää ruohonleikkurin moottorin puhtaampana.

Syksyllä, jos ruohonleikkurissasi on alkylaattibensiiniä, voit jättää sen koneeseen talveksi. Pienkoneisiin tankkaamasi alkylaattibensiini säilyy 3-5 vuotta laadun kärsimättä. Juuri tästä syystä tämän bensiinin voit siis huoletta jättää esim. ruohonleikkurin tankkiin talven yli. 

Polttoainesäiliötä ei tarvitse tyhjentää myöskään talvisäilytyksen jälkeen. Aspenilla puutarhakoneiden moottorit pysyvät puhtaina ja käynnistyvät helposti taas keväällä. Alkylaattibensiini on markkinoiden puhtain bensiini.

Ja sitten testiin... Mikki oli enemmän kuin innokas apuri ruohonleikkuuseen. Kun otin kanisterin esiin, Mikki oli ihan "liekeissä".

Ja eiku testaamaan!
Jep, ei tullut bensiinin käryä. Nurmikon leikkaaminen oli miellyttävää. Mikki viihtyi vanavedessä ja se kertoo paljon, sillä koiralla on miljoonia kertoja parempi hajuaisti kuin ihmisellä.
Monet meistä käyttävät ruohonleikkurissaan tavallista 95-oktaanista bensiiniä, joka on tarkoitettu autoille. Niin mekin olemme aiemmin tehneet. Täytyy todeta, että Aspenilla ruohonleikkuri käynnistyi paljon helpommin.

Alkylaattibensiiniä käyttäessäsi suojelet sekä itseäsi että ympäristöä. Tässä on hyvä ja ympäristöystävällinen ratkaisu niin moottorille, käyttäjälle kuin ympäristöllekin.

Mikin kanssa paiskattiin tassua ja sovittiin, että vastedeskin käytämme ruohonleikkuupuuhissa  ympäristöystävällistä bensiiniä. Ympäristö - ja Mikkikin - kiittää!

Aspen-alkylaattibensiiniä myydään pienkoneliikkeissä ja hyvin varustetuissa puutarhaliikkeissä kautta maan. 

No niin, Mikkiseni. Ensi viikolla sitten uudelleen...

13.8.2015

Pakkolepo

Heips, pitkästä aikaa!

Työt alkoivat maanantaina ja sairasloma keskiviikkona. Onko tässä mitään järkeä? Ei! Kävin siellä reumalääkärillä keskiviikkona. Melkein koko kesä sitä lääkäriaikaa taistellessa ja odotellessa sekä enemmän ja vähemmän ontuessa menikin.

Pääsin siis asiantuntevalle, ihanalle lääkärille viimein. Urputin hänelle EKSOTEN systeemeistä ja eipä kai se urputus paljon auttanut. Lääkäreitä on vähän ja potilaita paljon ja systeemi on, mikä on. Syvältä!

Reumalääkäri totesi, että oikeasta jalasta on jokin nivel ja jalkapohjan limapussi tulehtuneet pahasti. Sain kaksi kortisonipiikkiä ja loppuviikon sairaslomaa. Jalkaa pitää lepuuttaa. No, on niin kipeä, ettei kyllä muu tulisi mieleenikään! Tässäpä istun nyt tietokoneella jalat 90 asteen kulmassa, sillä oikea jalkani on sivulla tuolin päällä, jottei se "tykytä".

Reumalääkäri myös myönsi, että tulehdus on niin hankalassa paikassa, että tavallisen lääkärin olisi ollut erittäin haasteellista pistää siihen ja löytää oikea kohta. Tovin reumalääkärikin jalkaa ultrasi. Nyt on sitten jalka siinä kunnossa, että voipi mennä pitkä aika sen paranemiseen ja mahdollisesti tulee uusi piikityskierros. Tämä kaikki oltaisi voitu välttää, jos olisin päässyt ajallaan hoitoon. Vaan, kun ei! Loma piti ontua ja nyt sitten töitten alettua olla sairaslomalla. Ei oo järkee! Jatkossa saan mennä uusintakäynnille reumalääkärille, kerran nyt onnistuin itseni sinne änkeämään.

Onneksi lukujärjestykseni on alkuviikkopainotteinen ja nyt loppuviikosta olisi ollut vain neljä opetustuntia, joten paljon en joudu olemaan töistä poissa. Toivon vain, että jalka on paljon parempi maanantaina, jolloin menen töihin. Nyt en voi oikeaa päkiää painaa maahan lainkaan, vaan kävelen jalkoterä mutkalla kantapäällä. Tästä hyvästä toinen jalka rasittuu ja on jo rasittunut. Toivottavasti se ei tulehdu.

No, se siitä. Mennään kuvakävelylle puutarhaan. Otin kuvat viime sunnuntaina.Viime sunnuntaina meillä oli avoin puutarha klo 12 - 16. Ei ollut ihmisryntäystä, mutta vieraita kävi ihan kivasti, kolmisenkymmentä. Koko ajan oli joku vieras. Taimiakin meni jonkin verran kaupaksi. Amerikanjalopähkinällä oli kysyntää. Pitää ottaa kukkapenkeistä talteen oravien istuttamat taimet. Taimia itää, kun oravat piilottavat puun pähkinöitä.

Saimme viime viikolla puutarhaan patsaan. Patsas on yli 40 vuotta vanha, mieheni edesmenneen äidin tekemä. Painoa patsaalla on lähes 200 kiloa ja sitä oli siirtämässä kolme miestä.

Puutarhasta huomaa jo, että on syksy. Hehkein aika on auttamatta ohi.


Etupihalla kukkivat Queen Elisabeth -ruusut.


Itäpolku

Isommassa kasvarissa saadaan mm. maissi- ja munakoisosatoa.

Mukavaa ja aurinkoista torstaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...