30.12.2015

Puputehtaalta iltaa! - Bunnies!

Pupuja syntyy edelleen. Muutama olisi kotiakin vailla... ;O)

I've been sewing bunnies...
Mikin kanssa tässä kuvassa poseeraa Ruusu-pupu, joka syntyi tänään.
Here's Rose with Mickey.
Tämä vekkuli on muutaman päivän ikäinen Velmu.


Ostin eilen saumurin. Langat sain oikein paikoilleen, mutta ompelu tuolla ei vielä mene kuin Strömsössä. En ole ikinä ennen käyttänyt saumuria, joten koko juttu on vähän hepreaa.. Jos joku asuu täällä meidän kulmilla ja haluaisi auttaa minua oppimaan tuon saloja, olisin enemmän kuin kiitollinen! Sain tuolla tehtyä ihan nättiä tikkiä huopaan, mutta haluaisin tehdä erilaista ommelta yms.

I bought this machine yesterday, but still have some diffiiculties to use it...
Tässä vielä lähikuvaa Ruususta..
Mikin kanssa käytiin tänään lenkillä. Olen viimein uskaltautunut lenkille tuon puoli vuotta oireelleen jalkani kera. Olipa vaan ihanaa ulkoilla oikein kunnolla.

We were having a nice walk in a forest with Mickey. He enjoyed himself.
Tässä vielä muutama lähikuva Mikistä.

Some pics of Mickey.

Mukavaa keskiviikkoiltaa!

Happy Wednesday!

27.12.2015

Puutarhavuoden 2015 suosikkikuvani - My favourite pics from the passed gardening year 2015


Kesäkuun alun herkkää tunnelmaa.. - In JuneHeinäkuun kukintaa.. - July


Elokuulta ei enää lempikuviani löydy. Elokuu on minulle jo hieman ahdistavaa aikaa. Alkaa syksy...

I don't have any favourite pics from August, because August means autumn to me...

21.12.2015

Talvisuojaus tubetuksella ja ilman!

On tämä elämä vaan ihmeellistä! Kuvattiin puutarhavideota ja tehtiin pihatöitä tänään - jouluviikolla!Suojasin talvenarkoja kärhöjä, ruusu- ja viiniköynnöksiä Biolan Puutarhan Talvisuojalla. Talvisuoja suojaa kasvin versoja sekä pakkaselta, tuulelta että kuivattavalta kevätauringolta. Talvisuojaa levitetään kasvien juurelle noin 20 cm:n paksuisesti, kun maanpinta on jäätynyt. Jos on erittäin kylmänarkoja kasveja suojattavana, voi Talvisuojan päälle laittaa vielä muovin, jolloin suoja taatusti pysyy kuivana.Biolan Puutarhan Talvisuoja on vettä hylkiväksi käsiteltyä turvetta. Talvisuoja ei sisällä kalkkia eikä lannoitetta.Meillä näitä suojattavia riittää. Laskeskelin, että meillä on reilut parikymmentä kärhöä, ruusuköynnöstä ja viiniä yhteensä. Suojasin myös kasvimaan talvivalkosipulit ja mustikkapensaat. Mikki oli tietysti hommissa mukana - ainakin henkisenä tukena.Laitoin talvisuojan päälle vielä havut, joten eiköhän nyt kasvit selviä talvesta.Pusutunnelin köynnökset saivat myös osansa.
Samoin talvivalkosipulit lavakaulusmaalla.
Välillä mies haki varastosta lisää Talvisuoja-säkkejä ja homma jatkui...
Mikki valvoi tarkkana tekemisen laatua.
Ei tämä joulun aika niin paha olekaan, kun pääsee pihahommiin. Ja huomenna on talvipäivänseisaus ja valon määrä alkaa lisääntyä. Jes! Oletko sinä suojannut kasvisi?

20.12.2015

Puputtaapa vieläkin!

Mitäs me tytöt: Amanda, Isadora, Annukka ja Sibylla!
Eilen valmistuivat Isadora ja Annukka.
Tässä pupuset poseeravat joulukuusen kanssa. Meidän kuusi on vaaleanpuna-, hopea- valkoinen. Palloja on varmaan satoja.
Tässä lähikuva Annukasta.
Viime yönä syntynyt Isadora ja vähän vanhempi Amanda. Amanda asuu meillä, mutta Isadora on tilattavissa (keskikokoinen pupu, erikoismekolla).
Annukka syntyi viime yönä myös. Annukka on keskikokoinen pupu, perusmekolla ja tilattavissa. Sibylla asuu meillä. Sibylla on keskikokoinen pupu erikoismekolla.
Tämä kaveri ei ole tilattavissa! Mikki rentoilee, kuten lomalla kuuluukin.Käytiin tänään Mikin kanssa kaupunkikävelyllä. Satoi melko reippaasti.


Joulukojut olivat tänään viimeistä päivää auki.Mieheni siisti ja laittoi keittiön kattoon ketjuilla roikkumaan vanhan kärrynpyörän. Tykkään!
Joulukukkia meillä on moneen lähtöön. Tässä vaaleanpunaiset hyasintit. Sain oppilaalta tuon ihanan Maria Drockilan kynttilän.

Joo, nyt on loma. Ihanaa! Töihin palailen ensi vuonna. Ja ensi viikolla alkaa meikäläisen kevät! Oujee! Talvipäiväntasaus ja joulut on sitten lusittu. Uusi puutarhakausi on jo yhtä lähellä kuin kaukana.

Mukavaa neljättä adventtia. Pahoittelen, etten ole ehtinyt vierailla blogeissa. Olen jumittanut tuolla ompelukoneen äärellä...

16.12.2015

Ja pupun voittaja on....

Hei!

Arvonta on suoritettu! Onnettarena toimi tätini.


Tämä pupu matkaa nyt Kuvien tarinaa -blogin Sirpalle. Onnea, Sirpa! Pupu saa varmasti hyvän kodin luonasi. Vein äsken paketin postiin, joten pupu on nyt matkalla.

Kiitos kaikille arvonnassa mukana olleille. Eihän sitä tiedä, vaikka jossain vaiheessa vielä intoutuisin arpomaan toisenkin pupun. Minulta voi sähköpostin kautta myös tilata pupun itselleen, jos sellaisen haluaa, eikä onni käynyt arvonnassa myöten.

Mukavaa keskiviikkoa!

14.12.2015

Wanha Weräjä ja HUOMENNA ARVOTAAN!


Reilu viikko sitten piipahdin Wanhassa Weräjässä Lappeenrannan Hakalissa. Tässä teille kuvamaistiaisia:


Joulupuodissa on myynnissä Mailegin nissejä, Lyhtytalon tuotteita ja puodin väen käsitöitä - kankaasta, metallista yms.

Pupurintamallakin tapahtuu...


Eilen illalla syntyi tällainen Glamour-pupu. Tällä Sibylla-neidillä on iltapuku, jonka yläosa on hopealameeta ja pitsiä (takana korsettinyöritys, olkaimet virkattu hopealangasta) ja helma organzaa, jonka alla on tylliä. Neitosella on myös vähän meikkiä (hopeaa luomissa ja "huulipunaa") sekä helmet kaulassa.


Tämä iso ja hyvin ruokittu ja leppoisa mussukka lähtee nakuna maailmalle - uuteen kotiin. Tämä tilattiin toissailtana nakuna ja ilman kulmakarvoja. Huomenna lähtee postiin. Toivottavasti tilaaja on tyytyväinen. (Minusta tuntuu jokaisen pupun kohdalla kuin lemmikkini lähtisi maailmalle.. Outoa?)

Jokainen tekemäni pupu on yksilö. Ainoa laatuaan. Jokaiseen kirjon nimikirjaimeni SL-H. Joku pupu on laihempi, toinen lihavampi, jokaisella vähän erilainen ilme, jokaisella erilainen asu. Jos minulle esittää toiveita, pyrin ne toteuttamaan parhaani mukaan. Aion ommella näitä pupuja enemmänkin ja myydä sitten vaikka puutarhapäivänä halukkaille. Näitä pupuja voi myös tilata minulta.

Huomenna on pupuarvonnan aika! Olethan osallistunut?


Mukavaa alkanutta viikkoa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...