23.2.2016

Ainahan se on mielessä...

Puutarha nimittäin! Meikäläinen on jo hyvin varustautunut tuleviin kylvöihin, vai mitäs tuumaatte?


Ja se, mikä tässä on huvittavinta on...


että "Kukkanaisella" on enimmäkseen hyötykasvien siemeniä! Mitäh?!  (Nuo JiffyEasy-minikasvihuoneet ja turvenapit helpottavat ja tekevät "siemenrallista" huomattavasti siistimpää. Uutena kokeilen altakastelumattoa, joka auttaa pitämään kylvökset tasaisen kosteina.)


No, on toki kukkiakin. Mun lemppareita ja luottokukkiani ovat samettikukat ja tsinniat vuodesta toiseen. Uutena kokeilen jänönhäntää, koristeheinää. Pitäähän "puputehtaalla" olla jänönhäntää! ;O)

Näitä kaikkia siemenihanuuksia ja muutakin kaunista ja hyödyllistä puutarhaan liittyvää voit selaillaPuutarhasi elämään 2016 -kuvastosta täällä. Minä olen löytänyt sieltä vaikka mitä! Helsingin Kevätmessuilla Oma Piha -alueella on tänäkin keväänä 7. - 10.4. Puutarhasi elämään -osasto. Kannattaa vierailla. Minä suorastaan sekosin ko. osastolla viime keväänä...


Mikki-mussu voi vielä ottaa lugnisti, mutta kohta säpinä pihapuuhissa taas alkaa. Kerätköön nyt voimia tulevaan puutarhakauteen!

29 kommenttia:

 1. Olen huomannut, että vuosien myötä hyötykasvi-innostus lisääntyy. Osaksi siitä syystä, että on kiva tietää mitä syö, mutta myös kaikkea uutta ja erikoista on kiva kokeilla. Ja kohta sitä huomaa taas olevansa pulassa kaikkien taimien kanssa. Onneksi vihanneksia istutetaan myös suoraan maahan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, uusia hyötykasveja on kiva kokeilla. Parin viime kesän kylmät kesäkuut ovat kyllä vähän lannistaneet kokeiluja ja tänä vuonna turvauduin enemmän tuttuihin ja turvallisiin lajikkeisiin.

   Poista
 2. Ihan superi tuo jänönhäntä :D. Tykkään ihan hulluna tollasista "epä-kukista"

  VastaaPoista
 3. Jep sama hulluus täällä aluillaan :D Itseni tuntien kylvöksiä on taas aivan liikaa, ettei niitä kerkiä kaikkia hoitamaankaan!

  VastaaPoista
 4. Onpa saalista kerrakseen... viljelytöihin siis.

  VastaaPoista
 5. Siinä on tosiaan aika monta hyötykasvin siemenpussia ;-)
  Puputehtaan hänönhännät, hauskaa!

  VastaaPoista
 6. Loistavasti varauduttu! Altakastelumatto on minulle ihan uusi tuttavuus

  VastaaPoista
 7. Mielenkiinnolla odotan kokemuksia kastelumatosta, se on minulle ihan uusi juttu.

  VastaaPoista
 8. Ihanat, noissa riittää istuttamista. ;)

  VastaaPoista
 9. Hieno siemenvalikoima. Kyllä noilla kelpaa kevään kasvatukset aloitella. Hyötykasveja on hyvä määrä sinulla, nimittäin kyllä jotain syötävääkin pitää olla, kun ei puutarhurikaan pelkillä kukilla elä;)

  VastaaPoista
 10. Hieno varustautuminen kevätkylvöihin!
  Kukkasista olen myös erityisen tykästynyt zinnioihin, mikä värien kirjo.
  Emännälle ja koirulalle mukavaa kylvörysäystä!

  VastaaPoista
 11. Upeaa :-)

  Jänönhäntää kokeilin minäkin (kasvattaa siis) vuonna nakki ja keppi ja sain muistaakseni kivat kuivakukat seuraavaksi talveksi :-) (Oi sitä nuoruutta ;-))

  VastaaPoista
 12. mahtava määrä siemeniä, noista sie loihdit taas kesällä kauneutta ja herkkuja

  VastaaPoista
 13. Hienosti olet jo varustautunut. Toivotan onnea kylvötöihin. Kaksi kylmää kesäkuuta on takana, joten nyt olisi toiveissa upeat kasvusäät. Minä taasen taidan vaihtaa hyötykasvit kukkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat taitavat onnistua helpommin kuin hyötykasvit. Mulla ainakin.

   Poista
 14. Todella hyvät alkuvalmistelut! Hauska tuo yksi siemenpussi, jonka kuvassa on valmiiksi kaiverrettu kurpitsa, tulee heti mieleen, että mitä jos kasvi tuottaisikin suoraan sellaista satoa :)
  Jänönhäntä on mielenkiintoinen - innolla seuraan, minkälainen tulos siitä syntyy. Nuo tupsut nimittäin näyttävät ihan vastustamattomilta.

  VastaaPoista
 15. Kyllä on taas kukka- ja vihannesloistoa tiedossa :)

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...