Miten tähän on tultu? (KUVATKIN NÄKYVÄT NYT!)


Miten tähän on tultu? Siis milloin lopullinen hurahdus puutarhaan tapahtui?


Ensimmäinen kesämme tällä tontilla 2004. Jonkin sortin viehtymys pihanhoitoon näyttää jo silloin olleen...


Heti alkuun istutimme lisää hedelmäpuita ja marjapensaita.


Pihalla oli muutamia kukkaistutuksia jo valmiina, kun muutimme.


Ensitöiksemme rakensimme aidan koko tontin ympärille. Julkisivulle puuaidan ja hankimme puulla päällystetyn teräsportin. Muun tontin ympäröimme teräselementtiaidalla. Aidan piti olla kaksosten ja rottweilerin kestävä. ;O) (Yläkuvassa olevan mansikkamaan paikalla on nyt lavakauluskasvimaa.)Moukan tuurilla saimme ensimmäisenä vuonna 2004 hyvän kurpitsasadon. Kuvassa on lastemme lisäksi ihana Roope-rottweiler.


Kurpitsasadosta oli paljon iloa!


Keväällä 2005 tuli puutarha-apulainen Aku taloon.
Keväällä 2005 kukkivat hedelmäpuut ja syreenit sipulikukkien lisäksi.Yllä puutarhaelämää kesältä 2007.


Heinäkuu 2007.Marraskuussa 2012 Aku kuoli.


Joulukuussa 2012 meille tuli uusi puutarha-apulainen Mikki.


Huhtikuu 2013


Lavakaulusten käsittelyä kasvimaata varten. Lapsityövoimaa...


Toukokuu 2013 ja Itäpolku valmistui.


Kasvari nousee kesäkuussa 2013


Heinäkuu 2013Elokuu 2013


Huhtikuu 2014


Huhtikuussa 2014 aloimme rakentaa etupihalta alkavaa Länsipolkua. Tein istutuksia ja polkua ihan vimmassa ja koko perhe teki mukana. Kuvassa mieheni kaivaa polkua Mikin valvonnassa.


Toukokuu 2014


Kesäkuu 2014
Syyskuussa 2014 sain vision, miltä takapihamme tulee näyttää. Ja eiku hommiin!Kesäkuu 2015

Jaa-a. Olen aina ollut perso kaikelle kauniille. Kukat ja puutarha ovat ihaninta, mitä tiedän. Meillä on kotona aina tuoreita kukkia maljakossa (lue:maljakoissa). Nytkin Neljässä maljakossa, lisäksi tekemäni kevätistutus kulhossa.

Luulen, että ratkaiseva tekijä puutarhainnostukseeni oli välivuosi Helsingissä 2012. Asuimme kerrostalossa. Minulla oli ihan kamala ikävä puutarhaa. Koska olin vuorotteluvapaalla, minulla oli koko talvi aikaa paneutua puutarhakirjoihin ja lehtiin sekä blogeihin. Sain valtavasti ideoita ja mikään ei pidätellyt, kun vappuna 2013 lähdin Helsingistä tänne Lappeenrannan kotiin pää täynnä ideoita. Heiluin lapion varressa koko kesän. Koko perhe sai heilua. Keväällä 2013 alkoi siis toden teolla tapahtua.

Tilasimme silloin keväällä 2013 tuon yläkuvan kasvihuoneen ja heinäkuussa se oli valmis. Unelmieni täyttymys.

Rakensimme ensimmäisen puutarhapolun, Itäpolun. Kuva alla.


Rakensimme samana kesänä 2013 myös lavakauluskasvimaan.


Ja mitä enemmän teimme, sitä pahemmaksi puutarhatauti muuttui.

Tämä alimmainen kuva on viime heinäkuulta. Miltähän puutarha ensi kesänä näyttää?

88 kommenttia

 1. Kaikki kiva kesän osalta edessä.Olen jo pohtinut milloin siemeniä laitan kasvamaan.Sain tuon lasiterassin viime kesänä,joten sinne saa toukokuussa ainakin jotain esikasvatettua .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasiterassi on varmasti ihana ja kätevä taimien kasvatukseen.

   Poista
 2. Jostain syystä osa postauksen kuvista ei lataudu näkyviin. Ei käytännössä toisesta kuvasta syyskuuhun 2014 asti. Onkohan vika nyt mulla..? Postaus vaikuttaa mielenkiintoiselta, olisi kiva päästä näkemään kehityksen vaiheita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kerroit. Kuvat näkyivät minulle. Yritin nyt korjata ongelman.

   Poista
  2. Joo, nyt näkyy! Teillä on todella kaunis puutarha, jota on selvästi rakennettu innolla ja tunteella - ja kuvien perusteella koko perhe on osallistunut pihatöihin :)

   Poista
 3. Kumma juttu, kaikki kuvat eivät näy. Onkohan vika meikäläisen koneessa...? Ehkä tulen toisen kerran katsomaan, miten on pihasi muuttunut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vika sinun koneella. Mulle kuvat näkyivät, mutteivät muille. Yritin korjata vian.

   Poista
 4. Ihana puutarhan tarina, mutta sama juttu minulla kuin Piparmintulla vain ensimmäinen ja lopun kuvat näkyvät, joten harmittavan paljon jäi näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sait kuvat näkymään. Mikä upea muodonmuutos ihan kivasta ja kauniista pihasta aivan mahdottoman upeaksi puutarhaksi! Paljon tuossa on ollut työtä, ja muutosvauhti on vaan kiihtynyt, mutta nyt näyttää siltä, että kaikki isot muutokset on tehty.

   Poista
 5. Minullakaan ei näy kaikki kuvat. Mutta ei se mitään :)
  Puutarhahulluus ei onneksi ole paha tauti vaikka tuntuu pahenevan vuosi vuodelta.

  VastaaPoista
 6. Äh, jostain syystä kaikki kuvat eivät lataudu mutta kommentoin silti. Jäin vain miettimään noita koiria. En muista olenkohan lukenut täältä joskus... Mikä Akulle tuli, vanhuusko? Entä Roopelle? :) Kiitos, jos vastasit hieman huonoihin kysymyksiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akulla oli paha epilepsia ja lopulta takajalat pettivät alta vain seitsemän vuoden iässä.

   Poista
  2. Niin, ja Roope nukutettiin 12,5 vuoden iässä. Vanhuus.

   Poista
 7. Huomasin että muutkin olivat kommentoineet samaa ettei kuvat lataudu. Luulin että oli puhelimessani kun siinä oli muutakin häikkää. Postaus olisi ollut mielenkiintoinen vaikka aiemmin kommentoin vain koirista. Mutta minua kiinnostaa nähdä tosiaan aiemmiltakin vuosilta koska puutarhasi on niin mahtavan runsas! Hatun nosto, nimittäin tuon upean puutarhan rakentamisessa in on varmasti ollut kova työ, mutta pikkuhiljaa se varmasti on rakentunut ja jos siihen on intohimo niin eiköhän sen rakentaminen ole ollut mielenkiintoista. Toivottavasti kuvan latausongelma jotenkin selviäisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kova, mutta kiva työ. Tekisin lisääkin, jos kroppa kestäisi ja keksisin mitä! Taitaa olla jo aika ok, kasvattelen vain kasveja ja satoa.

   Poista
 8. Upea muutos nurmikosta kukkatarhaksi

  VastaaPoista
 9. Aivan upea muutos. Kiitos että jaoit sen meille. Minä olin kuvitellut, että puutarhasi kukkaloisto on rakentunut pidemmän ajan kuluessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisinä kolmena vuotena on puutarhassamme tapahtunut eniten.

   Poista
 10. Kiva katsaus menneisiin vuosiin. Puutarhasi on niin kaunis, joka kesä entistä kauniimpi.

  VastaaPoista
 11. Muutosvauhti on ollu aivan päätähuimaavaa. Vois olla aika pikkuusen himmata ja seurata kasvien rehevöötymistä....Nauttia tyänsä tuloksista. Tekemistä varmasti riittää jokatapaukses.... sitä kuuluusaa säätämistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vaan se ongelma, että nautin eniten tekemisestä. En oikein osaa himmailla...

   Poista
 12. Kiva postaus siitä mitä puutarhassanne on tapahtunut vuosien saatossa :)
  Aivan upea on teidän puutarhanne ja kyllä te sitä intohimoisesti hoidattekin. En malta odottaa, mitä keksitte ensi kesänä;)
  Ja miten ihanat puutarha-apulaiset♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yksi apuri kuvista puuttui. Taavi kuoli jo 2002. Ennen kuin muutimme tähän nyksyiseen kotiin.

   Poista
 13. Ensimmäisellä kerralla kun yritin lukea postausta eivät kuvat latautuneet, mutta toisella kerralla kaikki sujui ongelmitta. Paljon olette työtä tehneet puutarhanne rakentamisessa ja taitaa tahti vain kiihtyä kesä kesältä. Mukavaa kevään ja kesän odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mikä noissa kuvissa oli. Näkyivät minulle. Jouduin etsimään ja lataamaan kaikki kuvat uusiksi.

   Poista
 14. Voi ihanuus sentään ♥ Oletkos koskaan osallistunut mihinkään puutarhakilpailuun? Mulla menee kesäisin suurin osa ajasta duunissa toisten pihoja rakentaen. Oma edistyy vähän hitaammin tosin kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistuttiin Suomen kaunein piha -ohjelmaan, kun pyydettiin mukaan 2014. Seiska saatiin ja pompöösiksi sanottiin. Siitä suivaantuneena tein vielä pompöösimpää. Alunperin kieltäydyin ohjelmasta, sillä pihamme oli kesken, kuten 2014 kuvista näkyy.

   Poista
 15. I came and looked at all your beautiful garden and yards,, and beloved dogs,,, and so much work,,, but beautiful
  love
  tweedles

  VastaaPoista
 16. Kovasti on puutarha kasvanut ja kehittynyt, kyllä puutarhahommat on vaan niin ihania:-)

  VastaaPoista
 17. Ihana historia teidän pihasta. Rotikka on ainoa koira jonka haluaisimme perheeseemme (tai no mulle kelpais moni muukin mut ainoa minkä mies huolisi) ellei tuolla siipalla olisi niin paha allergia. Ne vaan on niin komeita koiria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotikat ovat ylväitä, arvonsa tuntevia koiria. Meillä on ollut kolme. Rotikan kanssa kulkiessa on kyllä verenpaineet aina vähän koholla. Tulee usein ns. yllättäviä tilanteita. Joku koira pöllähtää vapaana nenän alle. Jos on uros, ei hyvä seuraa. On ihmisiä, joitten pitää päteä rotikoille. Rotikat herättävät ihmisissä usein tunteita - puolesta ja vastaan. Mikkiin reagoidaan pääsääntöisesti positiivisesti. Kukaan ei pelkää, eikä ole vaaraa, että Mikki tekisi kenellekään mitään. Mikki on huoleton, harmiton heppuli.

   Poista
 18. It is such a beautiful transformation, and so green. It's never that green here. xoox Su

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Su. Yes, our summer is short, but very lush and green.

   Poista
 19. Puutarhasi kehitys on ollut hyvin maltillinen (alkuun) ja mielenkiintoinen, perusteellisesti suunniteltu ja lopputulos nautittava, vuosittainhan talvella tulee tappioita, mutta onneksi herkkuja voi aina lisäillä! Puutarhatautisi on kauniisti progredioitunut ja tuskin loppu vielä onneksi häämöttääkään :D

  Vauva-Mikillä oli ihana antennihäntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, en aina tiedä tuosta suunnittelusta. Monesti polku on ottanut suuntaa rakennettaessa. Vielä minä toivoisin yläpihalle sellaista romanttista huvimajaa...

   Poista
 20. Kaunis kirjoitus ja kuvasarja rakkaista, perheestä, koirista ja puutarhasta. Mielenkiinnolla seuraan mitä vielä keksitte niin valmiiseen pihaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 21. Ihana oli nähdä miten puutarha on muuttunut ja ihanuudet lisääntynyt vuosien saatossa teidän tontillanne :)<3 Mitähän kaikkea ihanaa oletkaan tulevaksi kesäksi miettinyt ;) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 22. Olipa kiva nähdä koko pihan muutos! Ja lapsityövoima on näissä oloissa vain positiivinen asia! Pitääkin kaivaa omastakin pihasta alkuperäiskuvia, silloin näkee parhaiten muutoksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos on yllättävä niin pihassa kuin ihmisissä... Lähinnä mietin itseäni. Kriittinen ikä.

   Poista
 23. Todella paljon on puutarhanne muuttunut vuosien varrella.Minullakin on haave,että saisin nurmikkoa vähennettyä, mutta mitään noin ihanaa en varmaan saa aikaiseksi!
  Huikea Paratiisi ja minäkin sanon, että yritä nyt tänä kesänä nauttia vaan siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritän, mutta kun nautin juuri siitä tekemisestä...

   Poista
 24. Ihana muutospostaus... Tällaiset on kivoja.. On vaan niin upea piha teillä!

  VastaaPoista
 25. Sydäntälämmittävän ihana postaus!
  Olette saaneet niin valtavasti aikaan. Ja lapset ja koirat ovat kasvaneet siinä mukana. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tajusin juuri, että noita söpöjä pikkupirpanoita ei enää ole. Ovat jo teinejä, lukioon menossa.

   Poista
 26. Ihana postaus!
  Valtavasti on tapahtunut noiden vuosien aikana. Sekä lapsissa, että puutarhassa. Minäkin katselen haikein mielin lapsieni kuvia, kun niissä sen kasvun oikein tajuaa. Puutarhakuvia katsoessa ei haikeutta ole, sen kasvu ja edistyminen on niin palkitsevaa. Vaikka toki lapsien kasvusta ja elämästäkin on todella onnellinen. Ihmettelee vaan, mihin vuodet ovat hävinneet.

  Tällä puutarhakuumeelle ei varmastikaan ole parannuskeinoa eikä loppua näy. Meillä muillakin on samanlainen tauti jylläämässä.

  VastaaPoista
 27. Oli mukava lukea puutarhanne synnystä. Kaunista on ja valtavan työn olette teheet! Tuossa lavakaulus kuvassa luulin, että kahdessa kasvaa lapsia...:D

  VastaaPoista
 28. Aivan mahtava kuvasarja! Näistä ajoista on ehtiny kasvaa niin puutarha kuin lapsetkin <3. Ja voi että mikä ihanan Rottweiler. Meillä oli kans silloin kun olin pieni, mutta annettiin pois, kun mun pikkuveli syntyi. Itkin varmaan viikkotolkulla ja toivoin viimeiseen asti, että olis mieluummin lahjotettu se huutava nyytti ja pidetty koira :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä minäkin olisin noin ajatellut! ;O) Rotikat ovat mahtavia koiria.

   Poista
 29. Kivaa lukea puutarhasi synnystä. Muistan hyvin, kun kerroit blogisssasi välivuodesta ja mm. taimet joita kasvattelit Krunikassa.

  Olemmekin olleet pitkään blogikamuja:)

  VastaaPoista
 30. Kivaa oli tosiaan lukea puutarhan muutosta hyvä postaus paljon on muutosta tullut hyvin on kaunista teillä. Mitenkähän minä sain tämän postauksesi sähköpostiin myös kaikki sinun kommentisikin pikkusen ihmettelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmaan painanut jostain tilaan kommentit..?

   Poista
  2. Minä menin katsomaan sähköpostiani niin ihmettelin mikä ihme tämä on, niin aukaisin sen katsoin tämä onkin sinun blogi aivan kokonaisuudessäsaan ja kommentit kaikki yli 50 kommentii Siihen kirjoitin kommentin ja se tuli tänne sinun sivulle Minun tietääkseni en ollut mihinkään painellut. Mutta eihän se mitään ihmettelin vaan Hyvää viikon loppua Satu.♥♥

   Poista
 31. Mukava postaus!
  Kiva nähdä tuo muutos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muutosta on tapahtunut. Nyt se on täällä blogissa tallessa.

   Poista
 32. Mukavia nämä ennen ja jälkeen -jutut ja miten se puutarha on oikeasti muotoutunut. Sitä ei aina edes muista miltä on näyttänyt kun koko ajan pukkaa uutta ideaa ja pitää toteuttaa :)Tulispa jo se kesä!

  VastaaPoista
 33. Kylläpä on pihastanne kuoriutunut upea puutarha vuosien varrella!
  Mahtava kuvasarja!

  VastaaPoista
 34. Olipa mukava lukea puutarhan alkutaipaleesta. Huikean paljon olette saaneet aikaiseksi!

  VastaaPoista
 35. Nyt kuvat latautuvat hyvin ja pääsin nautiskelemaan puutarhanne kehityksestä. Muistan Helsinki-aikasi ja Akun. Yllätys oli kuitenkin, että puutarhassanne tapahtuneet muutokset ovat keskittyneet niinkin lyhyeen aikaan, kuin aivan viime vuosiin. Sen verran on itsekin kukkapenkkejä tullut tehtyä, että on totisesti nostettava hattua mahtavalle työmäärälle ja sen tuotoksille. Upeaa Satu!

  VastaaPoista
 36. Ihana postaus Satu!<3 Teidän piha on NIIN kaunis!Ihan uskomatonta, millaisen pihan olette rakentaneet, ja tämä antaa kyllä mulle uskoa, että meidänkin piha voisi joku päivä olla juuri sellainen haaveideni runsas ja kukkiva puutarha.:D

  VastaaPoista
 37. Voi, miten kiinnostavaa luettavaa löytyi! Odotan niin, et maa sulaa, ja pääsee pihahommiin :)))

  VastaaPoista
 38. Mielenkiintoinen historiikki :-)

  VastaaPoista
 39. Nämä ennen ja jälkeen kuvat puutarhan muuttumisesta vuosien myötä, ovat tosi kivoja. Paljon kaunista olette saaneet aikaan.

  VastaaPoista
 40. Ihania muistoja!

  Muistanko oikein, että olet myös maalannut öljyväreillä tauluja?

  VastaaPoista
 41. Kivoja kuvia vuosien varrelta. ♥

  VastaaPoista
 42. Minä muistan ainakin kaksi viimeistä vuotta. :) Ihana nähdä kuvia noin kaukaa (mutta silti niin läheltä). <3

  VastaaPoista
 43. Kaunis kuvasarja ☺
  Kivaa viikonloppua Satu ♥

  VastaaPoista
 44. Olipas kiva katsella kuvia teidän pihan muodostumisesta yli kymmenen vuoden ajalta. Pääsisipä itsekin joskus tuohon pisteeseen :D Pitänee vain malttaa mielensä, että puut ja perennat kasvaa.

  Olinko nähnyt unta, vai postasitko lomalla puutarhabloggareiden mahdollisesta tapaamisesta täällä Kaakkois-Suomessa? Itse olisin mielelläni tapaamassa muitakin puutarhaihmisiä, jos vain otatte joukkoonne harrastelijabloggarin :) Avoimiin puutarhoihin en uskalla vielä tänä vuonna osallistua, kun proggista pihalla vielä riittää ja olisi kiva esitellä "valmiimpaa".

  VastaaPoista
 45. On teidän piha muuttunut valtavasti lyhyessä ajassa. Tulokset näkyy, kun koko perhe on mukana touhuamassa, yksin ei saa noin nopeasti näkyvää aikaan, ainakaan minä en enää saa. Hienoja ideoita olet kehitellyt Hesan aikana:)

  VastaaPoista
 46. Mieletön muutos vuosien varrella :) Tosi kiva postaus! Ehkä meidänkin piha tästä alkaa muotoutua kun joka kesä heiluu lapion kanssa :D Viime kesänä kului tovi jos toinenkin pihan kimpussa. Tänä vuonna hommat jatkuu!

  VastaaPoista
 47. Hauska postaus!
  Voin kuvitella, että olet melkein kuumeessa alkanut rakentaa v. 2013 puutarhaa visiosi mukaisesti. On Sinulla ollut melkoinen visio. Olet siis nähnyt koko puutarhan jo valmiina. Minä näen aina pikkupalan kerrallaan.

  VastaaPoista
 48. Voi mahtava mikä tarina ja mistä kaikki on alkanut ja miten paljon olette saaneet aikaiseksi. Ihania apureita on ollut ja on matkassa. <3 <3

  Aurinkoista sunnuntaita Satu <3

  VastaaPoista
 49. Täydellinen kooste!<3 Minä en pystyisi samaan, sillä olemme tehneet tätä jo yli 30 vuotta ja kaikkina aikoina ei ole niin paljon kuvattu. Vielä puuttuu, no en nyt sano sitä kasvihuonetta, vaan vielä puuttuvat puutarha eri tasdojen välilstä kunnon rappuset. Ne pitää valaa ja siten vaikka päällystää jollain, mikä ei ole liukasta.

  Ihan parahutta nuo polut teillä ja sitten siimekset, joissa kuumallakin ilma voi olla paljon viileämpää kuin paahteessa. Rakastan puita.

  Nyt muistinkin, että pidämme molemmat paitsi noutajista myös rotikoista<3

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!
THANK YOU FOR YOUR VISIT! TACK FÖR BESÖKET! VIELEN DANK FÜR IHREN BESUCH! MUCHAS GRACIAS POR SU VISITA!

TUNNISTEET

20-vuotishääpäivä (1) 2014 (1) 40+bloggaaja (25) 40+bloggaja (1) 40+blogi (6) 40+blogit (19) 50 vuotta (1) A Beautiful Blog -award (1) a new camera (1) aamiainen (1) aamu puutarhassa (1) Aconitum (1) Advent (4) Adventti (5) adventtikynttelikkö (1) Adventtikynttilät (1) afrikankukka (2) aikuistubettaja (2) aikuistubettajat (8) AKE 30 LI (1) Aku (15) Alan Titchmarsh (1) Alankomaat (1) alavire (1) ale (2) alelöytö (1) alkylaattibensiini (1) All Saints' Day (1) Allas (1) alpi (1) alppiruusu (2) alppiruusut (1) amaryllis (8) American Walnut (1) amerikan jalopähkinä (2) amerikanjalopähkinä (3) Amppelilannos (3) Amsterdam (2) anemone (1) anemonet (1) Anette von Einem (1) ankylosing spondylitis (1) Anna Utti (14) Annabelle (2) Anne-Mari (5) annual (1) Annukka (1) Ansku's room (1) Anskun huone (1) Antoni Gaudi (1) aphid (1) apple (1) apple pancake (1) apple roll (1) apple tree (1) apple trees (1) applepie (1) arat kasvit (1) Arava (1) arkkulaite (1) arovuokko (1) ART 26-18 LI (1) arvonnan voittaja. messuliput (1) arvonnan voittajat (1) arvonta (127) arvontamuistutus (1) arvontavoittaja (1) arvontavoitto (1) asetelma (3) asetelma sieneen (1) asetelmat (1) askartelu (3) Aspen (1) aster (1) astiat (1) asukuvat (1) aubergine (1) aubergine pie (1) auringonlasku (3) Auringonpaiste (1) aurinko (4) Austria (1) autoilu (1) autoimmuunisairaus (2) autumn (25) autumn holidays (1) autumn vacation (1) avautuminen (4) avoimet puutarha (1) Avoimet puutarhat (5) Avoimet puutarhat 2013 (3) Avoimet puutarhat 2014 (3) Avoimet puutarhat 2015 (2) Avoimet puutarhat 2017 (3) avoin puutarha (3) AXT 25 TC (2) back yard (2) bag (2) Baition (1) baking (2) balkaninvuokko (1) Baltic Herring Fair (1) Baltic Queen (1) Barcelona (8) Barcelonan (1) bathroom (1) Bayer (1) Bayer Garden (18) Beautiful Blogger Award (1) bedroom (6) bellflower (1) Berner (1) Bernese Mountain dog (1) Bernin paimenkoira (1) Bernina (1) Bernina 330 (1) betonipatsas (2) betonityö (1) betonivalu (1) Biocin F (1) Biolan (23) Biolan Puutarhan Talvisuoja (1) Biolan Syksyn PK-lannoite (1) birdhouse (1) birthday (5) blackcurrant (1) blog (43) bloggaaja (1) bloggaajapassi (1) bloggaajatapaaminen (2) bloggaaminen (1) bloggailu (1) bloggaminen (1) bloggari (1) bloggaritapaaminen (2) bloggaus (1) Blogger (1) blogi (66) blogiarvonta (2) Blogikylä (11) blogikylän asukas (1) blogilistaus (3) blogiyhteistyö (109) blogiykkönen (1) blomster (4) bloomers (2) blooms (1) blue stone (1) boat (1) boating (1) boheemi (2) Bon Bon (1) bone (1) books (1) boring (1) Bosch (9) Bosch AHS 54-20 LI pensasleikkuri (1) Bosch AXT 25 TC -oksasilppuri (1) Bosch IXO (1) bouquets (4) breakfast (1) broad bean (1) built (1) bulb (1) bulbs (5) bulbs.se (1) bunnies (6) bunny (4) bureau (1) cage (1) callunas (1) Calvin Klein (1) Campanula carpatica (1) candle (1) candles (2) Carl Larsson (1) cement (1) cement tile (1) cep (1) ceramics (5) challenge (3) challenges (1) chandelier (1) change (4) Charlestown (1) cherry (1) chick (1) childhood memories (1) chokeberry (1) Christmas (21) Christmas card (1) Christmas cards (1) Christmas flowers (2) Christmas Star (1) Christmas traditions (1) Christmas tree (1) Christmas wreath (1) Chritsmas tree (1) Cision (4) citylife (1) Classic Kanttausrauta (2) Classic Perennalapio (2) clay (4) clay works (1) cleaning (1) clematis (1) coceo (1) Color Me Floral (1) Colosseum (1) combisystem (1) cooking (1) Coreopsis verticillata (1) Cornwall (11) Costa Serena (1) creeping Jenny (1) crop (5) cucumber (4) currant (2) curtains (1) cushions (5) cutting nails (1) cycling (1) daalia (1) daaliat (4) daaliatilaus (1) daffodils (1) dahlia (1) dahliat (1) David Austin -ruusut (3) decor (36) decoration (2) deer steak (1) Desigual (2) dishes (1) divaani (1) DIY (71) Doc Martin (1) dog park (2) Donald (1) dotted loosestrife (1) dreaming (4) dreams (1) dressing room (1) dysplasia (1) Easter (1) Eastern Finland (2) Echinops bannaticus (1) Edenpont (1) EKSOTE (2) elf (1) elokuu (11) eläinten viikko (1) elämänmuutos (1) ensilumi (1) ensimmäinen (1) epäonnistuminen (1) epäreilu kohtelu (1) Erigeon specious and Oenothera tetragona (1) Erigeron speciosus (1) esikko (1) esikot (2) espanjalaiset (1) Etelä-Saimaa (1) etupiha (4) Eulalia (1) Eurobulb (1) evening dress (1) fabrics (1) face (1) facebook (1) fair (1) Falmouth (2) fashion (1) Father's Day (1) favorite perennial (2) favorite picture (1) favourite pics (1) Fazer (1) fi-verkkotunnus (1) fiilistely (2) filosofointi (1) first of May (1) first snow (1) Fiskar (1) Fiskars (32) Fiskars Inspiration Lucy (1) Fiskars Xact Pistolapio (1) flea market (1) fleamarket (1) floral course (1) florist (1) floristeria (1) floristi (1) floristiikka (1) floristiikkakirja (1) floristimestari (12) flower beds (1) flower bouquet (2) flower collage (2) flower pots (1) flowerbouquet (1) flowerpower (1) flowers (21) flue (1) flunssa (1) fog (1) forest (2) foxglove (1) Frassino (1) Frida Steiner (1) frost (1) fruit set-up (1) frump (1) funiculur (1) G-Force (3) G-Force Tools (1) garden (180) garden book (1) Garden fair (2) garden favorites (1) garden life (1) garden path (2) garden plans (1) garden Plantinavia (1) Gardena (2) gardenassistant (1) gardening (18) gardening dreams (1) garlic (1) gate (1) Gaudi (1) geranium (2) germinate (1) giant bellflower (1) golden retriever (1) Golden Retriever (10) goldenretriever (29) gooseberry (3) GreenCare (2) Greengate (8) greenhouse (31) growing boxes (3) haastattelu (1) haaste (3) haasteita (1) haave (1) haaveet (4) haaveet murskana (1) haaveilu (13) Hakaniemen halli (1) Hakaniemi (1) hake (1) haketin (1) Halloween (4) halot (1) hame (1) Hamina (1) hampaanpesu (1) hamstraus (2) hana (1) hanhet (1) Happy Easter (1) haravointi (6) harjakoriste (1) harjaus (1) harjoittelu (18) Harju (10) Harjun oppimiskeskus (15) harkinta (1) harvest (10) hautaseppele (1) hauvavauva (4) Havu- ja rodolannoite (1) Havu- ja Rodomulta (2) havukasvit (2) havut (10) Hay Barton (1) Hedelmä- ja marjalannoite (1) hedelmäasetelma (1) hedgehog (1) heinäkuu (19) Heli Sutela (1) Heligan (1) heliotrooppi (2) Helkkä Dreams (1) helle (2) Helsinki (20) hemmottelu (2) hempeily (1) hepuli (1) HerbGarden (1) herkku (1) herukka (2) hiihto (1) hiihtoloma (5) hiihtolomasuunnitelmat (1) hiihtomuistot (1) hiihtotraumat (1) hiljentyminen (1) hoks (1) holiday housing -exposition (1) holidays (8) Holland (3) Hollanti (3) home (2) hopeahärkki (3) hopeaputous (1) hops (1) hortensiat (2) hosta (1) hotspot (1) housut (3) Hullut Päivät (1) huoltokatko (1) huovinkukka (1) hurahdus (1) Husqvarna (1) huvimaja (1) hyacinth (3) hyasintit (2) hyasintti (4) hypetys (1) hyvä elämä (1) Hyvää Pääsiäistä (1) hyötykasvi (2) hyötykasvit (4) hyötyviljely (1) HZPC Kantaperuna (1) häkki (1) hämähäkkikukka (1) härkäpapu (1) hääkimppu (3) hääkimput (1) häämessut (2) hääpäivä (1) I love your blog (1) idea (1) Ideapuutarha (1) If I were (1) Ihmepuutarha (1) Iines (1) Ikea (2) ikivihreät (5) ikkunahylly (1) ikäkriisi (1) ilo (2) iltavalo (1) image mode problem (1) Imatra (2) Independence Day (1) Indy (1) innostus (2) inspiraatio (4) inspiration (5) Instagram (1) interview (1) iPhone6s (2) Iso-Britannia (2) istutukset (26) istutukset Mikki (1) istutus (21) istutusalueet (1) istutushommat (1) Isänpäivä (3) isänpäiväkimppu (1) itapuku (1) itetaide (1) itsenäisyysjuhla (1) itsenäisyyspäivä (3) itsenäisyyspäivän kukat (1) Itä-Suomi (2) itäminen (1) Itävalta (1) Jaakontaika (2) jalokallioinen (1) jalopähkämö (2) jardin (1) Jiffy (1) Jiffy Decogro (1) JiffyEasy (2) Jos olisin (1) Josefiinan aitta (2) joulu (33) jouluaatto (3) jouluateria (1) joulukalenteri (2) joulukoristeet (1) joulukoristelut (1) joulukortit (3) joulukortti (1) joulukranssi (1) joulukukat (8) joulukuusi (5) joulumyyjäiset (3) joulunodotus (1) jouluperinteet (1) jouluruusu (2) joutsen (1) Joutseno (1) Juhannus (9) juhla (4) juhlapostaus (1) Juhlapuutarha (1) juhlaviikko (1) Julia's Travel (1) July (6) junamatka (1) June (4) juorupeili (1) jupina (1) jupinaa (1) juurakkotilaus (1) juurakot (3) juurrutus (1) jäniksenä olo (1) jänispaisti (1) jännitys (2) K & K (1) kaappi (2) kaatosade (2) kaatuminen (1) kadonneet (1) Kaivopuisto (1) kaksoset (1) Kamp (1) kampaajan jälkeen (1) kangas (1) kansainvälinen retki (1) kantaperuna (1) Kanttausrauta (1) karpaattienkello (1) karppaus (1) kartano (1) karviainen (2) kastelu (2) kastelujärjestelmä (1) kastelukela (1) kasvari (5) kasviale (1) kasvihuone (47) kasvihuoneen pesu (1) kasvilava (1) kasvilavat (2) kasvimaa (9) Kasvimaa ruukuissa (1) kasviravinne (1) kasvissyönti (1) kasvisvuoka (1) kasvitentti (1) Kasvitieteellinen puutarha (6) kasvohoito (1) kasvusammal (1) Kasvusäkki (2) Katajannokka (1) Katalonia (4) katedraali (1) katharine hodgkin (1) kauneudenhoito (1) kauneus (1) Kaunis blogi -tunnustus (1) kauppahalli (2) Kauppakeskus Galleria (1) kaupunkielämä (1) kauralastut (1) keijuangervo (1) keittiö (24) keittiöhaaste (1) keittiöremontti (1) keitto-ohje (1) keittoresepti (1) Kekkilä (1) kelloköynnös (2) keltamaksaruoho (1) Kensington Gardens (1) Kensingtonin puisto (1) keramiikka (6) keski-ikä (2) keski-iän kriisi (1) keskustelu (2) kesä (25) kesä 2013 (1) kesä2017 (1) kesäkukat (5) kesäkukka (2) kesäkuu (7) kesäloma (1) kesänodotus (1) ketjusaha (1) ketutus (7) Keukenhof (4) Kevytrakenteinen pistolapio (1) Kevytrakenteinen talikko (1) kevät (114) kevät 2017 (1) kevät mielessä (1) kevätfiilis (1) kevätkimppu (1) kevätkukat (3) kevätkukkijat (1) kevätlannoitus (1) Kevätmessut (28) Kevätmessut 2016 (1) Kevätmessut 2018 (3) kevätpesu (1) kevätpuuhat (2) kevätpuutarha (1) Kew Gardens (2) Kiana Underwood (1) kierros (1) Kiira-myrsky (1) kiire (1) kiitos (1) kimppu (3) kimppujen salat (1) kimput (3) kipsimuotti (2) kipu (4) kirja-arvonta (10) kirjaesittely (1) kirjat (2) kirppis (2) kirppisostokset (1) kirpputori (1) kirsikat (1) kirsikka (1) kissa (1) kitchen (19) kitchen renovation (1) Kivikangas (1) Kivipajula (1) kivipolku (5) kivireunus (1) kivut (1) Kodin kukat (1) kodin lämmin joulu (1) Kodin Pellervo (2) kodinhoitohuone (5) kohupostaus (1) koiranpentu (6) koirapuisto (2) kokeilu (1) kokkaus (1) kommentit (1) konnanlilja (1) koriste (1) koristekasvit (1) koristelu (2) Korpikangas Siemen-Frö (1) koti (3) Kotiblogit (1) kotiintulo (1) kotilot (2) Kotipuutarha (1) Kotipuutarha-lehti (1) kotitehtävät (1) kotkansiipi (1) kotoilu (2) kouliminen (3) koulinta (2) koulu (2) koulu alkaa (1) koulukuva (1) koulutus (1) kranssi (21) kranssin valmistus (1) kranssiohje (1) kranssit (2) kriisi (1) Kruunuhaka (1) Kruununhaka (1) kruunuvuokot (2) kuivakukat (2) kukat (200) kukat maljakossa (1) kukinta (1) kukka- ja puutarha-alan koulutus (2) kukka-amppelit (1) kukka-asetelma (11) kukka-asetelmat (14) kukkahousut (2) kukkahulluus (2) kukkahurahdus (1) kukkahöperö (1) kukkaiselamaa (1) kukkaiselämää (13) kukkaistutukset (1) kukkaistutukset ruukuissa (1) kukkakauppa (3) Kukkakauppa Haakana (8) Kukkakauppa Tolvanen (11) kukkakimppu (31) kukkakimput (22) kukkakirja (1) kukkakirjat (1) kukkakollaasi (2) kukkakori (1) kukkakoristelut (2) kukkakranssi (1) kukkakurssi (1) kukkaloisto (15) kukkamania (1) kukkamatka (1) Kukkamessujen haaste (1) kukkapenkin rakennus (1) kukkapenkki (1) kukkasato (1) kukkasidonta (13) kukkasidontakoulutus (2) kukkasidontakurssi (3) kukkasipuli (3) kukkasipulit (16) kukkatilaus (1) kukkatykitys (1) kukkia (2) kukkia maljakossa (1) kukkia omasta puutarhasta (1) kukkia sisälle (1) kultahelokki (1) kultainennoutaj (1) kultainennoutaja (146) kultainnennoutaja (1) kultainnoutaja (2) kultakärsämö (1) kultalakka (1) kun halvalla sain (1) kuningasprotea (1) kuolema (1) Kuopion puutarhaseura (1) kurjenkello (1) kurkku (4) kurkkusato (1) kurpitsa (5) kurpitsakeitto (1) kurpitsalyhty (1) kurssi (3) kutsu (1) kuukalenteri (1) kuunlilja (1) kuusi kuvaa kesästä (1) kuvaongelma (1) kuvauspaikka (1) kylpyhuone (2) kylpyhuoneremontti (1) kylvö (2) kylvöt (8) kynsienleikkuu (2) kynttilä (1) kynttiläkruunu (1) kynttilät (1) kyykytys (1) kyyttö (1) kärhö (1) kärhöt (1) kärrynpyörä (1) kärsimyskukka (1) kärsämö (1) käsityö (10) käsityöt (14) kässä (1) köynnös (1) köynnöskuja (1) köynnöstunneli (3) labyrintti (1) Labyrinttipuisto (1) Lahden pihapiiri - puutarhamessut (2) Lahden Pihapiiri-messut (3) Lahden pihapiirimessut (1) laihdutus (1) lake (1) Lamium maculatum (1) Lamorran (1) Lanhydrock (1) lannoite (1) lannoitus (14) lapiointi (1) Lappeenrannan Ravintola Upseerikerho (4) Lappeenrannan Upseerikerho (7) Lappeenranta (6) lapset (1) lapsuus (1) lapsuusmuistot (1) laskiainen (1) lattemukit (1) lauantai (2) laukku (2) laundry room (1) lautashylly (1) lavakaulus (1) lavender (1) laventeli (1) lawn (2) lehdet (1) lehtijuttu (7) leijona (1) leijonareliefi (2) leikkokukat (1) leinikit (2) leipominen (2) lelu (1) lemmikki (2) lempikuvat (1) lempiperenna (1) lepo (1) letkukela (1) Lidl (1) Lidlistä (1) Liebster Blog (1) lifestyle (1) Light-sarja (1) ligularia (1) liha (1) lihaton ruokavalio (1) Liisa Ihmemaassa (1) likusteri (1) lilacs (1) lilja (3) liljat (5) Lillevilla (7) Lillevilla 387 (15) Lillevilla by Luoma (2) Lillevilla by Luoman (14) lillja (1) lily (3) Linda Peltola (2) Linnanmäki (2) linnunpelätin (1) linnunpönttö (1) lippuarvonta (7) liput (2) Lisse (1) living room (16) lohi (1) lokakuu (2) loma (10) London (1) Lontoo (2) Lontoon (1) lottery (10) Louis Vuitton (1) low carb (2) low carb diet (2) lukio (1) lumi (4) lumikello (2) lumityökalut (3) lumiukko (2) luokkaretki (1) Luoman Puutuote (1) luomusiemenet (1) luonnonkivireunus (1) Luonnonlannoite (2) luopuminen (1) luostari (1) lupaus (1) luu (1) Luujauho (3) Lychnis chalcedonica (1) lymfooma (2) Lysimachia punctata (2) lähikuvat (1) lämpö (1) Länsipolku (2) lääkitys (2) löydöt (1) maaliskuu (2) macro (2) magazines (1) magnolia (1) mahakatarri (5) Mailed (1) Maileg (3) maisema (1) maitohammas (1) makkaravarvas (3) maksaruohot (1) makuuhuone (6) mallow (2) malva (2) manor (1) mansikat (1) Maria Theresa (1) marigold (1) marja-aronia (1) marjakuuset (3) marjakuusi (3) marjapensaiden leikkaus (1) Market hall (1) marraskuu (1) Martat (1) Matkailu (14) Mediterranean cruise (1) Mediterranean flowers and plants (1) Meidän talo -lehti (2) Mekkotehdas aikuisille -kirja (1) memories (1) merileväuute (1) messuesitelmä (1) messufiiliksiä (1) messulippuarvonta (1) messuluento (1) messut (4) metsä (2) Mickey (162) Microgreen & Babyleaf (1) microgreens (1) mid summer (1) Midsummer (2) miekka-ateria (1) mielipaha (1) Mikin seuraaja (1) Mikki (398) Mikki lomafiilis (1) Mikki työkalut (1) miljoona käyntiä (1) milk tooth (1) Mini Cooper (1) Miramar (1) mokailu (1) MontJüic (1) MontSerrat (1) morning (1) morsiuskimppu (1) morsiuskimput (1) morsiussidonta (2) Mortti (12) Mosa Interior (1) moss (3) mud (1) muistelma (1) muistelu (1) muistilista (1) muistot (2) mukavuus (1) mullanvaihto (2) munakoiso (2) munakoisopiiras (1) muoti (2) muotin valmistus (1) muotopuutarha (2) mushroom (3) mushroom pie (1) mussukka (1) Musta Multa (3) Musta Multa. Biolan Luonnonlannoite (1) mustaherukka (1) mustelma (1) muta (1) muurahaisrasia (1) muutos (19) MycoForce (1) Mykorritsa (1) mylläys (1) MyPizza (3) myrsky (1) myrskytuuli (1) myskimalva (1) myyjäiset (1) naispatsas (1) naisten muoti (1) naistenpäivä (1) Nalle (1) nameday (1) narsissi (1) Natria (8) Natria Etanarae (4) Natria Etanarakeet (1) Natria Hyönteisten torjunta-aine (2) Natria Luujauho (3) Natria Rodolannoite (1) Natria Rose (2) Natria Verijauho (2) nauhus (1) neilikat (2) nelktplusblogit (1) nelkyplusblogit (3) nelkytplusblogit (138) nelkytplusbogit (5) Netherlands (1) neule (1) New Year (1) New Year's Day (1) nimipäivä (1) nimittely (1) noodles (1) Nordiska Trädgårdar (3) nujerrettu (1) nuoret (1) nuoruus (1) nuput (3) nuudelit (1) nähen (1) näyttely (1) oat bisquits (1) ohje (1) oilpainting (1) oireilu (1) oksasilppuri (2) old toys (1) olohuone (18) Oma piha -messut (2) Omapiha-messut (4) omena (1) omenankerääjä (1) omenapannari (1) omenapiiras (1) omenapuiden leikkuu (1) omenapuitten kukinta (1) omenapuu (1) omenapuut (1) omenasato (1) omenasämpylä (1) omenat (1) ompelu (51) ompeluhaave (1) ONE LOVELY BLOG AWARD (1) Open gardens (1) Open gardens 2013 (2) opettele (1) opettelu (11) opetussuunnitelma (1) opinnot (1) opiskelu (9) opportunismi (1) ops (1) optikko (1) orava (1) orkidearavinne (1) orvokit (1) orvokki (2) ostokset (1) ovikranssi (5) oxalikset (1) oxalis (1) p-ska viikko (1) paella (1) paha mieli (1) pain (1) painepesuri (1) painonhallinta (10) pakkanen (1) pakkasaamu (1) palavarakkaus (1) palkinto (1) pallerolaukka (1) pallotuija (2) palmusunnuntai. pääsiäinen (1) paniikki (1) Panos (1) paralleeli asetelma (1) Paratiisin Taimitarha (1) Parhaat Kotiblogit -lehti (1) park (1) Park Güel (1) path (12) path project (1) Paula Ritanen-Närhi (1) pavilion (1) paviljonki (1) paw bear (1) pelargoni (1) pelargonia (2) pelargoniat (2) pelargonit (2) pellava (1) Peltolan Piha (2) pensasangervot (2) pentu (2) pentukoira (1) peonies (1) peony (1) perannat (1) perenna (6) perennakylvöt (1) Perennalapio (1) perennapenkki (1) perennat (4) perennial (6) perennial bed (1) perennials (2) perhe (3) pernisiöösi anemia (1) peruminen (1) peruna (1) perunan viljely (1) perunat (2) Peugeot (1) peuranpaisti (1) phlox (2) Pientalo ja piha -lehti (1) piha (242) pihaelämä (1) pihaesittely (1) pihakierros (1) pihakirppis (2) pihakävely (3) pihamaja (3) pihan rakentaminen (1) pihanteko (2) pihapolku (5) pihapolut (2) pihaprojekti (1) pihapuuhat (1) pihatyökalut (1) Pihatyöt (3) pillows (2) Pinterest (15) pioni (1) pionit (3) pistokkaat (2) pizza (3) PK-lannoite (1) plan (4) plans (2) Plantagen (2) Plantinavia (3) planting (6) plantings (1) plants (1) plum (1) Pohjois-Savon Martat (1) Pohjoisranta (1) Poldark (1) polku (15) polkuprojekti (3) polttopuut (1) polut (4) pompöösi (2) pop up-joulutori (1) poppies and cranesbills (1) poppy (2) Poppy Cottage Garden (1) Port Isaac (1) Port Wenn (1) porttikukat (1) potatoes (1) potkut (1) PowerGear Raivaussakset (1) pressure washer (1) primula (1) primulas (2) Prinsessa Armaada (1) project (9) projekti (15) Provado Care (1) puisto (3) pukeutuminen (1) pukuhuone (1) pullokoriste (1) pumpkin (5) punaherukka (2) punakärsämö (1) Puolivilli Puuhamaa (1) Puolustusvoimat 100 vuotta Kesäkiertue (1) pupu (16) pupuarvonta (2) puput (18) pusero (2) puu (1) puunkaato (1) puutarh (1) puutarha (528) puutarha-apulainen (2) Puutarhablogien top 10 - 2015 (1) Puutarhablogien top 10 - 2017 (1) puutarhablogit (1) puutarhahaalarit (2) puutarhakanava (1) puutarhakirja (1) puutarhakohde (1) puutarhakulkuri (1) puutarhamaja (9) puutarhamatka (2) puutarhamatkailu (11) puutarhamessut (4) puutarhamyymälä (1) Puutarhan KESÄ (1) puutarhan rakentaminen (1) Puutarhan syksy (1) puutarhanhoito (1) puutarhapolku (4) puutarhaprojekti (2) puutarhapäivä (1) puutarharetki (1) puutarhaseura (1) Puutarhasi elämään (3) Puutarhasi elämään 2017 (1) puutarhasuosikit (1) puutarhasuunnitelma (1) puutarhatubetus (1) puutarhatyökalut (1) Puutarhatyöt (3) puutarhaunelmia (1) puutarhauni (2) Puutarhavuosi 2012 (1) puutarhuriksi (1) puutarhuriopinnot (16) puutrha (1) Pyhäinpäivä (1) pyöräily (1) päänsärky (1) päärynäsato (1) pääsiäinen (6) pääsiäiskoristelut (1) pääsiäiskukat (1) päätös (1) pöytä (1) pöytäasetelma (2) QuickFit Istutuslapio (1) QuickFit vaihtovarsi (1) Raatihuone (1) rabbit steak (1) rain (8) rakas (3) Rakas puolivilli puutarha (1) rakennuslupa (1) rakentaminen (9) raking (6) rannelämmikkeet (1) ranteiden lämmittimet (1) raparperi (1) rapujuhlat (1) rauniomuuri (8) Rautjärvi (1) Ravijoki (1) ravinneneste (1) ravinnepuikot (2) ravitsemusterapeutti (2) Red Spangle (1) Red Spangles (1) redcurrant (2) rehevää (1) reliefi (2) remontti (2) remonttisuunnitelmat (1) renovation (1) resepti (1) Reserviläisten liitto (1) retki (1) reuma (3) reumapoli (1) revonhäntä (1) Rhododendrons (1) rhodot (3) rhubarb (1) riittämättömyys (2) rikkakasvien torjunta (1) rikkaruohonpoistaja (3) risteily (1) ritarinkukka (2) Ritva Falla (1) robot vacuum cleaner (1) robotti-imuri (1) Rodolannoite (1) rodot (1) romance (1) romantic (5) romantiikka (2) romanttinen (5) romanttiset vaatteet (1) Rome (1) romuttuminen (1) roof (1) Room32 (1) Rooma (3) Roope (3) Rosa poppius (1) rose (5) roses (14) roskaposti (1) rottweiler (8) ruoanlaitto (2) ruohonleikkurirobotti (1) ruohonleikkuu (2) ruoka (3) ruokapäiväkirja (1) ruokaremontti (1) ruokaremppa (2) ruokavalio (4) Ruotsi (5) ruotsin kieli (1) ruska (4) ruuanlaitto (3) ruusu (4) ruusukaari (1) ruusukoriste (1) ruusuköynnös (1) ruusula (5) Ruusulannoite (1) ruusuprojekti (1) ruusut (30) ruuvinväännin (1) ryhmäruusu (1) rönsyansikka (1) saarni (2) sade (12) sadepäivä (1) sadevesiastiat (1) sadevesien keruu (1) sadevesitynnyrit (1) Saimaa (5) sairasloma (3) sairastaminen (1) sairastelu (1) sakset (1) sale shopping (1) salkoruusu (1) salmon (1) salusiinit (2) sammal (3) sammalkranssi (2) sammalleimut (2) sammalpallot (1) Sammonlahden koulu (2) Sampo (8) satama (1) sato (15) satokatsaus (1) Saturday (2) saumuri (1) savi (4) savityö (3) savityöt (1) savustus (1) sawing (1) Schetelig (18) Schonbrunn (1) school (2) Schönbrunn (1) scissors (1) seed (2) seedlings (11) seeds (11) selfie (2) selfiekehys (1) selkärankareuma (21) sementti (1) sementtilaatta (1) September (1) sewing (14) sheshed (9) shoppailu (4) shopping (1) shrimps (1) Shrove Tuesday (1) siemen (1) siemenarvonta (2) siemenet (30) siemenkasvatit (1) siemenkylvöt (4) siemenluettelo (1) siementilaus (1) sieni (2) sienimetsä (1) sienipiiras (1) sigma 105 mm (2) sign (1) siili (1) siisti piha (1) siivous (1) siivouspäivä (1) Silakkamarkkinat (1) silmälasit (1) sinipallo-ohdake (1) siperiankurjenmiekat (1) sipuliale (1) sipulikukat (3) sipulit (1) sipulitalkoot (1) Sirkku (1) Sisustajan Onni (1) sisustus (39) sisustusliike (1) Sisustusliike Dreams (1) sisustusmyymälä (1) sisustuspuoti (1) Sitges (1) six summer pictures (1) skootteri (1) slider (167) smoke (1) snails (1) snapchat (1) snow (2) snowman (2) SnowXpert (2) snäppäily (1) some (1) sommittelu (1) sormivaleangervot (1) sormustinkukka (1) Sperli (3) spiraali (6) spiraalikimppu (1) spiraalit (1) spring (41) squirrel (1) St. Thomas Christmas Market (1) Stachys grandiflora (1) Stala (1) star (1) Stockholm (3) stone path (5) stressi (2) StyleRoom (4) suikeroalpi (1) suklaakosmos (1) summer (7) summer 2013 (1) summerflower (1) sumu (1) sun (2) sunnuntai (1) sunset (2) Sunshine (1) Suomen 40+ blogit (1) Suomen kaunein piha -ohjelma (2) Suomen kaunein piha 2015 (2) Suomi100 (1) suosikkikuva (1) suosikkiperenna (1) superba (1) Superbas (1) suppilovahvero (2) suru (1) surulaite (2) surusidonta (2) Susanne Hatwood (4) Suttons-Siemen (1) suunnitelma (4) suunnitelmat (2) suunnittelu (7) suutin (1) suviruusu (1) swan (1) sydän särkyi (1) syende (1) syksy (59) synttäriarvonta (1) synttärit (2) syntymäpäivä (9) syntymäpäivät (1) syreeni (1) syysasteri (1) syysistutus (3) syyskaunosilmä (1) syyskimppu (1) syyskranssi (3) syyskuu (6) syyslannoite (1) syyslannoitus (2) syysleimu (2) syysleimut (1) syysloma (10) syyspuuhat (1) syyssyrikkä (1) syystyöt (1) syöpä (1) säleikköpuu (1) sänky (1) särky (1) söpöläinen (2) söpöyspakkaus (1) table (1) taimet (13) taimet - spring (1) taimiale (1) Taimimoisio (1) taimiostoksilla (1) taimitilaus (1) takapiha (7) Tallinna (1) talventähti (3) talvetus (2) talvi (10) talvikuvia (3) talviloma (1) talvimuistoja (1) talvisuojaus (1) talvivalkosipuli (1) tapetit (1) tarha-alpi (1) Tarha-Tuote (2) tarhajuoru (2) tassunalle (1) tatti (1) tavoitteet (1) tenttitulos (1) terassi (3) terrace (1) TerraCottem (2) Terva ja Höyhen (1) terveys (2) testaus (1) The Blue Carrot (2) The Botanical Garden (3) The Lost Gardens of Heligan (1) The Queen Mary's Garden (1) the Sun (1) The Traditional Christmas Market in the Old Student House (1) thujas (1) thunder (1) tienviitta (1) tilaongelma (1) tilaus (2) tilauspuput (4) tillandsiat (1) timanttituija (1) timanttituijat (1) tiput (1) Tirilä (1) Tirilän Puutarha (3) Tirliän puutarha (1) toilet (1) toipuminen (1) toive (1) tomaaatti (1) tomaatti (5) tomatoe (4) tonttu (1) tools (1) top-blogit (1) Torres (1) tosca (1) toukokuu (3) tour (1) toy (1) traktorilla ajon opettelu (2) travelling (1) Trebah (1) tree (1) tree felling (1) Tregony (1) Tregrehan (1) trendit (1) trimmaus (2) trimmeri (1) trug (1) Truro (1) trädgård (2) ttt-lehti (1) tubekanava (1) tubetus (15) tuija (1) tuijat (6) Tukholma (8) Tukholman messut (1) tulehdus (4) tulip (1) tulips (10) tulppaani (1) Tulppaanien lumo (2) Tulppaanien lumo -näyttely (1) tulppaaniloisto (1) tulppaanit (31) tunika (4) tunnel (1) tuntokasvi (1) Tuomaan markkinat (1) turistina (1) tuuletus (1) tuuli (1) tuuliviiri (2) tuunaus (2) tv-ohjelma (3) Tykki (1) tylsää (2) tyynyt (7) työhuone (3) työkalut (3) työpöytä (1) työssäoppiminen (1) tähkäkimikki (1) tähti (1) täytetyt paprikat (1) täyttä (1) törmäkukka (1) ukkonen (1) Ukonhattu (1) ukonkello (1) unelma (3) unelmat (2) unelmointi (1) unikko (2) upseerikerho (2) utility room (1) utitility room (1) uudenvuodenvastaanotto (1) uudistukset (2) uudistus (1) uurna (2) uurnakoriste (1) uusi kamera (1) Uusi vuosi (2) uusivuosi (4) v-tutus (1) vaatteet (2) vaihtelu (1) vaihto (1) vaijerihissi (1) Valaam rose (1) valamonruusu (1) Valentine's (1) Valentine's Day (1) valeriana (1) valkoherukka (1) valkoinen kirves (1) valkoiset kukat (1) valkopyökki (1) valkosipuli (1) valmistelut (2) valokuvaus (8) valokuvauskurssi (1) valumuotti (1) vanhakaupunki (1) Vanhan perinteiset joulumyyjäiset (1) vanhat (1) vanhoja leluja (1) vanhojenpäivä (1) vanhojentanssit (1) vappu (8) vappukukat (1) vappulounas (1) Vartti (3) varvas (1) varvastulehdus (1) vastavärit (1) vegaanihaaste (2) vegetable plot (3) vegetatiivinen asetelma (1) veggie casserole (1) veggieplot (1) veneily (3) verhot (3) Verijauho (1) vetohiihto (1) video (14) Vienna (2) vierasmaja (2) view (1) viherhuone (4) viherkatto (3) Viherpeukalot (1) Viherpiha (1) viidakko (1) viidakkotunnelma (1) viikonloppu (2) viimeinen lomapäivä (1) viimeinen päivä (1) viinitila (1) viktoriaaniset kasvihuoneet (1) viljelykate (1) vine (2) violet (1) Violet Queen (2) virginiantädyke (1) virkkaus (2) VitaGro (1) vlog (27) vloggaus (4) vlogi (1) voittaja (23) voittajat (11) voitto (1) Volkgarten (1) vuohenkello (1) vuokko (1) vuosi 2013 (1) vuosi 2014 (1) vuosi 2018 (1) vuosikertomus (1) Väinö (1) Välimeren kasvillisuus (1) Välimeren risteily (1) väsymys (2) wallpapers (1) Wanha Weräjä (1) wardrobe (1) Waterwheel (1) wc (1) weather vane (1) wedding designer (1) weed (1) weekend (1) weigh control (2) weigh watching (1) weight control (2) White Axe (1) whitecurrant (1) wieght control (1) Wien (2) wine (1) winter (4) winter holidays (3) winter memories (1) winter pictures (3) Winter Star (1) women's day (1) Wood Rack (1) work room (1) work space (1) working table (1) wreath (15) wreath instructions (1) www.puutarhasielamaan.fi (3) yard (3) yarrow (1) year 2013 (1) year 2014 (1) yellow stem (1) yellow stems (1) ykkönen (1) yllätyksiä (1) yläkoulu (1) Yläkuu (1) ympäristö (1) You Tube (3) youth (1) YouTube (34) yritystä (1) Yrttilannos (2) Yrttimaa (1) yrttipuutarha (1) ystävyys (1) ystävä (1) Ystävänpäivä (2) yöpaitasosiaalisuus (1) yöpakkanen (1) Zetas (3) Åhlens (1) äitienpäivä (4) äyriäiset (1) äänestys (1) öljyvärimaalaus (1) Österreich (1)