30.5.2016

Sunnuntain tunnelmia - Sunday in our garden

Hellurei!

Viikko on vierähtänyt nopeasti. Illat menivät taas enimmäkseen pihatöissä. Otin tänä iltana kuvia puutarhastamme. Mikki esittelee, mikä on tilanne tällä hetkellä.

Hi!

I took some pics this evening. Mickey shows you, how our garden looked today.


Olen ostanut melkoisen määrän uusia taimia. Talvi vei monta kasvia. Olen uusinut mm. kärhöjä, ruusuja, tuoksumataran, tarhajuorun ja hankkinut myös uutuuksia.


Poikamme leikkasi tänään nurmikon. Ai, että tykkään juuri siistitystä puutarhasta, kun nurmi on leikattu ja reunat trimmattu.


Aika vähän nyt kukkii. Joitakin kivikkokasveja, tulikellukat, syreenit, pikkusydämet yms., mutta aika vähänlaisesti.
Minua häiritsee tavattomasti nuo mustat multakohdat, joissa ei kasva mitään. Kaipa se vaatii aikansa...

Ja nuo kaaret hohtavat valkoisina. Eivätkö ne ruusut ja kärhöt voisi jo kasvaa vähän vauhdikkaammin? Tietty homma nopeutuisi, jos talvi ei tekisi tepposiaan.


Heisiangervot...


Milloinkohan tämä tunneli peittyy köynnöksillä..?


Tässä kuvassa näyttää ihan kivalta. Kukkiikin jotain..Takapihan aitasyreenit kukkivat.

Tällainen kuvakavalkadi tänään. Aamulla taas töihin, joten kaipa tästä pitää mennä nukkumaan. Kello on jo puoli yksi. 

Mukavaa viikkoa! - Happy new week!

45 kommenttia:

 1. Aina on yhtä mukava katsella kuvia puutarhastasi, siellä on niin kaunista. Kyllä sinulla on hyvä opas! Hän on onnistunut pääsemään lähes kaikkiin kuviin. Vähän kateellisena katselen kuvia särkyneistäsydämistäsi; minulta vei talvi ne kaikki. - Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli. Tuo särkynytsydän on ollut meillä jo yli kymmenen vuotta. On puolivarjossa ja aika kuivalla paikalla. Meillä on hiekkamaata. Kivaa viikkoa!

   Poista
 2. Upean näköinen piha <3 Uskollinen apulainenkin on paikalla!
  Ihanaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia taas kerran! Viime talvi on verottanut monen puutarhan kasvustoja, harmi! Saahan niitä uusia taimia onneksi puutarhoilta mutta eihän se ole ihan sama asia eivätkä tietysti hetkessä kukoistakaan niinkuin jo paikkansa ottaneet. Minulla vanha, valkoinen jouluruusun juurakko katosi melkein olemattomiin mutta pienen pieniä siementaimia on alkanut pullahdella maasta. Jospa niistä vielä jotain tulee... Niin, ja narskut mätänivät maahan suurelta osin.. Mutta mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin jouluruusut vähän kärsivät. Joo, narskuja katosi myös.

   Poista
 4. Ihanaa kukintaa <3 Voi meillä näyttäisi myös talvi tehneen tuhojaan.Vielä elättelen toiveita muutaman kukan noususta, mutta taitaa olla menetetty peli niiden osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin toivon vielä muutaman kärhön ja ruusun nousevan..

   Poista
 5. Oi miten vehreää ja kaunista. Kyllä vastaleikattu nurmikko tuo niin siistin tunnelman, samaa mieltä. Kiva kun Mikki on koko ajan menossa mukana, hyvin tuttua, Samppa on aina siellä missä mekin.

  Aurinkoista viikkoa Satu <3

  VastaaPoista
 6. En ny kyllä hoksannu mitää mustia multakohtia. Hyväs kasvus kaikki. Mulla ei oo montaakaa kärhyä noussu. En oo viälä vaipunu epätoivohon, vaa oon orottavalla kannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kärhöjä odottelen vielä toivossa minäkin..

   Poista
 7. On ilo päästä seuraamaan pihasi kulkua kesän edetessä :) Syreeniaitasi on upea! Onko antaa vinkkejä sen suhteen? Vedimme oman aidanteemme matalaksi kevättalvena. Edellinen omistaja ei ollut hoitanut syreenejä ja ne olivat päässeet venähtämään niin, että kaatuilivat. Lehtiäkin oli vain latvustoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin syreeniaita leikattiin alas pari vuotta sitten. Se auttaa tuheutumiseen, sekä lannoitus.

   Poista
 8. Taitaa aina kevään jälkeen tulla pieni kukintapaussi ennen kuin isokukkaiset perennat ja ruusut aloittavat. Syreenit ja alppiruusut ovat niin kauniita, onneksi on ne!

  VastaaPoista
 9. Kaunista!

  Viime talvi oli todella kova puutarhoille. Luulin, että meillä kuoli kaikki jaloruusut. Eilen huomasin, että yhdestä puskee vielä alkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli kaksi ruusua yllättänyt vielä. Toivottavasti loputkin.

   Poista
 10. Kaunista puutarhaa kelpaa Mikin esitellä! Upeasti kukkii syreenit, meillä vasta nupullaan. Mustia aukkopaikkoja on valitettavasti tullut talven jäljiltä, taimikaupoilla saa puljata vähän väliä:)

  VastaaPoista
 11. Mahtaa olla hienoa seurata pihanne kasvua siellä paikan päällä kun se on varsin antoisaa seurattavaa täältä ruudun toiseltakin puolen :)

  VastaaPoista
 12. It has been awhile since I've visited you -- I'm so sorry I've been missing you, but Mickey looks great and your garden is absolutely stunning and beautiful!! I hope you're doing well!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Kim. We're doung well. Thank you for stopping by!

   Poista
 13. Paljonhan siellä on kukassa. Minusta tuntuu että moni kasvi kukkii viime talven jäljiltä todella niukasti. Pioneihin on ainakin tulossa vähänlaisesti kukkia nuppujen perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pionien nuput näyttävät kovin pieniltä ja alppiruusut kukkivat todella niukasti.

   Poista
 14. Kivoja kuvia. Meilläkin valkoinen ja liila syreeni kukkivat parhaillaan.

  VastaaPoista
 15. Mickey is the best garden guide you can have!

  VastaaPoista
 16. Kaunista ja hyvin rehevää jo, vaikka eletään vasta toukokuun loppua. Mikkiä oivallisempaa puutarhaopasta ei taida ollakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, between. Mikki on jo alansa asiantuntija.

   Poista
 17. Kaunis on piha!!!!
  Mukavia puuhailuja puutarhassa :)!

  VastaaPoista
 18. Kohta on kaunis piha täydessä kukoistuksessa!!

  VastaaPoista
 19. Ihanat puutarhakuvat <3 hyvää kesää sinulle :)

  VastaaPoista
 20. Kylläpä näyttää ihanalta! Ja siellä mitään multakohtia ole… :) Itse olen täällä surrut oman puutarhani tuhoja talven jäljiltä: monta kärhöä kuollut, alppiruusut, jotka ovat ennen olleet suuri ylpeyden aiheeni, näyttävät surullisemmilta kuin koskaan ja kaiken kukkuraksi rajan takaa tullut kirvapilvi päätti laskeutua luumupuilleni. Arghh… Uskaltaakohan noita alppiruusuja mennä leikkelemään… ja mitä ihmettä minä voisin ruiskuttaa lumupuille. Joskus muistan lukeneeni, että rasvataon maito voisi auttaa. Onko sinulla kokemuksia?
  T. 40+-blogien Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi. Meilläkään eivät alppiruusut kuki totuttuun malliin ja luumut ovat täynnä kirvoja. Pakkanen tuhosi monta ruusua, perennaa ja kärhöä. Taimikaupoilla on saanut ravata urakalla. Kirvoja voi torjua nokkosvedellä. Kerää tuoreita nokkosia ja liota niitä ämpärisssä vedessä päivä tai pari ha suihkuta kirvoja sillä. Toimii myös lannoitteena ja on luomua.

   Poista
  2. Kiitos Satu vinkistä! Jos äitini ohje rasvattomasta maidosta ei toimi, pitää kokeilla tätä!

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...