18.6.2016

Myrskyinen lauantai - Stormy Saturday

Heips!

Meillä täällä kaakossa tuulee niin, että sukat pyörii jaloissa. Sataa myös. Onneksi pionit ovat vielä nupuilla, eivätkä kuki.

Kurjenpolvet ovat tuolla pihalla rähmällään tuennasta huolimatta. Sääliksi käy myös sepelkyyhky, joka hautoo pesässään saarnissamme. Saa melkoista höykytystä. Äsken sillä oli vielä kaikki ok.

Kuvailin eilen pihalla juuri ennen sadetta. Silloin jo tuuli melkoisesti.

Hi!

It's stormy and rainy here in South-Eastern Finland. It's been raining the whole day. Yesterday evening I took some pics just before this storm began. 


Kun tämä myrsky hellittäisi, saattaisi kukkiakin jo ilmestyä. Tarha- ja suikeroalpi ovat aloittelemassa kukintaansa, samoin ukonkellot. Monissa angervoissa näkyy myös nuppuja.

Länsipolulla salavan linnunpöntössä on varmaan elämää, sillä Mikki kuulostelee pönttöä siihen malliin.

Viikolla täydennettiin kasvimaalla aukkoja. Kylvettiin lisää papuja ja herneitä sekä kehäkukkia.


Itäpolun marja-aronia ja riipparaita saivat vähän muotoonleikkausta. Mikki nuuskuttaa kuvassa mirrinminttua. Alla vielä puolen minuutin mittainen videonpätkä takapihan yleisilmeestä.


Mukavaa lauantaita! - Happy Saturday!

38 kommenttia:

 1. Ihanan vehreää. Onneksi pionit ovat vasta nupulla, nyt saisi tulla oikein kaunista ja tuuletonta, kun ne ja ruusut aloittavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolle on kai alustavasti luvattu helteitä..?

   Poista
 2. Kyllä tuulee ja sataa täälläkin tarhapionin kukat kaikki tipotiessään ja lumipalloheisin kaikki kukat liidelleet pitkin pihaa vakoinen pioni vielä sinnittelee voi harmi mitäs sille teet.Mukavaa viikonloppua siitä huolimatta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus! Sulla oli niin upeita kukkia siellä.

   Poista
 3. Toivottavasti tämä myrsky ei riepottele siun puutarhaa pahasti. Ihan hirvittää itseäkin kun pionit aloitti kukinnan ja tuulee ja vettä sataa vaakatasossa.

  VastaaPoista
 4. Upean rehevältä ja vehreältä näyttää puutarhassasi. Eiköhän kohta jo ala enemmän kukkiakin tupsahtelemaan auki. ; )

  VastaaPoista
 5. Kovin on sateista, mutta juhannukseksi luultavasti sää kirkastuu. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sade riittää jo. Toivotaan, että juhannuksena on kaunista.

   Poista
 6. Toivottavasti myrsky ei tee tuhoja. Varmaan pian, sateiden jälkeen, on taas uusia kukkia auki. Ainakin sääennuste lupaa myös kaunista keliä viikonlopun jälkeen. Teidän pihallanne on vehreää ja rehevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuppuja on aika paljon, joten eiköhän kohta tule sitä kukkatykitystä.

   Poista
 7. Täällä etelässäkin on aivan kamala ilma. Puut taipuu kaksin kerron tuulessa ja vettä vihmoo niin lujaa, että ikkunat helisee. Toivottavasti pian hellittää.

  VastaaPoista
 8. Vettä on tullut ja tuullut täälläkin, joten vaihteeksi voisi paistaa aurinko. Kaikki puutarhassa on enemmän tai vähemmän lotkollaan, vaan taatusti auringonpaiste aikanaan saa kaikki perusteellisesti kastellut kukkimaan ja rehottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo sade teki hyvää - tuulesta huolimatta. Nyt, kun saadaan lämpöä, voi kukkatykitys alkaa.

   Poista
 9. Minulla oli pionit parhaassa kukassaan, siis oli, huonopstihan niiden kävi.

  VastaaPoista
 10. On se upea tuo puutarhanne! Toivottavasti myrsky hellittää, ettei tapahdu isompia tuhoja.
  Minua askarruttaa yksi kysymys: Tunnetko kaikki puutarhanne kasvit?
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula. Luulen, että en. En ainakaan lajikkeita. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 11. Mirrinmintut tuntuvat olevan erityisesti koirien suosikkeja:) meilläkin Rilla nuuskutti niitä aina ja kyttäsi mirrinmintuissa pörräileviä mehiläisiä. Pitäisiköhän nimetä koiranmintuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tuoksuu hyvälle hauvelinkin mielestä!

   Poista
 12. Hopefully your rainy weather will soon pass by, but at least you won't have to water your garden. Today our weather is lovely, blue skies and sunshine, so I will send some of it over to you.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Rosemary. Yes, it's a relief when I don't have to water our garden. It takes hours... Happy week, Rosemary!

   Poista
 13. I hope the storm did not damage your garden to much. Also in Holland the weather is very extreme. It's raining horizontal since wednesday. It will dry up some day.
  Have a wonderful weekend Satu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Marijke. Fortunately, the garden survived! Happy week, Marijke!

   Poista
 14. Vesisateet on ihan ok, mutta myrskyämällä tuleva vesi ei! Kukat lakoaa pitkin pituutta. Onko siellä sähköt kuitenkin pysyneet? Toivotaan nyt että emo jaksaa hautoa ja saadaan pieniä poikasia maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pysyivät sähköt, mutta kaikilla ei. Jukolan viesti kärsi aikalailla... Joo, sepelkyyhkyemo pärjäsi hyvin yli myrskyn.

   Poista
 15. Sullon ollu oikee kunnon istutuspuumi. Oon ittekki antanu periksi ja täyttäny reikiä. Olis niiren jo pitäny lähtiä kasvamahan, jokka on elos. Kastelustakaa ei tartte hualehtia. Vettä on tainnu tulla kautta maan. Vois lakata jo, rupiaa alavimmat pellot näyttämähä järviltä.

  VastaaPoista
 16. Nosteltiin ruukkuja suojaan rankkasateiden varalta, mutta Oulussa sateet ovat pysyneet vielä kohtuullisina. Perjantaina Kuopiossa ja kotiinpaluu matkalla satoi kyllä senkin edestä, hetkittäin jopa autolla ajaminen oli hankalaa.
  Mukavaa sunnuntaita!
  Ps. puutarha eikun komistuu, ihana!

  VastaaPoista
 17. Niin kaunista ja hyvinhoidettua puutarhaa!!!!
  Ja yksi kävelevä kukkanenkin siellä :)
  Mukavia puuhasteluhetkiä Satu! :)

  VastaaPoista
 18. Oi ihanuuta, kun Sulla on kaunista ~♥~

  VastaaPoista
 19. Meillä ei hirveästi myrskynyt eilen, mutta satoi paikoitellen rajusti. Ajattelin samaa kuin sinä, että onneksi pionit ovat vielä nupuillaan yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Alba plena oli varhaisena pionina ehtinyt kukkia ja osa sen terälehdistä olikin sitten varissut.
  Kaunis tuo puutarhapolku! (alin kuvia) Osaisinpa itsekin tehdä noin siistiä jälkeä. Meillä puutarha on ihanasti rempallaan :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ninnnu! Joo, onneksi pionit selvisivät!

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...