Hippihame valmistui ;O)

Hippihame valmistui ;O)

Heips! Tulipahan tehtyä.. Menköön tämä asu vielä opettelun ja harjoittelun piikkiin. Ehkä voin joskus pitää tätä vaikka töissä. Pusero ei onnistunut ihan kympillä, mutta menettelee. Tämä oli nyt kolmas ompelemani asu itselleni. Jälleen pellavasta.

Puseron kaulus jäi vähän lököttämään, mutta parempaa en siitä onnistunut saamaan. Tietty voisin vielä yrittää naamioida tuota lökötystä jollain reunanauhalla. Mitä sanot, kannattaisiko?

Tein vuorisilkistä, tyllistä ja pitsistä myös alushameen.

Niskaan jäi tuo perhonen. Jos olisin lisännyt vielä napin, se olisi jäänyt hassusti eri etäisyydelle kuin muut napit. Tämä asu valmistui pikkuhiljaa. Useampi päivä siinä meni, sillä uusi lääke vie mehut ja sänky kutsuu vähän väliä. Eilen otin ovesta syksyllä tekemäni kranssin pois. Se olikin jo ihan saunavastan näköinen oltuaan säitten riepoteltavana. Poistin kranssista kuivuneet kukat ja tuunasin sen jouluiseksi. Kranssi pääsi keittiöön.

Tällaisia on tullut puuhailtua, jotten ihan pimahda, kun en pääse minnekään. Seuraavaksi otan työn alle ne uudet kankaat, joita esittelin edellisessä postauksessa. Tai ehkä ensin kuitenkin vielä yritän parantaa tuota puseron kaulusta. Käy vähän hermoon, kun ei onnistunut suunnitelman mukaan. ;O)

Joko sinä olet valmistellut joulua? Minä en ole tehnyt joulun eteen yhtikäs mitään. Enkä taida pahemmin tehdäkään. Ei jaksa, eikä huvita. En ole muutenkaan yhtään jouluihminen. Kyselin teineiltä, laitetaanko kuusi. Kuulemma ihan sama. Katsotaan nyt. Jotenkin tuntuu niin turhalta riehua parin päivän takia. 

Yhtään lahjaakaan en ole hankkinut, kun en oikein jaksa tuonne kaupoille lähteä. Sama juttu korttien kanssa. Enpä taida lähettää niitäkään. Lähetätkö sinä joulukortteja? Oletko ostanut lahjoja?

Jotenkin musta tuntuu, että olen Blogistanian ainoa, joka ei syty pätkääkään joulusta. Siitä sen sijaan sytyn, että kohta on talvipäiväntasaus ja aletaan mennä valoa ja kevättä kohti. Ensi kuussa voi jo kylvää chilit, jos vaan saa ne mahtumaan jonnekin. Huoks. Kämppä on täynnä talvetettavia pelargoneja.

Mukavaa sunnuntai-iltaa. Peukutetaan Saara Aallolle!

82 thoughts on “Hippihame valmistui ;O)

  1. Upea hame! Tykkään! Joskus ennen pidin paljon hameita, ja se jäi vähäksi aikaa pois. Nyt olisi ehkä taas aika niille 🙂
    Et ole blogistanian ainoa "jouluton". Minulla on ollut muutama postaus jouluun liittyen,muttei oikeasti ole kovinkaan jouluihminen. Kukkia tietty pitää olla, siinä se oikeastaan 😉

  2. Minusta tuo pusero on todella tyylikäs eikä kaulus lökötä ollenkaan.
    Takana on sitten yllätys, ihanan värikkäät napit.
    Talvipäivänseisaus on kymmenen päivän päästä… sieltä se kevät taas lähestyy. 🙂

  3. Kaunis pusero-hameyhdistelmä ja nuo saappaat sopivat hyvin tyyliin.
    En ole kauheasti innostunut minäkään joulusta ja kortteja on nyt päätetty lakata lähettämästä.
    Mukavaa uutta alkavaa viikkoa sinulle!

  4. Kiitos, Pirjo. Minä en ole vuosikausiin pitänyt mekkoja tai hameita. Nyt aion tsempata mekkorintamalla. Mulla meni into noitten joulukukkienkin suhteen, sillä ostin valkoisen amarylliksen ja kaksi kolmesta nupusta hyytyi kasaan. Kosteus oli sopiva ja kaikki piti olla ok. Enpä tiedä, mikä tuli.

  5. Jes, meikäläisen kevät alkaa siis kymmenen päivän kuluttua!

  6. Kiitos, Kristiina. Pitäisi varmaan tukea Postia ja lähettää niitä kortteja, mutta ei nyt vaan nappaa.

  7. Hyvältähän tuo näyttää, ei tuolle minusta todellakaan tarvitse enää mitään tehdä!<3 Hauska tuo alushame!:)
    Kyllä se joulu sieltä tulee ilman hötkyilyjä, ei kannata ottaa stressiä. Aika vähän meilläkin on joulua laitettu, ei nyt jostain syystä ole jaksanut lähteä koristelulinjalle. Kortit olen aloittanut, kaikki aikanaan.;D Kunhan loma alkaa puolentoista viikon päästä, niin sitten ehtii laittamaan omaa joulua, uskon ja tiedän, että kukaan ei odota mun hössäävän. Taitaa olla ihan meidän naisten juttu, että pitäis touhottaa joulua.:)

    Valoa kohti mennään ihan kohta!<3

  8. Pelargonit vie tosi paljon tilaa, kauhulla ajattelen kevätkylvöjä että mihin taas ahdan kaiken. Minä lähetän vielä joulukortteja, lahjoja on osteltu ja kuusi katsottu valmiiksi. Mutta tulee joulu ilmankin, ei sairaana tarvitse tehdä samoja asioita kuin terveenä, tekee sen mitä jaksaa ja tekee mieli, sitä mistä tulee hyvä olo 🙂

  9. Hieno mekko ja kauniita kransseja, olet taitava!
    Mukavaa iltaa sinulle <3

  10. Kaunis asu, sopii sinulle erinomaisesti. Jaa, että vähän tuunasit kranssia :), upea tuli siitäkin. Alkaa kohta ompelukärpänen tarttua, olit löytänyt Pinterestistä upeita vaatteita. Toivotan sinulle kivuttomia hetkiä!

  11. Minullakin ovat joulupuuhat ihan kesken. Valoja olen viritellyt, mutta lahjoja eikä joulukortteja ole vielä hankittuna yhtään. Ei ehdi, joten on pakko priorisoida. Ehkä se joulutunnelma tässä vielä iskee..

  12. Minähän en vietä joulua ollenkaan, joten et ole ainoa 🙂
    Kortteja lähetin vain seitsemän tänä vuonna.
    Kivaa sunnuntai-iltaa!

  13. Olen jouluihminen, joten innolla mennään kohti mukavaa juhlaa!

    Tuo sinun mekko on niin kaunis, mistä sen kaavat on kotoisin? Napit selässä niin hauskat ja piristävät! Edellisen postauksen kankaat ovat ihania!

    Upea tuo kranssi! Kaikkea hyvää Sinulle, jaksamista ja kivuttomuutta toivon!

  14. Asusta tuli oikein kaunis!
    Ei joulua ole pakko kauheasti touhuta, jos siltä tuntuu, joten lepo vaan! Itseään saa armahtaa!
    ps. Minäkin huollatin saumurini, joka on ollut käyttämättä kymmenisen vuotta. Tänään olisi tarkoitus kokeilla, miten ompelu vielä onnistuu. 🙂

  15. Hienon näköinen asu, upeaa kun osais tehdä tuollaisia!
    Sulla nuo kranssitkin onnistuu hienosti.
    Kyllä se joulu tulee ja menee ilman hössäystä ja odottelua. Meilläkin on erilainen joulu, eikä paljon tonttuja näy. Voin hakea tuosta metsästä kuusen tai männyn oksan. Jos siltä tuntuu. Varannut olen vain ruokia ja jotain paistoksia aion tehdä.
    Kortit tein itse, ihan terapian takia ja ovat jo maailmalla.
    Kivoja ompelutuokioita sinne 🙂

  16. Ooh mikä mekko ja nuo värikkäät napit, ihan mieletön <3 Noh ennen en niin tykännyt joulusta, mutta lapsien kautta olen oppinut siitä nauttimaan. <3 Mutta vähällä stressillä mennään.

    Ihanaa uutta viikkoa <3

  17. Kyllä sinusta on tullut taitava ompelija jo. Ihana asu. Joulukortit olen lähettänyt, lahjoja pääosin jo ostanut, jotain leiponut. Siinäpä se. Mukavaa maanantaita.

  18. Jotenkin tulee huono omatunto, jollei mitenkään laita joulua. Ja toisaalta voi olla, että se kevään alkaminenkaan ei tunnu niin riemulliselta, jollei sitä "pakkojoulua lusi" ensin.

  19. Mulla jää kylvöt väkisinkin vähäisiksi noitten pelargonien takia. Ei yksinkertaisesti mahdu minnekään.

  20. Tuo Pinterest on kaikinpuolin hyvin inspiroiva paikka. Monta puutarhajuttuakin olisi jäänyt ilman Pinterestiä tekemättä.

  21. Eikö ole vapauttavaa, kun ei tartte viettää? Mukavaa viikkoa, Outi!

  22. Hih, tuon mekon kaavat ovat ihan minun päästäni. Oman mielikuvituksen tuotetta aina nappeja myöten. Kiitos, Saila. Kivutonta ja mukavaa viikkoa myös sinulle!

  23. Kiitos, Emilie! Vastahan minä opettelen, mutta kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu. Mukavaa viikkoa!

  24. Kiitos, Tiia. Minustakin joulu oli kiva, kun lapset olivat vielä pieniä. Nyt ei enää jaksa innostaa. Mukavaa viikkoa!

  25. Kiitos! Sulla on joulutouhut jo hyvällä mallilla. Mukavaa viikkoa!

  26. Unohdin laittaa, että sinulle on kuvahaaste blogissani.
    mummojakoira.blogspot.fi/2016/12/nelja-kuvaa.html

  27. Hyvältä näyttää asusi ja ainakaan kuvasta päätellen ei kaipaa mitään parannuksia.
    Kuten varmaan muistatkin, itse olen jouluihminen ja nautin suuresti joulun valmisteluista ja valmistelun mukanaan tuomasta tunnelmasta. Siivoukset ovat hyvällä mallilla ja joulukortit valmiina lähetettäviksi. Lahjoja ostamme lähinnä vain lapsille ja lastenlapsille.
    Parantelehan itseäsi kaikessa rauhassa ilman minkäänlaisia joulupaineita. Joulu tulee varmasti ilman ylimääräistä hössötystäkin ja tärkeintähän joulussa kuitenkin on yhdessä olo läheisten kanssa.

  28. Hienon puseron ja hameen olet tehnyt.
    Ja kranssin.
    Minä olen jouluihminen ihan täysillä. Jokainen tavallaan.

  29. Onpas upea asukokonaisuus, tuohan kelpaa joka tilaisuuteen! Ihana yksityiskohta selässä:) Minulla taitaa nyt olla joulun valmistelun kanssa samanlaiset ajatukset, kun ei nappaa, niin ei nappaa. Puolipakolla on vissiin jotain jouluruokia kuitenkin tehtävä, ja viime hetksessä nekin. Toivon, että olosi kohtentuisi, kevättä kohti mennään!

  30. Jouduin kaatumisen takia muuttamaan ostossuunnitelmia. Huomasin, että nettikaupoissa on helppoa shoppailla myös kännykällä mahallaan maaten. Pääsee myös tekemään ostoksia, joita kotimaasta (Etelä-Korealainen bändipaita ym.) olisi hankala tehdä. Ainakin tärkeimmät lahjat on nyt hoidettu. Jos vain posti ehtii.

    Nostan hattua ompeluinnollesi!

  31. Oikein on onnistunut kokonaisuus. Kuvissa ainakin kaikki ihan ok, en lähtisi mitään muuttamaan. Aivan kateellisena täällä tuosta ompelutaidosta!

  32. Hieno alushame ja hyvä muutenkin.

    Epäilen, että joulu aiheuttaa ahdistusta monille, kun ei pysty tekemään kaikkea, mitä ennen vanhaan saatiin aikaan. Joulukortteja on kirjoiteltu ja mietitty, kuinka kauan jatkamme tätä perinnettä.

  33. Wau, oletpa tehnyt hienoja asuja…hyvä sinä!!! Tuohon kaulukseen palaan vielä, pieni vinkki. Sinun täytyisi leikata kaula-aukon muotoinen (muotoiset) suikaleet,noin 6-7cm, jonka ompelet "ympyräksi" eli pääntien muotoon. Ymmärsitkö yhtään mitä tarkoitan?? Tähän kappaleeseen silität tukikankaan kiinni ja huolittelet ulkoreunan siksakilla (tai jos saumurin omistat niin sillä). Tämän jälkeen kappale ommellaan pääntiehen kiinni oikeat puolet vastakkain ja suikale käännetään sisäpuolelle. Joudut tekemään muutamia pieniä halkioita saumanvaraan, jotta saat sen käännettyä nätisti sisäpuolelle. Silitä tässä vaiheessa pääntie ja käännetty kangas kunnolla muotoonsa, niin että saat ommelsauman nätisti auki ja sitten tikkaat ompeleen huolellisesti pääntien reunasta (makuasia onko sentin päästä vai jotain muuta). Nyt olet saanut siistin ja ei repsottavan pääntien : )
    Vaikea selittää näin kirjoittamalla, mutta jos yhtään ymmärsit mitä tarkoitan niin kokeilepa näin ainakin joskus.

  34. Hieno mekko ja ihan siihen sopiva koru<3

    Minä olen armoton jouluihminen, mutta aika joustavasti eli nuorten ehdoilla on menty. Väliin on perinnejoulut olleet ihan out, mutta nyt kuopuksen uusi kumppani onkin hyvin perinnejoulujen perään eli joulun laatikot ovat taas kunniassaan. Meillä kuusta pidetään 3 viikkoa, joten sen pitää olla kaunis ja koristeluun vain hopeaa ja ripaus punaista:) Kortteja vähennän joka vuosi rajusti eli tuo leikkuri toimii, mutta ei koske suvun vanhimpia, jotka niitä osaavat kaivata.

    Mukavaa joulukuun jatkoa!

  35. Voi, tuo kuivunut kranssi oli tosi kaunis, en olis hennonnut päivittää… 🙂 Kaunis on kyllä uusikin versio 🙂

  36. Älä ole liian vaatimaton. En saisi ikinä ommeltua noin hienoa mekkoa. Olen jouluihminen, mutta kesä vie voiton. Jouluhössötys on vähäistä, kun lapset ovat jo isoja. Kevät, tule jo ?.

  37. Kyllähän tähän mun fiilikseen vaikuttaa sekkn, etten pääse kaupoille jne. Kortit ja lahjat ovat ostamatta ja toistaiseksi tilanne ei muutu.

  38. Jotkut meistä on jouluihmisiä, jotkut osaavat ommella itselleen vaatteita! Kaunis mekko, kivat yksityiskohdat nuo selän napit, taitava olet! Ei joulun kanssa kannata ressata, sama kuin puutarhassa – ne tekee, jotka siitä nauttivat ja saavat voimaa, toisille riittää pelkkä katselu. Parempaa vointia sinulle edelleen!

  39. Oi, toivottavasti sinulle ei käynyt pahasti. Netti pelastaa monessa asiassa.

  40. Olisinpa minäkin jouluihminen. Olisi jotain kivaa tiedossa. Kaipa pari korttia olisi pakko jostain haalia.. Mukavaa joulunaikaa, Leena!

  41. Joulu olisikin ihan eri juttu, jos olisi pieniä lapsia. Kiitos, Ansu!

  42. Upea hame 🙂 Kannattaa ainakin kokeilla nauhaa päätielle, mutta ihan ensimmäiseksi ompelisin siihen poimulangat reunaan. Sillä saat lörpöt kuriin ja sitten kiinnität ne nauhalla.

  43. I love your black dress with the tulle and lace petticoat. I just started decorating the house, we are not so early with these things because otherwise I should be bored of it before Christmas. I also still have to start with writing and sending cards. Well, I hope I will not be too late.

  44. Voi noi napit kyllä kruunaa koko mekon! Tosi hieno. En ainakaan kuvista näe kauluksessa mitään ihmeellistä, anna olla vaan.

    Mä tykkään hiukan hössöttää joulua. Erityisesti tykkään kantaa kotiin kukkia. Mikä ihana tekosyy.

  45. kaunis asu!

    Joulupuuhat jää minulta varmasti väliin, liiaksi kiire kaiken muun kanssa. Joulukortit on ainoa, jonka olen ehtinyt.

  46. Kivat napit paidassa, piristää ihanasti.
    Joulukortteja lähettelin sen normimäärän mitä muulloinkin, kohteet tosin vaihtuivat hieman. Lahjoja olen ostanut lähinnä lastenlapsille. Maltillisesti niitäkin. Joulu syntyy yhdessä olemisesta, ei lahjavuoresta. Ja töistä on vapaata lähes pari viikkoa, Yes!!

  47. Joo, korjailin tuon pääntien. Avarsin kaula-aukkoa, laitoin leveää vinonauhaa ja asettui aika hyvin. Perhonen joutui lähtemään selästä operaation seurauksena.

  48. Thank you, Janneke. I have the same reason, I get bored with all the decorations. Less is more…, but our Christmas tree is always full of decorations. ;O)

  49. Kiitos, Maija. Kukkia minäkin kantaisin, jos pääsisin kaupoille.

  50. Kiitos, Sussi. Mun kortitkin ovat vielä kaupassa. Pyysin tänään, josko tyttö kävisi kuitenkin ostamassa muutaman.

  51. Lapsille onkin kiva ostaa lahjoja. Aikuisille vaikeampaa, kun kaikilla on jo kaikkea. Mukavaa lomailua!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: