29.2.2016

Pupun voittaja, Mikin touhut ja ARVONTAMUISTUTUS!

Hellurei!

Täällä kaakossa ollaan nyt hiihtolomalla. Ja aurinko paistaa!

Mentiin tänään kävelemään Mikin kanssa jäälle. Kyllä Mikki otti ilon irti!

Hi!

Today, we were on the lake Saimaa with Mickey. He was really enjoying himself.


Näin sitä mentiin! Jihaa!


Lumikylpy pitää lentsut loitolla...


Peppu pystyyn ja naama hankeen!





Tässä pieni video Mikin ilottelusta. Vahingossa kuvasin kamera pystyasennossa, joten videolle jäi leveät, mustat reunat.

Here's a short video.




Ja sitten pupuarvonnan voittajan julistus! Mieheni toimi jälleen "onnettarena". Voittajaksi tuli...


Ritva Ritvan elämää -blogista. Onnea, Ritva! Annukka-pupu lähtee matkaan luoksesi, kun ilmoitat osoitteesi blogini sähköpostiin.

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Blogissani on vielä viikon verran menossa Kukkahörhön arvonta ja palkintona on siemeniä sekä minikasvihuone. Arvontaan pääset TÄSTÄ.


Yllä Iida ja Ilmari. 


Tämä Ilmari-pupu valmistui eilen. Iida ja Ilmari ovat vielä vapaina, jos joku haluaa tilata itselleen.

Mukavaa viikkoa!

24.2.2016

Mikä tässä oikein mättää?!! - Dreaming of summer...

Taidan olla jonkin sortin "vastarannan kiiski". Mitä enemmän lunta tulee taivaalta, sitä enemmän ovat ajatukseni puutarhassa ja kesässä. Tämä alkaa jo ihan ahdistaa. No, viikon kun vielä lusii, alkaa virallinen kevät. Maaliskuu! Oujee!


Kyllä me vaan niin kovasti kesää odotellaan Mikin kanssa! Jaoin muuten noita kuvan ajuruohoja reippaalla kädellä syksyllä. Saa nähdä, joko leviävät oikein kunnolla polun reunoille. Jaoin myös sammalleimuja ja hoopeähärkkejä.


Ensi kesänä nuo takapihan istutukset ovat toista kesää. Toivottavasti multaa ei enää paljoa istutusten keskellä näy.



Toivon myös, että tuon kaariportin Lavinia-ruusut selvisivät kolmenkympin pakkasista.


Olisi ihanaa, kun tuo portti jo täyttyisi noilla kärhöillä ja ruusuilla.



Tällaista fiilistelyä tällä kertaa! Joko olet osallistunut blogini arvointoihin? Jollet, linkit löytyvät oikealta ylhäältä.

23.2.2016

Ainahan se on mielessä...

Puutarha nimittäin! Meikäläinen on jo hyvin varustautunut tuleviin kylvöihin, vai mitäs tuumaatte?


Ja se, mikä tässä on huvittavinta on...


että "Kukkanaisella" on enimmäkseen hyötykasvien siemeniä! Mitäh?!  (Nuo JiffyEasy-minikasvihuoneet ja turvenapit helpottavat ja tekevät "siemenrallista" huomattavasti siistimpää. Uutena kokeilen altakastelumattoa, joka auttaa pitämään kylvökset tasaisen kosteina.)


No, on toki kukkiakin. Mun lemppareita ja luottokukkiani ovat samettikukat ja tsinniat vuodesta toiseen. Uutena kokeilen jänönhäntää, koristeheinää. Pitäähän "puputehtaalla" olla jänönhäntää! ;O)

Näitä kaikkia siemenihanuuksia ja muutakin kaunista ja hyödyllistä puutarhaan liittyvää voit selailla



Puutarhasi elämään 2016 -kuvastosta täällä. Minä olen löytänyt sieltä vaikka mitä! Helsingin Kevätmessuilla Oma Piha -alueella on tänäkin keväänä 7. - 10.4. Puutarhasi elämään -osasto. Kannattaa vierailla. Minä suorastaan sekosin ko. osastolla viime keväänä...


Mikki-mussu voi vielä ottaa lugnisti, mutta kohta säpinä pihapuuhissa taas alkaa. Kerätköön nyt voimia tulevaan puutarhakauteen!

21.2.2016

Kevät ja kesä mielessä!

Ajatukseni ovat jo kovasti keväässä ja kesässä. Puutarhaamme ei taida tulla ensi kesänä enää yhtä isoja muutoksia kuin aiempina. Varmaan jotain kasvien siirtoja tai uusia kasveja, mutta tuskin mitään sen suurempia mullistuksia.


Kasvihuoneemme olen kyllä ajatellut sisustaa uusiksi. Enemmän kauniita, kukkivia kasveja. Jos kasvarin nykyiset kalusteet mahtuisivat terassille, siirtäisin ne sinne. Pitää mittailla keväällä.


Kasvarista puheenollen alkaa Kevätmessujen Blogikylän kasvarini sisustus jo jäsentyä päässäni. Alunperin ajatuksenani oli tehdä romanttinen, valkovaaleanpunaharmaa sisustus. Nyttemmin kuvio on muuttunut. Olisi liian riskaabelia tyytyä vain noihin väreihin. Kukat, jotka saan käyttööni kasvarin ja terassin sisustukseen hyödetään kukkiviksi messujen aikaan. On riskittömämpää, että otan kaikenvärisiä kukkia. Jos kävisikin niin, että juuri ne vaaleanpunaiset kukat eivät kukikaan silloin tms., olisin pienoisessa pulassa. Ja toisaalta onhan omassanikin puutarhassa kaikki maailman värit. Tykkään kukkien väriloistosta ja ehkä se ei kuitenkaan olisi ominta tyyliäni tyytyä vain muutamaan väriin. Saattaisi tulla valju lopputulos. Niinpä väreillä mennään - ihan varmasti!

Oletkos tulossa messuille 7. - 10.4.2016 Helsinkiin? Olen siellä paikalla jokaisena messupäivänä ja olisi kiva tavata teitä blogikavereita.

Tulin juuri lumitöistä pihalta. Lunta oli ihan älyttömästi. Manasin tätä talvea taas kerran, kun en talvesta tykkää yhtään. Nyt pitää lohduttautua ja toipua tuosta lumiurakasta kesäisin kuvin. Kohta se kesä taas on täällä, eikö niin?


Ja muistutuksena, jos kuulut johonkin puutarhaseuraan, Marttoihin tms. ja suunnittelette kesäretkeä, otamme ryhmiä vastaan vierailulle puutarhaamme. Tästä linkistä löydät lisätietoa.












Ja pupuisa loppukevennys:


Iida ja Mari-puput. Siskokset. Iida on vapaana vielä, mutta Mari muuttaa Etelä-Eurooppaan. Kukkaiselämää-puput ovat aloittaneet maailman valloituksen! Oujee! ;O)

Kivaa sunnuntaita!

P.S. Ylhäällä sivupalkissa oikealla on pari linkkiä blogini arvontoihin...

20.2.2016

ARVONTA, ARVONTAMUISTUTUS, PUPUILUA...

Yksi viikko taas takana. Meni vaihtelevasti. Pari päivää päänsäryn kourissa, loput ihan mukavasti.


Mikin kanssa ollaan tehty lumitöitä ja testailtu Fiskarsin upouusia lumityökaluja. Hyvin pelittävät!

Erityisesti tykkään lumentyöntimestä, joka on kevyt. Meillä on ennestään samanlainen musta, joka on kestänyt jo vuosikausia. Nyt mulla on ikioma valkoinen!

Autossa kulkee mukana harja/jääraappa. Harjan joustavat, naarmuttamattomat harjakset ja kaksipuolinen raappa puhdistavat ikkunat lasia vahingoittamatta. Työkalun voi irrottaa kahteen osaan, jolloin se vie vähemmän tilaa autossa ja jos kyydissä on useampi, toinen voi harjata ja toinen raapata.

Autolapio on myös näppärän kokoinen kuljettaa mukana. Lapio on samaa vahvaa materiaalia kuin Fiskarsin maailmankuulut kirveet. Lapion kärjen ruostumattomasta teräksestä oleva kärkilista tekee lapiosta todella kestävän.


Puputehdas on ollut käynnissä. Aada ja Aatu lähtivät maailmalle.


Mona muutti oppilaitteni iloksi keinumaan luokkaani.


Keltamekkoinen Iida on vielä vapaana.



Olen jo pitkään aikonut pitää kukkahörhöille sopivan arvonnan. Palkintona on kätevä JiffyEasy-kasvihuone turvenappeineen ja pioniunikon, tuoksuherneen, malvikin ja tsinnian siemeniä. Kaikki lempparikukkiani. Suoritan arvonnan sunnuntaina 6.3.

Tässäpä arvonnan säännöt:

Maksimissaan voit osallistua kolmella arvalla.

Kommentoimalla tähän postaukseen ja olemalla blogini kirjautunut lukija saat yhden arvan. Voit toki liittyä blogini lukijaksi nytkin, jos haluat. Toivon kuitenkin, ettet liity vain arvonnan vuoksi. Lukijaksi liittyminen tapahtuu liittymällä tähän sivustoon Google-lukijaraadin kautta oikealla blogini sivupalkissa.

Tykkäämällä Kukkaiselämää-blogista Facebookissa ja jakamalla arvontapostauksen saat yhden lisäarvan.

Linkittämällä alla olevan arvontakuvan blogiisi saat vielä yhden lisäarvan.



Ja sitten vielä ARVONTAMUISTUTUS! Oletko jo osallistunut blogissani olevaan PUPUARVONTAAN? Jollet, pääset osallistumaan TÄSTÄ.



Onnea arvontaan!

13.2.2016

Mukavaa Ystävänpäivää! - Happy Valentine's!

Näiden pupujen kera toivotan hyvää ystävänpäivää!


Iida-pupu


Ruusa Ruusutarhuri ja Heidi Hedelmä

12.2.2016

PUPUARVONTA ja lehtijuttu!

Hiphei!

Viikonloppu alkoi taas! Takana on aika puuhakas viikko, joten lepo tulee ihan tarpeeseen.

Tänään bongasin lehtihyllyllä kaupassa, että maaliskuun Meidän talo -lehdessä on juttu meidän puutarhasta. Juttu käytiin tekemässä viime heinäkuussa. Maaliskuun lehti ilmestyy 9.3.


Ja kuten edellisessä jutussa lupailin, pidän arvonnan. PUPUARVONNAN! Palkintona on alla kuvassa oleva Annukka-pupu. Suoritan arvonnan sunnuntaina 28.2.2016.

Tässäpä arvonnan säännöt:

Maksimissaan voit osallistua kolmella arvalla.

Kommentoimalla tähän postaukseen ja olemalla blogini kirjautunut lukija saat yhden arvan. Voit toki liittyä blogini lukijaksi nytkin, jos haluat. Toivon kuitenkin, ettet liity vain arvonnan vuoksi. Lukijaksi liittyminen tapahtuu liittymällä tähän sivustoon Google-lukijaraadin kautta oikealla blogini sivupalkissa.

Tykkäämällä Kukkaiselämää-blogista Facebookissa ja jakamalla arvontapostauksen saat yhden lisäarvan.

Linkittämällä alla olevan arvontakuvan blogiisi saat vielä yhden lisäarvan.


Jos haluat varmistaa pupuonnesi, minulta voi myös tilata pupuja. Lisätietoja löytyy bannerin alta Pupujen tilaus -kohdasta. Onnea arvontaan!

11.2.2016

Meikähän rupee jo lämpenemään...- Flower power!

No, nyt kun se puutarhakausi tuli käynnistettyä tällä viikolla niin, mitä sitä enää pidättelemään!

Tässä teille loskan keskelle kunnon kukkatykitystä viime kesältä! Pitää tässä itseäkin herätellä oikeaan mielentilaan, jotta mielikuvitus lähtee lentoon Kevätmessujen kasvariprojektin suhteen.

























Ei mulla muuta...  Lähiaikoina saatan räpsäyttää arvonnan pystyyn...

Mukavaa torstai-iltaa! - Happy Thursday evening!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...