30.3.2016

Huhuu Kevätmessujen lippujen voittajat!! TAAS ARVOTAAN PERJANTAINA!

Mustakissa ja minnah! Voititte blogini arvonnassa liput Kevätmessuille. Ilmoittaisitteko sähköpostiini osoitteenne, jos haluatte liput? Jollen kuule teistä piakkoin, arvon liput perjantaina uudelleen, jotteivät jää käyttämättä!


Pupujengi kasvaa näin messujen alla... Tanja, Vilma, Valmu, Pirre, Ronja ja Anja.


Anja syntyi maanantaina. Vielä pitäisi muutama pupu ommella viikonlopun aikana...

Mukavaa loppuviikkoa! Perjantaina arvotaan Lindan ihana kirja!

27.3.2016

Kevätmessuille valmistautumista ja lippuarvonnan voittajat

Kevätmessuille valmistautuminen on täällä täydessä tohinassa. Ompelukone on laulanut ja pensseli viuhunut. Mieheni on päässyt valmisteluista myös osalliseksi. Suuri kiitos hänelle!


Nimikyltti messuille on nimensäkin mukaisesti kukkaisa.


Tässä vähän viitteitä tulevasta...


Omien duunailujeni lisäksi yhteiskumppanini messuilla on Schetelig, jonka välittämiin tuotteisiin voit tutustua Puutarhasi elämään -sivustolla. Biolan ja Fiskars ovat mukanani myös. Kiitos!

Ja nähdäänkö me Blogikylässä Kevätmessuilla? Toivottavasti! Nytpä kerron onnelliset lippupakettien voittajat:

Täällä blogin puolella liput voittivat:

Mustakissa, Merja Virtanen ja minnah. Onnea! Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Imoitatteko minulle yhteystietonne, jotta voin postittaa liput? Sähköpostini: myusualdailylife@gmail.com

Aprillipäivänä on ihana kirja-arvonta. Oletko jo osallistunut? Jollet, pääset arvontaan tästä.

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

26.3.2016

Kukkuu! Kuka siellä nukkuu? - En ainakaan minä!

Jahas. Kello on puoli neljä yöllä. Olen tässä jo valvonut pari tuntia. Mulla on nyt totaalinen ylikierros päässä. Kevätmessut. Niin ihana tapahtuma, meikäläisen vuoden "pamaus" ja meikä stressaa. Eipä yllätä!

Viime yönä unessani hävisi esitelmäni muistitikku ja sanat päästä. (Pidän esitelmän kahdesti messuilla.) Nyt stressaan, mahtuuko kaikki kauniisti kasvariin, jonka sisustan messuille ja unohdanko jotain. Huoks!

Eilen lamppu päässäni viimein syttyi ja sain ideasta kiinni, miten sisustan Blogikylän kasvarin. Nyt öiseen aikaan mietin, toimiiko kuvio. Anna mun kestää! Miksei ihminen vain voi ottaa lugnisti ja olla stressaamatta ja huolehtimatta kaikesta. Tää on niin meikäläistä!

Mietin, mahtuvatko kaikki mööpelit kasvariin ja terassille. Mille lopputulos näyttää? Onnistuvatko puheenvuoroni vai pyörrynkö lavalla? Muistanko ottaa kaiken huomioon ja mukaan messuille? Ja entäs meikä? Mitä pistän ylleni? Tykkäisin valtavasti jostain romanttisista pellavatunikoista tms., mutta ei täältä meidän kaupungista taida löytyä. Netistä ostaminen taas on vaivalloista, jos vaate ei sovikaan. Siis miten ihminen voikin miettiä kaikkea mahdollista ja yöllä kaikki saa ihan uudet ulottuvuudet!

Nyt on kuulkaa puutarhaterapia paikallaan!Ollapa Mikin hermot ja unenlahjat... Hyvää yötä, tai oikeammin huomenta!
25.3.2016

Kevätmessujen kuvio alkaa selkiytyä

Hiphei!

Nyt on loma ja pääsiäinen! Kevätkin taitaa ottaa niskalenkin talvesta, jos on sääennusteisiin uskominen.

Tein juuri Facen puolella olevan Kevätmessu-lippuarvonnan. Viisi onnekasta saa lippunsa kevään suurtapahtumaan. Onnea voittajille! Sunnuntaina arvon vielä täällä blogin puolella ja myös Facen puolella toisen lippusatsin.

Olen jo nähnyt Kevätmessuista unta. Olin pitämässä messuyleisölle puutarhaesitelmääni ja kaikki oli hukassa. Muistitikku, jolla esitykseni on, katosi, unohtelin kaiken. Joo-o. Taitaa olla pientä jännitystä ilmassa...

Mutta kasvarikuvioni alkaa selkiytä päässäni ja hyvä niin. Siitä tulee vielä karkimpi kuin alunperin ajattelin. Hih! Karkkivaara!

Pupusia lähtee tietenkin Blogikylän kasvarini sisustukseen mukaan. Kevätmessuilun kunniaksi, arvon joka messupäivän iltana yhden päivän pupun blogini lukijoille. Olkaapa siis kuulolla, jos puputtaa!


Yllä Tanja ja Senja. Senja lähti jo maailmalle..


Tanja sai eilen uuden kaverin, Ronjan.


Unelma ja Anelma


Koko perhe koolla. Osa näistä mussukoista lähtee mukaani messuille... Jos ihastuit johonkin näistä, tiedustele rohkeasti! Minulta voit tilata pupuja myös toiveiden mukaan.


Tässä vähän vinkkiä, millä tyylillä Kevätmessuilla menen... ja lisäksi tietysti kukkia, kukkia!

Mukavaa pääsiäistä!

19.3.2016

IHANA ARVONTA!

Jeps, täällä ollaan ihan kauneuden ja kevään huumassa. Kyllä kuulkaas Linda Peltola Romppala-blogista osaa! Hänen uusi Rakas Puolivilli Puutarha -kirjansa iskee tällaisen kaunesfriikin tajuntaan. Aivan ihana kirja! Sanat eivät riitä kertomaan!

Ihania kukkia, romantiikkaa, vinkkejä, upeita kuvia ja kerrontaa! Vau!

Sain Lindalta itselleni yhden kirjan ja ilokseni voin kertoa, että sain myös toisen, arvottavaksi täällä blogissani, teille ihanaiset lukijani! Kirjaa voit myös tilata Lindalta suoraan ja lukea Lindan kirjaesittelyn täältä.
Tässä vähän kuvamaistiaisia kirjasta...


Kirjassa on kauneuden lisäksi myös vinkkejä ja tietoa.
Ja sitten arvonnan säännöt:

* Saat yhden arvan, kun olet blogini kirjautunut lukija (voit liittyä nytkin) ja kommentoit tätä postausta.

* Lisäarvan voit lunastaa tykkäämällä Kukkaiselämän Facebook-sivuista. (Facebook ei ole mukana tässä arvonnassa.)

* Lisäarvan saat myös linkittämällä allaolevan kuvan blogiisi.Kerrothan kommentissasi, monellako arvalla osallistut. Jätäthän kommenttiisi myös yhteystietosi, jotta tavoitan sinut, mikäli voitat. Suoritan arvonnan 1.4.2016 aprillipäivänä. ONNEA ARVONTAAN!

P.S. Oletko osallistunut jo Kevätmessujen lippuarvontaan? Siihen pääset tästä. Järjestän Facebookin puolella myös messulippujen lisäarvontoja Kukkaiselämää-sivuista tykkääjille.

15.3.2016

Hei, me kylvetään!

Jep, kylvöt on nyt kunnolla aloitettu tässäkin talossa. Onneksi on blogiyhteistyönä kunnon multaa ja välineet! Homma helpottuu kummasti.


Multa-asioissa vannon Biolanin nimeen, kuten ehkä muistatte. Kun Biolanin Kylvö- ja taimimulta pääsi loppumaan, huomasin laadun eron käyttäessäni ns. marketin halpismultaa. Biolan on Biolan. Ei pölise, kastellessa siemenet eivät huku, multa kestää kosteana kauemmin kuin höttömullat. Biolanin multa sisältää mykorritsaa ja Gliocladium-hyötymikrobeja, jotka edistävät taimettumista ja juurtumista.Käytin kylvöissäni  Tarha-Tuotteen altakastelumattoja, Jiffy-kasvihuoneita turvepelletteineen, Sperliln ja Suttons-Siemen Special -sarjan siemeniä. Näihin tuotteisiin pääset tutustumaan lähemmin Puutarhasi elämään -sivustolla.

Jiffy-7 Greenhouse 70 on ihan huippu! 70 pelletin altakastelumatolla varustettu pienoiskasvihuone. Ilmanvaihtoaukollinen kansi antaa tasaiset olosuhteet ja hyvän kasvun. Pelleteillä istutushommat käyvät näpsästi, nopsasti ja siististi.


Jiffy-kasvihuoneita on eri kokoina ja turvepellettejä saa hankittu erikseenkin, jos omistaa jo ennestään kasvihuoneen. Altakastelumatto takaa tasaisen kosteuden kylvöille. 


Yllä pelletit kasteltuina ja turvonneina. Pelletin verkkoa raotetaan päältä auki ja sisään istutetaan muutama siemen. Kun siemenet ovat itäneet, katkaistaan heikommat taimet ja vahvin jätetään kasvamaan. Alla Jiffy-kasvihuoneen käyttöohje.


Ja mitäs sitten kylvin? Tomaatteja monta eri laatua, munakoisoa, basilikaa, chiliä, paprikaa, samettikukkia..


Ja niin täyttyivät tänäkin keväänä ikkunalaudat... Huoks.Mutta voi sitä riemua kesällä, kun omat siemenistä kasvatetut orvokit ja samettikukat kukkivat. Elokuussa saat nauttia oman maan satoa, jonka olet omin pikkukätösin kasvattanut siemenistä. Jes!

14.3.2016

Lisää lippuja arvonnassa Kevätmessuille!

Heips!

Facebookin puolella on lisää lippuja Kevätmessuille 7. - 10.4. arvonnassa. Nyt Facen puolelle kipin, kapin!


Täällä blogin puolella on myös lippuarvonta, jonne pääset TÄSTÄ.

Pupujakin on tullut ommeltua..Pirre Perhonen


Marru


Onnea arvontaan ja mukavaa maanantai-iltaa!

11.3.2016

Kohti Kevätmessuja...JA LIPPUARVONTA!

Heips!

Täällä alkaa messukuume vähitellen nousta! Kevätmessut Helsingin Messukeskuksessa 7. - 10.4.2016 lähenevät...

Kuten ehkä jo tiedätkin, olen tämän kevään Kevätmessujen Oma Piha -messujen Blogikylän asukas. Blogikylä sijaitsee Puutarhaetsivien suunnittelemalla messujen Puutarhauni-yleisalueella.

Meidät neljä Blogikylän asukasta löydät täältä. Meillä kullakin Blogikylän asukkaalla on mieluisana ja haasteellisena tehtävänä sisustaa kasvihuone omalla tyylillämme. Meillä jokaisella bloggaajalla on ihan erilainen tyyli ja se näkynee kasvihuoneitten sisustuksissa.

Puutarhauni-yleisalueen teemana on nimensä veroisesti metsä, sadut ja unet. Tuo satuteema passaa minun mielikuvitukselleni loistavasti. Pupuja ja väriä on tulossa ja kukkia niin paljon kuin onnistun niitä huhtikuussa saamaan. Olisiko sinulla ehdotuksia kasvarini sisustukseen? Pupuihin liittyen sain aiemmin loistavia ideoita. Kiitos niistä!

Blogikylän sisustettava kasvihuone on Kivikankaan Piccolo, 3,6  m2. Kasvihuoneen edustalla on lisäksi parin neliön terassi ja istutusalue.

Bloggarien arvonnassa kasvihuoneeni väriksi valikoitui sininen. Olen arpaonneeni tyytyväinen.

Kuva Kivikankaan sivuilta

Pidän messuilla kahdesti puheenvuoron. Kerron puutarhastamme:"Kukkaiselämää - matkalla kohti unelmapuutarhaa". Ensimmäisen kerran esiinnyn perjantaina 8.4. klo 16.30 Piha-lavalla. Arvaa vain, jännittääkö! Toisen kerran sunnuntaina 10.4. klo 15.00. Pidän PowerPoint -esityksen. Joten kuvia pukkaa puheen lisäksi. Piha-lavan esiintyjät ja aiheet löydät täältä. Oletko tulossa kuuntelemaan esityksiä?

Mikäli olet tulossa Kevätmessuille, voit osallistua messulippujen ARVONTAAN TÄSTÄ. 


Kevätmessuille? LIPPUARVONTA!

Messuttaako näin kevään korvilla? Kevätmessuilla pääset hyvin kevättunnelmiin!Arpaisenpa täällä blogin puolella kolme kahden hengen lippupakettia! Yksi lippu on 18 euron arvoinen, joten yksi palkinto on 36 euron arvoinen. Kaverin kanssa hifistelemään Helsinkiin Messukeskukseen ja aistimaan kevättä. Mikäs sen hauskempaa? 

Kevätmessut pidetään Helsingin Messukeskuksessa 7. - 10.4.2016. Samalla lipulla pääset viisille messuille: Oma Piha -, Oma Koti -, Oma Mökki -, Sisusta- ja Lähiruoka & Luomu -messuille.

Tässäpä arvonnan säännöt: 

* Kommentoimalla tätä postausta, saat yhden arvan.

* Olemalla blogini kirjautunut lukija ja kommentoimalla saat kaksi arpaa.

* Linkittämällä ylläolevan kuvan blogiisi, saat yhden lisäarvan

Maksimissaan voit saada kolme arpaa.

Pidän toisen kolmen lippupaketin (kaksi lippua per paketti) arvonnan myös Facebookin puolella: 

* Kukkaiselämää-sivustosta tykkäävät ja kommentoivat saavat yhden arvan.

* Facebook ei ole mukana arvonnassa.

Ilmoita kommentissasi, monellako arvalla osallistut ja jätä yhteystietosi, jotta voin ilmoittaa mahdollisesta voitostasi ja lähettää liput sinulle.

Suoritan arvonnan sunnuntaina 27.3.2016. Onnea arvontaan!  


9.3.2016

No, huh, huh!

Mitä tähän nyt sanoisi? Aika huikeeta... Tänään ilmestyneessä Meidän talo -lehdessä on neljän aukeaman juttu meidän puutarhasta. Vau! Jopa, meikä menee lähes sanattomaksi... Kaunista tekstiä ja upeita kuvia.


Juttu tehtiin viime kesänä heinäkuun puolivälissä. Sen piti olla ihan parhainta kukka-aikaa, mutta kylmän alkukesän vuoksi ne hehkeimmät kukat olivatkin vielä nupuillaan. Mutta sää suosi. Aurinko paistoi ja oli lämmin, ihana kesäpäivä.


Upea kuva meidän puutarhasta. Minun silmääni tietysti vielä ottaa uuden istutusalueen paikoin näkyvä multa, mutta toivottavasti multaa ei juurikaan enää näy tulevana kesänä.


Tässä toisen aukeaman näkymiä...


Kolmannen aukeaman kuvia...


ja neljäs, viimeinen aukeama.

Tiesin, että juttu ilmestyy tänä päivänä ja innoissani aamulla ryntäsin postilaatikolle. Pettymys olikin suuri, kun en lehteä sieltä löytänyt. Piti lähteä Ärrältä etsimään... ja löytyihän sieltä.


Pupuista lomailu päättyi. Eilen illalla valmistui Hortensia.


Alkuviikosta valmistui Kipa Kirsikka, joka on kuvassa vasemmalla. Kipa lähti jo maailmalle uuteen kotiin. Keltamekkoinen Iida ja retroasuinen Ilmari odottelevat vielä kotia. Unelma-pupu vaaleanpunaisessa asussaan lähtee kanssani Kevätmessuille kuukauden kuluttua. Ehkäpä Hortensiakin...

Tämmöinen keskiviikko täällä. Mites siellä?

6.3.2016

Otetaas uusiks ja ARVONNAN VOITTAJA!


Me ollaan täällä Unelma-pupun kanssa valmistauduttu kevään koitoksiin...


Ollaan koristeltu linnunpönttöä... ja nimikylttikin on syntymässä.


Sitten me vähän mietittiin. Ootte te blogikaverit kyllä nopeita. Mulla oli ehkä reilun parin tunnin ajan toissapäivänä juttu tässä blogissa. Ehdotin siinä bloggaritapaamista tulevana kesänä - vaikkapa meidän puutarhassa täällä Lappeenrannassa. Sitten kuulin, että lännessä on jo suunnitteilla bloggaritapaaminen. Ajattelin, että olkoon sitten ja poistin se blogijutun, johon kukaan ei kommentoinut mitään.

No, kun poistin sen jutun, tuli seuraavana päivänä parikin  kyselyä, missä juttu on. Ehkäpä me sitten voitaisiin kuitenkin pitää bloggaritapaaminen täällä idässäkin? Täältä on pitkä matka länteen ja toisin päin. Henkilökohtaisesti minua ottaa pannuun, että täällä ei juurikaan tapahdu mitään ja kaikki tapahtuminen tuppaa olemaan pääkaupunkiseudulla tai lännessä. Monesti vielä arkena, jolloin homman voi unohtaa.

Ehdotin bloggaritapaamisajaksi heinäkuun 16:tta tai viikkoa myöhemmin lauantaina. Heinäkuuta, koska sää on silloin todennäköisesti suotuisa ja puutarhakin parhaimmillaan. Olisiko joku muu ajankohta parempi? Tulisiko kukaan? Ketä kiinnostaa? Nyt on sitten paikallaan kertoa tapaamishaluista ja toiveajankohdasta. Ohjelmaakin pitäisi miettiä. Täällä Lappeenrannassa ei ole mitään erikoisia taimistoja tai huikeita puistoja. Satama kyllä on näkemisen arvoinen paikka. Ehkä risteily Saimaalla? Tai jos joku toinenkin täällä Lappeenrannassa tai lähellä innostuisi raottamaan pihaporttiaan.


Ja sitten siihen kukkahörhön arvontaan. Tyttäreni toimi onnettarena ja voittajaksi valikoitui Eilamar Illakosta varjoliljaan -blogista! Onnea! Ilmoitatko, Eilamar,  osoitetietosi blogini sähköpostiosoitteeseen?

Kiitos kaikille osanottajille. Lähiaikoina on tulossa lisää arvontoja, joten olkaapa kuulolla!

Loppuun Mikin eilistä iloittelua Saimaan jäällä.

Kotipihalla Mikki kaivoi itselleen pesän lumihankeen. Siitä on hyvä tähystellä maailman menoa.

Kivaa sunnuntaita!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...