31.5.2016

Kasvarin sisustusta ja pihakävely - Greenhouse decor and a garden walk with Mickey


Hei!

Sisustin eilen kasvaria saamani höyläpenkin innostamana. Oli myös aivan mahtava sää, joten Mikin kanssa tehtiin taas videokierros.

Jännä huomata, miten nopeasti kaikki muuttuu pihalla ihan vain viikossa. Dokumentoin näitä pihakävelyjä, jotta talvella on mitä katsella, kun kaipuu puutarhaan iskee.

Hi!

Here's a video I made yesterday. I did some changes in our greenhouse. We also hade a nice walk in our garden with Mickey.

Happy Tuesday!

30.5.2016

Sunnuntain tunnelmia - Sunday in our garden

Hellurei!

Viikko on vierähtänyt nopeasti. Illat menivät taas enimmäkseen pihatöissä. Otin tänä iltana kuvia puutarhastamme. Mikki esittelee, mikä on tilanne tällä hetkellä.

Hi!

I took some pics this evening. Mickey shows you, how our garden looked today.


Olen ostanut melkoisen määrän uusia taimia. Talvi vei monta kasvia. Olen uusinut mm. kärhöjä, ruusuja, tuoksumataran, tarhajuorun ja hankkinut myös uutuuksia.


Poikamme leikkasi tänään nurmikon. Ai, että tykkään juuri siistitystä puutarhasta, kun nurmi on leikattu ja reunat trimmattu.


Aika vähän nyt kukkii. Joitakin kivikkokasveja, tulikellukat, syreenit, pikkusydämet yms., mutta aika vähänlaisesti.
Minua häiritsee tavattomasti nuo mustat multakohdat, joissa ei kasva mitään. Kaipa se vaatii aikansa...

Ja nuo kaaret hohtavat valkoisina. Eivätkö ne ruusut ja kärhöt voisi jo kasvaa vähän vauhdikkaammin? Tietty homma nopeutuisi, jos talvi ei tekisi tepposiaan.


Heisiangervot...


Milloinkohan tämä tunneli peittyy köynnöksillä..?


Tässä kuvassa näyttää ihan kivalta. Kukkiikin jotain..Takapihan aitasyreenit kukkivat.

Tällainen kuvakavalkadi tänään. Aamulla taas töihin, joten kaipa tästä pitää mennä nukkumaan. Kello on jo puoli yksi. 

Mukavaa viikkoa! - Happy new week!

25.5.2016

Let's have a garden walk with Mickey - YouTube-kävely Mikin kanssa

Hei!

Alkuviikosta kuvailin omenapuitten kukkiessa Mikin vetämän puutarhakävelyn. Tervetuloa Mikin mukaan!

Welcome to have a nice walk with Mickey in our garden!Thank you for visiting! - Kiitos mukana olosta!

23.5.2016

Mikki ihan pihalla - Mickey's tour in our garden

Napsin eilen kuvia Mikki-mussusta pihalla. Aika kivoja kuvia tuli, sillä malli onnistuu kuvissa aina.

Let's have a garden tour with Mickey!
Mikki poseeraa Länsipolulla.Tässä kokeillaan naamioitumista hylkeeksi...


Riippuliitäjä taivaalla aiheutti ihmetystä.


Norppatyyli on pop!


Tällainen pihakierros tällä kertaa. Kivaa ja aurinkoista viikkoa! - Thank you for stopping by! Happy gardening!

20.5.2016

Blooming trees - Kauneinta aikaa!

Viikko on vierähtänyt nopsaan. Päivät töissä ja illat pihalla. Nyt on kevään kaunein aika puutarhassamme. Omenapuut kukkivat henkeäsalpaavan kauniisti. Harmi, että huomenna ilmeisesti sataa ja kukat pudonnevat pois.

This is the most beautiful time in our garden now in spring time. Apple trees are blooming. Here are some pics I took yesterday.Yllä olevan kuvan otti tyttäreni. - This picture above was taken by our daughter.

Mikki Länsipolulla...
ja Itäpolulla...

Omenapuitten kukat näyttävät ihan lumelta maassa.Pihan perältä kuvattu näkymä

Näkymä kadulta - huomaa portinvartija


Jälleen takapihaltaSyreenit aloittelevat kukintaansa

Lidlin tulppaanit kukkivat..
Kasvimaalla ovat perunat ja sipulit jo hyvässä vauhdissa.

Mukavaa viikonloppua! - Thank you for stopping by. Happy weekend!

16.5.2016

Such a lovely time! - Ihana, ihana kevät!

Kevät on tällaiselle puutarhahörhölle ihan parasta aikaa. Puutarhassa kasvun näkee oikein silmissä. Joka päivä löytyy pihalta jotakin uutta ihmeteltävää.

Eilen illalla pitkän puutarhapäivän jälkeen annoin kameran laulaa. Otin sekä valokuvia että videota. Mikki pörrää molemmissa mukana.

This is absolutely the best time of the year. It happens a lot in the garden every day and I just love it! I took some pics yesterday evening in our garden. I also took two videos. Welcome to have a little walk with Mickey in our garden. First you can see how my hubby cut our old and dried cherry tree.


Kuvasta päätellen Mikki-apulainen on illalla yhtä väsynyt kuin emäntänsäkin. Unta ei tarvitse houkutella.


Eilen aloitimme pihahommat leikkaamalla vanhaa kirsikkapuuta oikein rajulla kädellä. Syksyllä puu varmaan kaadetaan kokonaan. Nyt ei voinut, sillä linnunpöntössä puussa on kaiketi asukkaita ja kukatkin saattaisivat kärsiä. Pitänee naamioida tuota rumaa puuta jollain köynnöksellä... Yllä minivideo operaatiosta.


Tässä tuli nyt vain murto-osa ottamistani kuvista. Mikki vie sinut pienelle, keväiselle pihakävelylle allaolevalla videolla. Klikkaamalla kuvan kolmiota näet videon. Klikkaamalla videon oikeassa alalaidassa olevaa nuolikuvaketta saat koko kuvaruudun kokoisen kuvan. Esc-näppäimellä pääset takaisin norminäyttöön.

Nyt me mennään Mikin kanssa unten maille. Heippa!

I hope your enjoyed your walk with Mickey. Happy week!

10.5.2016

What a wonderful spring!

Aivan ihania kevätpäiviä on nyt ollut tuutin täydeltä. Pitkä viikonloppu ja illat ovat menneet pihapuuhissa. Kevätlannoitus on tehty ja multaa on kärrätty jo viitisenkymmentä säkkiä ja aina loppuu kesken. Mihin se kaikki multa oikein katoaa??? Hiekkamaa tuntuu imevän kaiken.

We've had wonderful, warm and sunny vernal days. Mickey and I've been a lot in our garden.
Viikonlopun helteitten jälkeen piti kastella koko piha oikein kunnolla. Moni kasvi alkoi jo nuukahtaa. Kun kasvit olivat saaneet lannoitetta, uuttaa Mustaa multaa ja vettä, tuntui, että ne oikein riehaantuivat kasvuun.

Minua on alkanut risoa tuo kasvarin vieressä oikealla oleva kirsikkapuu oikein kunnolla. Kuivattaa joka vuosi yhä enemmän oksia ja ei kasvata alas ollenkaan uusia oksia. Kohta kaikki vihreä tuossa puussa on taivaissa. Voipi olla, että syksyllä tuo puu on tullut tiensä päähän lopullisesti. Pitää istuttaa jotain kauniimpaa tilalle. Tuon puun kirsikat ovat kaiken lisäksi kamalan happamia. Linnut niistä kyllä tykkäävät... Tai eihän sitä tiedä, vaikka puu saisi lähdön jo nyt keväällä...
Länsipolulla on vielä ihan mustaa... Muutama kotkansiipi on nousussa.
Itäpolun näkymiä..

Eilen illalla tepasteltiin Mikin kanssa pihalla ja kuunneltiin linnunlaulua... Nappasin pienen pätkän kännykällä videota.

I took a short video with my phone. Happy Tuesday!Aurinkoista tiistaita!

8.5.2016

Ja Josefiinan aitan tunikan voittaja on...

Hei!

Kivaa äitienpäivän iltaa! Meillä päivä meni yllättäen pihalla! Sää suosi ruhtinaallisesti.
Puutarhassa alkaa vähitellen vihertyä. Ihanaa!


Ja sitten siihen tunika-arvontaan. Josefiinan aitan kanssa blogiyhteistyössä arvoin yllä olevan kuvan mallisen, valkoisen, pellavatunikan. Mieheni toimi "onnettarena" ja tunikan onnellinen voittaja on Mamma A. Paljon Onnea!

Otatko yhteyttä, Mamma A., Josefiinan aitan Facebook-sivuille ja laitatko viestiä sinne, mikä koko ja mihin osoitteeseen? 

Kiitos kaikille hurjan runsaasta osanotosta arvontaan! Enpä ihmettele suurta osallistumista, sillä tuollainen tunika on aivan ihana. Ja jos ei onni suosinut sinua, vieraile Josefiinan aitan sivuilla ja vaikka tilaa oma. Siellä on monen mallisia. 

Ja eihän sitä tiedä, mitä tässä vielä arvotaan, joten olkaa kuulolla... Mukavaa äitienpäivän iltaa!

6.5.2016

Barasta Biolanilta! Tubella ja ilman!
Hihhei!

Olipa ihana päivä tänään! Suorastaan hellepäivä. Sain blogiyhteistyön merkeissä Biolanilta huikean lastin multaa ja lannoitteita puutarhaan. Siitähän me sitten tyttären kanssa innostuttiinkin! Tyttäreni kuvasi niin kuvia kuin videotakin. Hubaa riitti!
Tämän mahtavan Biolanin lastin kunniaksi kävin vähän kesäkukkaostoksilla. Hankin 18 pinkkiä riippapetunian taimea. Niitä istutan joka kevät.Kukkia istutettiin Kesäkukkamultaan. Pohjalle laitettiin Biolanin Luonnonlannoitetta.


Puutarhan kevätlannoitetta levitettiin puutarhan kasveille.


Istutushommat on tarkkaa puuhaa ilmeestä päätellen..

Toiset taas osaavat ottaa rennommin!

Me saatiin Mikin kanssa monta hommaa hoidettua ja monta hommaa jäi vielä huomiseenkin. Kyllä puutarhurointi on ihanaa puuhaa!

Tämän kuvan tytär otti sorapolulla mahallaan maaten. Ja äiti jäkätti, että vaatteet likaantuvat... Hyvä kuva kieltämättä tuli!Onpas meikäläinenkin onnellisen näköinen! No, kukkia, hellettä, hyvät mullat ja lannoitteet sekä mahtiseuraa - tytär ja Mikki.

Ja, jos haluat päästä mukaan puutarhamoodiin, klikkaa alla olevan kuvan nuolesta ja katso video puuhistamme. Hubaa oli!


        


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...