29.6.2016

Flower power!

Hellurei!

Täst mie pien! Siis tykkään! Oikeesti! Tosi paljon! Kukkaa pukkaa jo ihan meikäläisen makuun. Ja meno eikun paranee. Seuraava viikko on meidän puutarhan parasta kukka-aikaa, jos vain sää suosii.

Ja palatakseni edelliseen postaukseen ja bloggaritapaamiseen. Hieno juttu! Meitä on ilmeisesti kokoontumassa kiva porukka. Tervetuloa ihanat! Toivottavasti sää suosii meitä! Jos joku vielä haluaa mukaan, mulle vain tulemaan sähköpostia.
Hi! This is the best blooming time in our garden. I just love this!

Kukkaisviikkojen kunniaksi tein pihakävelyvideon. Voinpa sitten talven pimeinä tunteina katsoa lohdutukseksi. Videolla on myös Mikin ystäville hupaisaa nähtävää... ;O)

So, I was so excited that I made a video. And Mickey was even more excited than I... you can see it in the video.. ;O)Tänään oli täydellinen sää. Oli lämmintä, aurinko paistoi ja saatiin sadekuuro. Mitä muuta voisi toivoa?

Today, it was a perfect weather. It was warm, sunny and we even got a bit of rain. What else can you hope?Länsipolulla.. - The Western Path
Itäpolku.. - The Eastern Path


Etupihalla - On the front yard

Näillä mennään! Kukkaisaa viikkoa! - I wish you a blooming week!

28.6.2016

Kukkia, kukkia ja bloggaritapaaminen - Our Midsummer garden

Heips!

Jokos olet miettinyt, pääsetkö tulemaan lauantaina 16.7. puutarhahörhöjen bloggaritapaamiseen tänne Lappeenrantaan? Sinun ei tarvitse olla juuri puutarhabloggari, riitttää kiinnostus puutarhaan, sillä ohjelma on puutarhapainotteinen.Ajattelin, että aloiteltaisiin meillä kymmenen maissa, jatkettaisiin puoliltapäivin Tirilän puutarhaan (taimisto) ja iltapäivällä tutustuttaisiin Hannen Kivipajulaan, tanskalaistyyppiseen kivipuutarhaan. Kivipajulassa on paljon pajutöitä ja ei lainkaan nurmikkoa. Hannen puutarha oli mukana Suomen kaunein piha -ohjelman finaalissa. Miltäs ohjelma kuulostaa? Jos olet tulossa, lähetä minulle sähköpostia satu.leskinen.hypponen@gmail.com


Muutama mahtava bloggari on jo ilmoittautunut ja innolla odotan tapaamista! Tervetuloa lämpimästi!Vihdoin kukat ovat alkaneet aueta. On sitä odotettukin. Tänään saatiin sadetta ja se tuli taas tarpeeseen. Eilen jo kaikki kasvit nuokkuivat kastelusta huolimatta.
Aukkopaikkoja kukkapenkeissä talven jäljiltä kuitenkin riittää. Tuli taas käytyä taimikaupoilla. Alla istutusvideo, jolta näet, mitä tuli hamstrattua.
Itäpolulla olen saanut tehdä paikkausistutuksia oikein urakalla..

Mutta vaikka kaikenlaista kukkii, meinaa epätoivo välillä iskeä. Tänä vuonna puutarhassa on ollut enemmän tuholaisia kuin koskaan. Kirvoja yms. En tiedä, mikä syyshohdekukalle tuli. Puolet siitä luhistui yhdessä yössä kasaan. Ensin luulin Mikkiä syylliseksi, mutta sitten näin siinä vihreän pitkän madon. Polun toisella puolen liljat ruskistuivat ja nuput menivät kasaan. Mitä ihmettä? Koskaan ennen liljoille ei ole käynyt mitään.
Ja noihin ötökkätappioihin päälle kaikki talvimenetykset. Melkein voisi jo luovuttaa!


Tänään etupihalla on jo paljon värikkäämpää kuin tässä yllä pari päivää sitten otetussa kuvassa.
Tänään saatiin satoa kasvimaalta. Salaattia, perunaa ja sipulia. Tästä se satokausi alkaa.

Tällainen viikon aloitus täällä. Mites siellä? Mukavaa viikkoa!

24.6.2016

MyPizzalla herkuttelua ja Fiskars-arvonnan voittaja!

Hei!

Meillä oli juhannussää oikein suosiollinen. Niinpä söimme ulkona, omalla pihalla. Herkuteltiin MyPizzalla.

Meillä on blogiyhteistyönä ollut ilo testailla MyPizza-uunia. Siinä pizzaa paistetaan avotulella kovassa lämpötilassa. Herkkua tulee, täytyy sanoa!Pizzauuni lämpenee pelleteillä.Sytytykseen käytetään sytytysapua.
Pizzapohjat kannattaa tehdä kerralla. Olemme todenneet, että voidellut folivuoat helpottavat pizzojen paistamista.Raaka-aineet laitoimme esille valmiiksi pilkoittuina, jotta ne on nopea lisätä esipaistetuille pohjille.


Pizza on hyvä kääntää noin minuutin paiston jälkeen.


Odottavan aika on pitkä ...

Tulipa herkkua MyPizzalla. Alla video pizzanpaistosta.Ja sitten siihen Fiskars-arvontaan. Tyttäreni toimi onnettarena. Ja onnettarella on selvästi suosikki, sillä ties monennenko kerran Ritva Ritvan elämää -blogista voitti. Palkintona oli Rikkaruohonpoistaja. Onnea, Ritva! Lähetätkö osoitteesi blogini sähköpostiin, jotta voin postittaa palkinnon sinulle?Kiitos kaikille runsaasta osanotosta arvontaan! Mukavaa sunnuntaita!

23.6.2016

Mukavaa juhannusta, FISKARS-ARVONTAMUISTUTUS! - Happy Midsummer!

Hei!

Tämän minivideon myötä toivotan teille kaikille oikein mukavaa juhannusta! Facen ja Tuben puolella löytyy pidempi juhannuspihakävely, jos haluat katsoa. Olethan osallistunut sunnuntain Fiskars-arvontaan?

Happy Midsummer! If you want see more of our garden, there's a longer video on my YouTube.21.6.2016

Shoppailua ja istutusta! - Shopping and planting!

Hei!

Tänäänkin käytiin taimikaupoilla. Mentiin Tirilän puutarhaan. (Sinne olisi tarkoitus mennä sitten 16.7. bloggaajatapaamisenkin yhteydessä.) Tirilästä tuli ostettua yhtä sun toista puutarhan aukkoihin. Videolta näet, miten mukava paikka Tirilä on.

Hi!

Today, I visited a nursery, called Tirilä. It's a nice place to visit and buy some plants. Have a look at the video below!Ja sitten olikin taas istuttamista, mikä on mukavaa puuhaa!

And at home, I had a lot to plant - again!Tämmöinen alku viikolle tällä kertaa! Mukavaa juhannusviikkoa!

So, this is how our week began. Happy gardening!

19.6.2016

Mukava sadepäivä ja BIOLAN-ARVONNAN VOITTAJAT - Happy, rainy day!

Heips!

Tänään satoi aina tänne iltakuuteen asti. Nyt paistaa aurinko. Hyvä niin! Sade riittää nyt toistaiseksi.

Myrskystä on siis selvitty. Tein kameran kanssa pienen kävelyn puutarhassa ja tarkastelin, mille siellä myrskyn jälkeen näyttää. Ihmeen hyvältä. Taidettiin selvitä säikähdyksellä.

Ennen puutarhakierrosta kävin Mikin ja mieheni kanssa metsäkävelyllä ja vähän shoppailemassa maaseudulla taimia...

Hi!

It's been raining and storming for a couple of days. Now, the sun is shining again. I made a video where we have a walk in a forest with Mickey, we're shopping some plants and checking how our garden is doing after the storm.
Videolta näkyy kaikki edellä mainittu toiminta. Tällä kertaa videolla katsellaan vähän lähempää, mitä puutarhassamme kukkii ja kasvaa tällä hetkellä.

Ja sitten Biolanin  arvonnan voittajat! Amppeli- ja Yrttilannoitteita voittivat Saraheinä Saran mökissä ja puutarhassa -blogista, Marja-Liisa Tuhansia sivuja -blogista, mummo Mummo ja koira -blogista, Villa ja Vispilä ja Tuija Satulinna-blogista. Onnea voittajille!

Lähetättekö minulle blogini sähköpostiin myusualdailylife@gmail.com yhteystietonne? Ilmoitan ne Biolanille, josta teille lähetetään palkinnot.

Kiitos kaikille osanottajille! Ensi sunnuntaina arvotaan se Fiskarsin Rikkaruohonpoistaja. Oletko jo osallistunut arvontaan?

18.6.2016

Myrskyinen lauantai - Stormy Saturday

Heips!

Meillä täällä kaakossa tuulee niin, että sukat pyörii jaloissa. Sataa myös. Onneksi pionit ovat vielä nupuilla, eivätkä kuki.

Kurjenpolvet ovat tuolla pihalla rähmällään tuennasta huolimatta. Sääliksi käy myös sepelkyyhky, joka hautoo pesässään saarnissamme. Saa melkoista höykytystä. Äsken sillä oli vielä kaikki ok.

Kuvailin eilen pihalla juuri ennen sadetta. Silloin jo tuuli melkoisesti.

Hi!

It's stormy and rainy here in South-Eastern Finland. It's been raining the whole day. Yesterday evening I took some pics just before this storm began. 


Kun tämä myrsky hellittäisi, saattaisi kukkiakin jo ilmestyä. Tarha- ja suikeroalpi ovat aloittelemassa kukintaansa, samoin ukonkellot. Monissa angervoissa näkyy myös nuppuja.

Länsipolulla salavan linnunpöntössä on varmaan elämää, sillä Mikki kuulostelee pönttöä siihen malliin.

Viikolla täydennettiin kasvimaalla aukkoja. Kylvettiin lisää papuja ja herneitä sekä kehäkukkia.


Itäpolun marja-aronia ja riipparaita saivat vähän muotoonleikkausta. Mikki nuuskuttaa kuvassa mirrinminttua. Alla vielä puolen minuutin mittainen videonpätkä takapihan yleisilmeestä.


Mukavaa lauantaita! - Happy Saturday!

17.6.2016

Hei, me istutetaan taas! - Hi, we're planting again!

Hei!

Eilen sain kivaa postia! Ja taas päästiin istuttamaan Mikin kanssa...

Hi!

I got some great mail yesterday! And so, we were planting again with Mickey...Videolta näet, mitä tuli tilattua...

You can see on my video, what we planted...Mukavaa perjantaita! - Happy Friday!

16.6.2016

Istutusurakka! - Planting Marathon!

Moi!

Minulle tilipäivä ja taimipäivä ovat vähän kuin synonyymeja, tarkoittavat samaa asiaa. Meikä pääsi ns. valloilleen eilen taimikaupoille.

Hi!

My salary day means a plant day to me. So, I did some shopping in many nurseries.


Tuli ostettua erinäisiä kesäkukkia,... - Annuals,...


kivikkokasveja,... - rockeries,...
mehikasveja... - succulents...
laatikkotolkulla! Myös erinäisiä perennoja, köynnöksiä ja ruusuja. Jos kiinnostaa, mitä hamstrasin, katsopa video!

Lots of everything! Perennials, vines and roses. If you're interested in what I bought, so have a look at my video. It's texted in English.


Mukana istutuspuuhissa oli tietenkin Mikki! Eihän mikään homma onnistu ilman kunnon apulaista. Kiitos lapsilleni, jotka kuvasivat videon. Tyttäreni otti myös tämän postauksen kukkakuvat. 

Mukavaa torstaita!

Of course - Mickey helped me! Thanks to my twins as well. They filmed the video. My daughter took these flower pics too. 

Happy gardening!

14.6.2016

Ihan pihalla taas! - Texted in English!


Aurinkoista tiistaita!

Eilen sää oli kohtuullinen pitkästä aikaa ja eiku pihalle! Tyttäreni toimi kuvaajana ja tehtiin taas pihavideo. Nyt ei kävelty koko pihaa ympäri, vaan oltiin takapihalla ja kasvarissa. Kurkkaapa, mitä saatiin aikaiseksi. Mikki on tietty menossa mukana, kuinkas muuten!

Sunny Tuesday!

Yesterday, my daughter filmed a video. Now, it's texted in English. So, let's have a nice time together in our garden. Mickey is with us - of course!
Loppuun vielä pari kuvaa, jotka tytär otti. - Here are a few pics my daughter took.


Särkynytsydän jaksaa kukkia.Kiitos, kun piipahdit! - Thank you for stopping by!

13.6.2016

Ketjusahalla kun päräytän!
Blogiyhteistyönä saimme Boschilta kokeiltavaksi ketjusahan. Tällaisen ketjusahan puute oli ollut taloudessamme jo pitkään. Milloin pitää kaataa lahoja puita tai pensaita, milloin sahata lankkua yms.

Niinpä olimme enemmän kuin innokkaita kokeilemaan tätä sahaa. Saimme kokeiltavaksemme Bosch AKE 30 LI -ketjusahan. Tällä sahalla pitäisi suoriutua hommasta kuin hommasta puutarhassa tehokkaan sähkömoottorin ansiosta.Yhdellä akkulatauksella onnistuu 100 kertaa 10 x 10 cm:n paksuisen havupuun sahaaminen. Koska saha on akkukäyttöinen, se ei sotkeudu johtoihin eikä ole käynnistysvaikeuksia.

Tämä saha on turvallinen ja mukava käyttää. Automaattinen voitelu ja öljytason ilmaisin estävät sahan käytön kuivana. Pehmustettu ja ergonominen kahva tuo käyttömukavuutta.

Sahassa on äänivaroituksella varustettu turvajarru ja nopea pysäytysjarru.

Mieheni sai toimia testisahaajana. Hän korjasi pihaporttiamme ja kokeili sahan toimivuutta portin lankkuihin.Mieheni totesi, että tämä Boschin AKE 30 LI -ketjusaha on kevyt käsitellä, hiljainen ääneltään ja tehokas. Porttiprojektin jälkeen sahalle on tiedossa käyttöä kirsikkapuumme sahauksessa vähän syksymmällä. Puu on tullut tiensä päähän.

Tämä ketjusaha on loistava ja iso apu puutarhatöihimme. Tähän asti kaikki on sahattu käsin (hiki päässä). Kyllä homma sujuu nyt huomattavasti mukavammin. Suosittelen!

Ja jos oikein ryhtyy urakoimaan, kannattaa akkuja hankkia kaksi. Kun toinen on käytössä, toinen latautuu ja homma ei keskeydy akun latauksen ajaksi.

Bloggaajatapaaminen Lappeenrannassa..

Tuli mieleeni nyt kysyä, kun nuo ihanaiset tuolla lännessä ovat iloitelleet Raumalla puutarhabloggaajien tapaamisella, että onko lauantaina 16.7. innostusta tulla bloggaritapaamiseen tänne Lappeenrantaan? Tuosta päivästä oli puhetta keväämmällä ja nyt olisi toteutuksen aika.

Mikäli innostusta löytyy, alan järkätä tapaamista. Voitaisiin käydä Tirilän puutarhalla (taimisto) ja Kivipajulan Hanne on lupautunut esittelemään meille tanskalaistyylistä puuutarhaansa. Kivipajula oli viime vuonna mukana Suomen kaunein piha -ohjelmassa ja pääsi finaaliin. Kivipajula on tässä ihan meidän naapurustossa, kävelymatkan päässä meiltä. Ja sittten voitaisiin tutustua meidän puutarhaan, Kukkaiselämään.
Jos olet kiinnostunut, kerro kommenttikenttään. Ilmoittaudu tapaamiseen sähköpostiini satu.leskinen.hypponen@gmail.com 1.7. mennessä.

Olisi kyllä mahtavaa tavata! Tervetuloa kaikki kynnelle kykenevät!12.6.2016

Puutarha kesäkuussa - Our garden in June

Hei!

Sateita on pitänyt ja puutarha rehevöityy niitten myötä. Vielä kun saataisiin lämpöä, aukeaisi erinäisiä kukkia.

Nyt on kuin tyyntä myrskyn edellä. Odottavan hiljaista kukkarintamalla. Kyllä täällä jotain kukkii: pikkusydämet, särkynytsydän, akileijoja, mirrinmintut, sormivaleangervot, kanadanvuokot, siperiankurjenmiekat, siperianunikot, keltavaleunikot, rohtoraunioyrtti, idänunikot osittain, kurjenpolvista osa, sammalleimu, hopeahärkki yms.

Nuo em. ovat kuitenkin minun silmiini aika pientä vielä. Odotan sitä heinäkuun kukkatykitystä, joka alkaa juhannuksen tienoilla pioneilla. Taidan olla suuruudenhullu kukkien suhteen, mutta sehän ei ole mitään uutta..

It's been cold and raining. So, the garden is quite lush and green. There are lots of buds, but not so many blooms.


Oikeanpuoleisen kivikon paras kukinta on jo ohi.

Olen tänä kesänä tajunnut tuon vasemmalla kukkivan pikkusydämen arvon oikein kympillä. Sadepäivänä jaoin sitä ympäri puutarhaa. Pikkusydän kestää talven, ei tarvitse nyppiä, ei leviä holtittomasti, ei tarvitse tukea ja kaiken lisäksi kukkii koko kesän. Pikkusydän tulee saamaan lisää näkyvyyttä. Se on varmaa se.


Etualan alppiruusun talvituhot näkyvät hyvin. Nuppuja oli ja paleltuivat pystyyn. Muutama oksa koki saman kohtalon. Pitänee näyttää saksia.. Alppiruusujen kukinta oli todella vähäistä tänä vuonna.


Mikki-apurilla oli eilen on- tai off -päivä. Joko makasi apaattisena tai sai virtapiikkejä hepuleineen. Kuten yllä... ja alla!

Yesterday, Mickey was on or off. Nothing between it!
Välillä poseerattiin oikein mallikkaasti.


Kasvimaallakin käytiin. - Our veggie plot


Vauhdilla ja ilman!


Valkoinen Salama - Mickey The White Flash!


Pallokin löytyi. - Who's got the ball now?
Poseerausta Länsipolulla. - Posing on the Western Path.


Ja Itäpolulla.. - And on the Eastern Path..
Zoomataanpa vähän. Kyllä, Mikki oli yläkuvassakin. - Let's zoom a little. Yes, there's Mickey.

Tämän Pusutunnelin suhteen mie kyllä romahan! Lähes kaikki tunnelin kärhöt piti uusia talven jälkeen. Eihän tuo ikinä kasva vihreäksi tätä menoa. Sama juttu noitten valkoisten köynnöskaarien kanssa.

I almost give up with this "Kissing Tunnel". The vines I planted last summer, died during last winter. I had to plant new ones.

Oikean reunan nurmi on näemmä kanttausta vailla..


Pusutunneli toisesta suunnasta.. - Kissing Tunnel from the other side..

Jep, näihin kuviin ja tunnelmiin. Kiitos, että olit taas mukana. Tuli melkoinen puutarhamarathon.

Mukavaa sunnuntaita! - Thank you for stopping by! Happy Sunday!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...