31.7.2016

Tietysti kukkia ja Fiskars-arvonnan voittaja! - Flowers, of course!

Tervepä taas!

Tyttäreni toimi onnettarena blogini Fiskars-arvonnassa ja voittaja on nyt selvillä... Mutta pidetäänpä vielä voittajaa jännityksessä ja katsellaan ensin kukkia.
Mikki tässä tepsuttelee pihan perällä.

Täällä on muuten tällä hetkellä aika hassu sää. On lämmin, aurinko paistaa ja vettä sataa. Täydellinen keli puutarhalle!

Mitäköhän tuo Mikki tuossa nuuhkii kuono pystyssä? Noista hollanniniiriksistä ei ollut montaa päivää iloa. Enää yksi kukkii, muut jo lakastuivat.Nyt on puutarhassa melkoisen rehevää.
Olin näemmä kylvänyt joskus keväällä kesämalvikkiakin. Tämä omenapuun alla oleva kukkapenkki on yllätysten penkki. Sieltä  on putkahdellut jos jonkinmoisia ylläreitä. Kuten tuo tarha-alpin takana kukkiva doorianvillakkokin. En tiennyt omistavani tuollaista.

Ja sitten... ARVONNAN VOITTAJA!


Tehokkaat Fiskarsin raivaussakset voitti Between Rikkaruohoelämää-blogista. Onnea hurjasti! Saksilla on Betweenin kaltaisella puutarhurilla taatusti käyttöä, joten sakset pääsevät hyvään kotiin.

Kiitos kaikille arvontaan osallistujille! Mukavaa sunnuntaita!

Lopuksi oman pihan kukista tehty kimppu.30.7.2016

Mikki ylpeänä esittelee ;O) ja ARVONTAMUISTUTUS! - Mickey's garden tour

Heisulivei kaverit!

Meikä on ollut vähän kesälaitumilla, eikä ole ehtinyt tänne blogimaailmaan. Homma on jäänyt aikalailla Mamin varaan. Mut nyt mie oon täällä taas. Ajattelinpa esitellä tämän viikon kukkapläjäyksen. S'il vous plaît.. tai sillai..Lähdetään liikkeelle tästä perinteisestä yleisnäkymästä. Nyt myö pysytelläänkin vain takapihalla. Enks mie ookin komein kukka tässä kuvassa?

Mamin lempparit, pikkusydämet ne vain jaksaa porskuttaa ja kukkia. Lila jalokallioinen kukkii kivasti myös. Osa nauhuksista vetelee jo viimeisiään. Neitoperhoset rakastavat nauhuksia.


"Liikenneympyrän" luona on nyt aika sinistä keltaisen lisäksi. Alppipiikkiputki kukkii ja pörriäiset kiittävät. Pinkki rantakukkakin kukkii ensimmäistä kertaa. Myö Mamin kanssa yllätyttiin, kun se onkin noin iso ja korkea. Tarha-alpi on kukkinut jo kuukauden.Alkukesästä Mami hankki jättiverbenan ja tykkää siitä kovasti. Joku kärhökin tuossa kukkii, mut ei myö muisteta sen nimeä. Tuohon samaan kaareen nojailemaan on istutettu se hottiakin hotimpi hunajaruusu. Kärhöt tulee ja menee, joten tuskin tuossa ahdasta tulee, vaikka ruusukin on siinä.


Lisää jalokallioista ja harmaamalvikki..

Tässä kukkii kultapalloa, tsinnioita ja dahlia. Mami keräsi dahlioita ja tsinnioita kimpuksi. Tuli hieno kukkakimppu. Nyt meillä kukkii sisälläkin. Yleensä Mami ei raaski kerätä kukkia. Se on vähän höpö.Tuossa yllä olevassa kuvassa on ihan Ruotsi-tunnelmaa! Heja Sverige!


Pusutunneli..Vieläköhän viikon kuluttua sunnuntaina kukkii jotain? Mamilla on vähän huoli siitä, kun ollaan mukana niissä Avoimissa puutarhoissa taas. Jo neljännen kerran. Voipi olla, että ensi vuonna pidetään välivuosi. Tosin niin Mami sanoi viime kesänäkin. Oot sie mukana Avoimissa? Tuutsie meillä käymään?

Mamilla kävi vähän hassusti sen Avointen profiilin päivityksessä. Myöhästyttiin päivityksestä päivällä, joten viime vuoden kuvat on siellä. No, ei kai se haittaa?

Tässä kukkii syyshortensiat. Onko se toinen hortensia, joka leikataan kai alas, pallohortensia? Mami kuulemma haluaisi sellaisen.

Ootko osallistunut huomiseen Fiskars-arvontaan? Palkintona on huikeet Fiskarsin raivaussakset. Arvontaan pääset osallistumaan TÄSTÄ. Lycka till!

Mites siun viikonloppu? Pukkaako kukkaa?

Mikki ♥

27.7.2016

Mikki puutarhassa - Mickey in our garden

Heips! Ihania ilmoja on pidellyt täällä kaakossa jo monta päivää. Puutarhasta ollaan nautittu ja skootterilla ajeltu.

Hi! We've had sunny and warm days here in Finland. I've been enjoying our garden with Mickey. Here are pictures and views I captured yesterday.Kuvailin illalla puutarhassa. Ensimmäisessä kuvassa "Pusutunneli", jossa voi taas kulkea. Tunneli on saarnin alapuolella. Saarnissa asusti sepelkyyhkyperhe ja ylhäältä putosi "miinoja". Nyt "miinavaara" on ohi, kun kyyhkyt lähtivät maailmalle.
Tunnelin kärhöt ovat nyt kukassa. Saisinpa nuo kärhöt pysymään talven hengissä ja kasvamaan kunnolla. Meillä on se ongelma, ettei saa kaivettua riittävän syviä kuoppia suurten kivien ja isojen puiden juurien vuoksi.


Vielä kukkii paljon, mutta tarkoitukseni olisi haalia lisää loppukesän kukkijoita. Mielellään myös muuta väriä kuin keltaista. Keltainen ei suinkaan ole inhokkini kukkien värinä - kuten monella. Päinvastoin. Tykkäämiseni keltaiseen on vain kasvanut, kun olen huomannut, miten kestäviä, pölyttäjien ja perhosten suosimia monet keltaiset kasvit ovat. Esimerkiksi nauhuksissa käy valtava kuhina.

Pidän paitsi väristä puutarhassa, myös siitä, että siellä viihtyvät muutkin kuin minä. Tällä tarkoitan luonnon öttiäisiä, lintuja, oravia yms. En esimerkiksi verkota marjoja, sillä niitä riittää linnuillekin. Jos syövät kaiken, jäämme ilman tai haemme torilta.


Syksyllä on monta puuhaa, jotka pitää hoitaa. Esimerkiksi tuo kuvan valkoinen kimikki saa siirron varjoisampaan paikkaan. Kukkii nyt ensimmäistä kertaa ja olen aivan ihastunut siihen. Noita matalia angervoja aion hankkia lisää kasvarin polun varteen. Tuon polun reunuksilla kasvavia istutuksia pitää vähän fiksailla.
Omenia tulee valtavasti tänä vuonna. Muutakin satoa on tulossa ja jo saatukin. Kesäkurpitsaa, kurkkua ja tomaattia. Ja tietty herkukoita ja kirsikoita. "Kukkanainen", kun olen, en pahemmin satoa ja hyötykasveja kuvaile. Ei meidän kasvimaalla yleensä kummoista kuvattavaa olekaan, kun en jaksa sinne panostaa. Omiksi tarpeiksi syötävää kuitenkin yleensä saadaan.Mikki on ihana puutarha-apuri. Se nuuskuttelee aina kukkia kulkiessaan. Varmaan noissa liljoissa oli pörriäisiä, joita tutkailla.


Tämmöistä täällä. Aikeena on lähteä "skoballa" torille ihmettelemään kesää ja hörpätä torikahvit. Aurinkoista keskiviikkoa!

Happy Wednesday! Thank you for stopping by!

24.7.2016

Kukkeaa! - Bloomers!


Hei! Niinpä taas vierähti viikonloppu! Jotenkin on jo vähän syksyä havaittavissa puutarhassa, mutta paljon kukkii vieläkin. Toivottavasti myös vielä 7.8. Avointen puutarhojen aikaan.


Well, it's Sunday again. Yesterday, I took some pics in our garden. There are still lots of flowers, but I think there's already a little autumn in the air.
Keltainen väri on nyt hallitsevana puutarhassa.

There's a lot of yellow in our garden right now.

Pusutunnelin yläpuolella saarnissa asustanut sepelkyyhkyperhe muutti maailmalle kuluneella viikolla.

Mickey's posing...
Itäpolun värimintut kukoistavat.
Etupihan kultahelokit ovat jo ohi, samoin jalopähkämöt. Köynnösportin Lavinia-ruusu ilahduttaa kukinnallaan.

Lavinia-rose ♥Länsipolulla ei juurikaan kuki. On enemmänkin vihreää.

Tässä alimmassa kuvassa kukkivat Lidlin sipuleista kasvattamani hollanninkurjenmiekat. Tykkään!

Näiden kukkakuvien kera toivotan sinulle mukavaa uutta viikkoa!

I like those blue Irises. With these pictures I wish you a happy new week!

Kumman kaa?

Kumman kaa?

Helin! Perjantai piristi viikkoni kerrasta. Kiitos, Heli! Oli huisin kivaa tavata.


Heli Sutela on huikean ihana ihminen. Minun elämäni luottoystävä. (Tässä ei nyt oteta lukuun miestäni, aviomies on eri kategoriaa, eiks ookin? ) Heli on Ystävä isolla Y:llä. Ja tästä ystävyydestä olen tosi "levee".

Heli on luotettava, antelias, hauska, reilu. Ei koskaan ilkeä tai kateellinen. IHAN PARAS! 

Meillä voi Helin kanssa mennä vaikka vuosikymmen, ettei tavata ja taas ollaan kuin oltaisiin tavattu eilen. Olimme yhdeksän vuotta samalla luokalla. Bestiksiä olimme lähes koko tuon ajan. Siitä asti, kun kunnolla tutustuttiin. 

Minulla oli onni saada Heli heti ensimmäiseksi elämäni parhaaksi kaveriksi. Rima nousi Helin myötä korkealle. 


Perjantaina Heli tuli puutarhavierailulle. Heli tykkää kukista ja puutarhasta, mutta kiireinen elämä ei mahdollista puutarhanhoitoa. 

Joo, perjantai oli viikkoni PAMAUS. Mutta on täällä tapahtunut muutakin. Olen joutunut syömään sanani. Ihan pohjamutia myöten. Järkyttävää! Miten tähän on tultu?

Se alkoi ihan viattomasti. Äitini totesi, etten oikein salli lapsieni ilotella. Mitäh? Minäkö? Olenko tiukkapipo tiukkis? Kaipa olen. Olen jyrkästi vastustanut mopon tai vastaavan hankintaa.

Yhtenä iltana huomasin kuitenkin kuiskuttelevani miehelleni, että jospa meidän kuitenkin pitäisi harkita lapsille mopoa. Tai ei siis mopoa, vaan klassikko Vespaa. Mieheni alkoi googletella Vespoja, skoottereita. 

Kävimme kaupoilla ja kyseltiin Vespoja. Ei oo ja jos olisi, ei varaosia eikä huoltoa. Kaupassa oli kyllä uudenkarheita, nättejä Peugeot-skoottereita ja huoltokin vieressä.

Ja kuinkas kävikään?


No, meillä on nyt tällainen! Sanoin eilen illalla pojalle: "Lähetääks huomenna ajelee?". (Ei oo todellista!)

Nyt mies opettaa meitä kaikkia skootterilla ajoon käytännössä. Harjoitellaan suljetulla alueella. Lapset on ilmoitettu mopokouluun. 

Tämähän tuo minullekin ihan uutta katu-uskottavuutta, kun päräytän tällä töihin yläkouluun. Voin välitunnilla mennä poikain kanssa potkimaan mopojen renkaita ja vertailla ominaisuuksia. Hih!

Ja loppuun pakollinen puutarhakuva, sillä tämähän on puutarhablogi - ainakin enimmäkseen.

Aurinkoista sunnuntaita! Meikä lähtee päristelemään!

20.7.2016

Lisää kukkia! - More flowers!

Aurinkoista keskiviikkoa!

Hi! I wish you a sunny Wednesday with these flower pics I took one evening.

Laitanpa alkuun kuvan Mikistä Länsipolulla. Länsipolulla ei juurikaan kuki tällä hetkellä.


Tässä nuuskutellaan keijunkukkia "liikenneympyrässä". Tuo tarha-alpi on jo kukkinut kuukauden verran.
Ruusukaaressa kukkii Lavinia-köynnösruusu. Se on ehdoton lempparini.
Nämä kaikki kuvat on otettu illalla. Ikävä todeta, mutta iltavalossa on jo ripaus syksyn tunnelmaa. Siitä se alamäki taas alkaa... (Pimeys, kylmyys, märkyys)Tuossa aika keskellä kuvaa olevassa saarnissa asui sepelkyyhkyperhe. Poikaset olivat lähteneet eilen.

Pihan perällä kukkivat ruskopäivänliljat. 

Tässä kuvassa on lähes viidakkotunnelmaa. Se on siinä rajoilla, tykkäänkö...

Mulla on tänään vähän synkkä päivä. Olen ollut suht riehumatta pihalla koko kesän ja silti tämä reuma vaan runnoo. Eilisen päivänkin käytännössä makoilin terassin sohvalla. Kiviä ja hiekkaa en ole kärrännyt koko kesänä. 

Lenkkeillyt en juurikaan ole. Pieniä kävelyitä vain. Yhden kerran kävin pyöräilemässä todetakseni, ettei se ole ehkä hyväksi. Läskiä kertyy, kun kunnon kulutusta ei  ole ja ruoka maistuu. 

Kesän sadekelit olivat myrkkyä ja lähenevä syksy ja kosteus eivät tee hyvää. Elokuu on aina pahin aika nivelilleni. Elokuussa aikoinaan sairastuinkin tähän selkärankareumaan. 

Tänä keväänä toukokuussa tulehtui vasen lonkkani ja on tulehtunut vieläkin. Pitää vaan sinnitellä. Istuminen on nyt myrkkyä. Kävely ja seisominen sekä makuu eivät koske, mutta istumasta en meinaa päästä liikkeelle. 

Syksyllä joudun rutiinivatsatähystykseen. Yök! Voin kertoa, ettei letkun nieleminen ole herkkua. Reuman lisänä olen näes saanut mahakatarrin. No, se siitä. 

Mut eikös se ole niin, että mikä ei tapa, se vahvistaa? Turha siis narista.

Jatketaan kukilla. Ne ovat sielun ravintoa.

Harmaamalvikki on aloitellut kukintaansa.

Tähän penkkiin siirsin aiemmin sateilla muutaman tarha-alpin vuohenkellon kaveriksi. Kukkivat yhtä aikaa ja leviävät yhtä kovasti, joten pitänevät puolensa keskinäisessä leviämiskamppailussa. Vastaväreinä käyvät hyvin vierekkäin.

On meillä vähän nurmikkoakin. G-Forcen robotti pitää sen siistinä. Sain robotin kokeiltavaksi blogiyhteistyönä. Täytyy sanoa, että olen ollut tyytyväinen. Robotti on hiljainen ja tekee siistiä jälkeä.Tuossa vasemmalla on erilaisia heisiangervoja. Totesinpa tänä kesänä, että on tullut istutettua ne liian lähekkäin. Siinä on projektin paikka jossain vaiheessa.

Kukkuu! Kuka siellä?

Tämän lähemmän köynnöskaaren oikealle puolelle pääsi hunajaruusu kasvamaan. Toivottavasti selviää talven ja kasvaa ja kukkii hyvin.

Tänään on luvattu kaunis päivä. Pitänee nauttia siitä! Mukavaa keskiviikkoa! - Happy Wednesday!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...