Hitti vai huti?

Hitti vai huti?

Hellurei pitkästä aikaa! Meikä on nyt käynyt töissä kokonaiset kaksi viikkoa ja still alive! Ihan on siis kivasti mennyt.

Viikolla ihqu lääkärini soitti ja lupasi, että saan vastedes ottaa Metojectini (reumaan) joka toinen viikko. Hyvä niin! Josko väsymys sitten helpottaisi? Ja turvotus myös. Niin ja olen huomannut, että hiusharja jää täyteen hiuksiani. Josko loput pysyisivät päässä? Joo, turhamaista, mutta kun olen turhamainen ja ei tuo väsymys mukavaa ole. Joka tapauksessa tuo lääke on auttanut hyvin ja kinttu nousee taas. Jee, kuntoon puutarhakaudelle. Täältä vielä tullaan kukat! Kukista puheen ollen… Toivon pääseväni tänä keväänä – viimeinkin! – Tukholman puutarhamessuille. Jos porukkaa tulee riittävästi, tekee paikallinen puutarhaseura retken sinne. Toivon todellakin, että retki toteutuu. Meillä on kyllä aika kukkaisaa taas kotonakin. Perjantaisiivous on tehty ja sen jälkeen ostan aina useamman kimpun kukkia kotiin. Mieheni vähän motkotti, että pitääkö niitä kolme nippua tuoda. Joo-o, vähempi ei riitä. Ehei! Nyt on tuoreita tulppuja ja ruusuja. Huomenna on kiva päivä heti aamusta. Menen taas kollageenin aktivointiin. Se on niin rentouttavaa. Suosittelen! Ei siis ole ikäkriisi vielä helpottanut. Ei lainkaan! Enpä ole oikein tänne Blogistaniaan ehtinyt, kun nuo työt alkoi. Töitten jälkeen on niin väsy olo, että otan parin tunnin päiväunet. Sitten onkin jo ilta. Olen minä jotain saanut aikaan. Tein piLkkuhousut (ei pikku-). Ja juttuni otsikkokin viittaa niihin. Täysi huti tuli!

En tykkää näistä pöksyistä yhtään ja tuskin tulee paljon pidettyä. Aina ei voi onnistua. Jo tuo kangas on huti. Puuvillaa, joka ei jousta yhtään. Enpä sitä ostaessani miettinyt. Katsoin vain ulkonäköä. Näitten housujen teossa oli myös enemmän vastoinkäymisiä kuin minkään aiemman ompelukseni. Purin joka sauman varmasti kolmeen kertaan. Inho housuja kohtaan tuli viimeistään siinä. No, tulipa tehtyä. Oppia ikä kaikki.

Ompeluhuoneeseeni piti tuoda vaaterekki ompeluksilleni. Vajaan kahden kuukauden saldo: neljät housut, kolme mekkoa, kolme puseroa ja kaksi hametta. Eivät mahdu vaatekomeroihini tai tanko katkeaa. Onko sinulla vastaavia ongelmia vaatteiden kanssa? Aika hyvin olen sitä ennen joulua itselleni antamaa haastetta täyttänyt. Haasteena oli opetella ompelemaan vaatteita itselleni. Huomenna alan ommella joko puutarhahaalaria tai -shortseja tuosta sinisestä kukkakankaasta tai mustavalkoista pallomekkoa. Saa nähdä, kumpi inspiroi. Ja arvaas mitä! Vielä en ole ensimmäistäkään kylvöä tehnyt, enkä ihan heti ole aikeissakaan. Mites sinä? Joko vihertää? Meikä leikkii vain noitten kangaskukkien kanssa toistaiseksi. Toki olen muutaman siemenpussukan hamstrannut ja ihan näinä päivinä päräytän siemenarvonnan käyntiin blogini lukijoille. Olepa kuulolla! ;O) Iloa ja valoa viikonloppuusi!

40 thoughts on “Hitti vai huti?

  1. Kiva kuulla, että vointisi on parempi. Se antaa virtaa samoin kuin valo, joka lisääntyy hetki hetkeltä. Housut näyttävät minusta tosi hienoilta, mutta ymmärrän tunteen, kun itse ei ole tyytyväinen. Minä en ole kylvänyt vielä mitään, mutta kohta on pakko alkaa. Innostus vie voiton! Mukavaa viikonloppua!

  2. Kiitos, Ansu. Totta, vallankin tuo lisääntyvä valo on ihan parasta. Kivaa viikonloppua!

  3. Minusta nuo pilkkuhousut olisivat todella hienot vaikkapa mustan tunikan kanssa.
    Ja tuossa rekillä on vaikka mitä aivan ihanaa…
    Hyvää viikonloppua! Toivottavasti saadaan aurinkoakin.

  4. Ihminen on itse usein kriittisin, vaikka muiden mielestä jokin työ on ihan onnistunut, oisko tässäkin käynyt niin? Minulla vasta siemenkuvasto pyörii käsissä, ei yhtään kylvöä tekeillä, ehtiihän tuota, odotellaan aurinkoa ensin.. Viikonloppuja sinulle, Satu!

  5. Aika paljon olet ommellut tässä ajassa ja vielä toipilaana. Minulla ei ole pelkoa, että vaatteita olisi liikaa. Mahtuvat yhteensä aika pieneen tilaan.
    Onneksi vointisi alkaa muuttua.
    Kylvöjä en ole tehnyt, enkä tähän aikaa vielä teekään. Muuten loppuisi tila. Nyt pitää miettiä tarkkaan, kuinka paljon tilaa tulee olemaan ylipäätään kylvöille.

  6. Kiitos, Sara. Juu, toivotaan, että paistaa! Mukavaa viikonloppua!

  7. Kiitos, Sirkku. Minä katselin siemenkuvaston läpi ja mikään ei oikein napannut. No, johtuneeko siitä, että lähes kaikkia tarvitsemiani siemeniä on ennestään? Mukavaa viikonloppua!

  8. Pakko on ollut olla jotain tekemistä, kun ulos ja kävelyille en ole päässyt. Turhautumat on suunnattu ompeluun. Minulla on ihan kamalasti vaatteita. Jonkin sortin hulluutta sekin. Nuorena olin muoti- ja vaatefriikki ihan vimosen päälle. Välillä kilot ja muut innostukset ovat hillineet vaateintoa. Nyt into on syttynyt uudelleen, kun kilot ovat taas karisseet ja voin katsella sellaisia vaatteita, joista tykkään.

    Meikä ei kylvöjen kanssa yleensä paljon mieti. Joko kylvetään tai ei. Voipi olla, että tulee taas viime hetken hepuli ja joka paikka tursuaa lopulta taimia. Vielä ei innosta. Outoa..

  9. Hienoa, että lääke toimii ja olet paremmassa kunnossa. Olet kyllä taitava ompelija. Minusta housut näyttävät kivoilta, malli on toimiva. Inhottavaa kun kangas ei sitten toiminut niin kuin suunnittelit.
    Mukavaa viikonloppua!

  10. Onneksi olkoon että kunto alkaa palata ?ja töihinpaluu onnistui. Tosi hauska ompelusten rekki. Siinä voi ihastella aikaansaannoksiaan ja energiaansa. Tuttua on että vaatekaapit pursuilevat. Meillä on talossa aika paljon kaappeja,
    ja olemme vuosien varrella ostaneet muutaman irtokaapinkin… kaikki täynnä ?

  11. Hienoa, että olosi on kohentunut ja virtaakin riittää ompeluun. Ahkeroinut olet kovasti, joten haaste on tullut täytettyä.
    Ihanaa, aurinkoista viikonvaihdetta Sinulle!

  12. Hih, tuo miehesi kukkakimppu-kommentti kuulosti tutulta! Miehillä ei kyllä ole useinkaan käsitystä kukka-asioista; kukkiahan ei voi olla koskaan liikaa! Olet kyllä taitava ompelija. Aina sitä kevättalvella tekee mieli jotain kylvää, vaikka edellisenä kesänä toisin päättää. Ainakin herneenversoja ajattelin pistää ikkunalaudalle kasvamaan piakkoin 🙂

  13. Katkaise housuista lahkeet, saat ne shortsit sinne puutarhaan 😉
    Ihanaa kun voit jo paremmin..itse taas vetkutan lääkäriinmenoa nivelkipujeni kanssa….en halua kuulla sitä mitä jo tiedän. No kohta on kevät ja lämpöä ( ehkä) sitten voin taas paremmin.
    Ihania ompeluja, hienosti osaat!

  14. Onpa tosi kivaa, että olet jaksanut olla töissä ja ommellakin vielä! Hienot housut tuli kuitenkin, mielestäni, tuo kankaan elastisuus on aika iso asia – ryhdikkyys ja elastisuus 😀

    Kylvöjä en ole vielä tehnyt, siemeniä on kyllä hankittu ja valmiustilassa ollaan.

    Mukavaa viikonloppua!

  15. Olet tainnut hurahtaa tuohon ompelemiseen niin että siemenkylvötkin on unohtuneet 😉 Minusta on ihanaa, kun olet löytänyt tuollaisen uuden innostuksen kohteen. Saa kivutkin välillä unohtumaan. Ihania ompeluksia!

  16. Iloisia vaatteita sinulla.
    Housuissa pitää olla joustoa, kuten sanoit. Muuten polvet kipeytyvät, ainakin minulla.

  17. Hienoa kuulla, että lääke on tepsinyt ja olet palannut töihin! Toivottavasti Tukholman reissu toteutuu ja pääset matkaan 🙂
    Täällä ei ole vielä kylvöjä aloitettu, mutta siemenet on kuitenkin jo tilattu 🙂
    Mukavaa viikonloppua!

  18. Kylvin jo latva-artisokat ja jättiverbenat. Toivottavasti pääset messuille, ne on tosi kivat! Suosittelen piipahtamaan myös Zetasissa. Se on vielä kivempi kuin messut 😀

  19. Vai on ompelu viäny mennessään 🙂 Ja hyvä ku kivut on helapottanu. En paliua kylyvä, enkä oo viälä aloottanukkaa. Antaa ny kuun vaihtua ensi. Tukholmahan munki tekis miäli, mutta ei se taira ainakaa tänä vuanna toteutua. Toivottavasti joskus…..ja tuanne Zetaksellekki pitääs päästä…..tiätty!

  20. IIiiihaanat pikkupöksyt ja ei se korkealta kuvaaminen päde sinuun, näytät niin kauniilta. <3 Hienoa, että olet pystynyt olemaan töissä ja toivottavasti kivut pysyvät poissa. Suloista sunnuntaita ja kevättä kohden. <3

  21. Ihanaa, että vointisi on parempi. Paljon kauniita vaatteita olet ehtinyt ommella, nätit ovat nuo pilkkuhousutkin. Minä olen tehnyt kylvösuunnitelmia, mutta vielä en ole siemenpusseja avannut.

  22. Ihana kuulla, että vointisi on parempi. Ei ole meilläkään siemeniä kasvussa, opiskelu vie tarmot…

  23. Olet laittanut ihan tosissasi ompelukoneen laulamaan. Harmi, jos pallokangas ei toiminut housuissa toivomallasi tavalla.
    Mukava kuulla, että lääkitys alkaa tuottaa toivotunlaista tulosta.
    Minä teen kaikki kylvöni vasta maaliskuussa.

  24. Kiva kuulla, että olosi on parempi. Olet kyllä ahkeroinut ompelukoneesi kanssa. Minusta nuo pallokuosiset housut on nätit. Liisa

  25. Kiitos, Outi. Joo, housut näyttää ihan kivoilta, mutta eivät ole mukavat päällä, koska kangas ei jousta yhtään. Mukavaa viikkoa!

  26. Kiitos, Rita. Meillä pursuavat myös kaikki kaapit. Pitäisi vähän karsia sisältöjä.

  27. Joo, ei nuo miehet noita kukkajuttuja oikein tajua. Herneenversot kuulostaa terveellisiltä.

  28. Muuten hyvä idea, mutta niillä shortseilla ei pystyisi kumartelemaan.. Toivottavasti vointisi paranee. Onneksi tulee valoa ja lämpöä pian. Mukavaa viikkoa!

  29. Totta. Kangas pilasi nyt koko housut. Tiedänpä jatkossa. Mukavaa viikkoa, Saila!

  30. Juu, ompelu innostaa juuri tällä erää enemmän kuin kylvöt. Vielähän tilanne voi muuttua…Kiitos. Mukavaa viikkoa!

  31. Juu, vääränlainen kangas tuli ostettua. Tulipa taas opittua.

  32. Kiitos, Piparminttu. Toivon totisesti, että reissu toteutuu. Mukavaa viikkoa!

  33. Toivottavasti käydään myös Zetasissa. Koko reissu mennään porukkana, joten jää nähtäväksi.

  34. Toivossa pääsystä elän vielä minäkin. Toivottavasti retki toteutuu.

  35. Kiitos, Tiia. Töissä on ollut mukava olla. Aurinkoista viikkoa!

  36. Sulla vie opinnot ja mulla ompelu. Heh. Kellä mitäkin. Reipasta viikkoa, Sussi!

  37. Myöhemmin minäkin teen, jos teen. Jää vielä nähtäväksi.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: