6.2.2017

Haalarit naulaan!

Heips!

Kiitos, ihanat! Virtuaalihalaus ja pusu. Uskomaton määrä lohtua ja ymmärrystä teiltä löytyy. Ihan sanattomaksi vetää. KIITOS!

Aikamoisia painajaisia viime yönä näin, mutta kyllä tää tästä suttaantuu. Onneksi nuorten kanssa murheet unohtuu (on pakko unohtaa).

Näitä kukkahaalareita olen työstänyt aika pitkään. Inspiraation ja jaksamisen mukaan. Lohtuhaalarit ja harjoituskappale. Kankaan riittävyys teki näitten kanssa tiukkaa ja jotkut osat on paloista kyhätty. No, kukapa niitä tuolla puutarhassa katsoo? Korkeintaan joku perhonen laskeutuu haalarin kukkaan. ;O)


Ja kun nuo lopultakin sain valmiiksi, leikkasin heti uudet. Näihin riittää kangas. On ihan varta vasten haalaria varten ostettu. Palojen reunat on jo siistitty saumurilla. Odottavat vain yhteen ompelua.


Koska esikasvatukset eivät nyt tilan ja valon puutteen vuoksi nappaa, ostin muutaman suorakylvettävän siemenpussukan. Halvalla kun sain...


Kaikki muut paitsi kurkkuyrtti ovat minulle uutuuksia. Suorakylvetäänkö tuo palsternakkakin? Tuleeko siitä se korkea, keltainen kukka?


Kun on luvattu kylmää ja aurinkoa, käytiin Mikin kanssa peittämässä takapihan havut. Tukipuita ei ollut alla. Toivottavasti havut eivät ota nokkiinsa, kun kangas on suoraan niitä vasten.

Ja loppuun kukkaterapiaa heinäkuulta:


Rakastan tuota lilaa ajuruohoa. Olen pyrkinyt levittämään sitä lähes kaikkien polkujen reunoille. Onkin kiitollinen kasvi. Kestää kuivaa, helppo jakaa, pörriäiset tykkää ja tuoksuu kivasti. Ihan paras!

Aurinkoa viikkoosi!

60 kommenttia:

 1. Nyt en melekeen kestä nuota Sun ihania haalareita, tahtois kans ☺
  Ajuruoho on kans niin ihanan näkööstä, jotta haluaasin myös sitä. Saisin mökille peittokasvia nurmikon sijasta.
  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle Satu♥

  VastaaPoista
 2. Palsternakan voi laittaa suoraan maahan, mutta kannattaa laittaa heti kun voi, sillä se tarvitsee pitkän kasvuajan. Minulla on kukka tullut siihen vasta seuraavana kesänä, kun mukula on jätetty maahan. Kukka ja sen varsi muistuttavat putkikasveja. Ei ole kummoisen näköinen, mutta on hyvä mesikasvi.

  VastaaPoista
 3. Voi mitkä haalarit...♡
  Niin sinun tyyliset.
  Muistelin että kokeilin palsternakkaa yli 10 vuotta sitten, -en tosin muista sainko satoa... Ehkä maanpäällistä vartta.
  Mangoldia on tuttu, viime vuonna kasvatin kolmea eri väri (punainen, keltainen ja valkoinen) ja tykkäsin tosi kovin. Kasvoi valtavasti ja kuivatinkin sitä.
  esikasvatin sisällä, meillä kun on niin varjoisa piha.
  Ihanaa alkanutta viikkoa!♡

  VastaaPoista
 4. Jos en olis juuri instassa nähnyt haalarien kuvaa, olisin säikähtänyt otsikkoa 😊 Nuo haalarit on kyllä todella ❤❤❤

  VastaaPoista
 5. Ihanat puutarhahaalarit! Samannäköisiä siemenpussukoita kuin minullakin, kurkkutautien, palsternakka ja mangoldi. Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Tulipa kyllä kesäiset haalarit <3
  Ihanaa viikkoa sinulle Satu... Voi tuota kesäkuvaa <3

  VastaaPoista
 7. Ah mitkä haalarit, sopisivat kyllä tännekin! Tuota ajuruohoa ei minulla olekaan,kiitos vinkistä, tykkään myös lilasta! Luin jostain että tuo palsternakka kestää kauan kasvaa eikä ole varmaa tuleeko se kukka ekana vuonna ja jossain oli että kasvua voi nopeuttaa esi-idätyksellä, näin ajattelin tehdä itse kun kokeilen tuota myös.Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 8. Siis niin hienot kukkahaalarit, ihmettelen kovasti jos niihin ei perhoset laskeudu.

  VastaaPoista
 9. Maa-artisokassa on ainakin sellainen korkea keltainen kukka...

  VastaaPoista
 10. Olet urhea nainen, Satu. Kaikkien kipujesi ja ajoittaisen epätoivosi keskellä luot jotain noin kaunista ja iloista kuin tämä kukkahaalari. Onneksi kevät on kokoajan lähempänä ja tänään meillä ainakin paistaa jo aurinko. Palsternakat kukkivat vasta toisena vuonna, jos jättää juurakon talveksi maahan. Ne kylvetään varhain keväällä, mutta myös syyskylvö on mahdollista. Siemeniä kannattaa liottaa ennen kylvöä ja kylvää hyvin tiheään, sillä palsternakka säilyttää itävyytensä huonosti. Mitä tuoreempi siemen sen parempi. Iloista siemenpussien rapistelua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri, vinkeistä. Nuo hyötykasvit eivät ole oikein hallussa minulla.

   Poista
 11. Olet sinä ihana kukkais-tyttö!

  VastaaPoista
 12. Ihanat kukkahaalarit! Luultavasti olet tulevana kesänä perhosten peitossa koko nainen.

  VastaaPoista
 13. Tarhakukonkannus näyttää komealle, ihan kuin ritarinkannusta. Kyllä noilla haalareilla kelpaa pihalla touhuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kokeilka noita kesäkukkua, jotta kukintaa riittäisi pidemmän aikaa.

   Poista
 14. Hauskat haalarit, kyllä noilla kelpaa tehdä puutarhatöitä. Kukonkannusta olen kokeillut, kasvoi hyvin suorakylvöstä, paikka vain oli minulla liian kuiva. Tuoksupieluskokeilu meni mönkään, eivät kasvaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Hyvä tietää. Pitää kastella. Meillä on kuiva hiekkamaa.

   Poista
 15. Hieno tämä lila ajuruohokuva. Kirjoitin muistiin kasvivihjeitä tekstistäsi.

  VastaaPoista
 16. Aivan ihanat kukkahaalarit, tuo kangas on ihan mieletön! Kyllä kelpaa käppäillä puutarhassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piparminttu. Juu, tuo kangas passaa hyvin puutarhaan.

   Poista
 17. Nua haalarit päällä, maastourut puutarhahan täyrellisesti :)

  VastaaPoista
 18. Ihanat kukkaishaalarit! Juu samoin vastan minäkin, että palsternakka kannattaa kylvää mahdollisimman aikaisin, ja se kukkii vasta seuraavana vuonna jos juurakko jää maahan. Kurkkuyrtti on oiva perhoskasvi ja saattaa levitä ympäristöönsä siementämällä, mutta on se niin kaunis.. Ai niin - Muistelen että olisin joskus esikasvattanut palsternakkaa, ja se teki semmoisen mykerön siitä juurakosta, ei siis porkkanan mallista. Siihen oli joku syykin, mutta en muista millään että mikä se syy semmoiseen reaktioon oli..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Varhain maahan. Saa ilmeisesti olla kylmä maa, kerran ajoissa kylvetään?

   Poista
 19. Kauniit ja kukkaisat haalarit ja sopivat hyvin puutarhurille.

  VastaaPoista
 20. Juuri sopivat haalarit kukkaisalle pihallesi :). On tuo kangasajuruoho eli timjami? Talvehtiiko vai onko yksivuotinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on. Talvehtii hyvin. Oikea unelmakasvi!

   Poista
 21. Upeet puutarhahaalarit, tahtoo kans :)
  Palsternakka aikaseen keväällä maahan (ei kannata esikasvattaa, koska kärsivät siirrosta), mielellään syvään muokattu ja kivistä vapaa maa, niin saat suoria palsternakkoja! Itää hitaasti, n. 3 viikkoa (ja vähän huonosti) mutta mitä tuoreemmat siemenet, sen parempi itävyys.
  Ajuruoho on kyllä kaunis ja varma kasvatettava, siis ihan paras, kuten sanoit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuitiina. No, enpä siis esikasvatakaan. Ajattelin kylvää lavakaulukseen. Mahtaakohan olla liian hidas kasvi meikäläisen temperamentille..?

   Poista
 22. Vau, susta on kehkeytynyt loistava ompelija lyhyessä ajassa. Nuo haalarit ovat kyllä joka puutarhanaisen lempparit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pioni. Olen kyllä yllättynyt, että saan aikaiseksi jotain. Ompelu ei aiemmin todellakaan ollut mun juttu..

   Poista
 23. Kukkahaalarit kukkaiselämään, ei vois paremmin keksiä! Ja ovatkin niin kauniit! Otin heti vinkin tuosta ajuruohosta, ensi kesänä meillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku. Suosittelen tosiaan tuota ajuruohoa. Mahtikasvi.

   Poista
 24. Kyllä sinun nyt kelpaa astella puutarhassa uusilla haalareilla. Maastoudut maisemaan täydellisesti. Ajuruohovinkin laitan itselleni muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansu. Tuo ajuruoho on kukkiessaan kuin Pohjolan laventeli.

   Poista
 25. Mageet haalarit! Toivottavasti ompelukärpänen purasis minuakin jossain vaiheessa täs kevään aikana, jos vaik saisin jotain yhtä mukavaa väsättyä itelleni kesän puutarhailuja varten... nää siun tekeleet varmasti inspiroi muitakin, esim minua, kokeilemaan asioita :)
  Ajuruoho (timjami) on myös oma suosikkini, ja siitä on olemassa sitruunaversiokin, mikä maistuu hyvälle. Tää puutarhoissa käytetty taitaa olla kangasajuruoho tarkemmin, että ei ihan suoraan just se mausteyrtti. Kyl mie tosta "omasta" kukkapenkistä sitä kerran maistoin, ja hengissä ollaan edelleenkin, et ei se nyt myrkyllinen ole kuitenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ole se maustetimjami. En nyt ole varma, onko kangasajuruoho vai tuoksuajuruoho. Ajuruoho joka tapauksessa. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 26. Kyllä on nätit haalarit! <3

  Jaksamista! Kevääseen on enää korkeintaan reilu kuukausi. c:

  Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi valo ja lämpö lisääntyvät. Kyllä tämä vielä iloksi muuttunee..

   Poista
 27. Oliko teillä hiekkapohja? Olen meillekin koittanut ajuruohoja saada, mutta alla olevan savipatjan takia joudun vähän miettimään, mihin ajuruohoa laittaisin. Aivan upeaa on, kun kukintaa on useassa kerroksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hiekkamaa on. Hiekkamaassa näyttää viihtyvän erinomaisesti.

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...