29.5.2017

Tulppaanimaniaa

Hei!

Meinasin otsikoida tulppaanitiistai, mutta hups, nythän onkin maanantai! Tulppaanikuvia olisi kuitenkin tarjolla.Lukuvuoden viimeinen viikko meneillään. Lauantaina on kevätjuhla ja osa oppilaista lähtee maailmalle. Kuka minnekin jatko-opiskelemaan. Meikä puolestaan siirtyy takapihan "kukkamaisteriksi". Toivottavasti koipi kestää tänä vuonna menossa mukana.


Ja kuinkas muuten, kun loma lähenee, iskee tauti. Flunssaa pukkaa. Koko lukuvuoden olen siltä säästynyt, joten johan oli aikakin.Ja mitäs lomasuunnitelmia? Ei oikein mitään. Takapihalla ajattelin pyllistellä Mikin kanssa. Alustavasti jo ilmoitin pihamme avoimiin puutarhoihin. Viime vuonna jäi välistä, kun sairastin.

Joko sinulla on kesälomasuunnitelmia? Osallistutko avoimiin puutarhoihin 2.7.?

Jokin puutarhamatka olisi ihana, mutta ei varmaan toteudu. Haaveilen Givernysta tai Kentin puutarhoista.Oman puutarhan projekteina on Lillevillan valmistuminen ja rauniomuurin rakentaminen.


Tämmöstä täällä. Mites siellä? Mukavaa viikkoa!

28 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista sinulle. Onpa kauniita tulppaaneja. Täksi kesäksi ei vielä ole lyöty mitään suunnitelmia lukkoon, rentoillaan ja tehdään jotain kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin parasta, että kaikki on avoinna ja koko kesä edessä!

   Poista
 2. Oih ja voih, kyllä nyt täytyy todeta, että olen kyllä kateellinen, kun joku voi viljellä tulppaaneja tuolla tavalla vapaasti, ettei niitä tarvitse kahlita erilaisten kananverkkohäkkyröiden alle. Meillä mökillä se suojaus vaan on ehdottomasti pakollista, koska muutoin peurat ja rusakot syövät jokaikisen tulpun nupun. No, siellä verkkojen alla ne eivät ole kovin kauniita ihailtaviksi, lehdet menevät kurttuun ja tulppaanit kasvavat kieroon ja osa tulee verkosta ulos. Mutta näin nyt meillä, koska muutakaan vaihtoehtoa ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitus. Joo, eipä sitä viitsi tulppuja kenenkään ruuaksi kasvatella.

   Poista
 3. Maniaa siellä ja täällä! Tulppaanimania on mitä parhain! Ihanat kukkameret. Kukkamaisterin virka kesäksi on ansaittu ja toivotaan terveyttä koko kesäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kesätuulia. Juu, sitä terveyttä minäkin toivon. Pari edellistä kesää on mennyt vähän harakoille..

   Poista
 4. Tulppaanikuvat ilahduttavat aina, ihania! Tuo oranssin sävyinen on kaunis. Ja OMG mitkä esikot. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari. Nuo oranssit tulput on viime kevään Kevätmessuilta. Hyvin kukkivat jo toista kertaa.

   Poista
 5. On se vaan upea tuo sinun pihasi! Miljoona, miljoona tulppaania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku. Siihen sipulimäärään nähden olisin kyllä odottanut vielä näyttävämpää kukintaa. Osa tulpuista on melkoisia ruipeloita.

   Poista
 6. Voi mitkä tulppaanikasvustot! Huikeat!
  On teillä kasvukausi käynnistynyt oikein toden teolla.
  Toivottavasti flunssa helpottaa pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene. Ei ole kiva olla flunssassa keväällä auringon paistaessa. Pakko kökkiä sisällä, kun ääni hävisi.

   Poista
 7. Mahtavat tulppaanit ja esikot. Mietin olisinko osallistunut avoimiin mutta jätin vielä väliin vaikka ajankohta olisi ollut hyvä. Nyt ei vaan enää ratkea heinäkuussa lisähommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minuakaan kamalasti innosta osallistua, kun säät ovat olleet huonot edellisillä kerroilla. Tuo heinäkuun ajankohta pisti kuitenkin osallistumaan.

   Poista
 8. Tulppaanit ovat niin kauniita! Kevään ilahduttajia nekin.

  VastaaPoista
 9. Onpa ihanat tulppaani-istutukset! Upeita kertakaikkiaan, kun on samaa väriä noin paljon. Muutenkin näyttää niin nätiltä taas:)

  VastaaPoista
 10. Flunssa varmaan pukkaa päälle, kun työstressi helpottaa, toivottavasti vain uhittelee! Onpa teidän pihassa jo ihan kesä! Mukavaa lomaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila. Joo, viime viikolla nukuin vähän ja huonosti, joten heti iski. Kyllä se tästä. Tämä päivä menee hiljaa sisällä.

   Poista
 11. Kauniit tulppaanit ja niin montaa lajia:)

  VastaaPoista
 12. Kyllä on kauniita tulppaaneja. Otatko ne aina ylös syksyllä. Jos et niin miten ne kukkii vuodesta toiseen. Minulla ei ole yhtään mökillä ja rivitalo pihalla on muutama jostain tulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En ota. Liian vaivalloista. Osa taantuu ja ei enää kuki. Osa kukkii vuodesta toiseen. Apeldoornit ovat tuossa mielessä parhaita ja niihin aion syksyllä panostaa.

   Poista
 13. Olen iän myötä oppinut rakastamaan tulppaaneja. Jätätkö omasi maahan vai kiikutatko ne vaikkapa autotalliin kesän ajaksi.Olen tehnyt jälkimmäisellä tavalla. Paha vain, että syksyllä haluan hankkia uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nosta. Maahan jäävät. Osa kukkii uudelleen, osa. Joka vuosi istutan uusia.

   Poista
 14. Pikaista paranemista! En voi lakata ihastelemasta noita sinun tulppaaneja ja niiden runsautta. Minä olen ainakin toistaiseksi lepopakossa. Hieman jos sapettaa, pihalla kun olisi niin ihana puuhastella. Noh, pitää sitten syksyllä korvata nyt menetetty työaika kukkasipulien istutuksella, josko pääsisin nauttimaan ensi keväänä runsaasta tulppaaniloistosta. ;)

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...