4.10.2017

Puutarha tänään.. - Our garden today..

Hei!

Täällä on satanut kaiken päivää. Riittäisi taas vähäksi aikaa. Ensi viikolla saattaa sataa jopa lunta. Sitäpä tässä nyt kaivattiinkin.

Nappasin töitten jälkeen takapihalta muutaman kuvan. Tältä näytti tänään...
Vielä kukkii ja nuppujakin on, mutta talvi ja kylmyys alkavat painaa päälle. Hollannin sipulit eivät vielä ole tulleet ja kotimaasta hankitutkin ovat vielä autotallissa.Kelloköynnös kukkii..
ja on tehnyt tällaisen "hedelmän".
Syksy on... Miten syksy näkyy sinun puutarhassasi?
Mukavaa keskiviikkoiltaa!

25 kommenttia:

 1. Siulla on vielä niin vehreää puutarhassa.Täällä meillä kukat lakastuu ja lehtiä varisee ja tuntuu jo niin syksylle ,kun vain voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä nuppujakin mm. syysvuokoissa, kellopeipeissä, ruusuissa ja syyskimikissä. Mutta kyllä se syksy tulee. Kylmää, märkää ja pimeää on.

   Poista
 2. Tuasta kelloköynnöksen siämenkorasta saat omat siämenet :)
  Enoo mäkää pannu viälä yhtäkää sipulia maaha. EI kai LUNTA viälä. Yäk! Ja maa on nii märkääääää.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siemenet talteen kevättä varten. Kohtahan ne saakin taas kylvää. En ole minäkään sipuleita istuttanut, kun sataa jatkuvasti kaatamalla. Hollannin lastikin on vielä tulematta.

   Poista
 3. Ennenkuin päästän ihailuni siististä syyspihasta julki kysyn: onko alakuvan vas. ylänurkan korkeat valkokukkaiset leimuja? Istutin ko.juurakoita parikymmentä tienvieripenkkiin ja toivon, että ne pysyisivät ensi kesänä pystyssä kuin sotilaat. Missä puiden lehdet? Meillä vielä maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysleimuja ovat. Ei ole vielä pahemmin lehtiä pudonnut. Haravoitu ei olla, joten kaikki on paikoillaan.

   Poista
 4. Mitä |*/§†*, lunta!!!??? Ei tässä kirosanat riitä. Ei voi tulla lunta!
  Syyshommat on ihan aluillaan ja kukkasipulit, ne vähät mitä olen hankkinut, istuttamatta täälläkin.
  Tsemppiä hommiin ja toivotaan, että se lumijuttu on huono pila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Toivottavasti ei. Kiitos tsempistä. Sitä tarvitaan, sillä hommaa riittää. Juu, ei lunta, kiitos.

   Poista
 5. Mikki ihmettelee, että onko nyt tosiaan syksy. Ilmeessä on pientä kesäkaipauksen merkkiä. Minä hain kasvihuoneesta vielä viimeisiä paprikoita. Haikeaa on, mutta ei auta, talvi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, syksy on ja kesää jo kaivataan. Yök, talvi...

   Poista
 6. Takapihalta pitäisi kerätä huonoksi menneet kesäkukat pois ja haravoida vielä viimeisen kerran. Sinun puutarhasi on edelleen upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole haravointia vielä aloitettukaan. Kiitos, Outi.

   Poista
 7. Kovasti on vihreetä vielä siellä! Meilläkään ei oo vielä pakkasöitä ollu ja daaliat kukkii täysin. Ei vielä lunta oo luvassa kun pohjoseen, jos siellä sattaa niin sai voip olla lunta. Oon amerikkalaisen siäennusteen nähny joka lupovaa sattaanvuoteen kylymintä joulu- ja tammikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vielä on ihan loppukesän fiilis. Kaipa se syksy on. Valitettavasti. Jää moni kukinta ihan kesken, kun on nuppujakin vielä.

   Poista
 8. On se aina jotenkin surullista, kun on syksy ja kaikki kaunis lakastuu pois.

  VastaaPoista
 9. Oi miten siellä on aina vaan kaunista♥ ihana on asua tuollaisessa ympäristössä! Syyspuuhista haravointi on sellainen mikä odottaa, kun vaan kelit sallisi! Toivottavasti ei nyt sentään vielä lunta tulisi...Hyrrrr:) Mukavaa syyspäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä ei voi haravoida ennen kuin on kaikki alasleikattu. Sipulitkin pitäisi istuttaa. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Ei kai nyt sentään vielä lunta?! Ihme kyllä, yhtään hallayötäkään ei ole ollut ja daaliat ovat saaneet kukkia rauhassa, joskin sade liottaa niitä koko ajan. Ihana tuo kelloköynnöksesi kukka - näin tänään Harjun oppimiskeskuksen pihassa ihan huikean kelloköynnöksen, laitan siitä kuvan jossain vaiheessa blogiini, ensi vuonna minäkin kylvän noita kelloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vähän daaliat vielä sinnittelevät. Sataa tosiaan joka päivä. Kelloköynnös on ihana. Mukavaa viikonloppua, Sirkku!

   Poista
 11. Sinulla kukkii siellä vielä ihanasti! Tuo kelloköynnös on niin kaunis ja sen syvä värikin aivan ihana 💜

  Sateisen syksyn vuoksi omassa puutarhassani ei ole ollut sitä tavanomaista syksyn kukkaloistoa, vaikkakin jotkin sitkeät lajikkeet kukkivatkin yhä. Jotenkin tuntuu, että sade ja kosteus mädätti suuren osan kukista liian varhain. Harmittaa! Mutta ensi kevättä odotellessa 💕

  Kaunista syysviikonloppua sinulle! 😚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin sataa joka päivä. Riittäisi jo ainainen sade. Ostin tänään 10 kiloa kotilorakeita ja menen riehumaan pihalle huomenissa. Kotiloita on alkanut ilmestyä märkyyden myötä. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 12. Kauniilta näyttää puutarhasi vielä näin syksylläkin :)

  RONJA

  https://ronjanelamaajaelamykset.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...