Mahtavia vieraita! + reumajupinaa..

Hei!

Kiitos kaikille myötätunnosta Mikille edellisessä postauksessa. Mikki kiittää ja kertoo voivansa jo vähän paremmin. Vielä ei ihan oma itsensä ole, mutta eiköhän se Mikin elo vielä iloksi muutu.

Meillä kävi eilen tooooosi mukavia vieraita! Puutarhatoimittaja  Paula Ritanen-Närhi piipahti ystävänsä kanssa puutarhassamme. Aivan mahtavan kivoja ja ystävällisiä ladyja! Sainpa pari vinkkiäkin muutamaan kasviin liittyen.

Kiitos, Paula, vierailusta ja kuvasta!


Tänään meillä paistaa aurinko, mutta eilen oli pilvinen päivä ja vettäkin ropsautti pikkuisen. Kännykän sääennustuksen mukaan tätä päivää lukuuunottamatta on luvassa pelkkää sadetta.Varoitus: Tästä eteenpäin ei kannata lukea, jos ei tykkää "reuma-avautumisista..."

Vähän hirvittää. Sain juuri soiton reumapolilta, että jalkaani ei enää piikitetä kortisonilla, vaan katsotaan, "miten ämmän käy". Olen saanut kaksi piikkiä tuohon vasempaan jalkoterääni ja on edelleen pöhössä ja hellänä. Piikeistä ei ole ollut parin päivän hyötyä enempää ja siksi en niitä toistaiseksi lisää saa. Piikeissäkin on kuulemma riskinsä. Eikö sitten mitään muuta hoitoa ole?Kipugeeliä käskettiin levitellä. Toivottavasti jalka tokenee sillä. En jaksa kolmatta ontumissyksyä peräkkäin.

Kipulääkkeitä en uskalla syödä, koska minulla on keskivaikea mahakatarri ja lisääntynyt vatsasyöpäriski. Tähystys on jälleen lokakuussa.

Olisin kyllä toivonut, että jalka olisi hoidettu kuntoon nyt, kun se ei vielä ole pahana. Luulisin, että pieni tulehdus olisi helpompi hoitaa kuin isompi, joka on jo levinnyt laajemmalle. No, mitäpäs minä tiedän.

Oikeasti välillä tuntuu, että hakkaan päätäni seinään tämän reuman kanssa. Olen kahtena edellisenäkin kesänä yrittänyt saada avun ennen tulehduksen pahenemista - tuloksetta. Ikävin seurauksin.Haluaisin, että vaivat yritetään hoitaa kuntoon ajoissa. Vaan ei. Onko kamalan itsekästä, jos haluaa sairastaa vaivansa lomalla ja saada hoidon silloin, jotta voi olla töissä kunnossa?

Te, jotka olette terveitä, ja ei ole tällaisia reumoja tms. riesananne, nauttikaa. Kropan lisäksi tämä syö hermoja. Kannattaisi ainakin asua pääkaupunkiseudulla, jos vaivoja on. Homma ei olisi yhden poliklinikan varassa. Jep, olen hankala potilas! Olen saanut erinomaista hoitoa, mutta sinne pääseminen on usein taistelun takana. Minulla alkaa olla jo taisteluväsymystä.

Reuma ei tapa, mutta kyllä se elämänlaatua syö - ja hermoja. Ei, en kärsi kivuista. Siis tämä ei ole mitään kipu-uikutusta. Kärsin siitä, että tämä tauti rajoittaa tekemisiäni. Olen tekevää ja touhuavaa tyyppiä. En voi sietää lekottelua ja makoilua. Siksi tämä käy hermoon.Kyllä ne kivutkin tulevat sitten, kun tulehdus on tarpeeksi pitkällä. Tällä hetkellä kävelen vähän vinossa, koska vasen puoli yläkropasta on jostain syystä jumissa ja välillä onnun tuota vasenta jalkaa. En silti koe kärsiväni kivuista. Lähinnä raivostuttavista rajoitteista.

Minulla on ollut tämä reuma kohta 30 vuotta. Olen niin monta kertaa tapellut hoitoon pääsystä, ontunut kuukausitolkulla ja noussut sieltä tulehdussuosta. Enää ei vaan jaksaisi. Ei sitten millään.

Mielestäni olen tehnyt vointini eteen sen, minkä voin. Elopainoni on pudonnut lähes 14 kiloa viime syksystä. Se on iso lasti painoa pois jaloilta. Kolme kiloa on lähtenyt vielä tänä kesänä, vaikken ole laihduttanut.

Tämä minun vaivani on pieni ongelma maailmanlaajuisesti ja on olemassa paljon suurempia murheita. Minun pienessä maailmassani tämä on kuitenkin ihan iso murhe. Minulla on yksi elämä ja haluaisin tehdä eri asioita, mutta tämä "kaverini Reuma" roikkuu aina jarruna mukana. Sanon taas kerran: "Reuma on todella syvältä!".  Tosin jos jossain vaiheessa kohtaan esim. mahani taholta jotain pahempaa, ei tämäkään sitten mitään kummoista ollut. Kaikki on suhteellista, mutta nyt ottaa pannuun.

48 kommenttia

 1. Kivoja vieraita ja kiva kuva :)

  Tsemppiä reuman kanssa <3

  VastaaPoista
 2. Mikä aiheuttaa reumaa? Mietin toteamustasi, miten täyttä hoitoa ei saa vaivan pahenemisen alkuvaiheessa. Voiko tällä olla jotain tekemistä sen kanssa, että tällä hetkellä kaikkiin lääkityksiin suhtaudutaan niin epäilevästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reuma on autoimmuunisairaus, jossa omat solut hyökkäävät omia vastaan. En tiedä, miksei saa. Luulisi, että olisi parempi hoitaa alussa ja selviäisi muutamalla pistoksella, kun että joutuu ottamaan 14 pistosta, kun tulehdus on paha ja ei asetu. Tämä kostea keli on myrkkyä. Usein elokuu on paha ja tulehdus iskee silloin. Nyt on ollut koko kesä kylmä ja kostea.

   Poista
  2. Mitkähän on kortisonipiikkien pahimmat riskitekijät, mitä niistä voi tulla, jos annetaan kovin paljon ? Luiden haurastuminen ? Tuli vain mieleen että kummastakohan on enemmän riskejä terveydelle kortisonipiikeistä vai hoitamattomasta tulehduksesta ? En minäkään mistään mitään tiedä, mutta olen nykyään kova kyseenalaistamaan lääkärien päätöksiä. Jokaisella lääkärillä näyttää olevan vahva oma mielipide ja ne eroaa aika usein kollegoidenkin kanssa.

   Poista
  3. Jaa-a. Eivät ole minulle noita riskejä kertoneet. Varmaan tuo haurastuminen ja olisiko kaihi? Luuntiheys mitattiin viime syksynä ja hyvä oli. Niin, en minäkään usko, että jatkuvat tulehduksetkaan hyväksi ovat. En kuitenkaan syön kortisonitabletteja, ainoastaan saan sitä ajoittain pistoksina. Vähän samoilla linjoilla olen kanssasi..

   Poista
  4. Tabletteinakin kortisonia pystyy näköjään syömään aikansa paljon. Meillä on mennyt 13 vuoden aikana eräitä dexam. ja prednis. purkkeja, 13-20 tapua/pv kahtena tai kolmena päivänä viikossa. Luustonvahvistuslääkettä on mennyt silloin tällöin. Voisitko kokeilla vaihtaa sairaalaa ?

   Poista
  5. Hui, mitkä määrät! Niin kauan kuin jalkani jotenkin nousee ilman kortisonitabletteja, olen ilman. Mieluummin otan pistoksina, jos saan. Meillä on vain tämä yksi sairaala. Lääkärini on oikein kiltti ja myötätuntoinen. En vain ymmärrä sitä, miksei näitä vaivoja voi hoitaa vähemmillä toimenpiteillä ajoissa. Kokemukseni on, että paranemiseen menee vähintään tuplasti se aika kuin tulehduksen syntyyn ja pahenemiseen. Aina tuonne hoitoon pääsy ei ole ollut lääkäristäkään kiinni. Kullakin lääkärillä on se "portinvartija".

   Poista
 3. Tsemppitoivotuksia toiselta pitkäaikaisvaivaiselta! Ymmärrän, että syö hermoja. Olen joskus miettinyt ihan samaa, että vaikeuksia aiheutttaa, kun on touhuavaa tyyppiä. Sulla on onneksi ollut siellä ainakin yksi ihana päivä väliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati. On niitä ihania päiviä ollut paljon, mutta tuo reuma keikkuu aina tuossa olkapäillä ja en tiedä, milloin ilo taas totaalisesti loppuu. Matkakin on varattuna ja ottaa ihan todella pattiin, jos jalka ei silloin ole kunnossa.

   Poista
 4. Reumaan ei tietääkseni ole parantavaa hoitoa, vaan oireita helpottavaa hoitoa. Myös pistokset voivat lisätä tulehdusta, kun mennään sorkkimaan jo tulehtunutta kohtaa....ikuinen noidankehä...valitettavasti...ja ihan niiiiiiiin syvältä!
  Ja tiedän niin tuon tunteen ja sanomasi oli kuin minun sanojani: *Ei, en kärsi kivuista. Siis tämä ei ole mitään kipu-uikutusta. Kärsin siitä, että tämä tauti rajoittaa tekemisiäni. Olen tekevää ja touhuavaa tyyppiä. En voi sietää lekottelua ja makoilua. Siksi tämä käy hermoon.*
  Olet niin mun soulmate <3
  Kyllä on taas hermot tiukilla täälläkin...pahimmat oireet minulla käsissä ja jotta välttyisi sirpaleilta on kahvimukia pidettävä kaksin käsin. No jos on päivä ilman kipuja ja tuntemuksia, niin vasta silloin alkaa pelottamaan, että mikäs nyt mättää ;)

  Ja juuri tämä kosteus ja koleus..sitä on kestänyt jo koko vuoden!!!! ARGGHHH...

  Tsemppiä ja Mikille kupsutukset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ikuinen riesa on. Voi itku noita sinun käsiäsi. Se on hankala vaiva. Ilman käsiä ei voi oikein mitään tehdä. Sama näitten koipien kanssa. Jumissa. Tsemppiä sinulle myös ja Mikki kiittää ja lähettää sinne karvakamuille terkkuja.

   Poista
 5. Tsemppiä kovasti sulle.
  Itsekkin sairastan kroonista kipuoireyhtymää,
  niin varmaan vähän sua ymmärrän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tsemppiä myös sinulle. Minulla ei onneksi niinkään ole nuo kivut ongelmana, vaan liikkumisen rajoitteet. Tykkään touhuta.

   Poista

 6. On todella tyhmää, että sairauksia ei hoideta ajoissa ja työkykyisiin ja -ikäisiin ihmisiin ei tunnut apanostavan. Pääkaupunkiseudulla on enemmän klinikoita, mutta järkyttävät jonot - joihinkin lääkäreihin pääsystä voi vain haaveilla, ja hoitoa saa ainoastaan työterveyshoidon piirissä. Se siitä suomalaisen terveydenhuollon ylivertaisuudesta...
  Pienellä paikkakunnalla pääsee sentään hoitoon, myös hammashoitoon, järkevässä ajassa.
  Voimia taistoon ja toivottavasti kuitenkin apu löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin, kun asuin pääkaupunkiseudulla, pääsi hyvin hoitoon. No, ajat ovat ilmeisesti muuttuneet. Silloin siellä oli ainakin yksityisiä palveluja tarjolla. Täällä on yksi reumalääkäri, joka pitää yksityisvastaanottoa ja sinne on pitkä odotusaika. Sama lääkäri hoiti minua ennen reumapolilla, mutta sitten lääkäri vaihtui. Kiitos, Saila.

   Poista
 7. Mukava kun olet saanut tuollaisia vieraita!! Tuli niin surku kun luin tuosta sinun reuma"taistelusta"..tsemppiä siihen kovasti ja voimia myös♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hermoja aika ajoin koetellaan, mutta ei auta kuin sopeutua.

   Poista
 8. Ikävää että jälleen kivut ovat lisääntymässä. Kuule googleta sellainen luontaishoitoja antava lääkäri kuin Rauli Mäkelä, hänellä on hyviä vinkkejä ja ruokavaliota noudattamalla monet saaneet apua. Googlesta löytyy paljon asiaa tämän lääkärin tiimoille. Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää googlettaa. Joskus nuorena olin Helsingissä Kaarlo Jaakkolan potilaana. Hän sai minut kuntoon reumaan sairastumisen jälkeen. Aika tiukalla ruokavaliolla jo olen.

   Poista
 9. Voi sinnuu...onneksi sinulla on luonnetta, jolla puskea eteenpäin! Voimia taisteluun! Kauneus ympäröi sinua, upea puutarhasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kilttikin ihminen muuttuu, kun on vuosien saatossa tarpeeksi koeteltu terveydenhoidon taholta. Enää en hevillä alistu. Vuosien saatossa minut on reumakuumeessa unohdettu lääkärijonoon, lähetetty reumaosastolta kuumeessa kotiin ja sanottu tervetuloa takaisin parin kuukauden kuluttua. On unohdettu kuntoutusaltaaseen, josta en itse päässyt ylös. Osaamaton lääkäri on ronkkinut niveliä neulalla, kokeiltu lukemattomia lääkkeitä, joista olen tullut sairaaksi yms. Em. reseptillä tulee ns. hankala potilas. Toki hyviäkin kokemuksia on paljon, mutta olen tullut vaativaksi ja varautuneeksi.

   Poista
 10. I am so sorry that you are continually suffering unrelentlessly from Rheumatoid arthritis, and yet you keep on going and fill your garden with beauty and love. Hopefully in the future something can be found that will help you and other sufferers too.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Rosemary. It's the same thing every autumn. I'm so tired with it, but what can you do? I love gardening and flowers and they give me strength. I wish you a happy week and gardening, Rosemary!

   Poista
 11. Your garden has grown over the years, it really looks wonderful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Janneke. I think there are more flowers than ever before. Happy gardening!

   Poista
 12. Ihania kuvia teidän puutarhasta ja kivoja vieraita olet saanut!
  Eipä täällä pääkaupunkiseudullakaan asiat ole niin hyvin terveydenhuollon suhteen. Juoksutetaan ihmistä pitkin poikin eri paikoissa, mitään ei saada kerralla aikaiseksi ja apua oikeisiin vaivoihin saa odottaa laittoman pitkään. Ihmisen pitää olla petikunnossa, ennen kuin vaivat otetaan vakavasti. Sitten on tuo myös, että lääkkeitä ei saa, vaikka tietäisit itse, että ne auttaisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se on samanlaista joka paikassa. Hesasta tulee lähinnä mieleen, että siellä on Reumayhdistyksen lääkärit, mutta täällä ei ole kuin tuo reumapoli. Sinne kun et pääse, jäät ilman hoitoa. Se on niin simppeliä.

   Poista
 13. Onneksi sinulla on nuo ihanat ilonaiheet: puutarha ja Mikki, varmaan paljon muutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilon aiheita on paljon, mutta niistä nauttisi enemmän ilman liikkumisrajoitteita. Lenkit Mikin kanssa tänä kesänä ja vuonna on laskettavissa yhden käden sormilla.

   Poista
 14. Sinulla on täysi oikeus olla vihainen reumalle, vaikka maailma on muitakin murheita täynnä. Oma suru on lähimpänä ja sitä pitää ja saa surra. Kaikesta huolimatta pidät yllä loistavaa puutarhaa. Se on minusta ihan käsittämättömän hieno asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansu. Ilman puutarhaa varmaan pimahtaisin. Sinne menen vaikka konttaamalla.

   Poista
  2. Yhdyn täysin Ansun sanoihin! Tsemppiä reuman kanssa kamppailuun! Onneksi olet sisukas nainen ja ihanaa, että sinulla on noin upea puutarha tuomassa henkistä voimavaraa. <3

   Poista
  3. Kiitos! Heh, kun "halolla tarpeeksi mätkitään päähän", tulee sisua. Puutarha on ihan paras lääke.

   Poista
 15. Myötätuntoisia ajatuksia sinne jumalaisen kauniin puutarhan keskelle <3 Rakas tätini sairasti reumaa pitkään, ja kamppaili kovien kipujen kanssa vuosikymmenet.

  Rapsutuksia Mikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna. Onneksi minulla ei usein ole varsinaisia kipuja. Tulehdukset vain rajoittavat tekemisiäni. Lähinnä nuo jalat. Mikki kiittää!

   Poista
 16. Paranemista Mikille. Meidän Kaapoa edeltävä noutaja oli todella allerginen, söi kortisonia monta vuotta jotta oireet pysyivät poissa. Pärjäsi niin 11-vuotiaaksi.
  Tsemppiä reuman kanssa, en osaa edes kuvitella mitä saat sairauden takia kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja. Onhan niitä pahempiakin tauteja, mutta kyllä tämäkin hermoja vie. Allergioita on melko paljon koirillakin. Toivottavasti tuosta Mikin hotspotista ei tule jokakesäistä riesaa.

   Poista
 17. Tsemppiä sairautesi kanssa! 💜👩‍🌾

  VastaaPoista
 18. Ikävä tuo sairautesi. Hienoa puutarhaa silti pidät yllä. Tuleeko sinun pihastasi juttu lehteen tai televisioon? Edellisestä postauksesta: meillä oli aikanaan koiralla hotspot hännässä. Oli tosi kipeä sekin. Mikille terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vilma. Mikkikin kiittää. Mikin rinta oli myös tosi kipeä. Lähinnä Paula oli kai tiedustelureissulla. Otti kyllä kuvia, joten eihän sitä tiedä, josko lehtijuttu joskus tulee.

   Poista
 19. Kurjaa on elämä reuman kanssa. On se nyt kumma, ettei löydy parempaa hoitoa, ja pitää kärsiä kivuista ja säryistä. Mutta puutarhasi näyttää ihastuttavalta, kuten ennenkin:) Paula on valtavan mutkaton ja lämmin ihminen. Tapasin hänet, kun käväisi reissuillaan meilläkin. Omien sanojensa mukaan "kun hänet päästää puutarhaansa, aina on vaara joutua lehtijuttuun". Teillä on ainakin jutun aihetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tätä. Enpä välttämättä muuta odottanutkaan. Kiitos. Tänä kesänä kukkii hyvin. Paula on mahdottoman mukava, samoin hänen avustajansa. Odotellaan..

   Poista
 20. Olen todella pahoillani, että reuma sinua noin pahasti runtelee ja rajoittaa elämänlaatua. <3
  Puutarhan hoito antaa varmasti positiivista energiaa ja jaksat sen kautta kestää huonompiakin päiviä. Tuleeko puutarhasi tv-ohjelmaan, jonka juontajana Ritanen-Närhi on?
  Kaikkea hyvää Sinulle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe A. Tuota ihanaa ohjelmaa ei enää tehdä - valitettavasti. Paula kävi muuten tutustumassa, kun ei ollut ennen käynyt. Onneksi on puutarha, jossa murheet unohtuvat.

   Poista
 21. ihana vieras, nyt vaan odottamaan Paulan juttua puutarhastasi!
  harmituksen harmitus tuo reumasi, mut toisaalta pahemminkin vielä voisi olla...tai niin ainakin itse yritän ajatella, kun joka päivä ei sormet taivu, selkä jumittaa ja polvilleen ei pysty asettautumaan, kipu ei taltu lääkkeilläkään. niinä päivinä sitten vain suunnittelen uusia projekteja tai vain nautin jo tehdyistä. tämä kylmä ja kostea kesä on ollut tosi hankala, väripadatkin ovat saaneet olla vajassa, koska en pystyisi niitä käsittelemään kipeillä käsillä. nyt sitten on puuhailtu kaikkea muuta mukavaa puutarhassa isännän kanssa, "piirustukset" ovat päässäni ja isäntä auttaa toteutuksessa, näin pystyn nauttimaan asioista omista rajoitteistani huolimatta.
  avautuminen on aina hyvästä ja sekin auttaa kummasti. ihanaa vielä lomaa jäljellä hiukan, mehän nautimme siitä Satu:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kuten sanoin, reuma ei tapa. Maha sen sijaan antaa jännitystä puolen vuoden välein. Tsemppiä sinulle. Nämä kosteat säät ovat myrkkyä ja näitähän on riittänyt tänä kesänä. Ainakin täällä kaakossa.

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!
THANK YOU FOR YOUR VISIT! TACK FÖR BESÖKET! VIELEN DANK FÜR IHREN BESUCH! MUCHAS GRACIAS POR SU VISITA!

TUNNISTEET

20-vuotishääpäivä (1) 2014 (1) 40+bloggaaja (25) 40+bloggaja (1) 40+blogi (6) 40+blogit (19) 50 vuotta (1) A Beautiful Blog -award (1) a new camera (1) aamiainen (1) aamu puutarhassa (1) aamuaurinko (1) Aconitum (1) Advent (4) Adventti (5) adventtikynttelikkö (1) Adventtikynttilät (1) afrikankukka (3) aikuistubettaja (2) aikuistubettajat (8) aitaprojekti (1) AKE 30 LI (1) Aku (17) Alan Titchmarsh (1) Alankomaat (1) alavire (1) ale (3) alelöytö (1) alennuskoodi (1) alkylaattibensiini (1) All Saints' Day (1) Allas (1) alpi (1) alppiruusu (2) alppiruusut (2) amaryllis (8) American Walnut (1) amerikan jalopähkinä (2) amerikanjalopähkinä (3) Amppelilannos (3) Amsterdam (2) anemone (1) anemonet (1) Anette von Einem (1) ankylosing spondylitis (1) Anna Utti (14) Annabelle (2) Anne-Mari (5) annual (1) Annukka (1) Ansku's room (1) Anskun huone (1) Antoni Gaudi (1) aphid (1) apple (1) apple pancake (1) apple roll (1) apple tree (1) apple trees (1) applepie (1) apulalinen (1) arat kasvit (1) Arava (1) arkkulaite (1) arovuokko (1) ART 26-18 LI (1) arvonnan voittaja. messuliput (1) arvonnan voittajat (1) arvonta (131) arvontamuistutus (1) arvontavoittaja (1) arvontavoitto (1) asetelma (3) asetelma sieneen (1) asetelmat (1) askartelu (5) Aspen (1) aster (1) astiat (1) asukuvat (1) aubergine (1) aubergine pie (1) auringonlasku (3) Auringonpaiste (1) aurinko (4) Austin-ruusut (2) Austria (1) autoilu (1) autoimmuunisairaus (7) autoimmuunitauti (1) autumn (25) autumn holidays (1) autumn vacation (1) avautuminen (4) avautuu (1) avoimet puutarha (1) Avoimet puutarhat (5) Avoimet puutarhat 2013 (3) Avoimet puutarhat 2014 (3) Avoimet puutarhat 2015 (2) Avoimet puutarhat 2017 (3) Avoimet Puutarhat 2020 (1) avoin puutarha (3) AXT 25 TC (2) back yard (2) bag (2) Baition (1) baking (2) balkaninvuokko (1) Baltic Herring Fair (1) Baltic Queen (1) Barcelona (9) Barcelonan (1) bathroom (1) Bayer (1) Bayer Garden (18) Beautiful Blogger Award (1) bedroom (6) bellflower (1) Berner (1) Bernese Mountain dog (1) Bernin paimenkoira (1) Bernina (1) Bernina 330 (1) betonipatsas (2) betonityö (1) betonivalu (1) Biocin F (1) Biolan (28) Biolan Puutarhan Talvisuoja (1) Biolan Syksyn PK-lannoite (1) birdhouse (1) birthday (5) blackcurrant (1) blog (43) bloggaaja (1) bloggaajapassi (1) bloggaajatapaaminen (2) bloggaaminen (1) bloggailu (1) bloggaminen (1) bloggari (1) bloggaritapaaminen (2) bloggaus (1) Blogger (1) blogi (66) blogiarvonta (2) Blogikylä (11) blogikylän asukas (1) blogilistaus (3) blogiyhteistyö (118) blogiykkönen (1) blomster (4) bloomers (2) blooms (1) blue stone (1) boat (1) boating (1) boheemi (2) Bon Bon (1) bone (1) books (1) boring (1) Bosch (9) Bosch AHS 54-20 LI pensasleikkuri (1) Bosch AXT 25 TC -oksasilppuri (1) Bosch IXO (1) bouquets (4) breakfast (1) broad bean (1) built (1) bulb (1) bulbs (5) bulbs.se (1) bunnies (6) bunny (4) bureau (1) cage (1) callunas (1) Calvin Klein (1) cambridge (1) Campanula carpatica (1) candle (1) candles (2) Carl Larsson (1) cement (1) cement tile (1) cep (1) ceramics (5) challenge (3) challenges (1) chandelier (1) change (4) Charlestown (1) cherry (1) chick (1) childhood memories (1) chokeberry (1) Christmas (22) Christmas card (1) Christmas cards (1) Christmas flowers (2) Christmas Star (1) Christmas traditions (1) Christmas tree (1) Christmas wreath (1) Chritsmas tree (1) Cision (4) citylife (1) Classic Kanttausrauta (2) Classic Perennalapio (2) clay (4) clay works (1) cleaning (1) clematis (1) coceo (1) Color Me Floral (1) Colosseum (1) combisystem (1) cooking (1) Coreopsis verticillata (1) Cornwall (12) Costa Serena (1) creeping Jenny (1) crop (5) cucumber (4) currant (2) curtains (1) cushions (5) cutting nails (1) cycling (1) daalia (1) daaliat (5) daaliatilaus (1) daffodils (1) dahlia (1) dahliat (1) David Austin -ruusut (4) decor (36) decoration (2) deer steak (1) Desigual (2) dishes (1) divaani (1) DIY (75) Doc Martin (1) dog park (2) Donald (1) dotted loosestrife (1) dreaming (4) dreams (1) dressing room (1) dysplasia (1) Easter (1) Eastern Finland (2) Echinops bannaticus (1) Edenpont (1) EKSOTE (2) elf (1) elokuu (11) eläinten viikko (1) elämänmuutos (1) ensilumi (1) ensimmäinen (1) enterovirus (1) epäonnistuminen (1) epäreilu kohtelu (1) epätoivo (2) Erigeon specious and Oenothera tetragona (1) Erigeron speciosus (1) esikko (1) esikot (2) espanjalaiset (1) Etelä-Saimaa (1) etupiha (5) Eulalia (1) Eurobulb (1) evening dress (1) fabrics (1) face (1) facebook (1) fair (1) Falmouth (2) fashion (1) Father's Day (1) favorite perennial (2) favorite picture (1) favourite pics (1) Fazer (1) fi-verkkotunnus (1) fiilistely (2) filosofointi (1) Finera (1) first of May (1) first snow (1) Fiskar (1) Fiskars (32) Fiskars Inspiration Lucy (1) Fiskars Xact Pistolapio (1) flea market (1) fleamarket (1) floral course (1) florist (1) floristeria (1) floristi (1) floristiikka (1) floristiikkakirja (1) floristimestari (12) flower beds (1) flower bouquet (2) flower collage (2) flower pots (1) flowerbouquet (1) flowerpower (1) flowers (21) flue (1) flunssa (1) fog (1) forest (2) foxglove (1) Frassino (1) Frida Steiner (1) frost (1) fruit set-up (1) frump (1) funiculur (1) G-Force (3) G-Force Tools (1) garden (180) garden book (1) Garden fair (2) garden favorites (1) garden life (1) garden path (2) garden plans (1) garden Plantinavia (1) Gardena (2) gardenassistant (1) gardening (18) gardening dreams (1) garlic (1) gate (1) Gaudi (1) geranium (2) germinate (1) giant bellflower (1) golden retriever (1) Golden Retriever (10) goldenretriever (29) gooseberry (3) GreenCare (2) Greengate (8) greenhouse (31) grillaus (1) growing boxes (3) haastattelu (1) haaste (3) haasteita (1) haave (1) haaveet (4) haaveet murskana (1) haaveilu (13) Hakaniemen halli (1) Hakaniemi (1) hake (1) haketin (1) Halloween (4) halot (1) hame (1) Hamina (1) hampaanpesu (1) hamstraus (2) hana (1) hanhet (1) Happy Easter (1) haravointi (8) harjakoriste (1) harjaus (1) harjoittelu (18) Harju (11) Harjun oppimiskeskus (17) harkinta (1) harvest (10) hautaseppele (1) hauvavauva (4) Havu- ja rodolannoite (2) Havu- ja Rodomulta (3) havukasvit (2) havut (11) Hay Barton (1) Hedelmä- ja marjalannoite (1) hedelmäasetelma (1) hedgehog (1) heinäkuu (19) Heli Sutela (1) Heligan (1) heliotrooppi (2) Helkkä Dreams (1) helle (2) hellehattu (1) Helsinki (20) hemmottelu (3) hempeily (1) hepuli (2) HerbGarden (1) herkku (1) herukka (2) hiihto (1) hiihtoloma (5) hiihtolomasuunnitelmat (1) hiihtomuistot (1) hiihtotraumat (1) hiljentyminen (1) hoito (1) hoks (1) holiday housing -exposition (1) holidays (8) Holland (3) Hollanti (3) home (2) hopeahärkki (3) hopeaputous (1) hops (1) hortensia limelight (1) hortensiat (6) hosta (1) hotspot (1) housut (3) Hullut Päivät (1) huoltokatko (1) huovinkukka (1) hurahdus (1) Husqvarna (1) huvimaja (1) hyacinth (3) hyasintit (2) hyasintti (4) hypetys (1) hyvinvointi (1) hyvä elämä (1) Hyvää Pääsiäistä (1) hyötykasvi (2) hyötykasvit (4) hyötyviljely (1) HZPC Kantaperuna (1) häkki (1) hämähäkkikukka (1) härkäpapu (1) hääkimppu (4) hääkimput (1) hääkukat (2) häämessut (3) hääpäivä (1) I love your blog (1) idea (1) Ideapuutarha (1) If I were (1) Ihmepuutarha (1) ihosairaus (1) ihotulehdus (1) Iines (1) Ikea (2) ikivihreät (5) ikkunahylly (1) ikäkriisi (2) ilo (2) iltavalo (1) image mode problem (1) Imatra (2) Independence Day (1) Indy (1) innostus (2) inspiraatio (4) inspiration (5) Instagram (1) interview (1) iPhone6s (2) Iso-Britannia (2) istutukset (26) istutukset Mikki (1) istutus (21) istutusalueet (1) istutushommat (1) Isänpäivä (4) isänpäiväkimppu (1) itapuku (1) itetaide (1) itsenäisyysjuhla (1) itsenäisyyspäivä (3) itsenäisyyspäivän kukat (1) itseteossa (1) Itä-Suomi (2) itäminen (1) Itäpolku (1) Itävalta (1) Jaakontaika (2) jalokallioinen (1) jalopähkämö (2) jardin (1) Jiffy (1) Jiffy Decogro (1) JiffyEasy (2) Jos olisin (1) Josefiinan aitta (2) joulu (34) jouluaatto (3) jouluateria (1) joulukalenteri (3) joulukoristeet (1) joulukoristelut (1) joulukortit (3) joulukortti (1) joulukranssi (1) joulukukat (8) joulukuusi (5) joulumyyjäiset (3) joulunodotus (1) jouluperinteet (1) jouluruusu (2) joutsen (1) Joutseno (1) Juhannus (9) juhla (4) juhlakoristelu (1) juhlapostaus (1) Juhlapuutarha (1) juhlat (1) juhlaviikko (1) Julia's Travel (1) julisteet (1) July (6) junamatka (1) June (4) juorupeili (1) jupina (1) jupinaa (1) juurakkotilaus (1) juurakot (4) juurrutus (1) jäikiinni (1) jäniksenä olo (1) jänispaisti (1) jännitys (2) K & K (1) kaappi (2) kaatosade (2) kaatuminen (1) kadonneet (1) Kaivopuisto (1) kaksoset (1) Kamp (1) kampaajan jälkeen (1) kangas (1) kansainvälinen retki (1) kantaperuna (1) Kanttausrauta (1) karpaattienkello (1) karppaus (1) kartano (1) karviainen (2) kastelu (2) kastelujärjestelmä (1) kastelukannu (1) kastelukannut (1) kastelukela (1) kasvari (5) kasviale (1) kasvihuone (49) kasvihuoneen pesu (1) kasvilava (1) kasvilavat (2) kasvimaa (9) Kasvimaa ruukuissa (1) Kasviperäinen lannoite (2) kasviravinne (1) kasvissyönti (1) kasvisvuoka (1) kasvitentti (1) Kasvitieteellinen puutarha (6) kasvohoito (1) kasvusammal (2) Kasvusäkki (2) Katajannokka (1) Katalonia (4) katedraali (1) katharine hodgkin (1) katkotuin varsin (1) kauneudenhoito (1) kauneus (1) Kaunis blogi -tunnustus (1) kaupallinen yhteistyö (1) kauppahalli (2) Kauppakeskus Galleria (1) kaupunkielämä (1) kauralastut (1) keijuangervo (1) keijunmekko (1) keittiö (24) keittiöhaaste (1) keittiöremontti (2) keitto-ohje (1) keittoresepti (1) Kekkilä (1) kelloköynnös (2) keltamaksaruoho (1) Kensington Gardens (1) Kensingtonin puisto (1) keramiikka (6) keski-ikä (2) keski-iän kriisi (1) keskustelu (2) kesä (26) kesä 2013 (1) kesä2017 (1) kesäkukat (6) kesäkukka (2) Kesäkukkamulta. Hevonkakkalannoite (1) kesäkuu (7) kesäloma (1) kesänodotus (1) ketjusaha (1) ketutus (7) Keukenhof (4) kevennys (1) kevyt elämä (1) Kevytrakenteinen pistolapio (1) Kevytrakenteinen talikko (1) kevät (119) kevät 2017 (1) kevät mielessä (1) kevätfiilis (1) kevätkimppu (1) kevätkukat (3) kevätkukkijat (1) Kevätlannoite (1) kevätlannoitus (2) Kevätmessut (30) Kevätmessut 2016 (1) Kevätmessut 2018 (3) kevätpesu (1) kevätpuuhat (2) kevätpuutarha (1) Kew Gardens (2) Kiana Underwood (1) kierros (1) Kiira-myrsky (1) kiire (1) kiitos (1) kimppu (3) kimppujen salat (1) kimput (3) kipsimuotti (2) kipu (4) kirja-arvonta (10) kirjaesittely (1) kirjat (2) kirjosieppopoikue (1) kirppis (2) kirppisostokset (1) kirpputori (1) kirsikat (1) kirsikka (1) kissa (1) kitchen (19) kitchen renovation (1) Kivikangas (1) Kivipajula (1) kivipolku (5) kivireunus (1) kivut (1) Kodin kukat (1) kodin lämmin joulu (1) Kodin Pellervo (2) kodinhoitohuone (5) kohupostaus (1) koira (1) koiranpentu (15) koirapuisto (3) kokeilu (1) kokkaus (1) kommentit (1) konnanlilja (1) koriste (1) koristekasvit (1) koristelu (2) korkkarit (1) Korpikangas Siemen-Frö (1) kortisoni (1) koti (3) Kotiblogit (1) kotiintulo (1) kotilot (3) Kotipuutarha (1) Kotipuutarha-lehti (1) kotitehtävät (1) kotkansiipi (1) kotoilu (3) kouliminen (3) koulinta (2) koulu (2) koulu alkaa (1) koulukuva (1) koulutus (1) kranssi (21) kranssin valmistus (1) kranssiohje (1) kranssit (4) kriisi (2) krokus (1) Kruunuhaka (1) Kruununhaka (1) kruunuvuokot (2) kuivakukat (2) kukat (217) kukat maljakossa (1) kukinta (1) kukka- ja puutarha-alan koulutus (2) kukka-amppelit (1) kukka-asetelma (11) kukka-asetelmat (14) kukkahousut (2) kukkahulluus (2) kukkahurahdus (1) kukkahöperö (1) kukkaiselamaa (5) kukkaiselämää (19) kukkaistutukset (1) kukkaistutukset ruukuissa (1) kukkakauppa (3) Kukkakauppa Haakana (8) Kukkakauppa Tolvanen (11) kukkakengät (1) kukkakimppu (32) kukkakimput (22) kukkakirja (1) kukkakirjat (1) kukkakollaasi (2) kukkakori (1) kukkakoristelut (2) kukkakranssi (1) kukkakurssi (1) kukkaloisto (16) kukkamania (1) kukkamatka (1) Kukkamessujen haaste (1) kukkapenkin rakennus (1) kukkapenkki (1) kukkasato (1) kukkasidonta (15) kukkasidontakoulutus (2) kukkasidontakurssi (3) kukkasipuli (3) kukkasipulit (16) kukkatilaus (1) kukkatykitys (1) kukkia (2) kukkia maljakossa (1) kukkia omasta puutarhasta (1) kukkia sisälle (1) kukkii (2) kultahelokki (1) kultainennoutaj (2) kultainennoutaja (200) kultainnennoutaja (1) kultainnoutaja (2) kultakärsämö (1) kultalakka (1) kun halvalla sain (1) kuningasprotea (1) kunnostus (1) kuolema (1) Kuopion puutarhaseura (1) kurjenkello (1) kurkku (4) kurkkusato (1) kurpitsa (5) kurpitsakeitto (2) kurpitsalyhty (1) kurssi (3) kutsu (1) kuukalenteri (1) kuunlilja (1) kuusi kuvaa kesästä (1) kuvaongelma (1) kuvausharjoitukset (1) kuvauspaikka (1) kylpyhuone (2) kylpyhuoneremontti (1) kylvö (2) kylvöt (10) kynsienleikkuu (2) kynttilä (1) kynttiläkruunu (1) kynttilät (1) kyykytys (1) kyyttö (1) kärhö (1) kärhöt (1) kärrynpyörä (1) kärsimyskukka (1) kärsämö (1) käsintehty (1) käsityö (11) käsityöt (14) kässä (1) köynnös (1) köynnöskuja (1) köynnöstunneli (3) labyrintti (1) Labyrinttipuisto (1) Lahden pihapiiri - puutarhamessut (2) Lahden Pihapiiri-messut (3) Lahden pihapiirimessut (1) laihdutus (3) lake (1) Lamium maculatum (1) Lamorran (1) Lanhydrock (1) lannoite (1) lannoitus (16) lapiointi (1) Lappeenrannan Ravintola Upseerikerho (7) Lappeenrannan Upseerikerho (7) Lappeenranta (6) lapset (1) lapsuus (1) lapsuusmuistot (1) laskiainen (1) lattemukit (1) lauantai (2) laukku (2) laundry room (1) lautashylly (1) lavakaulus (1) lavender (1) laventeli (1) lawn (2) lehdet (1) lehtijuttu (7) leijona (1) leijonareliefi (2) leikki (1) leikkokukat (1) leinikit (2) leipominen (2) lelu (1) lemmikki (2) lempikuvat (1) lempiperenna (1) lepo (1) Les Ours (2) letkukela (1) Lidl (1) Lidlistä (1) Liebster Blog (1) lifestyle (1) Light-sarja (1) ligularia (1) liha (1) lihaton ruokavalio (1) liikaa multaa näkyvissä (1) Liisa Ihmemaassa (1) likusteri (1) lilacs (1) lilja (3) liljat (5) Lillevilla (8) Lillevilla 387 (15) Lillevilla by Luoma (2) Lillevilla by Luoman (14) lillja (1) lily (3) Linda Peltola (2) Linnanmäki (2) linnunpelätin (1) linnunpönttö (1) lippuarvonta (7) liput (2) Lisse (1) living room (16) lohi (1) lokakuu (2) loma (10) London (1) Lontoo (2) Lontoon (1) lottery (10) Louis Vuitton (1) low carb (2) low carb diet (2) lukio (1) lumi (4) lumikello (2) lumityökalut (3) lumityöt (1) lumiukko (2) Lungo (2) luokkaretki (1) Luoman Puutuote (1) luomusiemenet (1) luonnonkivireunus (1) Luonnonlannoite (2) luonnonmukaisuus (1) luopuminen (1) luostari (1) lupaus (1) Lutyens (1) luu (1) Luujauho (3) Lychnis chalcedonica (1) lymfooma (2) Lysimachia punctata (2) lähikuvat (1) lämpö (1) Länsipolku (5) lääkitys (2) löydöt (1) maaliskuu (2) macro (2) magazines (1) magnolia (1) mahakatarri (5) mahdoton apulainen (1) Mailed (1) Maileg (3) maisema (1) maitohammas (1) makkaravarvas (3) maksaruohot (1) makuuhuone (6) mallow (2) malva (2) manor (1) mansikat (1) Maria Theresa (1) marigold (1) marja-aronia (1) marjakuuset (5) marjakuusi (3) marjapensaiden leikkaus (1) Market hall (1) marraskuu (1) Martat (1) Matkailu (14) Mediterranean cruise (1) Mediterranean flowers and plants (1) Meidän talo -lehti (2) Mekkotehdas aikuisille -kirja (1) memories (1) merileväuute (1) messuesitelmä (1) messufiiliksiä (1) messukäynti (1) messulippuarvonta (1) messuluento (1) messut (4) metsä (2) Mickey (162) Microgreen & Babyleaf (1) microgreens (1) mid summer (1) Midsummer (2) miekka-ateria (1) mielipaha (1) Mikin seuraaja (1) Mikki (406) Mikki lomafiilis (1) Mikki työkalut (1) miljoona käyntiä (1) milk tooth (1) Mini Cooper (1) Miramar (1) mokailu (1) MontJüic (1) MontSerrat (1) morning (1) morsiuskimppu (3) morsiuskimput (2) morsiussidonta (4) Mortti (75) Mosa Interior (1) moss (3) mud (1) muistelma (1) muistelu (1) muistilista (1) muistot (2) mukavuus (1) mullanvaihto (2) munakoiso (2) munakoisopiiras (1) muoti (3) muotin valmistus (1) muotopuutarha (2) mushroom (3) mushroom pie (1) mussukka (1) Musta Multa (3) Musta Multa. Biolan Luonnonlannoite (1) Musta Multa. Luonnonlannoite (1) mustaherukka (1) mustelma (1) muta (1) muurahaisrasia (1) muutos (29) MycoForce (1) Mykorritsa (1) mylläys (3) MyPizza (3) myrsky (2) myrskytuhot (2) myrskytuuli (1) myskimalva (1) myyjäiset (1) myytävää verkkokauppaan (1) naispatsas (1) naisten muoti (1) naistenpäivä (1) Nalle (1) nameday (1) narsissi (1) Natria (10) Natria Etanarae (5) Natria Etanarakeet (1) Natria Hyönteisten torjunta-aine (2) Natria Luujauho (3) Natria Rodolannoite (1) Natria Rose (2) Natria Verijauho (2) nauhus (1) neilikat (2) nelktplusblogit (1) nelkyplusblogit (3) nelkytplusblogit (138) nelkytplusbogit (5) Netherlands (1) nettikauppa (6) neule (1) New Year (1) New Year's Day (1) nimipäivä (1) nimittely (1) noodles (1) Nordiska Trädgårdar (3) nujerrettu (1) nuoret (1) nuoruus (1) nuput (3) nuudelit (1) nähen (1) näyttely (1) Nör (1) oat bisquits (1) ohje (1) oilpainting (1) oireilu (1) oksasilppuri (2) old toys (1) olohuone (18) Oma piha -messut (2) Omapiha-messut (4) omena (1) omenankerääjä (1) omenapannari (1) omenapiiras (1) omenapuiden leikkuu (1) omenapuitten kukinta (1) omenapuu (1) omenapuut (1) omenasato (1) omenasämpylä (1) omenat (1) ompelu (52) ompeluhaave (1) ONE LOVELY BLOG AWARD (1) Open gardens (1) Open gardens 2013 (2) opettele (1) opettelu (11) opetussuunnitelma (1) opinnot (2) opiskelu (9) opportunismi (1) ops (1) optikko (1) orava (1) orkidearavinne (1) orvokit (1) orvokki (2) ostokset (1) ovikranssi (5) oxalikset (1) oxalis (1) p-ska viikko (1) paella (1) paha mieli (1) pain (1) painepesuri (1) painonhallinta (13) pakkanen (1) pakkasaamu (1) palavarakkaus (1) palkinto (1) pallerolaukka (1) pallotuija (2) palmusunnuntai. pääsiäinen (1) paniikki (1) Panos (1) paralleeli asetelma (1) Paratiisin Taimitarha (1) Parhaat Kotiblogit -lehti (1) park (1) Park Güel (1) path (12) path project (1) Paula Ritanen-Närhi (1) pavilion (1) paviljonki (1) paw bear (1) peilipiironki (1) pelargoni (1) pelargonia (2) pelargoniat (2) pelargonit (2) pellava (1) Peltolan Piha (2) penkkarit (1) penkki (1) pensasangervot (2) pensaspioni (1) pentu (3) pentukoira (1) peonies (1) peony (1) perannat (1) perenna (6) perennakylvöt (1) Perennalapio (1) perennapenkki (1) perennat (5) perennial (6) perennial bed (1) perennials (2) perhe (4) pernisiöösi anemia (1) peruminen (1) peruna (1) perunan viljely (1) perunat (2) Peugeot (1) peuranpaisti (1) PG (3) phlox (2) Pientalo ja piha -lehti (1) piha (242) pihaelämä (1) pihaesittely (1) pihakierros (1) pihakirppis (2) pihakävely (3) pihamaja (4) pihan rakentaminen (1) pihanteko (2) pihapolku (5) pihapolut (2) pihaprojekti (1) pihapuoti (2) pihapuuhat (1) pihatyökalut (1) Pihatyöt (3) piironkivanhus (1) pillows (2) Pinterest (15) pioni (1) pionit (6) pistokkaat (2) pizza (3) PK-lannoite (1) plan (4) plans (2) Plantagen (2) Plantinavia (3) planting (6) plantings (1) plants (1) plum (1) Pohjois-Savon Martat (1) Pohjoisranta (1) Poldark (1) polku (15) polkuprojekti (4) polttopuut (1) polut (6) pompöösi (2) pop up-joulutori (1) poppies and cranesbills (1) poppy (2) Poppy Cottage Garden (1) Port Isaac (1) Port Wenn (1) porttikukat (1) poseeraus (1) Poster Store (1) potatoes (1) potkut (1) PowerGear Raivaussakset (1) Preeco.fi (1) pressure washer (1) primula (1) primulas (2) Prinsessa Armaada (1) project (9) projekti (15) projektit (1) Provado Care (1) puisto (3) pukeutuminen (1) pukuhuone (1) pullokoriste (1) pumpkin (5) punaherukka (2) punakärsämö (1) Puolivilli Puuhamaa (1) Puolustusvoimat 100 vuotta Kesäkiertue (1) puotikyltti (1) pupu (16) pupuarvonta (2) puput (19) pusero (2) puu (1) puunkaato (1) puutarh (1) puutarha (592) puutarha-apulainen (4) Puutarhablogien top 10 - 2015 (1) Puutarhablogien top 10 - 2017 (1) puutarhablogit (1) puutarhahaalarit (2) puutarhakanava (1) puutarhakirja (2) puutarhakohde (1) puutarhakori (1) puutarhakulkuri (1) puutarhamaja (9) puutarhamasennus (1) puutarhamatka (2) puutarhamatkailu (11) puutarhamessut (4) puutarhamyymälä (1) Puutarhan KESÄ (1) puutarhan rakentaminen (1) Puutarhan syksy (1) puutarhanhoito (1) puutarhapolku (4) puutarhaprojekti (2) puutarhapäivä (1) puutarharetki (1) puutarhaseura (1) Puutarhasi elämään (3) Puutarhasi elämään 2017 (1) puutarhasuosikit (1) puutarhasuunnitelma (1) puutarhatubetus (1) Puutarhatuliaisia (1) puutarhatyökalut (1) Puutarhatyöt (3) puutarhaunelmia (1) puutarhauni (2) puutarhavieraat (1) Puutarhavuosi 2012 (1) puutarhavuosi 2019 (1) puutarhuriksi (1) puutarhuriopinnot (19) puutrha (1) Pyhäinpäivä (1) pyoderma gangrenosum (6) pyöräily (1) päänsärky (1) päärynäsato (1) pääsiäinen (6) pääsiäiskoristelut (1) pääsiäiskukat (1) päätös (1) pöytä (1) pöytäasetelma (2) QuickFit Istutuslapio (1) QuickFit vaihtovarsi (1) Raatihuone (1) rabbit steak (1) rain (8) rakas (3) Rakas puolivilli puutarha (1) rakeet (1) rakennuslupa (1) rakentaminen (9) raking (6) rannelämmikkeet (1) ranteiden lämmittimet (1) raparperi (1) rapujuhlat (1) rauniomuuri (9) Rautjärvi (1) Ravijoki (1) ravinneneste (1) ravinnepuikot (2) ravitsemusterapeutti (2) Red Spangle (1) Red Spangles (1) redcurrant (2) rehevää (1) reliefi (2) remontti (2) remonttisuunnitelmat (1) renovation (1) resepti (1) Reserviläisten liitto (1) retki (1) reuma (3) reumapoli (1) revonhäntä (1) Rhododendrons (1) rhodot (4) rhubarb (1) riittämättömyys (2) rikkakasvien torjunta (1) rikkaruohonpoistaja (3) rikkaruohot (1) risteily (1) ritarinkukka (2) Ritva Falla (1) robot vacuum cleaner (1) robotti-imuri (1) Rodolannoite (1) rodot (1) romance (1) romantic (5) romantiikka (2) romanttinen (5) romanttiset vaatteet (1) Rome (1) romuttuminen (1) roof (1) Room32 (1) Rooma (3) Roope (4) Rootgrow-mykorritsa (1) Rosa poppius (1) rose (5) roses (14) roskaposti (1) rottweiler (9) ruoanlaitto (2) ruohonleikkurirobotti (1) ruohonleikkuu (2) ruoka (3) ruokapäiväkirja (1) ruokaremontti (1) ruokaremppa (2) ruokavalio (4) Ruotsi (5) ruotsin kieli (1) ruska (4) ruuanlaitto (3) ruusu (4) ruusukaari (1) ruusukoriste (1) ruusuköynnös (1) ruusula (9) Ruusulannoite (1) ruusuprojekti (1) ruusut (35) ruuvinväännin (1) ryhmäruusu (1) rönsyansikka (1) saarni (2) sade (12) sadepäivä (1) sadevesiastiat (1) sadevesien keruu (1) sadevesitynnyrit (1) sahaus (1) sahramit (1) Saimaa (5) sairasloma (3) sairastaminen (1) sairastelu (1) sakset (1) sale shopping (1) salkoruusu (1) salmon (1) salusiinit (2) sammal (3) sammalkranssi (2) sammalleimut (2) sammalpallot (1) Sammonlahden koulu (2) Sampo (8) satama (1) sato (15) satokatsaus (1) Saturday (2) saumuri (1) savi (4) savityö (3) savityöt (1) savustus (1) sawing (1) Schetelig (20) Schonbrunn (1) school (2) Schönbrunn (1) scissors (1) seed (2) seedlings (11) seeds (11) selfie (2) selfiekehys (1) selkärankareuma (22) selviytyjät (1) sementti (1) sementtilaatta (1) SEON Luxus grilli (1) September (1) sewing (14) sheshed (9) shoppailu (5) shopping (1) shrimps (1) Shrove Tuesday (1) siemen (1) siemenarvonta (2) siemenet (32) siemenkasvatit (1) siemenkylvöt (4) siemenluettelo (1) siementilaus (1) sieni (2) sienimetsä (1) sienipiiras (1) sigma 105 mm (2) sign (1) siili (1) siisti piha (1) siivous (2) siivouspäivä (1) Silakkamarkkinat (1) silmälasit (1) sinipallo-ohdake (1) siperiankurjenmiekat (1) sipuliale (1) sipulikukat (3) sipulit (1) sipulitalkoot (1) Sirkku (1) Sisustajan Onni (1) sisustus (40) sisustusliike (1) Sisustusliike Dreams (1) sisustusmyymälä (1) sisustuspuoti (1) Sitges (1) sivuvaikutukset (1) six summer pictures (1) skootteri (1) slider (268) smoke (1) snails (1) snapchat (1) snow (2) snowman (2) SnowXpert (2) snäppäily (1) Solabiol (1) some (2) sommittelu (1) sormivaleangervot (1) sormustinkukka (1) Sperli (3) spiraali (6) spiraalikimppu (1) spiraalit (1) spring (41) squirrel (1) St. Thomas Christmas Market (1) Stachys grandiflora (1) Stala (1) star (1) Stockholm (3) stone path (5) stressi (2) StyleRoom (4) suikeroalpi (1) suklaakosmos (1) summer (7) summer 2013 (1) summerflower (1) sumu (1) sun (2) sunnuntai (1) sunset (2) Sunshine (1) suomalainen verkkokauppa (1) Suomen 40+ blogit (1) Suomen kaunein piha -ohjelma (2) Suomen kaunein piha 2015 (2) Suomi100 (1) suosikkikuva (1) suosikkiperenna (1) superba (1) Superbas (1) suppilovahvero (2) suru (2) surukimppu (1) surulaite (3) surullinen loppu (1) surusidonta (3) Susanne Hatwood (5) Suttons-Siemen (1) suunnitelma (4) suunnitelmat (3) suunnittelu (7) suutin (1) suviruusu (1) swan (1) sydän särkyi (1) syende (1) syksy (68) synttäriarvonta (1) synttärit (2) syntymäpäivä (9) syntymäpäivät (1) syreeni (1) syysasteri (1) syysistutus (3) syyskaunosilmä (1) syyskimppu (1) syyskranssi (3) syyskuu (6) syyslannoite (1) syyslannoitus (2) syysleimu (2) syysleimut (1) syysloma (10) syyspuuhat (1) syyssyrikkä (1) syystyöt (1) syöpä (1) säleikköpuu (1) sänky (1) särky (1) söpöläinen (2) söpöyspakkaus (1) table (1) taimet (13) taimet - spring (1) taimiale (1) Taimimoisio (1) taimiostoksilla (1) taimitilaus (1) takapiha (8) Tallinna (1) talventähti (4) talvetus (2) talvi (10) talvikuvia (3) talviloma (2) talvimuistoja (1) talvisuojaus (1) talvivalkosipuli (1) tapetit (1) tarha-alpi (1) Tarha-Tuote (2) tarhajuoru (2) tassunalle (1) tatti (1) tavoitteet (1) tenttitulos (1) terassi (3) terrace (1) TerraCottem (2) Terva ja Höyhen (1) terveys (2) testaus (1) The Blue Carrot (2) The Botanical Garden (3) The Lost Gardens of Heligan (1) The Queen Mary's Garden (1) the Sun (1) The Traditional Christmas Market in the Old Student House (1) thujas (1) thunder (1) tienviitta (1) tilaongelma (1) tilaus (2) tilauspuput (4) tilinpäätös (1) tillandsiat (1) timanttituija (1) timanttituijat (1) tiput (1) Tirilä (1) Tirilän Puutarha (3) Tirliän puutarha (1) toilailut (1) toilet (1) toipuminen (1) toive (1) tomaaatti (1) tomaatti (5) tomatoe (4) tonttu (1) tools (1) top-blogit (1) Torres (1) tosca (1) toukokuu (3) tour (1) toy (1) traktorilla ajon opettelu (2) travelling (1) Trebah (1) tree (1) tree felling (1) Tregony (1) Tregrehan (1) trendit (1) trimmaus (2) trimmeri (1) trug (1) Truro (1) trädgård (2) ttt-lehti (1) tubekanava (1) tubetus (15) tuho (1) tuholainen (1) tuija (1) tuijat (6) Tukholma (9) Tukholman messut (1) tulehdus (4) tulip (1) tulips (10) tulppaani (1) Tulppaanien lumo (2) Tulppaanien lumo -näyttely (1) tulppaaniloisto (1) tulppaanit (35) tunika (4) tunnel (1) tuntokasvi (1) Tuomaan markkinat (1) turistina (1) tuuletus (1) tuuli (1) tuuliviiri (2) tuunaus (3) tv-ohjelma (3) Tykki (1) tylsää (2) tyylipäivitys (1) tyynyt (7) työhuone (3) työkalut (3) työpöytä (1) työssäoppiminen (1) tähkäkimikki (1) tähti (1) täytetyt paprikat (1) täyttä (1) törmäkukka (1) ukkonen (1) Ukonhattu (1) ukonkello (1) ulkoilu (1) unelma (3) unelmat (3) unelmointi (1) unikko (2) upseerikerho (2) utility room (1) utitility room (1) uudenvuodenvastaanotto (1) uudistukset (2) uudistus (2) uurna (2) uurnakoriste (1) uusi kamera (1) Uusi vuosi (3) uusikampaus (1) uusivuosi (4) uutuudet (1) v-tutus (1) vaatteet (3) vaihtelu (1) vaihto (1) vaijerihissi (1) Valaam rose (1) valamonruusu (1) Valentine's (1) Valentine's Day (1) valeriana (1) valkoherukka (1) valkoinen kirves (1) valkoiset kukat (1) valkopyökki (1) valkosipuli (1) vallaton koira (1) valmistelut (2) valo ja ilo (1) valokuvaus (8) valokuvauskurssi (1) valumuotti (1) vanhakaupunki (1) Vanhan perinteiset joulumyyjäiset (1) vanhat (1) vanhoja leluja (1) vanhojenpäivä (1) vanhojentanssit (1) vappu (8) vappukukat (1) vappulounas (1) Vartti (3) varvas (1) varvastulehdus (1) vastavärit (1) vegaanihaaste (2) vegetable plot (3) vegetatiivinen asetelma (1) veggie casserole (1) veggieplot (1) veneily (3) verhot (3) Verijauho (1) verkkokauppa (8) vesiaihe (1) vesiallas (1) vetohiihto (1) video (14) Vienna (2) vierasmaja (2) view (1) viherhuone (4) viherkatto (3) Viherpeukalot (1) Viherpiha (1) viidakko (1) viidakkotunnelma (1) viikonloppu (2) viimeinen lomapäivä (1) viimeinen päivä (1) viinitila (1) viktoriaaniset kasvihuoneet (1) viljelykate (1) vine (2) vinyyliaita (1) violet (1) Violet Queen (2) virginiantädyke (1) virkkaus (6) VitaGro (1) vlog (27) vloggaus (4) vlogi (1) voittaja (24) voittajat (12) voitto (1) Volkgarten (1) vuohenkello (1) vuokko (1) vuosi 2013 (1) vuosi 2014 (1) vuosi 2018 (1) vuosikertomus (1) Väinö (1) Välimeren kasvillisuus (1) Välimeren risteily (2) väsymys (3) wallpapers (1) Wanha Weräjä (1) wardrobe (1) Waterwheel (1) wc (1) weather vane (1) wedding designer (1) weed (1) weekend (1) weigh control (2) weigh watching (1) weight control (2) White Axe (1) whitecurrant (1) wieght control (1) Wien (2) wine (1) winter (4) winter holidays (3) winter memories (1) winter pictures (3) Winter Star (1) women's day (1) Wood Rack (1) work room (1) work space (1) working table (1) wreath (15) wreath instructions (1) www.puutarhasielamaan.fi (3) Xala (2) xylitol-myrkytys (1) yard (3) yarrow (1) year 2013 (1) year 2014 (1) yellow stem (1) yellow stems (1) ykkönen (1) yllätyksiä (1) yläkoulu (1) Yläkuu (1) yläpiha (1) ympäristö (1) yo-juhlat (1) You Tube (3) youth (1) YouTube (34) yritystä (1) Yrtti- ja Taimilannoite (1) Yrttilannos (2) Yrttimaa (1) yrttipuutarha (1) ystävyys (1) ystävä (1) Ystävänpäivä (3) yöpaitasosiaalisuus (1) yöpakkanen (1) yöpakkaset (1) Zetas (3) Åhlens (1) äitienpäivä (4) äyriäiset (1) äänestys (1) öljyvärimaalaus (1) Österreich (1)