Mitä tähän nyt sanoisi?

Hei!

Ensimmäinen päiväni Harjun oppimiskeskuksessa on takana. Tunnelmani ovat lievästi sanoen hämmentyneet.


Itkukin pääsi, kun tajusin, että ei minusta taida puutarhuria tullakaan. Ei se vaan taida käytännössä onnistua. Haaveiden ja elämän tosiasioiden väli on liian suuri.

Olin saanut käsityksen, että voin suorittaa enimmät opinnot etänä ja näytöin. Tämä viikko piti olla läsnä, jotta opinnot lähtevät käyntiin ja minulle tehdään henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Kuitenkin kävi ilmi, että ensi viikosta alkaen olisi hyvä olla läsnä ja suorittaa puutarhanhoidon käytännön opintoja. Puiden ja pensaiden leikkuuta, koneiden käyttöä yms. Tästä minulla ei ollut ennakkoon tietoa.


Ei onnistu. Ensi viikolla olen palkkatyössäni, kuten seuraavatkin viikot.

Sitten pohdimme, että tekisin opintoja täällä kesällä. Joo-o. Osittain se onnistuisikin, mutta en voi hylätä omaa, kohtuullisen työmäärän (lue: 10h/vrk) vaativaa puutarhaa viikoiksi. Toisaalta en myöskään halua, sillä olen odottanut puutarhakautta kuukausitolkulla. Voisin tehdä Harjussa juttuja muutamina päivinä, mutten viikkotolkulla. Ja suoraan sanoen minulla ei ole motivaatiota lähteä trimmaamaan puistojen nurmikoita, jos sitä trimmattavaa on kotonakin. Ei tämä yhtälö vain toimi.

Olin ymmärtänyt, että voisin osoittaa osaamistani ja puutarhatöiden tekoa oppimispäiväkirjalla. Esim. kirjaamalla tekemisiäni blogiini. Ongelma on se, että kanssani pitäisi olla jonkun puutarhurin, joka näyttää, miten tehdä ja kontrolloi tekemiseni. Mistäs minä sen puutarhurin meille repäisen? Haloo, onko halukkaita?


Sitten neuvottelimme, että koetan panostaa siihen, mitä eniten haluan oppia. Siis kukkasidontaan. Josko olisin kukkakaupoilla kesän aikana opissa esim. kolmesti viikossa. Mikäs siinä. Tuolloin voisin hoitaa puutarhaamme. Käykö se sitten kukkakaupoille, en tiedä. Olen nyt ihan ulapalla ja eksyksissä.

Kirjallisia juttuja voin tehdä etänä, mutta aika paljon menee nyt ohi. Vaikuttaa aika todennäköiseltä, että pystyn suorittamaan vain osia puutarhurin opinnoista ja osa jää haaveeksi. Toisaalta tuskinpa koskaan traktorilla ajelen yms., mutta kun ko. tutkinto vaaditaan esim. floristin opintoihin. Täytynee haudata floristihaaveet.

Tämän piti olla iloinen onnenpäivä. Tästä tulikin päivä, jona tuntuu, että turhia ovat haaveeni. Faktat on kuitenkin pidettävä mielessä. Toimeentulo ja oman puutarhan kukoistus. Ja missä on järkeä, ja missä ei. Reumanikin asettaa joitakin rajoitteita.

Tiedän olevani hankala tapaus, mutta elämän realiteetit asettavat rajoitteita ja järkikin. Olo on tällä hetkellä pettynyt, ja pikkuisen petettykin.

Miten tässä näin kävi?

57 kommenttia

 1. Tosi harmi, että noita asioita oltu pystytty etukäteen kertomaan kunnolla, mitä tuo koulu todella ja oikeasti vaatii. On selvästi saatu siitä vähemmän läsnäololta vaativaa kuin mitä se oikeasti on, tuskin olisit muuten ollut jo noin kovasti asiasta haaveilemasta ja nyt tuli sitten realiteetit vastaan. :( Tsemppiä ja ehkä asia vielä joskus jotenkin järjestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna. Varmaan vaikuttaa nuo tutkintouudistukset, jotka tulivat voimaan vuoden alusta. Kaikki täällä ovat oikein ihania ja herttaisia ihmisiä ja yrittävät varmasti parhaansa. Itselläni oli varmaan liian ruusuiset kuvitelmat. Tulin alas korkealta ja kovaa. Minun pitää kuitenkin miettiä noita tosiasioita. Missä kohdin on järkevintä iskeä hanskat tiskiin ja mihin asti kannattaa yrittää. Sitä en nyt tiedä. Oppimisen into ja halua ovat kovat, mutta ei nyt ihan hinnalla millä hyvänsä. Järki pitäisi olla näissä hommissa kuitenkin mukana.

   Poista
 2. No voi harmistus! Kaikesta on nykyään tehty niin mutkikasta. Toisaalta, jotta voit tehdä kukkiensidontaa, tarvitsetko tutkintoa? Olet ihan luonnonlahjakkuus siinä, teet todella kauniita kimppuja ja kransseja. Ja toisaalta, sinun oma puutarhasi on käyntikorttisi esim. puutarhojen suunnitteluun voisit ihan hyvin ryhtyä. Vai vaaditaanko siihenkin jokin todistus, että sitä saa tehdä?
  Voihan olla, että kaikki vielä napsahtaa kohdilleen, pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutkikasta on ja väliin byrokraattista. Eihän siihen tutkintoa tarvitse, mutta itseä se lämmittäisi, että olisi todistus ja koulutus asiaan. Maltti on varmaan valttia, mutta tuota malttiahan minulla ei tunnetusti kamalasti ole... Toivottavasti asiat järjestyvät.

   Poista
 3. Voi harmi kertaa monta!!! Kyllä floristiksi voi opiskella ilman traktorinajotaitoa ja puutarhurintutkintoa, mutta kaksi vuotta se taitaa kestää ja ei ehkä onnistu siellä suunnalla. Ja puutarhurintutkinto pitäisi kyllä olla ihan mahdollista suorittaa näyttötutkintoina. Toki silloin pitää näytössä osata sitä traktoria ajaa. Katsele nyt tämä viikko, ehkä asiat vielä selviävät. Tai edes myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meidän suunnalla ei monikaan juttu onnistu. Peräkylillä ollaan. Katselen ja ryhdyn kyllä opintoihin, mutta päällimmäisenä mielessä on nyt karvas pettymys.

   Poista
 4. Harmillista, että opinnoista ja niiden vaatimuksista on annettu etukäteen erilainen kuva. Mikäli henkilökunta on joustavaa, niin voisiko kuitenkin jokin ratkaisu löytyä, esimerkiksi juurikin jokin kukkakauppa, jossa voit suorittaa opintojasi? Toivottavasti tilanne kääntyy vielä parempaan suuntaan ja jokin ratkaisu löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan olla, että olen ymmärtänyt asioita väärin. Tosin niin oli pari muutakin.Toivottavasti ratkaisu löytyy. Nyt olen vähän pessimistinen asian suhteen.

   Poista
 5. Voi harmi. Ehkäpä saat jotain muuta kautta toteuttaa haavettasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä vielä luovuta. Vielä täältä noustaan. jahka olen märehtinyt asiaa.

   Poista
 6. Eiköhän asia jotenkin ratkea. Olen aina kapinoinut tätä nykyistä opintosysteemiä ammattikouluissa että kaikki opiskelee kaikkea, siitäkin huolimatta että oma suunta olisi varmasti tiedossa. Miksi puutarhuri ei vois keskittyä puutarhaan ja floristi kukkasiin, se varmasti karsisi keskeyttämisiä ja toisi parempaa ammatinhallintaa. Tämä siis nyt yleistä jupinaa koulutuksista. Olin kyllä kuvitellut että floristiksi voi lukea kukkien parissa eikä siihen tarvita puutarhapuolta välttämättä yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin ajattelen minäkin. Samaa myös luulin. Mutta traktoria on ajettava ollakseen pätevä kukkien sitoja. Ei mitään järkeä!

   Poista
 7. Puutarhurin opintoja aikoinaan Saaren kartanossa suorittaessani myös siellä vuorottelivat sekä etä-, että lähijaksot. Suunnilleen saman verran kumpiakin. Opiskelin vuoden todetakseni, että puutarha-ala ei ole minun alani. Alkuaan haaveilin omasta kukkakaupasta, mutta paha 90- luvun lama sai minut luopumaan haaveesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä haaveilen erilaisista puutarhatapahtumista, kukka-/puutarhakirjan teosta yms. No, pitää ottaa tuumaustauko ja yrittää tehdä se, minkä pystyy.

   Poista
 8. Tsemppiä! Käytännön työtä ja oppimista painotetaan käytännön alalla, samoja pohdintoja aikanaan kävin läpi. Varmasti löydät kukkakaupan jossa joustava harjoittelu onnistuisi! Teoriassa käsittääkseni pitäisi pystyä osoittamaan ammattitaito ilman opintojakin mutta tapahtuneeko sitä missään?

  VastaaPoista
 9. Pitääkö sinun tehdä päätökset nyt heti? Voisiko asioiden antaa muhia hetken aikaa? Ainakin tämän viikon, jonka nyt kuitenkin olet siellä paikan päällä. Jospa joku ratkaisu löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hoks tehdään tällä viikolka, mutta aina sitä voi muuttaa. Juu, täällä olen, kun palkatonta virkavapaatakin otin. On vain aika turhauttavaa. Pitää sulatella.

   Poista
 10. Ääh, voi harmi😣 Uskon että jotenkin nuo asiat järjestyy, niillä on tapana tehdä niin👍

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa siltä, että sinulle ei kyllä ole kerrottu kaikkia faktoja opiskelusta. Olosi on varmasti petetty ja syystä. Toivottavasti asiat selkeytyvät ja pystyisit jossain määrin jatkamaan opiskeluja. Kyllä tuli nyt surullinen olo puolestasi. Tsemppiä Satu ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi. En luovuta. Ymmärrän, että olen vaikea tapaus, mutta onko kaikki nikn kiveen hakattua?

   Poista
 12. Uskon, että löydät itsellesi sopivan ratkaisun ennemmin tai myöhemmin. Nyt tuntuu pahalta, mutta olet niin sinnikäs, että asiat varmasti järjestyvät parhain päin! Tsemppii, Satu!

  VastaaPoista
 13. Minä olin viime syksynä samassa tienhaarassa, eli halusin saada puutarhurin paperit. Ensin selvittelin perustutkintoa, mutta se olisi vaatinut kaksi vuotta päätoimista opiskelua. Ei onnistu. Sitten löysin ammattitutkinnon, jonka saa suorittaa perustutkinnon suorittaneet TAI muutoin vastaavat taidot omaava henkilö. Olin tuota jälkimmäistä.

  Ammattitutkinnossa tunnistetaan olemassa oleva osaaminen tutkinnon perusteiden mukaisesti. Syksyllä esittelin näyttömestarille Raahen kaupungilla tekemäni istutusalueet, kunnostustyöt ja hoitomenetelmät. Suurin osa näytöistä olikin siinä. Kirjallisesti selitin sitten sanoin ja kuvin, mikä jäi puuttumaan siitä ekasta katselmuksesta. Näin ollen sain puistopuutarhurin nimikkeen kuuden kuukauden etäopintoina. Tai noh - kävin minä suorittamassa Nokialla kasvinsuojeluaineiden tutkinnon. Sitä kun ei täältä pohjoisesta saanut vaaditussa aikataulussa. Muut korttikoulutukset olivat jo suoritettuina.

  Nuo näyttötutkinnot ovat työelämälähtöisiä, eli osaaminen osoitetaan autenttisessa työympäristössä tutkinnon perusteiden kriteerien mukaan. Minähän olin koko kesän ahertanut kotikaupunkini puistopuolella, joten oli tosi helppoa osoittaa osaaminen. Ne työt kun oli valmiiksi tehty jo ennen näyttöjä. Vastaavasti oli helppoa osoittaa, että minä itse olen tehnyt kaiken. Onneksi olin valokuvin dokumentoinut tekemiseni myös.

  Floristiksi ei pääse näyttötutkinnoilla - sehän on se mitä tavoittelet. Mutta puutarhuriksi kyllä pääsee. Nimikkeet ovat joko vihrerrakentaja tai puistopuutarhuri. Minä suoritin molemmat suunnat, mutta valitsin ammattinimikkeeksi puistopuutarhurin. Ja traktoria ei tarvinnut ajaa - mutta osaan kyllä senkin.

  Älä tipahda epätoivon suohon - onko muita reittejä, vai annatko koulutuksen olla. Osaaminen sinulla kyllä on. Mitä lisäarvoa floristi-nimike antaa sinulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä luovuta. Käännän vaikka kivet ja kannot, jahka tästä taas sisuunnun. Nyt jotenkin järkytyin. Haaveeni on Kukkaiselämää-yritys, joka järjestää kaikenmoista ihanaa ja kaunista puutarhaan ja kukkiin liittyvää. Haaveena on myös jonain päivänä tehdä kaunis puutarha-/kukkakirja. Jotenkin olen niin kaavoihin kangistunut, että uskon tutkinnon ja todistuksen luovan uskottavuutta toiminnalle. Tiedä sitten? Minulle tuumattiin täällä, että floristin tutkinto on ammattitutkinto, kun yritin nikotella, etteikö noista kukka-ja puutarha-alan puutarhuriopinnoista voi tehdä puutarhurin ammattitutkintoa perustutkinnon sijaan. Niin olin kuvitellut.

   Poista
 14. No hö ja harmitus päälle!!!! Toivottavasti saat jonkin ratkaisun, asioilla on tapana järjestyä tavalla tai toisella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä ne varmaan järjestyy. Oli vain melkoinen alkushokki.

   Poista
 15. Onnistuisiko oppisopimuskoulutus?
  Kun hain floristiopintoihin, minulle suositeltiin oppisopimuskoulutusta. Eli harjoittelu ja näytöt suoritetaan ammattitaitoisessa kukkakaupassa, teoriatentit koulussa. (Minulla on kyllä puutarhurin ja hortonomin koulutukset taustalla. Opintoihin pakollisina kuuluivat myös konetyöt, hitsaukset, puutyöt, rakennusoppi, maaperäoppi meteorologia ym. kasviopin, kasvintunnistuksen, maisemasuunnittelun ja kukkasidonnan ohella. Alalla vaaditaan laajaa osaamista ja toisaalta kaikki eivät vielä opiskellessa tiedä mihin sijoittuvat.)
  Jos sinulle riittää pelkkä sidontataito, mutta haluat tehdä ns. alan virallisia suorituksia, yksi vaihtoehto on myös käydä yksityisesti sidonnan peruskursseja. Kurssit ovat aika kalliita, mutta toisaalta yhden kurssin suorittaa viikossa kahdessa, ja vuosittain voi opiskella lisää uusia kursseja.
  Varmasti löydät oman polkusi! Onnea ihanalle matkalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aluksi ilmoittautunut Ahlmanin kukkasidonnan peruskurssille. Sitten tulin toisiin ajatuksiin, ja hain Harjuun. Kyllä tämä tästä suttaantuu alkujärkytyksen jälkeen.

   Poista
 16. Voi kurjuus! Tiedän tuntemuksesi sillä olen samoja asioita pyöritellyt viime aikoina ja ollut mieli maassa. Pidän peukkuja, että ne palaset jotenkin paikalleen vielä loksahtavat ja pääset toteuttamaan haaveesi☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anni. Pakko niitten on loksahtaa. Tämä on niin pitkän ajan haave, että en kyllä anna periksi.

   Poista
 17. HItsi että harmittaa ihan sinun puolesta. Elämässä ihanaa on se kun joskus omat haaveet toteutuvat ja niistä voi silloin olla todella onnellinen.
  Pidän vielä peukkuja että jokin ratkaisu tähän löytyisi. Halauksia sinulle <3

  VastaaPoista
 18. Onpas harmi juttu! Toivottavasti jotain muuta kautta tuohon löytyisi ratkaisu ja pääsit opiskelemaan sitä mitä haluat opiskella ja tehdä.
  Tsemppiä ja halaus Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä tämä iloksi muuttuu. Uusi päivä, uudet kujeet. Kiitos, Marjo.

   Poista
 19. Voi Satu, että harmittaa puolestasi ja tiedän tämän olleen iso pettymys. Toivottavasti tämä käänne tuo jotain uutta ja uskomatonta, vaikka tälläinen klisee kuulostaa tässä kohden ihan lässynläältä, mutta sitä vilpittömästi sinulle toivon. Iso iso haliruttaus täältä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia. Kyllä tämä iloksi muuttuu. Olin vain eilen kuin halolla päähän lyöty. Odotin jotain muuta.

   Poista
 20. Onpa kurja juttu ettei opiskelu sujunutkaan siten kuin olit ajatellut. Voisiko kuitenkin olla vielä jokin mahdollisuus kun niin palavasti haluaisit syventää taitojasi rakastamallasi alalla?
  Ihanaa kesän odotusta kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä vielä asioita selvitellään. Halu opiskella on kova, joten eiköhän täällä keksitä jotain. Kiitos, Kristiina. Kivaa viikkoa!

   Poista
 21. Asioilla on tapana järjestyä. Siihen on kaiketi uskottava. Voin vain kuvitella, miten pettynyt olet -syystäkin! Tsemppiä rutkasti tulevaan, pidä lippu korkealla! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, uskotaan näin. Tuli vain alkujärkytys. Kiitos kovasti, Saikku!

   Poista
 22. Asioilla on taipumus järjestyä ♥ Kunhan selviydyt isoimmasta järkytyksestä keksit varmasti keinot ja kompromissit jatkaa haaveittesi suuntaan. Oma ihana puutarha on jo pala paratiisia maan päällä. Kyllä se siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet viisas nainen, Rita. Tänään tuntui jo paljon paremmalta nukutun yön jälkeen. Kiitos!

   Poista
 23. Miten se vanha viisaus menikään? "Kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu." Onnea opinnoillesi, aina kannattaa etsiä uutta tietä.

  VastaaPoista
 24. Toivon, että kaikki selkiytyy vielä. 👍🏽

  VastaaPoista
 25. Puutarhurin koulutus on hyvin käytännönläheinen. Vähän ihmettelin aiemmin että sen kaiken voisi etänä suorittaa..Minulla muutama aikuisena puutarhuriksi opiskellut työkaveri teki kyllä aika paljon niitä lähijaksoja.
  Tuo Titan kommentti tuolla ylhäällä on hyvä!
  Kyllä tässäkin asiassa joku vastaus pian löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Niin on. Minua kylläkin yllätti tuo lukemisen määrä kuitenkin. Ihmettelin minäkin, mutta olin ajatuksesta hyvin iloinen. Ratkaisua haetaan.

   Poista
 26. I am sad for you Satu that the course is not quite what you had in mind. Hopefully your great love of flowers in the garden and the home will come right for you in the end.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Rosemary. We're looking for a solution. I'm obsessed to study gardening and floristry, so there must be a way to do it. Thank you for your kind words and stopping by. Happy Wednesday!

   Poista
 27. Mun täytyy myöntää, että ekoja kertoja blogiasi lukiessa, luulin sun olevan floristi :) Niin hienoja kukkajuttuja täältä on löytynyt, että menisit kyllä ammattilaisesta! Toivottavasti sulle löytyy sopiva opintosuunnitelma, että saat tehtyä haaveistasi totta. Mä tein viimekesän työharjoittelun yrittäjänä ja niistä viherrakennustöistä sain myös näyttöjä kasaan. Ihan ittekseni tein, ei kukaan sanonut, että siinä pitäisi jonkun olla vahtimassa tekemisiäni. Opettaja oli puhelinsoiton päässä, jos tuli kysyttävää. Paljon otin kuvia ja videoita ja kirjoittelin työselostuksia ja hoito-ohjeita. Näytöt on menny hyvin niiden dokumenttien kera ja pari kertaa arvioijat kävi työkohteella katsomassa. Toki oon talvet ollu koulussa 2-4pv viikossa, mutta oli meidän ryhmässä niitäkin, jotka olivat paljon harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos! Tänään tehtiin uusi hops. Katsotaan, miten käy. Kuulostaa erittäin joustavalta.

   Poista
 28. Voi että, harmi, ettei opiskelu suju kuten olit toivonut. Viralliset tutkinnot ovat aika byrokraattista touhua. Tiedän tuskasi, olen itse suorittanut työn ja perheenäidin hommien ohessa jatkotutkintoa ja se on ollut todella haastavaa, kun ei voi millään olla kahdessa paikassa yhtäaikaa. Lopulta olin suosiolla vuoden opintovapaalla aikuiskoulutustuella ja se oli todella mahtava juttu, suosittelen lämpimästi. Tutkinto tosin ei vieläkään ole ihan valmis ;) Tsemppiä, toivottavasti löytyy joku ratkaisu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, säännöt on tiukassa, mutta jospa tämä tästä vielä iloki muuttuisi. Opintovapaalle en voi jäädä, joten jotenkin on opinnot sumplittava. Kiitos, Virpi!

   Poista
 29. Onnea Satu matkaan, sinä selvität ongelmat ja kaikki kääntyy vielä parhain päin.

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!
THANK YOU FOR YOUR VISIT! TACK FÖR BESÖKET! VIELEN DANK FÜR IHREN BESUCH! MUCHAS GRACIAS POR SU VISITA!

TUNNISTEET

20-vuotishääpäivä (1) 2014 (1) 40+bloggaaja (25) 40+bloggaja (1) 40+blogi (6) 40+blogit (19) 50 vuotta (1) A Beautiful Blog -award (1) a new camera (1) aamiainen (1) aamu puutarhassa (1) aamuaurinko (1) Aconitum (1) Advent (4) Adventti (5) adventtikynttelikkö (1) Adventtikynttilät (1) afrikankukka (3) aikuistubettaja (2) aikuistubettajat (8) aitaprojekti (1) AKE 30 LI (1) Aku (17) Alan Titchmarsh (1) Alankomaat (1) alavire (1) ale (3) alelöytö (1) alennuskoodi (1) alkylaattibensiini (1) All Saints' Day (1) Allas (1) alpi (1) alppiruusu (2) alppiruusut (2) amaryllis (8) American Walnut (1) amerikan jalopähkinä (2) amerikanjalopähkinä (3) Amppelilannos (3) Amsterdam (2) anemone (1) anemonet (1) Anette von Einem (1) ankylosing spondylitis (1) Anna Utti (14) Annabelle (2) Anne-Mari (5) annual (1) Annukka (1) Ansku's room (1) Anskun huone (1) Antoni Gaudi (1) aphid (1) apple (1) apple pancake (1) apple roll (1) apple tree (1) apple trees (1) applepie (1) apulalinen (1) arat kasvit (1) Arava (1) arkkulaite (1) arovuokko (1) ART 26-18 LI (1) arvonnan voittaja. messuliput (1) arvonnan voittajat (1) arvonta (130) arvontamuistutus (1) arvontavoittaja (1) arvontavoitto (1) asetelma (3) asetelma sieneen (1) asetelmat (1) askartelu (5) Aspen (1) aster (1) astiat (1) asukuvat (1) aubergine (1) aubergine pie (1) auringonlasku (3) Auringonpaiste (1) aurinko (4) Austin-ruusut (2) Austria (1) autoilu (1) autoimmuunisairaus (6) autoimmuunitauti (1) autumn (25) autumn holidays (1) autumn vacation (1) avautuminen (4) avautuu (1) avoimet puutarha (1) Avoimet puutarhat (5) Avoimet puutarhat 2013 (3) Avoimet puutarhat 2014 (3) Avoimet puutarhat 2015 (2) Avoimet puutarhat 2017 (3) Avoimet Puutarhat 2020 (1) avoin puutarha (3) AXT 25 TC (2) back yard (2) bag (2) Baition (1) baking (2) balkaninvuokko (1) Baltic Herring Fair (1) Baltic Queen (1) Barcelona (9) Barcelonan (1) bathroom (1) Bayer (1) Bayer Garden (18) Beautiful Blogger Award (1) bedroom (6) bellflower (1) Berner (1) Bernese Mountain dog (1) Bernin paimenkoira (1) Bernina (1) Bernina 330 (1) betonipatsas (2) betonityö (1) betonivalu (1) Biocin F (1) Biolan (28) Biolan Puutarhan Talvisuoja (1) Biolan Syksyn PK-lannoite (1) birdhouse (1) birthday (5) blackcurrant (1) blog (43) bloggaaja (1) bloggaajapassi (1) bloggaajatapaaminen (2) bloggaaminen (1) bloggailu (1) bloggaminen (1) bloggari (1) bloggaritapaaminen (2) bloggaus (1) Blogger (1) blogi (66) blogiarvonta (2) Blogikylä (11) blogikylän asukas (1) blogilistaus (3) blogiyhteistyö (118) blogiykkönen (1) blomster (4) bloomers (2) blooms (1) blue stone (1) boat (1) boating (1) boheemi (2) Bon Bon (1) bone (1) books (1) boring (1) Bosch (9) Bosch AHS 54-20 LI pensasleikkuri (1) Bosch AXT 25 TC -oksasilppuri (1) Bosch IXO (1) bouquets (4) breakfast (1) broad bean (1) built (1) bulb (1) bulbs (5) bulbs.se (1) bunnies (6) bunny (4) bureau (1) cage (1) callunas (1) Calvin Klein (1) cambridge (1) Campanula carpatica (1) candle (1) candles (2) Carl Larsson (1) cement (1) cement tile (1) cep (1) ceramics (5) challenge (3) challenges (1) chandelier (1) change (4) Charlestown (1) cherry (1) chick (1) childhood memories (1) chokeberry (1) Christmas (22) Christmas card (1) Christmas cards (1) Christmas flowers (2) Christmas Star (1) Christmas traditions (1) Christmas tree (1) Christmas wreath (1) Chritsmas tree (1) Cision (4) citylife (1) Classic Kanttausrauta (2) Classic Perennalapio (2) clay (4) clay works (1) cleaning (1) clematis (1) coceo (1) Color Me Floral (1) Colosseum (1) combisystem (1) cooking (1) Coreopsis verticillata (1) Cornwall (12) Costa Serena (1) creeping Jenny (1) crop (5) cucumber (4) currant (2) curtains (1) cushions (5) cutting nails (1) cycling (1) daalia (1) daaliat (5) daaliatilaus (1) daffodils (1) dahlia (1) dahliat (1) David Austin -ruusut (4) decor (36) decoration (2) deer steak (1) Desigual (2) dishes (1) divaani (1) DIY (74) Doc Martin (1) dog park (2) Donald (1) dotted loosestrife (1) dreaming (4) dreams (1) dressing room (1) dysplasia (1) Easter (1) Eastern Finland (2) Echinops bannaticus (1) Edenpont (1) EKSOTE (2) elf (1) elokuu (11) eläinten viikko (1) elämänmuutos (1) ensilumi (1) ensimmäinen (1) enterovirus (1) epäonnistuminen (1) epäreilu kohtelu (1) epätoivo (2) Erigeon specious and Oenothera tetragona (1) Erigeron speciosus (1) esikko (1) esikot (2) espanjalaiset (1) Etelä-Saimaa (1) etupiha (5) Eulalia (1) Eurobulb (1) evening dress (1) fabrics (1) face (1) facebook (1) fair (1) Falmouth (2) fashion (1) Father's Day (1) favorite perennial (2) favorite picture (1) favourite pics (1) Fazer (1) fi-verkkotunnus (1) fiilistely (2) filosofointi (1) Finera (1) first of May (1) first snow (1) Fiskar (1) Fiskars (32) Fiskars Inspiration Lucy (1) Fiskars Xact Pistolapio (1) flea market (1) fleamarket (1) floral course (1) florist (1) floristeria (1) floristi (1) floristiikka (1) floristiikkakirja (1) floristimestari (12) flower beds (1) flower bouquet (2) flower collage (2) flower pots (1) flowerbouquet (1) flowerpower (1) flowers (21) flue (1) flunssa (1) fog (1) forest (2) foxglove (1) Frassino (1) Frida Steiner (1) frost (1) fruit set-up (1) frump (1) funiculur (1) G-Force (3) G-Force Tools (1) garden (180) garden book (1) Garden fair (2) garden favorites (1) garden life (1) garden path (2) garden plans (1) garden Plantinavia (1) Gardena (2) gardenassistant (1) gardening (18) gardening dreams (1) garlic (1) gate (1) Gaudi (1) geranium (2) germinate (1) giant bellflower (1) golden retriever (1) Golden Retriever (10) goldenretriever (29) gooseberry (3) GreenCare (2) Greengate (8) greenhouse (31) grillaus (1) growing boxes (3) haastattelu (1) haaste (3) haasteita (1) haave (1) haaveet (4) haaveet murskana (1) haaveilu (13) Hakaniemen halli (1) Hakaniemi (1) hake (1) haketin (1) Halloween (4) halot (1) hame (1) Hamina (1) hampaanpesu (1) hamstraus (2) hana (1) hanhet (1) Happy Easter (1) haravointi (7) harjakoriste (1) harjaus (1) harjoittelu (18) Harju (11) Harjun oppimiskeskus (17) harkinta (1) harvest (10) hautaseppele (1) hauvavauva (4) Havu- ja rodolannoite (2) Havu- ja Rodomulta (3) havukasvit (2) havut (11) Hay Barton (1) Hedelmä- ja marjalannoite (1) hedelmäasetelma (1) hedgehog (1) heinäkuu (19) Heli Sutela (1) Heligan (1) heliotrooppi (2) Helkkä Dreams (1) helle (2) hellehattu (1) Helsinki (20) hemmottelu (3) hempeily (1) hepuli (2) HerbGarden (1) herkku (1) herukka (2) hiihto (1) hiihtoloma (5) hiihtolomasuunnitelmat (1) hiihtomuistot (1) hiihtotraumat (1) hiljentyminen (1) hoito (1) hoks (1) holiday housing -exposition (1) holidays (8) Holland (3) Hollanti (3) home (2) hopeahärkki (3) hopeaputous (1) hops (1) hortensia limelight (1) hortensiat (6) hosta (1) hotspot (1) housut (3) Hullut Päivät (1) huoltokatko (1) huovinkukka (1) hurahdus (1) Husqvarna (1) huvimaja (1) hyacinth (3) hyasintit (2) hyasintti (4) hypetys (1) hyvinvointi (1) hyvä elämä (1) Hyvää Pääsiäistä (1) hyötykasvi (2) hyötykasvit (4) hyötyviljely (1) HZPC Kantaperuna (1) häkki (1) hämähäkkikukka (1) härkäpapu (1) hääkimppu (4) hääkimput (1) hääkukat (2) häämessut (3) hääpäivä (1) I love your blog (1) idea (1) Ideapuutarha (1) If I were (1) Ihmepuutarha (1) ihosairaus (1) ihotulehdus (1) Iines (1) Ikea (2) ikivihreät (5) ikkunahylly (1) ikäkriisi (2) ilo (2) iltavalo (1) image mode problem (1) Imatra (2) Independence Day (1) Indy (1) innostus (2) inspiraatio (4) inspiration (5) Instagram (1) interview (1) iPhone6s (2) Iso-Britannia (2) istutukset (26) istutukset Mikki (1) istutus (21) istutusalueet (1) istutushommat (1) Isänpäivä (4) isänpäiväkimppu (1) itapuku (1) itetaide (1) itsenäisyysjuhla (1) itsenäisyyspäivä (3) itsenäisyyspäivän kukat (1) itseteossa (1) Itä-Suomi (2) itäminen (1) Itäpolku (1) Itävalta (1) Jaakontaika (2) jalokallioinen (1) jalopähkämö (2) jardin (1) Jiffy (1) Jiffy Decogro (1) JiffyEasy (2) Jos olisin (1) Josefiinan aitta (2) joulu (34) jouluaatto (3) jouluateria (1) joulukalenteri (3) joulukoristeet (1) joulukoristelut (1) joulukortit (3) joulukortti (1) joulukranssi (1) joulukukat (8) joulukuusi (5) joulumyyjäiset (3) joulunodotus (1) jouluperinteet (1) jouluruusu (2) joutsen (1) Joutseno (1) Juhannus (9) juhla (4) juhlakoristelu (1) juhlapostaus (1) Juhlapuutarha (1) juhlat (1) juhlaviikko (1) Julia's Travel (1) julisteet (1) July (6) junamatka (1) June (4) juorupeili (1) jupina (1) jupinaa (1) juurakkotilaus (1) juurakot (4) juurrutus (1) jäikiinni (1) jäniksenä olo (1) jänispaisti (1) jännitys (2) K & K (1) kaappi (2) kaatosade (2) kaatuminen (1) kadonneet (1) Kaivopuisto (1) kaksoset (1) Kamp (1) kampaajan jälkeen (1) kangas (1) kansainvälinen retki (1) kantaperuna (1) Kanttausrauta (1) karpaattienkello (1) karppaus (1) kartano (1) karviainen (2) kastelu (2) kastelujärjestelmä (1) kastelukannu (1) kastelukannut (1) kastelukela (1) kasvari (5) kasviale (1) kasvihuone (49) kasvihuoneen pesu (1) kasvilava (1) kasvilavat (2) kasvimaa (9) Kasvimaa ruukuissa (1) Kasviperäinen lannoite (2) kasviravinne (1) kasvissyönti (1) kasvisvuoka (1) kasvitentti (1) Kasvitieteellinen puutarha (6) kasvohoito (1) kasvusammal (2) Kasvusäkki (2) Katajannokka (1) Katalonia (4) katedraali (1) katharine hodgkin (1) katkotuin varsin (1) kauneudenhoito (1) kauneus (1) Kaunis blogi -tunnustus (1) kaupallinen yhteistyö (1) kauppahalli (2) Kauppakeskus Galleria (1) kaupunkielämä (1) kauralastut (1) keijuangervo (1) keijunmekko (1) keittiö (24) keittiöhaaste (1) keittiöremontti (2) keitto-ohje (1) keittoresepti (1) Kekkilä (1) kelloköynnös (2) keltamaksaruoho (1) Kensington Gardens (1) Kensingtonin puisto (1) keramiikka (6) keski-ikä (2) keski-iän kriisi (1) keskustelu (2) kesä (26) kesä 2013 (1) kesä2017 (1) kesäkukat (6) kesäkukka (2) Kesäkukkamulta. Hevonkakkalannoite (1) kesäkuu (7) kesäloma (1) kesänodotus (1) ketjusaha (1) ketutus (7) Keukenhof (4) kevennys (1) kevyt elämä (1) Kevytrakenteinen pistolapio (1) Kevytrakenteinen talikko (1) kevät (119) kevät 2017 (1) kevät mielessä (1) kevätfiilis (1) kevätkimppu (1) kevätkukat (3) kevätkukkijat (1) Kevätlannoite (1) kevätlannoitus (2) Kevätmessut (30) Kevätmessut 2016 (1) Kevätmessut 2018 (3) kevätpesu (1) kevätpuuhat (2) kevätpuutarha (1) Kew Gardens (2) Kiana Underwood (1) kierros (1) Kiira-myrsky (1) kiire (1) kiitos (1) kimppu (3) kimppujen salat (1) kimput (3) kipsimuotti (2) kipu (4) kirja-arvonta (10) kirjaesittely (1) kirjat (2) kirjosieppopoikue (1) kirppis (2) kirppisostokset (1) kirpputori (1) kirsikat (1) kirsikka (1) kissa (1) kitchen (19) kitchen renovation (1) Kivikangas (1) Kivipajula (1) kivipolku (5) kivireunus (1) kivut (1) Kodin kukat (1) kodin lämmin joulu (1) Kodin Pellervo (2) kodinhoitohuone (5) kohupostaus (1) koira (1) koiranpentu (15) koirapuisto (3) kokeilu (1) kokkaus (1) kommentit (1) konnanlilja (1) koriste (1) koristekasvit (1) koristelu (2) korkkarit (1) Korpikangas Siemen-Frö (1) kortisoni (1) koti (3) Kotiblogit (1) kotiintulo (1) kotilot (3) Kotipuutarha (1) Kotipuutarha-lehti (1) kotitehtävät (1) kotkansiipi (1) kotoilu (3) kouliminen (3) koulinta (2) koulu (2) koulu alkaa (1) koulukuva (1) koulutus (1) kranssi (21) kranssin valmistus (1) kranssiohje (1) kranssit (4) kriisi (2) krokus (1) Kruunuhaka (1) Kruununhaka (1) kruunuvuokot (2) kuivakukat (2) kukat (217) kukat maljakossa (1) kukinta (1) kukka- ja puutarha-alan koulutus (2) kukka-amppelit (1) kukka-asetelma (11) kukka-asetelmat (14) kukkahousut (2) kukkahulluus (2) kukkahurahdus (1) kukkahöperö (1) kukkaiselamaa (4) kukkaiselämää (17) kukkaistutukset (1) kukkaistutukset ruukuissa (1) kukkakauppa (3) Kukkakauppa Haakana (8) Kukkakauppa Tolvanen (11) kukkakengät (1) kukkakimppu (32) kukkakimput (22) kukkakirja (1) kukkakirjat (1) kukkakollaasi (2) kukkakori (1) kukkakoristelut (2) kukkakranssi (1) kukkakurssi (1) kukkaloisto (16) kukkamania (1) kukkamatka (1) Kukkamessujen haaste (1) kukkapenkin rakennus (1) kukkapenkki (1) kukkasato (1) kukkasidonta (15) kukkasidontakoulutus (2) kukkasidontakurssi (3) kukkasipuli (3) kukkasipulit (16) kukkatilaus (1) kukkatykitys (1) kukkia (2) kukkia maljakossa (1) kukkia omasta puutarhasta (1) kukkia sisälle (1) kukkii (2) kultahelokki (1) kultainennoutaj (2) kultainennoutaja (199) kultainnennoutaja (1) kultainnoutaja (2) kultakärsämö (1) kultalakka (1) kun halvalla sain (1) kuningasprotea (1) kunnostus (1) kuolema (1) Kuopion puutarhaseura (1) kurjenkello (1) kurkku (4) kurkkusato (1) kurpitsa (5) kurpitsakeitto (2) kurpitsalyhty (1) kurssi (3) kutsu (1) kuukalenteri (1) kuunlilja (1) kuusi kuvaa kesästä (1) kuvaongelma (1) kuvausharjoitukset (1) kuvauspaikka (1) kylpyhuone (2) kylpyhuoneremontti (1) kylvö (2) kylvöt (10) kynsienleikkuu (2) kynttilä (1) kynttiläkruunu (1) kynttilät (1) kyykytys (1) kyyttö (1) kärhö (1) kärhöt (1) kärrynpyörä (1) kärsimyskukka (1) kärsämö (1) käsintehty (1) käsityö (11) käsityöt (14) kässä (1) köynnös (1) köynnöskuja (1) köynnöstunneli (3) labyrintti (1) Labyrinttipuisto (1) Lahden pihapiiri - puutarhamessut (2) Lahden Pihapiiri-messut (3) Lahden pihapiirimessut (1) laihdutus (3) lake (1) Lamium maculatum (1) Lamorran (1) Lanhydrock (1) lannoite (1) lannoitus (16) lapiointi (1) Lappeenrannan Ravintola Upseerikerho (7) Lappeenrannan Upseerikerho (7) Lappeenranta (6) lapset (1) lapsuus (1) lapsuusmuistot (1) laskiainen (1) lattemukit (1) lauantai (2) laukku (2) laundry room (1) lautashylly (1) lavakaulus (1) lavender (1) laventeli (1) lawn (2) lehdet (1) lehtijuttu (7) leijona (1) leijonareliefi (2) leikki (1) leikkokukat (1) leinikit (2) leipominen (2) lelu (1) lemmikki (2) lempikuvat (1) lempiperenna (1) lepo (1) Les Ours (2) letkukela (1) Lidl (1) Lidlistä (1) Liebster Blog (1) lifestyle (1) Light-sarja (1) ligularia (1) liha (1) lihaton ruokavalio (1) liikaa multaa näkyvissä (1) Liisa Ihmemaassa (1) likusteri (1) lilacs (1) lilja (3) liljat (5) Lillevilla (7) Lillevilla 387 (15) Lillevilla by Luoma (2) Lillevilla by Luoman (14) lillja (1) lily (3) Linda Peltola (2) Linnanmäki (2) linnunpelätin (1) linnunpönttö (1) lippuarvonta (7) liput (2) Lisse (1) living room (16) lohi (1) lokakuu (2) loma (10) London (1) Lontoo (2) Lontoon (1) lottery (10) Louis Vuitton (1) low carb (2) low carb diet (2) lukio (1) lumi (4) lumikello (2) lumityökalut (3) lumityöt (1) lumiukko (2) Lungo (2) luokkaretki (1) Luoman Puutuote (1) luomusiemenet (1) luonnonkivireunus (1) Luonnonlannoite (2) luonnonmukaisuus (1) luopuminen (1) luostari (1) lupaus (1) Lutyens (1) luu (1) Luujauho (3) Lychnis chalcedonica (1) lymfooma (2) Lysimachia punctata (2) lähikuvat (1) lämpö (1) Länsipolku (5) lääkitys (2) löydöt (1) maaliskuu (2) macro (2) magazines (1) magnolia (1) mahakatarri (5) mahdoton apulainen (1) Mailed (1) Maileg (3) maisema (1) maitohammas (1) makkaravarvas (3) maksaruohot (1) makuuhuone (6) mallow (2) malva (2) manor (1) mansikat (1) Maria Theresa (1) marigold (1) marja-aronia (1) marjakuuset (5) marjakuusi (3) marjapensaiden leikkaus (1) Market hall (1) marraskuu (1) Martat (1) Matkailu (14) Mediterranean cruise (1) Mediterranean flowers and plants (1) Meidän talo -lehti (2) Mekkotehdas aikuisille -kirja (1) memories (1) merileväuute (1) messuesitelmä (1) messufiiliksiä (1) messukäynti (1) messulippuarvonta (1) messuluento (1) messut (4) metsä (2) Mickey (162) Microgreen & Babyleaf (1) microgreens (1) mid summer (1) Midsummer (2) miekka-ateria (1) mielipaha (1) Mikin seuraaja (1) Mikki (406) Mikki lomafiilis (1) Mikki työkalut (1) miljoona käyntiä (1) milk tooth (1) Mini Cooper (1) Miramar (1) mokailu (1) MontJüic (1) MontSerrat (1) morning (1) morsiuskimppu (3) morsiuskimput (2) morsiussidonta (4) Mortti (74) Mosa Interior (1) moss (3) mud (1) muistelma (1) muistelu (1) muistilista (1) muistot (2) mukavuus (1) mullanvaihto (2) munakoiso (2) munakoisopiiras (1) muoti (3) muotin valmistus (1) muotopuutarha (2) mushroom (3) mushroom pie (1) mussukka (1) Musta Multa (3) Musta Multa. Biolan Luonnonlannoite (1) Musta Multa. Luonnonlannoite (1) mustaherukka (1) mustelma (1) muta (1) muurahaisrasia (1) muutos (29) MycoForce (1) Mykorritsa (1) mylläys (3) MyPizza (3) myrsky (2) myrskytuhot (2) myrskytuuli (1) myskimalva (1) myyjäiset (1) myytävää verkkokauppaan (1) naispatsas (1) naisten muoti (1) naistenpäivä (1) Nalle (1) nameday (1) narsissi (1) Natria (10) Natria Etanarae (5) Natria Etanarakeet (1) Natria Hyönteisten torjunta-aine (2) Natria Luujauho (3) Natria Rodolannoite (1) Natria Rose (2) Natria Verijauho (2) nauhus (1) neilikat (2) nelktplusblogit (1) nelkyplusblogit (3) nelkytplusblogit (138) nelkytplusbogit (5) Netherlands (1) nettikauppa (5) neule (1) New Year (1) New Year's Day (1) nimipäivä (1) nimittely (1) noodles (1) Nordiska Trädgårdar (3) nujerrettu (1) nuoret (1) nuoruus (1) nuput (3) nuudelit (1) nähen (1) näyttely (1) Nör (1) oat bisquits (1) ohje (1) oilpainting (1) oireilu (1) oksasilppuri (2) old toys (1) olohuone (18) Oma piha -messut (2) Omapiha-messut (4) omena (1) omenankerääjä (1) omenapannari (1) omenapiiras (1) omenapuiden leikkuu (1) omenapuitten kukinta (1) omenapuu (1) omenapuut (1) omenasato (1) omenasämpylä (1) omenat (1) ompelu (52) ompeluhaave (1) ONE LOVELY BLOG AWARD (1) Open gardens (1) Open gardens 2013 (2) opettele (1) opettelu (11) opetussuunnitelma (1) opinnot (2) opiskelu (9) opportunismi (1) ops (1) optikko (1) orava (1) orkidearavinne (1) orvokit (1) orvokki (2) ostokset (1) ovikranssi (5) oxalikset (1) oxalis (1) p-ska viikko (1) paella (1) paha mieli (1) pain (1) painepesuri (1) painonhallinta (13) pakkanen (1) pakkasaamu (1) palavarakkaus (1) palkinto (1) pallerolaukka (1) pallotuija (2) palmusunnuntai. pääsiäinen (1) paniikki (1) Panos (1) paralleeli asetelma (1) Paratiisin Taimitarha (1) Parhaat Kotiblogit -lehti (1) park (1) Park Güel (1) path (12) path project (1) Paula Ritanen-Närhi (1) pavilion (1) paviljonki (1) paw bear (1) peilipiironki (1) pelargoni (1) pelargonia (2) pelargoniat (2) pelargonit (2) pellava (1) Peltolan Piha (2) penkkarit (1) penkki (1) pensasangervot (2) pensaspioni (1) pentu (3) pentukoira (1) peonies (1) peony (1) perannat (1) perenna (6) perennakylvöt (1) Perennalapio (1) perennapenkki (1) perennat (5) perennial (6) perennial bed (1) perennials (2) perhe (4) pernisiöösi anemia (1) peruminen (1) peruna (1) perunan viljely (1) perunat (2) Peugeot (1) peuranpaisti (1) PG (2) phlox (2) Pientalo ja piha -lehti (1) piha (242) pihaelämä (1) pihaesittely (1) pihakierros (1) pihakirppis (2) pihakävely (3) pihamaja (3) pihan rakentaminen (1) pihanteko (2) pihapolku (5) pihapolut (2) pihaprojekti (1) pihapuuhat (1) pihatyökalut (1) Pihatyöt (3) piironkivanhus (1) pillows (2) Pinterest (15) pioni (1) pionit (6) pistokkaat (2) pizza (3) PK-lannoite (1) plan (4) plans (2) Plantagen (2) Plantinavia (3) planting (6) plantings (1) plants (1) plum (1) Pohjois-Savon Martat (1) Pohjoisranta (1) Poldark (1) polku (15) polkuprojekti (4) polttopuut (1) polut (6) pompöösi (2) pop up-joulutori (1) poppies and cranesbills (1) poppy (2) Poppy Cottage Garden (1) Port Isaac (1) Port Wenn (1) porttikukat (1) poseeraus (1) Poster Store (1) potatoes (1) potkut (1) PowerGear Raivaussakset (1) Preeco.fi (1) pressure washer (1) primula (1) primulas (2) Prinsessa Armaada (1) project (9) projekti (15) projektit (1) Provado Care (1) puisto (3) pukeutuminen (1) pukuhuone (1) pullokoriste (1) pumpkin (5) punaherukka (2) punakärsämö (1) Puolivilli Puuhamaa (1) Puolustusvoimat 100 vuotta Kesäkiertue (1) pupu (16) pupuarvonta (2) puput (19) pusero (2) puu (1) puunkaato (1) puutarh (1) puutarha (591) puutarha-apulainen (4) Puutarhablogien top 10 - 2015 (1) Puutarhablogien top 10 - 2017 (1) puutarhablogit (1) puutarhahaalarit (2) puutarhakanava (1) puutarhakirja (2) puutarhakohde (1) puutarhakori (1) puutarhakulkuri (1) puutarhamaja (9) puutarhamasennus (1) puutarhamatka (2) puutarhamatkailu (11) puutarhamessut (4) puutarhamyymälä (1) Puutarhan KESÄ (1) puutarhan rakentaminen (1) Puutarhan syksy (1) puutarhanhoito (1) puutarhapolku (4) puutarhaprojekti (2) puutarhapäivä (1) puutarharetki (1) puutarhaseura (1) Puutarhasi elämään (3) Puutarhasi elämään 2017 (1) puutarhasuosikit (1) puutarhasuunnitelma (1) puutarhatubetus (1) Puutarhatuliaisia (1) puutarhatyökalut (1) Puutarhatyöt (3) puutarhaunelmia (1) puutarhauni (2) puutarhavieraat (1) Puutarhavuosi 2012 (1) puutarhavuosi 2019 (1) puutarhuriksi (1) puutarhuriopinnot (19) puutrha (1) Pyhäinpäivä (1) pyoderma gangrenosum (5) pyöräily (1) päänsärky (1) päärynäsato (1) pääsiäinen (6) pääsiäiskoristelut (1) pääsiäiskukat (1) päätös (1) pöytä (1) pöytäasetelma (2) QuickFit Istutuslapio (1) QuickFit vaihtovarsi (1) Raatihuone (1) rabbit steak (1) rain (8) rakas (3) Rakas puolivilli puutarha (1) rakeet (1) rakennuslupa (1) rakentaminen (9) raking (6) rannelämmikkeet (1) ranteiden lämmittimet (1) raparperi (1) rapujuhlat (1) rauniomuuri (9) Rautjärvi (1) Ravijoki (1) ravinneneste (1) ravinnepuikot (2) ravitsemusterapeutti (2) Red Spangle (1) Red Spangles (1) redcurrant (2) rehevää (1) reliefi (2) remontti (2) remonttisuunnitelmat (1) renovation (1) resepti (1) Reserviläisten liitto (1) retki (1) reuma (3) reumapoli (1) revonhäntä (1) Rhododendrons (1) rhodot (4) rhubarb (1) riittämättömyys (2) rikkakasvien torjunta (1) rikkaruohonpoistaja (3) rikkaruohot (1) risteily (1) ritarinkukka (2) Ritva Falla (1) robot vacuum cleaner (1) robotti-imuri (1) Rodolannoite (1) rodot (1) romance (1) romantic (5) romantiikka (2) romanttinen (5) romanttiset vaatteet (1) Rome (1) romuttuminen (1) roof (1) Room32 (1) Rooma (3) Roope (4) Rootgrow-mykorritsa (1) Rosa poppius (1) rose (5) roses (14) roskaposti (1) rottweiler (9) ruoanlaitto (2) ruohonleikkurirobotti (1) ruohonleikkuu (2) ruoka (3) ruokapäiväkirja (1) ruokaremontti (1) ruokaremppa (2) ruokavalio (4) Ruotsi (5) ruotsin kieli (1) ruska (4) ruuanlaitto (3) ruusu (4) ruusukaari (1) ruusukoriste (1) ruusuköynnös (1) ruusula (9) Ruusulannoite (1) ruusuprojekti (1) ruusut (35) ruuvinväännin (1) ryhmäruusu (1) rönsyansikka (1) saarni (2) sade (12) sadepäivä (1) sadevesiastiat (1) sadevesien keruu (1) sadevesitynnyrit (1) sahaus (1) sahramit (1) Saimaa (5) sairasloma (3) sairastaminen (1) sairastelu (1) sakset (1) sale shopping (1) salkoruusu (1) salmon (1) salusiinit (2) sammal (3) sammalkranssi (2) sammalleimut (2) sammalpallot (1) Sammonlahden koulu (2) Sampo (8) satama (1) sato (15) satokatsaus (1) Saturday (2) saumuri (1) savi (4) savityö (3) savityöt (1) savustus (1) sawing (1) Schetelig (20) Schonbrunn (1) school (2) Schönbrunn (1) scissors (1) seed (2) seedlings (11) seeds (11) selfie (2) selfiekehys (1) selkärankareuma (22) selviytyjät (1) sementti (1) sementtilaatta (1) SEON Luxus grilli (1) September (1) sewing (14) sheshed (9) shoppailu (5) shopping (1) shrimps (1) Shrove Tuesday (1) siemen (1) siemenarvonta (2) siemenet (32) siemenkasvatit (1) siemenkylvöt (4) siemenluettelo (1) siementilaus (1) sieni (2) sienimetsä (1) sienipiiras (1) sigma 105 mm (2) sign (1) siili (1) siisti piha (1) siivous (2) siivouspäivä (1) Silakkamarkkinat (1) silmälasit (1) sinipallo-ohdake (1) siperiankurjenmiekat (1) sipuliale (1) sipulikukat (3) sipulit (1) sipulitalkoot (1) Sirkku (1) Sisustajan Onni (1) sisustus (39) sisustusliike (1) Sisustusliike Dreams (1) sisustusmyymälä (1) sisustuspuoti (1) Sitges (1) sivuvaikutukset (1) six summer pictures (1) skootteri (1) slider (265) smoke (1) snails (1) snapchat (1) snow (2) snowman (2) SnowXpert (2) snäppäily (1) Solabiol (1) some (2) sommittelu (1) sormivaleangervot (1) sormustinkukka (1) Sperli (3) spiraali (6) spiraalikimppu (1) spiraalit (1) spring (41) squirrel (1) St. Thomas Christmas Market (1) Stachys grandiflora (1) Stala (1) star (1) Stockholm (3) stone path (5) stressi (2) StyleRoom (4) suikeroalpi (1) suklaakosmos (1) summer (7) summer 2013 (1) summerflower (1) sumu (1) sun (2) sunnuntai (1) sunset (2) Sunshine (1) suomalainen verkkokauppa (1) Suomen 40+ blogit (1) Suomen kaunein piha -ohjelma (2) Suomen kaunein piha 2015 (2) Suomi100 (1) suosikkikuva (1) suosikkiperenna (1) superba (1) Superbas (1) suppilovahvero (2) suru (2) surukimppu (1) surulaite (3) surullinen loppu (1) surusidonta (3) Susanne Hatwood (5) Suttons-Siemen (1) suunnitelma (4) suunnitelmat (3) suunnittelu (7) suutin (1) suviruusu (1) swan (1) sydän särkyi (1) syende (1) syksy (68) synttäriarvonta (1) synttärit (2) syntymäpäivä (9) syntymäpäivät (1) syreeni (1) syysasteri (1) syysistutus (3) syyskaunosilmä (1) syyskimppu (1) syyskranssi (3) syyskuu (6) syyslannoite (1) syyslannoitus (2) syysleimu (2) syysleimut (1) syysloma (10) syyspuuhat (1) syyssyrikkä (1) syystyöt (1) syöpä (1) säleikköpuu (1) sänky (1) särky (1) söpöläinen (2) söpöyspakkaus (1) table (1) taimet (13) taimet - spring (1) taimiale (1) Taimimoisio (1) taimiostoksilla (1) taimitilaus (1) takapiha (8) Tallinna (1) talventähti (4) talvetus (2) talvi (10) talvikuvia (3) talviloma (2) talvimuistoja (1) talvisuojaus (1) talvivalkosipuli (1) tapetit (1) tarha-alpi (1) Tarha-Tuote (2) tarhajuoru (2) tassunalle (1) tatti (1) tavoitteet (1) tenttitulos (1) terassi (3) terrace (1) TerraCottem (2) Terva ja Höyhen (1) terveys (2) testaus (1) The Blue Carrot (2) The Botanical Garden (3) The Lost Gardens of Heligan (1) The Queen Mary's Garden (1) the Sun (1) The Traditional Christmas Market in the Old Student House (1) thujas (1) thunder (1) tienviitta (1) tilaongelma (1) tilaus (2) tilauspuput (4) tilinpäätös (1) tillandsiat (1) timanttituija (1) timanttituijat (1) tiput (1) Tirilä (1) Tirilän Puutarha (3) Tirliän puutarha (1) toilailut (1) toilet (1) toipuminen (1) toive (1) tomaaatti (1) tomaatti (5) tomatoe (4) tonttu (1) tools (1) top-blogit (1) Torres (1) tosca (1) toukokuu (3) tour (1) toy (1) traktorilla ajon opettelu (2) travelling (1) Trebah (1) tree (1) tree felling (1) Tregony (1) Tregrehan (1) trendit (1) trimmaus (2) trimmeri (1) trug (1) Truro (1) trädgård (2) ttt-lehti (1) tubekanava (1) tubetus (15) tuho (1) tuholainen (1) tuija (1) tuijat (6) Tukholma (9) Tukholman messut (1) tulehdus (4) tulip (1) tulips (10) tulppaani (1) Tulppaanien lumo (2) Tulppaanien lumo -näyttely (1) tulppaaniloisto (1) tulppaanit (35) tunika (4) tunnel (1) tuntokasvi (1) Tuomaan markkinat (1) turistina (1) tuuletus (1) tuuli (1) tuuliviiri (2) tuunaus (3) tv-ohjelma (3) Tykki (1) tylsää (2) tyylipäivitys (1) tyynyt (7) työhuone (3) työkalut (3) työpöytä (1) työssäoppiminen (1) tähkäkimikki (1) tähti (1) täytetyt paprikat (1) täyttä (1) törmäkukka (1) ukkonen (1) Ukonhattu (1) ukonkello (1) ulkoilu (1) unelma (3) unelmat (3) unelmointi (1) unikko (2) upseerikerho (2) utility room (1) utitility room (1) uudenvuodenvastaanotto (1) uudistukset (2) uudistus (2) uurna (2) uurnakoriste (1) uusi kamera (1) Uusi vuosi (3) uusikampaus (1) uusivuosi (4) uutuudet (1) v-tutus (1) vaatteet (3) vaihtelu (1) vaihto (1) vaijerihissi (1) Valaam rose (1) valamonruusu (1) Valentine's (1) Valentine's Day (1) valeriana (1) valkoherukka (1) valkoinen kirves (1) valkoiset kukat (1) valkopyökki (1) valkosipuli (1) vallaton koira (1) valmistelut (2) valo ja ilo (1) valokuvaus (8) valokuvauskurssi (1) valumuotti (1) vanhakaupunki (1) Vanhan perinteiset joulumyyjäiset (1) vanhat (1) vanhoja leluja (1) vanhojenpäivä (1) vanhojentanssit (1) vappu (8) vappukukat (1) vappulounas (1) Vartti (3) varvas (1) varvastulehdus (1) vastavärit (1) vegaanihaaste (2) vegetable plot (3) vegetatiivinen asetelma (1) veggie casserole (1) veggieplot (1) veneily (3) verhot (3) Verijauho (1) verkkokauppa (6) vesiaihe (1) vesiallas (1) vetohiihto (1) video (14) Vienna (2) vierasmaja (2) view (1) viherhuone (4) viherkatto (3) Viherpeukalot (1) Viherpiha (1) viidakko (1) viidakkotunnelma (1) viikonloppu (2) viimeinen lomapäivä (1) viimeinen päivä (1) viinitila (1) viktoriaaniset kasvihuoneet (1) viljelykate (1) vine (2) vinyyliaita (1) violet (1) Violet Queen (2) virginiantädyke (1) virkkaus (6) VitaGro (1) vlog (27) vloggaus (4) vlogi (1) voittaja (24) voittajat (12) voitto (1) Volkgarten (1) vuohenkello (1) vuokko (1) vuosi 2013 (1) vuosi 2014 (1) vuosi 2018 (1) vuosikertomus (1) Väinö (1) Välimeren kasvillisuus (1) Välimeren risteily (2) väsymys (3) wallpapers (1) Wanha Weräjä (1) wardrobe (1) Waterwheel (1) wc (1) weather vane (1) wedding designer (1) weed (1) weekend (1) weigh control (2) weigh watching (1) weight control (2) White Axe (1) whitecurrant (1) wieght control (1) Wien (2) wine (1) winter (4) winter holidays (3) winter memories (1) winter pictures (3) Winter Star (1) women's day (1) Wood Rack (1) work room (1) work space (1) working table (1) wreath (15) wreath instructions (1) www.puutarhasielamaan.fi (3) Xala (2) xylitol-myrkytys (1) yard (3) yarrow (1) year 2013 (1) year 2014 (1) yellow stem (1) yellow stems (1) ykkönen (1) yllätyksiä (1) yläkoulu (1) Yläkuu (1) yläpiha (1) ympäristö (1) yo-juhlat (1) You Tube (3) youth (1) YouTube (34) yritystä (1) Yrtti- ja Taimilannoite (1) Yrttilannos (2) Yrttimaa (1) yrttipuutarha (1) ystävyys (1) ystävä (1) Ystävänpäivä (3) yöpaitasosiaalisuus (1) yöpakkanen (1) yöpakkaset (1) Zetas (3) Åhlens (1) äitienpäivä (4) äyriäiset (1) äänestys (1) öljyvärimaalaus (1) Österreich (1)