Rakkaista rakkain

Hei!

Mikki on viime aikoina sairastellut. Käytimme sitä eläinlääkärillä pari viikkoa sitten ja lääkärin mielestä Mikki oli vilustunut. Lääkäri kuunteli sydämen ja keuhkot ja otettiin verikoe. Tulehdusarvo ei ollut koholla. Mikki köhi ja puuskutti. Hoidoksi Mikki sai kipu- ja yskänlääkettä.


Eilen mieheni vei Mikin uudelleen lääkäriin. Nyt oli eri lääkäri. Mikin tulehdusarvo oli 40, siis jonkin verran koholla. Otettiin keuhkoröntgen. Keuhkoissa on erittäin voimakasta tiivistymää rintaontelossa, erityisesti rintaontelon etuosassa/mediastinumin alueella. Myös rintaontelon takaosan keuhkokudoksessa epänormaalia tiiviyttä kauttaaltaan.  Keuhkoputken sijainti on noussut, ts. keuhkoputken alla on todennäköisesti massamuutos, joka nostaa keuhkoputkea epänormaaliin asentoon. Löydökset viittaavaat kasvainsairauteen, sillä tulehdustilassa CRP olisi selkeästi voimakkaasti koholla. Leuanalusimusolmuke on suurentunut.

Diagnoosi: todennäköinen mediastinumin lymfooma tai muu kasvainsairaus, lisäksi todennäköinen kiveskasvain. No, se patti kiveksessä on ollut vauvasta asti, mutta ehkä se on muuttunut.

Jos teistä lukijoista joku on eläinlääkäri, onko Mikillä mitään toivoa? Tilaanko huomiseksi viimeisen lääkäriajan, jottei rakastakin rakkaampi ystäväni joudu kärsimään? Sitä en missään tapauksessa halua. Todellista rakkautta on osata luopua, jos ystävä kärsii.


Eilen poika toi Mikille paketin vaniljajäätelöä. Se on lettujen, juuston ja lasagnen lisäksi Mikin suurta herkkua. Hyvin maistui. Mitään kovempaa syötävää Mikille ei voi antaa, sillä sitä alkaa yskittää ja oksettaa. Norminappuloita pehmeinä ja purkkilihaa voi syödä.

Innostua se ei saa, tai meinaa läkähtyä. Mikillä on kuumetta.


Enimmäkseen Mikki makoilee tuossa eteisen lattialla lempipaikallaan.


Aamulla Mikki oli puuhellan sytytyspuuhissa mieheni kanssa normitapaan.


Ylväänä se istui ja odotti aamuruokaansa.


Mikki kuunteli tarkkaavaisena, kun mies lähti viemään lippua salkoon.


 
Ovatko tässä viimeiset puutarhakuvani Mikistä? Lipunnostossa se tarkisti takapihan tilanteen.Ovatko nuo tassunjäljet kohta muisto vain?


Viimeiset poseeraukset?


Pihalta suoraan keittiöön odottamaan palkkiota ulkoilun päälle. Sen se haluaa aina, vaikka olisi pihalla minuutin.


Mikki on ystävä, joka luottaa meihin. Teemmekö oikean ratkaisun?


Sydän vuotaa verta.


Yritän varastoida Mikin tuoksun ja pehmeyden mieleeni. (Selfie Mikin kanssa vähän tärähti..)

Voin kertoa, että tuo hurmuri vei sydämeni.

Kaikesta huolimatta hyvää itsenäisyyspäivää! Mikille se on luultavasti viimeinen, ehkä kaikista päivistä.

81 kommenttia

 1. Suukko ja halaus Mikille, ,ihanalle koiralle jonka puutarha touhuja on ollut ilo seurata. Voimia teille päätökseen, ja sydämestä lähtevä halaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kosotäti. Suru on suuri. Tuntuu, että pää halkeaa itkemisestä ja surusta. Niin rakas Mikki on.

   Poista
 2. Voi miten surullista. Muistan miten vaikeaa oli kun omasta kultaisestanoutajaisestamme jouduimme luopumaan. Voimia teille <2

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia laitoit Mikistä. On vaikea tietää onko jo oikea aika,mutta se mitä kuvista näen ja miten Mikki on vielä mukana touhuissa,kertoo että hänellä on vielä elämänhalua eikä niin paljoa edes kipuja. Se patti kiveksissä jos on kerran ollut aina,en kiinnittäisi siihen huomiota. Ja kun voi liikkua,käy pissalla,syö ja on rauhallisen oloinen, ehkä voit seurata vielä oloa. Me voidaan omia eläimiämme auttaa myös loppumatkassa, mutta kuten myös ihmisillä ennustetta on vaikea antaa ja siten pitää oloa,vointia,seurata. Aina voit myöhemminkin viedä jos olo huononee. Näin ajattelen minä ja näin olen tehnyt omien koirieni kohdalla,sekä kissojen. Voinnin mukaan.Uskon että näet Mikistä kun se oikea aika on. En ole eläinlääkäri,mutta syövistä tiedän paljon ja omista kokemuksista eläinten kanssa. Voimia teille ja hyvää itsenäisypäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luulen, ethä viemme Mikin huomenna. Roopea, ensimmäistä koiraamme, emme raaskineet lopettaa ajoissa, vaan se leikattiin. Kuoli sitten yöllä kotiin tuskaisena ja oksensi verta. Täällä ei pääse yöllä eikä viiklnloppuna eläinlääkäriin. En halua Mikkn kärsivän. Nyt se on ok, jos makoiled rauhassa. Jos innostuu vähänkin, näyttää tukehtuvan. Pakko päästää rakkaasta irti.

   Poista
  2. Sinä tunnet ja tiedät mikä on oikein. Kaikkea hyvää ja rauhaisaa matkaa kun sen aika on.

   Poista
 4. Nämä eläinystävät on niin rakkaita ja huoli heidän terveydestään on yhtä suuri kuin minkä tahansa lähimmäisen. Toivotaan, että tulee hyviä ja terveitä päiviä vielä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiju. Ei niitä valitettavasti taida enää tulla. Ikävä on jo nyt. Onneksi on ihania muistoja.

   Poista
 5. Valtavasti voimia raskaaseen päätökseen�� muistan niin tuon puristavan surun parin vuoden takaa kun piti tehdä se kaikkein vaikein päätös, rakkaimman ystävän parhaaksi. Teillä on monta ihanaa yhteistä hetkeä joihin voit muistoissasi palata. Juuri vein kynttilän puutarhuriystäväni paikalle likusterisyreenin viereen. Suukko Mikille ja valtava voimahali sinulle ja koko perheelle��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen tässä huomannut, että Mikillä on valtavasti ystäviä. Se lämmittää ja lohduttaa.

   Poista
 6. Voi! Tunnnen tunteesi, meillä on jätetty kaksi berniä sydämiin. Mikin ilmeistä ja katseesta huokuu jäähyväisilme. Samanlaista oli meilläkin viimeisinä päivinä. Ratkaisu sateenkaarille päästämisestä ei ole helppo. Blogisi kuvien kautta Mikki jää kaikkien hyviin muistoihin. Toivotaan kuitenkin vielä parempia päiviä Mikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luulen, että huomenna saattelemme Mikin matkaan. Vastassa on paljon ihania koirakamuja.

   Poista
  2. Minäkin näen Mikin silmistä jäähyväisilmeen, aivan saman mikä oli meidän Nupullamme hetki ennen kuin se kuoli leikkauksen jälkitilaan. Tuosta ilmeestä minulla on kuva kehyksissä. Sydäntäni raastaa tilanteenne. Voimia!

   Poista
 7. Kyyneleet nousivat silmiini tätä lukiessani. Meillä oli sama edessä kesällä 2017, jolloin saattelimme rakkaan havannan koiramme sinne, missä ei ole kipuja.
  Olette suuren ja vaikean ratkaisun edessä. Voimia koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjatta. Huomenna mennään klo 10.20. Tilasin juuri ajan.

   Poista
  2. Kiitos, Manna. Kyllä ilo Mikin silmistä oli jo kadonnut, vaikka häntää se heilutti viimeiseen hetkeen asti.

   Poista
 8. Rakkaasta ystävästä luopuminen on raskasta, voimia💔

  VastaaPoista
 9. Voi Surkeus! Onpa teillä murheiset ajat, jäähyväisten päivät. Koko sydämestäni toivotan voimia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mikkiä odottaa siellä jossakin rakkaita kavereita.

   Poista
 10. Rakkaasta lemmikistä luopuminen on aina raskasta, ja aina sitä pohtii, milloin on oikea hetki tehdä se päätöksistä raskain. Mutta jotenkin sen sitten vain tietää.

  Aiempi koirani sairastui keuhkosyöpään 5-vuotiaana. Eläinlääkäri antoi sille elinaikaa kolme kuukautta, mutta herra porskutteli kuitenkin vielä kaksi hyvää vuotta seurassamme. Välillä oli joitain huonoja päiviä, mutta muuten hän eleli täysin normaalisti. Kunnes sitten eräänä päivänä ruoka lakkasi maistumasta eikä lenkillekään enää suostunut lähtemään. Silloin tiesin, että nyt oli aika. Päätös oli raskas, mutta kun tiesin hetken olevan oikea, se helpotti luopumista.

  Voimia teille tänä vaikeana aikana ja Mikille ihania viimeisiä hetkiä rakkaiden parissa <3 Olette ajatuksissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huomenna Mikki lähtee viimeiselle matkalle. Ruoka maistuu, mutta Mikki oksentaa sen lähes heti. Ei oikein pysty tekemään mitään, kun henki salpautuu. Aika on tullut. Sydän särkyy, mutta minkäs teet.

   Poista
 11. Voi tiedän tunteen 😢 jaksamisia teille ja kaikesta surusta huolimatta hyvää itsenäisyyspäivää,

  VastaaPoista
 12. Voi pientä rakasta Mikkiä ♥ Voimia suureen suruun ja vaikeiden päätösten tekoon ♥ Järkyttynyt ja surullinen olo täälläkin, ei tällaisesta toivu hyvään hetkeen. On nämä mussukat niin rakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila. Suru ja järkytys ovat valtavat. Sydäntä särkee ja pää räjähtää itkusta.

   Poista
 13. On kyllä todella surullista😢 Kamala päätös edessä mutta viisaasti ajattelet eläinystävän kärsimyksestä. Voimia koko perheelle💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pakko ajatella rakkaan parasta. Omat tunteet ja suru on vain nieltävä ja tehtävä rakkaalle ystävälle viimeinen palvelus.

   Poista
 14. Voimia sinne teille! Meilläkin kaksi aikaisempaa koiraa (tosin aiuisena meille tulleet) jouduttu lopettamaan sairauden takia aiemmin..ja myös kissoja...on se aina surullista ja ikävä jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä on jo nyt. Ei tule enää uutta puutarhakesää Mikin kanssa. Onneksi on onnelliset muistot.

   Poista
 15. Voi hyvänen aika tuota Mikin kohtaloa, jaksamista teidän perheelle. Nää on rankkoja luopua rakkaista lemmikeistä, minäkin olen kolme koiraa joutunut hautaamaan ja viisi kissaa,tuntuu etten uskalla koiraa enää ottaakkaan kun se luopuminen on niin rankkaa. Kaikesta huolimatta hyvää itsenäisyyspäivää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä haluan mahdollisimman pian koiranpennun. En tästä muuten hevin toivu. Mikkiä en unohda ikinä. Kaikki koiramme ovat olleet valtavan rakkaita, mutta Mikkk.. 💔😭

   Poista
 16. Ihan hirveästi voimia Satu. Kyllä te sitten tiedätte kun aika on. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna. Se on huomenna klo 10.20. Pitää vain selvitä. Viemme Mikin koko perhe yhdessä ja rakasta ei jätetä yksin.

   Poista
 17. Kuten facebookissa sanoin: teet aivan oikein, jos päästät parhaan ystäväsi tuskistaan. Olen sitä mieltä, että mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Moni koira yrittää peittää kipunsa. Itsekin mietin edellisten koirieni kohdalla, että olisiko pitänyt viedä aikaisemmin piikille. Ihan kurkkua kuristaa, kun luin postauksesi. Yritähän jaksella ja tee se ratkaisu, jonka parhaaksi näet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huomenna mennään ja tassusta pidetään viimeiseen hengenvetoon. Mikki ei jää yksin.

   Poista
 18. Kyyneelet silmissä tätä luen. Voimia teille.

  VastaaPoista
 19. Tätä oli surullista lukea. Meidän perheen ensimmäisen koiran viimeisistä päivistä on kulunut jo yli 11 vuotta, mutta silti muistot palaavat pintaan aina välillä. Voimia teille ja hellä silitys Mikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suru on sanoinkuvaamattoman suuri. Ikävä on jo nyt. Ei tulee enää yhteistä puutarhakesää. Mikki on ollut rinnallani kuusi kesää. Tehnyt kymmentuntisia päiviä. Poseerannut, esitellyt tuotteita, ollut kaverina, luottoystävänä. Sydäntä särkee. Kiitos, Minna.

   Poista
 20. Voi, miten surullista. Lämmin halaus niin Mikille kuin teillekin.

  VastaaPoista
 21. Voi Satu, tiedän tuon tuskan! Olen niin pahoillani, mutta joskus nämäkin asiat on kohdattava ja teette aivan oikean raskaan päätöksen rakkaudesta. Halaukset teille❣️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna. Sydäntä raastaa, mutta aika on tullut luopua rakkaasta ystävästä.

   Poista
 22. Voi miten ikävä uutinen. Rakkaasta perheenjäsenestä on sydäntä raastavaa ja vaikeaa luopua.

  VastaaPoista
 23. Itku tuli. Olen todella pahoillani. Yrittäkäähän jaksaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaima. Olen itkenyt koko päivän, vaikka olen yrittänyt itkua pidätellä Mikin vuoksi. En tajua, miten selviän huomisesta. Ihan kamalaa. Tuo mussu on käsittämättömän rakas. Luulin, että meillä olisi vielä monta yhteistä vuotta ja puutarhakesää. Ei ole. Huomisaamuna kaikki loppuu.

   Poista
 24. Voimia suureen suruun❤
  Rakkaasta perheenjäsenestä luopuminen on tuskaa, mutta onneksi muistot jäävät.

  VastaaPoista
 25. Itku tuli tätä lukiessa, voi Mikkiä <3 Voimia teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi. Tuo lemmikki on niin rakas, että antaisin mitä vain, että sen voisi pelastaa. Vaan ei voi. Kavala, kamala syöpä. Vie parhaan ystäväni.

   Poista
 26. Rakkaasta on raskasta luopuo, mutta on rakkautta irtipäästäminen, kun sen aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko päästää. En kestä katsoa rakkaan kärsimystä. Tänä iltana se halusi hyvällä halulla syödä ja tuli paha olo. Aristaa makuulle käymistä, koska sattuu. Haluaisi leikkiä ja on kantanut minulle kaikki lelunsa. Henki salpaantuu leikistä. Ihan kamalaa. On saanut kipulääkettä. Huomenna Mikin kivut loppuvat. Minulla ne vasta totisesti alkavat.

   Poista
 27. Voi kuinka surullista.
  Tulee aivan liian vahvasti mieleen, kuinka jouduimme luopumaan appivanhempien mäyräkoirasta syyskuussa. Hänen on ollut meidän hoidossa pidempään ja kunto romahti aika yllättäen ja oli aika jättää hyvästit.

  Voimia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Rakkaasta lemmikistä luopuminen on kovaakin kovempi paikka. Pistää harkitsemaan, haluanko uutta. Mikään eikä kukaanhan ei Mikkiä ikinä korvaa, eikä tuo takaisin. Koiranpentu on kyllä toisaalta paras terapeutti. Mutta tämä luopuminen, vallankin, kun se tulee yllättäen ja ihan liian aikaisin, on ihan kamalaa. Sydäntä koskee.

   Poista
 28. Voi Satu, sydän tässä tuntee tuskaa ja se tuntuu pakahtuvan. ❤️
  Me kuitenkin voidaan tehdä lemmikillemme viimeinen palvelus ja antaa kaikelle kivulle ja kärsimykselle lempeän päätöksen ja levon.
  Voimia teille! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sydän pakahtuu. Nyt Mikki on paremmilla niityillä ja enää ei ole kipua. Kiitos, Molley.

   Poista
 29. Voi rakas Satu paljon voimia teille💙

  VastaaPoista
 30. Rakkautta on tosiaan luopua, ettei toinen joudu kärsiään <3
  Voimia sinne teille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää ei ole kärsimystä. Suru on meillä, mutta Mikillä on hyvä olla. Kiitos, Sari.

   Poista
 31. Voi Mikki-pientä! Näyttää varsinkin ekassa kuvassa tuo katse olevan pohjattoman surullinen. Sellainen olo tuli minullekin, kun tämän luin. Voimia huomiseen, olen samanlaisen päätöksen joutunut aikoinaan kissani kanssa tekemään eikä se todellakaan ole helppoa. Mutta eläimen kärsimystä ei kestä katsoa, joten suurin rakkauden osoitus on, että itse pystyy luopumaan silloin, kun aika on tullut. Halauksia sinulle ja rapsutuksia Mikkille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surusilmä tosiaan. Kiitos. Viimeinen palvelus Mikille on nyt tehty.

   Poista
 32. Ihan itku tässä tulee ,..paljon haleja Mikille ja hyvää matkaa sateenkaarisillalle ja teille haleja ,voimia suureen suruunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit arvata, että itketty on. Mikki lähti matkaan pusujen ja halien saattelemana. Tassusta pidettiin ihan loppuun asti.

   Poista
 33. Lukiessani tätä on aikaa enää hyvin vähän. Ratkaisu on sydäntäsärkevä, Mikki on ollut niin oleellinen osa puutarhaanne ja blogiasikin, mutta ennen kaikkea rakas perheenjäsen. Voimia tähän päivään ja iso halaus 3>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydäntä särkee. Lääkäri sanoi, että oikean ratkaisun teimme. Mikin vointi oli jo päivässä huonontunut huomattavasti. Ärhäkkä syöpä siis. Mikki jätti ison aukon.

   Poista
 34. Voi... kyynel tuli silmään. Voimahalit.

  VastaaPoista
 35. Voimia suureen suruun <3 Hyvä ettette viivytelleet väistämätöntä.

  VastaaPoista
 36. No nyt löysin selittävän postauksen😥eli näin äkkinäinen juttu. Onneksi tosiaan ette jättäneet Mikkiä kärsimään viimeiseen asti.

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!
THANK YOU FOR YOUR VISIT! TACK FÖR BESÖKET! VIELEN DANK FÜR IHREN BESUCH! MUCHAS GRACIAS POR SU VISITA!

TUNNISTEET

20-vuotishääpäivä (1) 2014 (1) 40+bloggaaja (25) 40+bloggaja (1) 40+blogi (6) 40+blogit (19) 50 vuotta (1) A Beautiful Blog -award (1) a new camera (1) aamiainen (1) aamu puutarhassa (1) aamuaurinko (1) Aconitum (1) Advent (4) Adventti (5) adventtikynttelikkö (1) Adventtikynttilät (1) afrikankukka (3) aikuistubettaja (2) aikuistubettajat (8) aitaprojekti (1) AKE 30 LI (1) Aku (17) Alan Titchmarsh (1) Alankomaat (1) alavire (1) ale (3) alelöytö (1) alennuskoodi (1) alkylaattibensiini (1) All Saints' Day (1) Allas (1) alpi (1) alppiruusu (2) alppiruusut (2) amaryllis (8) American Walnut (1) amerikan jalopähkinä (2) amerikanjalopähkinä (3) Amppelilannos (3) Amsterdam (2) anemone (1) anemonet (1) Anette von Einem (1) ankylosing spondylitis (1) Anna Utti (14) Annabelle (2) Anne-Mari (5) annual (1) Annukka (1) Ansku's room (1) Anskun huone (1) Antoni Gaudi (1) aphid (1) apple (1) apple pancake (1) apple roll (1) apple tree (1) apple trees (1) applepie (1) apulalinen (1) arat kasvit (1) Arava (1) arkkulaite (1) arovuokko (1) ART 26-18 LI (1) arvonnan voittaja. messuliput (1) arvonnan voittajat (1) arvonta (130) arvontamuistutus (1) arvontavoittaja (1) arvontavoitto (1) asetelma (3) asetelma sieneen (1) asetelmat (1) askartelu (5) Aspen (1) aster (1) astiat (1) asukuvat (1) aubergine (1) aubergine pie (1) auringonlasku (3) Auringonpaiste (1) aurinko (4) Austin-ruusut (2) Austria (1) autoilu (1) autoimmuunisairaus (6) autoimmuunitauti (1) autumn (25) autumn holidays (1) autumn vacation (1) avautuminen (4) avautuu (1) avoimet puutarha (1) Avoimet puutarhat (5) Avoimet puutarhat 2013 (3) Avoimet puutarhat 2014 (3) Avoimet puutarhat 2015 (2) Avoimet puutarhat 2017 (3) Avoimet Puutarhat 2020 (1) avoin puutarha (3) AXT 25 TC (2) back yard (2) bag (2) Baition (1) baking (2) balkaninvuokko (1) Baltic Herring Fair (1) Baltic Queen (1) Barcelona (9) Barcelonan (1) bathroom (1) Bayer (1) Bayer Garden (18) Beautiful Blogger Award (1) bedroom (6) bellflower (1) Berner (1) Bernese Mountain dog (1) Bernin paimenkoira (1) Bernina (1) Bernina 330 (1) betonipatsas (2) betonityö (1) betonivalu (1) Biocin F (1) Biolan (28) Biolan Puutarhan Talvisuoja (1) Biolan Syksyn PK-lannoite (1) birdhouse (1) birthday (5) blackcurrant (1) blog (43) bloggaaja (1) bloggaajapassi (1) bloggaajatapaaminen (2) bloggaaminen (1) bloggailu (1) bloggaminen (1) bloggari (1) bloggaritapaaminen (2) bloggaus (1) Blogger (1) blogi (66) blogiarvonta (2) Blogikylä (11) blogikylän asukas (1) blogilistaus (3) blogiyhteistyö (118) blogiykkönen (1) blomster (4) bloomers (2) blooms (1) blue stone (1) boat (1) boating (1) boheemi (2) Bon Bon (1) bone (1) books (1) boring (1) Bosch (9) Bosch AHS 54-20 LI pensasleikkuri (1) Bosch AXT 25 TC -oksasilppuri (1) Bosch IXO (1) bouquets (4) breakfast (1) broad bean (1) built (1) bulb (1) bulbs (5) bulbs.se (1) bunnies (6) bunny (4) bureau (1) cage (1) callunas (1) Calvin Klein (1) cambridge (1) Campanula carpatica (1) candle (1) candles (2) Carl Larsson (1) cement (1) cement tile (1) cep (1) ceramics (5) challenge (3) challenges (1) chandelier (1) change (4) Charlestown (1) cherry (1) chick (1) childhood memories (1) chokeberry (1) Christmas (22) Christmas card (1) Christmas cards (1) Christmas flowers (2) Christmas Star (1) Christmas traditions (1) Christmas tree (1) Christmas wreath (1) Chritsmas tree (1) Cision (4) citylife (1) Classic Kanttausrauta (2) Classic Perennalapio (2) clay (4) clay works (1) cleaning (1) clematis (1) coceo (1) Color Me Floral (1) Colosseum (1) combisystem (1) cooking (1) Coreopsis verticillata (1) Cornwall (12) Costa Serena (1) creeping Jenny (1) crop (5) cucumber (4) currant (2) curtains (1) cushions (5) cutting nails (1) cycling (1) daalia (1) daaliat (5) daaliatilaus (1) daffodils (1) dahlia (1) dahliat (1) David Austin -ruusut (4) decor (36) decoration (2) deer steak (1) Desigual (2) dishes (1) divaani (1) DIY (74) Doc Martin (1) dog park (2) Donald (1) dotted loosestrife (1) dreaming (4) dreams (1) dressing room (1) dysplasia (1) Easter (1) Eastern Finland (2) Echinops bannaticus (1) Edenpont (1) EKSOTE (2) elf (1) elokuu (11) eläinten viikko (1) elämänmuutos (1) ensilumi (1) ensimmäinen (1) enterovirus (1) epäonnistuminen (1) epäreilu kohtelu (1) epätoivo (2) Erigeon specious and Oenothera tetragona (1) Erigeron speciosus (1) esikko (1) esikot (2) espanjalaiset (1) Etelä-Saimaa (1) etupiha (5) Eulalia (1) Eurobulb (1) evening dress (1) fabrics (1) face (1) facebook (1) fair (1) Falmouth (2) fashion (1) Father's Day (1) favorite perennial (2) favorite picture (1) favourite pics (1) Fazer (1) fi-verkkotunnus (1) fiilistely (2) filosofointi (1) Finera (1) first of May (1) first snow (1) Fiskar (1) Fiskars (32) Fiskars Inspiration Lucy (1) Fiskars Xact Pistolapio (1) flea market (1) fleamarket (1) floral course (1) florist (1) floristeria (1) floristi (1) floristiikka (1) floristiikkakirja (1) floristimestari (12) flower beds (1) flower bouquet (2) flower collage (2) flower pots (1) flowerbouquet (1) flowerpower (1) flowers (21) flue (1) flunssa (1) fog (1) forest (2) foxglove (1) Frassino (1) Frida Steiner (1) frost (1) fruit set-up (1) frump (1) funiculur (1) G-Force (3) G-Force Tools (1) garden (180) garden book (1) Garden fair (2) garden favorites (1) garden life (1) garden path (2) garden plans (1) garden Plantinavia (1) Gardena (2) gardenassistant (1) gardening (18) gardening dreams (1) garlic (1) gate (1) Gaudi (1) geranium (2) germinate (1) giant bellflower (1) golden retriever (1) Golden Retriever (10) goldenretriever (29) gooseberry (3) GreenCare (2) Greengate (8) greenhouse (31) grillaus (1) growing boxes (3) haastattelu (1) haaste (3) haasteita (1) haave (1) haaveet (4) haaveet murskana (1) haaveilu (13) Hakaniemen halli (1) Hakaniemi (1) hake (1) haketin (1) Halloween (4) halot (1) hame (1) Hamina (1) hampaanpesu (1) hamstraus (2) hana (1) hanhet (1) Happy Easter (1) haravointi (7) harjakoriste (1) harjaus (1) harjoittelu (18) Harju (11) Harjun oppimiskeskus (17) harkinta (1) harvest (10) hautaseppele (1) hauvavauva (4) Havu- ja rodolannoite (2) Havu- ja Rodomulta (3) havukasvit (2) havut (11) Hay Barton (1) Hedelmä- ja marjalannoite (1) hedelmäasetelma (1) hedgehog (1) heinäkuu (19) Heli Sutela (1) Heligan (1) heliotrooppi (2) Helkkä Dreams (1) helle (2) hellehattu (1) Helsinki (20) hemmottelu (3) hempeily (1) hepuli (2) HerbGarden (1) herkku (1) herukka (2) hiihto (1) hiihtoloma (5) hiihtolomasuunnitelmat (1) hiihtomuistot (1) hiihtotraumat (1) hiljentyminen (1) hoito (1) hoks (1) holiday housing -exposition (1) holidays (8) Holland (3) Hollanti (3) home (2) hopeahärkki (3) hopeaputous (1) hops (1) hortensia limelight (1) hortensiat (6) hosta (1) hotspot (1) housut (3) Hullut Päivät (1) huoltokatko (1) huovinkukka (1) hurahdus (1) Husqvarna (1) huvimaja (1) hyacinth (3) hyasintit (2) hyasintti (4) hypetys (1) hyvinvointi (1) hyvä elämä (1) Hyvää Pääsiäistä (1) hyötykasvi (2) hyötykasvit (4) hyötyviljely (1) HZPC Kantaperuna (1) häkki (1) hämähäkkikukka (1) härkäpapu (1) hääkimppu (4) hääkimput (1) hääkukat (2) häämessut (3) hääpäivä (1) I love your blog (1) idea (1) Ideapuutarha (1) If I were (1) Ihmepuutarha (1) ihosairaus (1) ihotulehdus (1) Iines (1) Ikea (2) ikivihreät (5) ikkunahylly (1) ikäkriisi (2) ilo (2) iltavalo (1) image mode problem (1) Imatra (2) Independence Day (1) Indy (1) innostus (2) inspiraatio (4) inspiration (5) Instagram (1) interview (1) iPhone6s (2) Iso-Britannia (2) istutukset (26) istutukset Mikki (1) istutus (21) istutusalueet (1) istutushommat (1) Isänpäivä (4) isänpäiväkimppu (1) itapuku (1) itetaide (1) itsenäisyysjuhla (1) itsenäisyyspäivä (3) itsenäisyyspäivän kukat (1) itseteossa (1) Itä-Suomi (2) itäminen (1) Itäpolku (1) Itävalta (1) Jaakontaika (2) jalokallioinen (1) jalopähkämö (2) jardin (1) Jiffy (1) Jiffy Decogro (1) JiffyEasy (2) Jos olisin (1) Josefiinan aitta (2) joulu (34) jouluaatto (3) jouluateria (1) joulukalenteri (3) joulukoristeet (1) joulukoristelut (1) joulukortit (3) joulukortti (1) joulukranssi (1) joulukukat (8) joulukuusi (5) joulumyyjäiset (3) joulunodotus (1) jouluperinteet (1) jouluruusu (2) joutsen (1) Joutseno (1) Juhannus (9) juhla (4) juhlakoristelu (1) juhlapostaus (1) Juhlapuutarha (1) juhlat (1) juhlaviikko (1) Julia's Travel (1) julisteet (1) July (6) junamatka (1) June (4) juorupeili (1) jupina (1) jupinaa (1) juurakkotilaus (1) juurakot (4) juurrutus (1) jäikiinni (1) jäniksenä olo (1) jänispaisti (1) jännitys (2) K & K (1) kaappi (2) kaatosade (2) kaatuminen (1) kadonneet (1) Kaivopuisto (1) kaksoset (1) Kamp (1) kampaajan jälkeen (1) kangas (1) kansainvälinen retki (1) kantaperuna (1) Kanttausrauta (1) karpaattienkello (1) karppaus (1) kartano (1) karviainen (2) kastelu (2) kastelujärjestelmä (1) kastelukannu (1) kastelukannut (1) kastelukela (1) kasvari (5) kasviale (1) kasvihuone (49) kasvihuoneen pesu (1) kasvilava (1) kasvilavat (2) kasvimaa (9) Kasvimaa ruukuissa (1) Kasviperäinen lannoite (2) kasviravinne (1) kasvissyönti (1) kasvisvuoka (1) kasvitentti (1) Kasvitieteellinen puutarha (6) kasvohoito (1) kasvusammal (2) Kasvusäkki (2) Katajannokka (1) Katalonia (4) katedraali (1) katharine hodgkin (1) katkotuin varsin (1) kauneudenhoito (1) kauneus (1) Kaunis blogi -tunnustus (1) kaupallinen yhteistyö (1) kauppahalli (2) Kauppakeskus Galleria (1) kaupunkielämä (1) kauralastut (1) keijuangervo (1) keijunmekko (1) keittiö (24) keittiöhaaste (1) keittiöremontti (2) keitto-ohje (1) keittoresepti (1) Kekkilä (1) kelloköynnös (2) keltamaksaruoho (1) Kensington Gardens (1) Kensingtonin puisto (1) keramiikka (6) keski-ikä (2) keski-iän kriisi (1) keskustelu (2) kesä (26) kesä 2013 (1) kesä2017 (1) kesäkukat (6) kesäkukka (2) Kesäkukkamulta. Hevonkakkalannoite (1) kesäkuu (7) kesäloma (1) kesänodotus (1) ketjusaha (1) ketutus (7) Keukenhof (4) kevennys (1) kevyt elämä (1) Kevytrakenteinen pistolapio (1) Kevytrakenteinen talikko (1) kevät (119) kevät 2017 (1) kevät mielessä (1) kevätfiilis (1) kevätkimppu (1) kevätkukat (3) kevätkukkijat (1) Kevätlannoite (1) kevätlannoitus (2) Kevätmessut (30) Kevätmessut 2016 (1) Kevätmessut 2018 (3) kevätpesu (1) kevätpuuhat (2) kevätpuutarha (1) Kew Gardens (2) Kiana Underwood (1) kierros (1) Kiira-myrsky (1) kiire (1) kiitos (1) kimppu (3) kimppujen salat (1) kimput (3) kipsimuotti (2) kipu (4) kirja-arvonta (10) kirjaesittely (1) kirjat (2) kirjosieppopoikue (1) kirppis (2) kirppisostokset (1) kirpputori (1) kirsikat (1) kirsikka (1) kissa (1) kitchen (19) kitchen renovation (1) Kivikangas (1) Kivipajula (1) kivipolku (5) kivireunus (1) kivut (1) Kodin kukat (1) kodin lämmin joulu (1) Kodin Pellervo (2) kodinhoitohuone (5) kohupostaus (1) koira (1) koiranpentu (15) koirapuisto (3) kokeilu (1) kokkaus (1) kommentit (1) konnanlilja (1) koriste (1) koristekasvit (1) koristelu (2) korkkarit (1) Korpikangas Siemen-Frö (1) kortisoni (1) koti (3) Kotiblogit (1) kotiintulo (1) kotilot (3) Kotipuutarha (1) Kotipuutarha-lehti (1) kotitehtävät (1) kotkansiipi (1) kotoilu (3) kouliminen (3) koulinta (2) koulu (2) koulu alkaa (1) koulukuva (1) koulutus (1) kranssi (21) kranssin valmistus (1) kranssiohje (1) kranssit (4) kriisi (2) krokus (1) Kruunuhaka (1) Kruununhaka (1) kruunuvuokot (2) kuivakukat (2) kukat (217) kukat maljakossa (1) kukinta (1) kukka- ja puutarha-alan koulutus (2) kukka-amppelit (1) kukka-asetelma (11) kukka-asetelmat (14) kukkahousut (2) kukkahulluus (2) kukkahurahdus (1) kukkahöperö (1) kukkaiselamaa (4) kukkaiselämää (17) kukkaistutukset (1) kukkaistutukset ruukuissa (1) kukkakauppa (3) Kukkakauppa Haakana (8) Kukkakauppa Tolvanen (11) kukkakengät (1) kukkakimppu (32) kukkakimput (22) kukkakirja (1) kukkakirjat (1) kukkakollaasi (2) kukkakori (1) kukkakoristelut (2) kukkakranssi (1) kukkakurssi (1) kukkaloisto (16) kukkamania (1) kukkamatka (1) Kukkamessujen haaste (1) kukkapenkin rakennus (1) kukkapenkki (1) kukkasato (1) kukkasidonta (15) kukkasidontakoulutus (2) kukkasidontakurssi (3) kukkasipuli (3) kukkasipulit (16) kukkatilaus (1) kukkatykitys (1) kukkia (2) kukkia maljakossa (1) kukkia omasta puutarhasta (1) kukkia sisälle (1) kukkii (2) kultahelokki (1) kultainennoutaj (2) kultainennoutaja (199) kultainnennoutaja (1) kultainnoutaja (2) kultakärsämö (1) kultalakka (1) kun halvalla sain (1) kuningasprotea (1) kunnostus (1) kuolema (1) Kuopion puutarhaseura (1) kurjenkello (1) kurkku (4) kurkkusato (1) kurpitsa (5) kurpitsakeitto (2) kurpitsalyhty (1) kurssi (3) kutsu (1) kuukalenteri (1) kuunlilja (1) kuusi kuvaa kesästä (1) kuvaongelma (1) kuvausharjoitukset (1) kuvauspaikka (1) kylpyhuone (2) kylpyhuoneremontti (1) kylvö (2) kylvöt (10) kynsienleikkuu (2) kynttilä (1) kynttiläkruunu (1) kynttilät (1) kyykytys (1) kyyttö (1) kärhö (1) kärhöt (1) kärrynpyörä (1) kärsimyskukka (1) kärsämö (1) käsintehty (1) käsityö (11) käsityöt (14) kässä (1) köynnös (1) köynnöskuja (1) köynnöstunneli (3) labyrintti (1) Labyrinttipuisto (1) Lahden pihapiiri - puutarhamessut (2) Lahden Pihapiiri-messut (3) Lahden pihapiirimessut (1) laihdutus (3) lake (1) Lamium maculatum (1) Lamorran (1) Lanhydrock (1) lannoite (1) lannoitus (16) lapiointi (1) Lappeenrannan Ravintola Upseerikerho (7) Lappeenrannan Upseerikerho (7) Lappeenranta (6) lapset (1) lapsuus (1) lapsuusmuistot (1) laskiainen (1) lattemukit (1) lauantai (2) laukku (2) laundry room (1) lautashylly (1) lavakaulus (1) lavender (1) laventeli (1) lawn (2) lehdet (1) lehtijuttu (7) leijona (1) leijonareliefi (2) leikki (1) leikkokukat (1) leinikit (2) leipominen (2) lelu (1) lemmikki (2) lempikuvat (1) lempiperenna (1) lepo (1) Les Ours (2) letkukela (1) Lidl (1) Lidlistä (1) Liebster Blog (1) lifestyle (1) Light-sarja (1) ligularia (1) liha (1) lihaton ruokavalio (1) liikaa multaa näkyvissä (1) Liisa Ihmemaassa (1) likusteri (1) lilacs (1) lilja (3) liljat (5) Lillevilla (7) Lillevilla 387 (15) Lillevilla by Luoma (2) Lillevilla by Luoman (14) lillja (1) lily (3) Linda Peltola (2) Linnanmäki (2) linnunpelätin (1) linnunpönttö (1) lippuarvonta (7) liput (2) Lisse (1) living room (16) lohi (1) lokakuu (2) loma (10) London (1) Lontoo (2) Lontoon (1) lottery (10) Louis Vuitton (1) low carb (2) low carb diet (2) lukio (1) lumi (4) lumikello (2) lumityökalut (3) lumityöt (1) lumiukko (2) Lungo (2) luokkaretki (1) Luoman Puutuote (1) luomusiemenet (1) luonnonkivireunus (1) Luonnonlannoite (2) luonnonmukaisuus (1) luopuminen (1) luostari (1) lupaus (1) Lutyens (1) luu (1) Luujauho (3) Lychnis chalcedonica (1) lymfooma (2) Lysimachia punctata (2) lähikuvat (1) lämpö (1) Länsipolku (5) lääkitys (2) löydöt (1) maaliskuu (2) macro (2) magazines (1) magnolia (1) mahakatarri (5) mahdoton apulainen (1) Mailed (1) Maileg (3) maisema (1) maitohammas (1) makkaravarvas (3) maksaruohot (1) makuuhuone (6) mallow (2) malva (2) manor (1) mansikat (1) Maria Theresa (1) marigold (1) marja-aronia (1) marjakuuset (5) marjakuusi (3) marjapensaiden leikkaus (1) Market hall (1) marraskuu (1) Martat (1) Matkailu (14) Mediterranean cruise (1) Mediterranean flowers and plants (1) Meidän talo -lehti (2) Mekkotehdas aikuisille -kirja (1) memories (1) merileväuute (1) messuesitelmä (1) messufiiliksiä (1) messukäynti (1) messulippuarvonta (1) messuluento (1) messut (4) metsä (2) Mickey (162) Microgreen & Babyleaf (1) microgreens (1) mid summer (1) Midsummer (2) miekka-ateria (1) mielipaha (1) Mikin seuraaja (1) Mikki (406) Mikki lomafiilis (1) Mikki työkalut (1) miljoona käyntiä (1) milk tooth (1) Mini Cooper (1) Miramar (1) mokailu (1) MontJüic (1) MontSerrat (1) morning (1) morsiuskimppu (3) morsiuskimput (2) morsiussidonta (4) Mortti (74) Mosa Interior (1) moss (3) mud (1) muistelma (1) muistelu (1) muistilista (1) muistot (2) mukavuus (1) mullanvaihto (2) munakoiso (2) munakoisopiiras (1) muoti (3) muotin valmistus (1) muotopuutarha (2) mushroom (3) mushroom pie (1) mussukka (1) Musta Multa (3) Musta Multa. Biolan Luonnonlannoite (1) Musta Multa. Luonnonlannoite (1) mustaherukka (1) mustelma (1) muta (1) muurahaisrasia (1) muutos (29) MycoForce (1) Mykorritsa (1) mylläys (3) MyPizza (3) myrsky (2) myrskytuhot (2) myrskytuuli (1) myskimalva (1) myyjäiset (1) myytävää verkkokauppaan (1) naispatsas (1) naisten muoti (1) naistenpäivä (1) Nalle (1) nameday (1) narsissi (1) Natria (10) Natria Etanarae (5) Natria Etanarakeet (1) Natria Hyönteisten torjunta-aine (2) Natria Luujauho (3) Natria Rodolannoite (1) Natria Rose (2) Natria Verijauho (2) nauhus (1) neilikat (2) nelktplusblogit (1) nelkyplusblogit (3) nelkytplusblogit (138) nelkytplusbogit (5) Netherlands (1) nettikauppa (5) neule (1) New Year (1) New Year's Day (1) nimipäivä (1) nimittely (1) noodles (1) Nordiska Trädgårdar (3) nujerrettu (1) nuoret (1) nuoruus (1) nuput (3) nuudelit (1) nähen (1) näyttely (1) Nör (1) oat bisquits (1) ohje (1) oilpainting (1) oireilu (1) oksasilppuri (2) old toys (1) olohuone (18) Oma piha -messut (2) Omapiha-messut (4) omena (1) omenankerääjä (1) omenapannari (1) omenapiiras (1) omenapuiden leikkuu (1) omenapuitten kukinta (1) omenapuu (1) omenapuut (1) omenasato (1) omenasämpylä (1) omenat (1) ompelu (52) ompeluhaave (1) ONE LOVELY BLOG AWARD (1) Open gardens (1) Open gardens 2013 (2) opettele (1) opettelu (11) opetussuunnitelma (1) opinnot (2) opiskelu (9) opportunismi (1) ops (1) optikko (1) orava (1) orkidearavinne (1) orvokit (1) orvokki (2) ostokset (1) ovikranssi (5) oxalikset (1) oxalis (1) p-ska viikko (1) paella (1) paha mieli (1) pain (1) painepesuri (1) painonhallinta (13) pakkanen (1) pakkasaamu (1) palavarakkaus (1) palkinto (1) pallerolaukka (1) pallotuija (2) palmusunnuntai. pääsiäinen (1) paniikki (1) Panos (1) paralleeli asetelma (1) Paratiisin Taimitarha (1) Parhaat Kotiblogit -lehti (1) park (1) Park Güel (1) path (12) path project (1) Paula Ritanen-Närhi (1) pavilion (1) paviljonki (1) paw bear (1) peilipiironki (1) pelargoni (1) pelargonia (2) pelargoniat (2) pelargonit (2) pellava (1) Peltolan Piha (2) penkkarit (1) penkki (1) pensasangervot (2) pensaspioni (1) pentu (3) pentukoira (1) peonies (1) peony (1) perannat (1) perenna (6) perennakylvöt (1) Perennalapio (1) perennapenkki (1) perennat (5) perennial (6) perennial bed (1) perennials (2) perhe (4) pernisiöösi anemia (1) peruminen (1) peruna (1) perunan viljely (1) perunat (2) Peugeot (1) peuranpaisti (1) PG (2) phlox (2) Pientalo ja piha -lehti (1) piha (242) pihaelämä (1) pihaesittely (1) pihakierros (1) pihakirppis (2) pihakävely (3) pihamaja (3) pihan rakentaminen (1) pihanteko (2) pihapolku (5) pihapolut (2) pihaprojekti (1) pihapuuhat (1) pihatyökalut (1) Pihatyöt (3) piironkivanhus (1) pillows (2) Pinterest (15) pioni (1) pionit (6) pistokkaat (2) pizza (3) PK-lannoite (1) plan (4) plans (2) Plantagen (2) Plantinavia (3) planting (6) plantings (1) plants (1) plum (1) Pohjois-Savon Martat (1) Pohjoisranta (1) Poldark (1) polku (15) polkuprojekti (4) polttopuut (1) polut (6) pompöösi (2) pop up-joulutori (1) poppies and cranesbills (1) poppy (2) Poppy Cottage Garden (1) Port Isaac (1) Port Wenn (1) porttikukat (1) poseeraus (1) Poster Store (1) potatoes (1) potkut (1) PowerGear Raivaussakset (1) Preeco.fi (1) pressure washer (1) primula (1) primulas (2) Prinsessa Armaada (1) project (9) projekti (15) projektit (1) Provado Care (1) puisto (3) pukeutuminen (1) pukuhuone (1) pullokoriste (1) pumpkin (5) punaherukka (2) punakärsämö (1) Puolivilli Puuhamaa (1) Puolustusvoimat 100 vuotta Kesäkiertue (1) pupu (16) pupuarvonta (2) puput (19) pusero (2) puu (1) puunkaato (1) puutarh (1) puutarha (591) puutarha-apulainen (4) Puutarhablogien top 10 - 2015 (1) Puutarhablogien top 10 - 2017 (1) puutarhablogit (1) puutarhahaalarit (2) puutarhakanava (1) puutarhakirja (2) puutarhakohde (1) puutarhakori (1) puutarhakulkuri (1) puutarhamaja (9) puutarhamasennus (1) puutarhamatka (2) puutarhamatkailu (11) puutarhamessut (4) puutarhamyymälä (1) Puutarhan KESÄ (1) puutarhan rakentaminen (1) Puutarhan syksy (1) puutarhanhoito (1) puutarhapolku (4) puutarhaprojekti (2) puutarhapäivä (1) puutarharetki (1) puutarhaseura (1) Puutarhasi elämään (3) Puutarhasi elämään 2017 (1) puutarhasuosikit (1) puutarhasuunnitelma (1) puutarhatubetus (1) Puutarhatuliaisia (1) puutarhatyökalut (1) Puutarhatyöt (3) puutarhaunelmia (1) puutarhauni (2) puutarhavieraat (1) Puutarhavuosi 2012 (1) puutarhavuosi 2019 (1) puutarhuriksi (1) puutarhuriopinnot (19) puutrha (1) Pyhäinpäivä (1) pyoderma gangrenosum (5) pyöräily (1) päänsärky (1) päärynäsato (1) pääsiäinen (6) pääsiäiskoristelut (1) pääsiäiskukat (1) päätös (1) pöytä (1) pöytäasetelma (2) QuickFit Istutuslapio (1) QuickFit vaihtovarsi (1) Raatihuone (1) rabbit steak (1) rain (8) rakas (3) Rakas puolivilli puutarha (1) rakeet (1) rakennuslupa (1) rakentaminen (9) raking (6) rannelämmikkeet (1) ranteiden lämmittimet (1) raparperi (1) rapujuhlat (1) rauniomuuri (9) Rautjärvi (1) Ravijoki (1) ravinneneste (1) ravinnepuikot (2) ravitsemusterapeutti (2) Red Spangle (1) Red Spangles (1) redcurrant (2) rehevää (1) reliefi (2) remontti (2) remonttisuunnitelmat (1) renovation (1) resepti (1) Reserviläisten liitto (1) retki (1) reuma (3) reumapoli (1) revonhäntä (1) Rhododendrons (1) rhodot (4) rhubarb (1) riittämättömyys (2) rikkakasvien torjunta (1) rikkaruohonpoistaja (3) rikkaruohot (1) risteily (1) ritarinkukka (2) Ritva Falla (1) robot vacuum cleaner (1) robotti-imuri (1) Rodolannoite (1) rodot (1) romance (1) romantic (5) romantiikka (2) romanttinen (5) romanttiset vaatteet (1) Rome (1) romuttuminen (1) roof (1) Room32 (1) Rooma (3) Roope (4) Rootgrow-mykorritsa (1) Rosa poppius (1) rose (5) roses (14) roskaposti (1) rottweiler (9) ruoanlaitto (2) ruohonleikkurirobotti (1) ruohonleikkuu (2) ruoka (3) ruokapäiväkirja (1) ruokaremontti (1) ruokaremppa (2) ruokavalio (4) Ruotsi (5) ruotsin kieli (1) ruska (4) ruuanlaitto (3) ruusu (4) ruusukaari (1) ruusukoriste (1) ruusuköynnös (1) ruusula (9) Ruusulannoite (1) ruusuprojekti (1) ruusut (35) ruuvinväännin (1) ryhmäruusu (1) rönsyansikka (1) saarni (2) sade (12) sadepäivä (1) sadevesiastiat (1) sadevesien keruu (1) sadevesitynnyrit (1) sahaus (1) sahramit (1) Saimaa (5) sairasloma (3) sairastaminen (1) sairastelu (1) sakset (1) sale shopping (1) salkoruusu (1) salmon (1) salusiinit (2) sammal (3) sammalkranssi (2) sammalleimut (2) sammalpallot (1) Sammonlahden koulu (2) Sampo (8) satama (1) sato (15) satokatsaus (1) Saturday (2) saumuri (1) savi (4) savityö (3) savityöt (1) savustus (1) sawing (1) Schetelig (20) Schonbrunn (1) school (2) Schönbrunn (1) scissors (1) seed (2) seedlings (11) seeds (11) selfie (2) selfiekehys (1) selkärankareuma (22) selviytyjät (1) sementti (1) sementtilaatta (1) SEON Luxus grilli (1) September (1) sewing (14) sheshed (9) shoppailu (5) shopping (1) shrimps (1) Shrove Tuesday (1) siemen (1) siemenarvonta (2) siemenet (32) siemenkasvatit (1) siemenkylvöt (4) siemenluettelo (1) siementilaus (1) sieni (2) sienimetsä (1) sienipiiras (1) sigma 105 mm (2) sign (1) siili (1) siisti piha (1) siivous (2) siivouspäivä (1) Silakkamarkkinat (1) silmälasit (1) sinipallo-ohdake (1) siperiankurjenmiekat (1) sipuliale (1) sipulikukat (3) sipulit (1) sipulitalkoot (1) Sirkku (1) Sisustajan Onni (1) sisustus (39) sisustusliike (1) Sisustusliike Dreams (1) sisustusmyymälä (1) sisustuspuoti (1) Sitges (1) sivuvaikutukset (1) six summer pictures (1) skootteri (1) slider (265) smoke (1) snails (1) snapchat (1) snow (2) snowman (2) SnowXpert (2) snäppäily (1) Solabiol (1) some (2) sommittelu (1) sormivaleangervot (1) sormustinkukka (1) Sperli (3) spiraali (6) spiraalikimppu (1) spiraalit (1) spring (41) squirrel (1) St. Thomas Christmas Market (1) Stachys grandiflora (1) Stala (1) star (1) Stockholm (3) stone path (5) stressi (2) StyleRoom (4) suikeroalpi (1) suklaakosmos (1) summer (7) summer 2013 (1) summerflower (1) sumu (1) sun (2) sunnuntai (1) sunset (2) Sunshine (1) suomalainen verkkokauppa (1) Suomen 40+ blogit (1) Suomen kaunein piha -ohjelma (2) Suomen kaunein piha 2015 (2) Suomi100 (1) suosikkikuva (1) suosikkiperenna (1) superba (1) Superbas (1) suppilovahvero (2) suru (2) surukimppu (1) surulaite (3) surullinen loppu (1) surusidonta (3) Susanne Hatwood (5) Suttons-Siemen (1) suunnitelma (4) suunnitelmat (3) suunnittelu (7) suutin (1) suviruusu (1) swan (1) sydän särkyi (1) syende (1) syksy (68) synttäriarvonta (1) synttärit (2) syntymäpäivä (9) syntymäpäivät (1) syreeni (1) syysasteri (1) syysistutus (3) syyskaunosilmä (1) syyskimppu (1) syyskranssi (3) syyskuu (6) syyslannoite (1) syyslannoitus (2) syysleimu (2) syysleimut (1) syysloma (10) syyspuuhat (1) syyssyrikkä (1) syystyöt (1) syöpä (1) säleikköpuu (1) sänky (1) särky (1) söpöläinen (2) söpöyspakkaus (1) table (1) taimet (13) taimet - spring (1) taimiale (1) Taimimoisio (1) taimiostoksilla (1) taimitilaus (1) takapiha (8) Tallinna (1) talventähti (4) talvetus (2) talvi (10) talvikuvia (3) talviloma (2) talvimuistoja (1) talvisuojaus (1) talvivalkosipuli (1) tapetit (1) tarha-alpi (1) Tarha-Tuote (2) tarhajuoru (2) tassunalle (1) tatti (1) tavoitteet (1) tenttitulos (1) terassi (3) terrace (1) TerraCottem (2) Terva ja Höyhen (1) terveys (2) testaus (1) The Blue Carrot (2) The Botanical Garden (3) The Lost Gardens of Heligan (1) The Queen Mary's Garden (1) the Sun (1) The Traditional Christmas Market in the Old Student House (1) thujas (1) thunder (1) tienviitta (1) tilaongelma (1) tilaus (2) tilauspuput (4) tilinpäätös (1) tillandsiat (1) timanttituija (1) timanttituijat (1) tiput (1) Tirilä (1) Tirilän Puutarha (3) Tirliän puutarha (1) toilailut (1) toilet (1) toipuminen (1) toive (1) tomaaatti (1) tomaatti (5) tomatoe (4) tonttu (1) tools (1) top-blogit (1) Torres (1) tosca (1) toukokuu (3) tour (1) toy (1) traktorilla ajon opettelu (2) travelling (1) Trebah (1) tree (1) tree felling (1) Tregony (1) Tregrehan (1) trendit (1) trimmaus (2) trimmeri (1) trug (1) Truro (1) trädgård (2) ttt-lehti (1) tubekanava (1) tubetus (15) tuho (1) tuholainen (1) tuija (1) tuijat (6) Tukholma (9) Tukholman messut (1) tulehdus (4) tulip (1) tulips (10) tulppaani (1) Tulppaanien lumo (2) Tulppaanien lumo -näyttely (1) tulppaaniloisto (1) tulppaanit (35) tunika (4) tunnel (1) tuntokasvi (1) Tuomaan markkinat (1) turistina (1) tuuletus (1) tuuli (1) tuuliviiri (2) tuunaus (3) tv-ohjelma (3) Tykki (1) tylsää (2) tyylipäivitys (1) tyynyt (7) työhuone (3) työkalut (3) työpöytä (1) työssäoppiminen (1) tähkäkimikki (1) tähti (1) täytetyt paprikat (1) täyttä (1) törmäkukka (1) ukkonen (1) Ukonhattu (1) ukonkello (1) ulkoilu (1) unelma (3) unelmat (3) unelmointi (1) unikko (2) upseerikerho (2) utility room (1) utitility room (1) uudenvuodenvastaanotto (1) uudistukset (2) uudistus (2) uurna (2) uurnakoriste (1) uusi kamera (1) Uusi vuosi (3) uusikampaus (1) uusivuosi (4) uutuudet (1) v-tutus (1) vaatteet (3) vaihtelu (1) vaihto (1) vaijerihissi (1) Valaam rose (1) valamonruusu (1) Valentine's (1) Valentine's Day (1) valeriana (1) valkoherukka (1) valkoinen kirves (1) valkoiset kukat (1) valkopyökki (1) valkosipuli (1) vallaton koira (1) valmistelut (2) valo ja ilo (1) valokuvaus (8) valokuvauskurssi (1) valumuotti (1) vanhakaupunki (1) Vanhan perinteiset joulumyyjäiset (1) vanhat (1) vanhoja leluja (1) vanhojenpäivä (1) vanhojentanssit (1) vappu (8) vappukukat (1) vappulounas (1) Vartti (3) varvas (1) varvastulehdus (1) vastavärit (1) vegaanihaaste (2) vegetable plot (3) vegetatiivinen asetelma (1) veggie casserole (1) veggieplot (1) veneily (3) verhot (3) Verijauho (1) verkkokauppa (6) vesiaihe (1) vesiallas (1) vetohiihto (1) video (14) Vienna (2) vierasmaja (2) view (1) viherhuone (4) viherkatto (3) Viherpeukalot (1) Viherpiha (1) viidakko (1) viidakkotunnelma (1) viikonloppu (2) viimeinen lomapäivä (1) viimeinen päivä (1) viinitila (1) viktoriaaniset kasvihuoneet (1) viljelykate (1) vine (2) vinyyliaita (1) violet (1) Violet Queen (2) virginiantädyke (1) virkkaus (6) VitaGro (1) vlog (27) vloggaus (4) vlogi (1) voittaja (24) voittajat (12) voitto (1) Volkgarten (1) vuohenkello (1) vuokko (1) vuosi 2013 (1) vuosi 2014 (1) vuosi 2018 (1) vuosikertomus (1) Väinö (1) Välimeren kasvillisuus (1) Välimeren risteily (2) väsymys (3) wallpapers (1) Wanha Weräjä (1) wardrobe (1) Waterwheel (1) wc (1) weather vane (1) wedding designer (1) weed (1) weekend (1) weigh control (2) weigh watching (1) weight control (2) White Axe (1) whitecurrant (1) wieght control (1) Wien (2) wine (1) winter (4) winter holidays (3) winter memories (1) winter pictures (3) Winter Star (1) women's day (1) Wood Rack (1) work room (1) work space (1) working table (1) wreath (15) wreath instructions (1) www.puutarhasielamaan.fi (3) Xala (2) xylitol-myrkytys (1) yard (3) yarrow (1) year 2013 (1) year 2014 (1) yellow stem (1) yellow stems (1) ykkönen (1) yllätyksiä (1) yläkoulu (1) Yläkuu (1) yläpiha (1) ympäristö (1) yo-juhlat (1) You Tube (3) youth (1) YouTube (34) yritystä (1) Yrtti- ja Taimilannoite (1) Yrttilannos (2) Yrttimaa (1) yrttipuutarha (1) ystävyys (1) ystävä (1) Ystävänpäivä (3) yöpaitasosiaalisuus (1) yöpakkanen (1) yöpakkaset (1) Zetas (3) Åhlens (1) äitienpäivä (4) äyriäiset (1) äänestys (1) öljyvärimaalaus (1) Österreich (1)