Herkkureseptejä kesäkeittiöön – A tasty post

Herkkureseptejä kesäkeittiöön – A tasty post

Tie tämän naisen sydämeen käy, paitsi kukkien, myös hyvän ruuan kautta! Mieheni on loistava kokki ja olen saanut kohta kuukauden päivät nauttia päivittäin hänen loihtimistaan herkkuaterioista. Yllä kuva paellasta, jota söimme viime viikolla. I’ve been enjoying tasty meals made by my lovely hubby during several weeks. We’ve eaten in the pavilion in the garden. Here are some recipes of his delicious meals (Sorry, recipes are in Finnish, but you can use Google Translator…) Paella: Kuullota riisiä ja valkosipulia oliiviöljyssä pannulla. Lisää sahramia (veteen sekoitettuna), kasvislientä ja valkoviiniä. Lisää sekaan, tässä järjestyksessä, paprikaa, tomaattia, puolikas pilkottu, grillattu broileri (perattuna luista), tonnikalaa, simpukoita, äyriäissekoitus, herneitä ja kuorittuja katkarapuja. Mausteeksi chilijauhetta sekä valko- ja mustapippuria. Lopuksi päälle kokonaisia katkarapuja ja sitruunalohkoja.

Mieheni kokkasi ulkona kesäkeittiössä ja söimme maittavan aterian paviljongissa. Ruokajuomaksi käy hyvin esimerkiksi sangria tai punaviini ja lisukkeena meillä oli tuoretta valkosipulipatonkia. Suosittelen!

Jälkkärinä nautimme äitini tekemää mansikkakermakakkua kahvin kera. Lurps!

Olemme myös tehneet koko perheen voimin pizzaa. Pizzapohja: Kädenlämpöistä vettä  noin 3 dl Vehnäjauhoja, joihin sekoitettuna pussillinen kuivahiivaa Oliiviöljyä reilut puoli desiä Paistetaan 300 asteessa (pizzatoiminnolla, jos uunissa on sellainen). Ensin käytämme pelkkää pohjaa uunissa kohoamassa. Merellinen täyte: pohjan päälle tomaattikastiketta tonnikalaa simpukoita katkarapuja Pinnalle juustoraastetta Herkkutäyte: pohjan päälle tomaattikastiketta ilmakuivattua kinkkua tuoreita herkkusieniä oliiveja Pinnalle juustoraastetta Valmiin pizzan päälle voi lisätä tuoretta basilikaa ja oliiviöljyyn murskattua valkosipulia.

Täytetyt grillipaprikat: Puolikkaita paprikoita ja täytteeksi: fetaa, tomaattia, oliiveja, tuoretta basilikaa, chorizoa, valkosipulia ja pestoa. Paistetaan grillissä. Ja loppuun Mikin kesäiloja: Here are some pictures of Mickey’s summer pleasures:

Aurinkoista sunnuntaita! – Sunny Sunday!

36 thoughts on “Herkkureseptejä kesäkeittiöön – A tasty post

  1. Ihania ohjeita: Kiitos Satu! Paellaa taidammekin tehdä seuraavaksi, sillä jo sahrami herättää ruokahaluni.

    Meidän Olga nouti vedestä, sukelsi ja vieläpä ui pitkää matkaa kanssamme. Onneksi kotisaarellamme on rantoja, joissa koirat voivat uida hihnoista ja kaulapannoista vapaana.

    Koko kesä on ollut yhtä uintia ja herkuttelua, joten tästä pois lähteminen on vaikeaa;)

  2. Voi mitä herkkuja! Paella on yksi suurista suosikeistani, sitä söisin vaikka kuinka usein.

  3. Kokki omasta omasta takaa on yhtä juhlaa! Maittavat herkulliset ateriat saavat mielen ja kielen hyvälle tuulelle:) Kiitos Satu! Video puutarhastanne oli tosi kiva ja musiikki oli mieleistä.
    Hienot kuvat ja Mikkihän on aina parasta:))<3

  4. Saisiko tuota miestä tänne lainaan? T. nimim. "pitääkö mun kaikki hoitaa". 😀

    Ihania herkkuja ja ihana Miki!

  5. Paella on niin herkkua – tuli nälkä näitten kuvien myötä.. Ihana pulahtelija=)

  6. Upean näköinen paella! Nyt tekisi itseäkin mieli uimaan 😉

  7. Jos ovat kukkakuvasi loisteliaita, niin nämä ruokakuvat ovat herkullisia. Tuo paellan ohje pitää napata. Mainio on Mikki, uimarikoira!
    Heleää elokuuta!

  8. Järisyttävän herkullisen näköistä paellaa! Tuota reseptiä täytyy testata ehdottomasti.
    Onnea on omistaa oma kokki <3

    Ihanaa sunnuntai-iltaa!

  9. Herkkua on siinä monenlaista…… ja Mikki elementissään.

  10. I want to come over for dinner at your house. That food looks delicious! How wonderful that your hubby is such a talented cook. Your garden looks fantastic in your header by the way. Mickey certainly seems to enjoy going for a swim. Summers are pretty hot for most furry dogs.

  11. Minä olen uinut vain kerran ja toista kertaa tuskin tulee..

  12. Jep, se on onnea, vallankin, kun en tykkää kokata.

  13. We've had a very hot July this year. Mickey loves to swim. Happy week, Jennifer!

  14. Satu, I think the peppers with veggies and meat (?) are very tasty, yummy!
    Love them cook and eat!

  15. Nams, lurps, mitä herkkuja 😛 Aikamoinen kokki sulla, onnentyttö !

  16. Ihania herkkuja! 🙂 Vesi herahti kielelle. Täytyypä kokeilla noita täytettyjä paprikoita… 🙂

  17. I like them too. We added some Spanish sausage, chorizo.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: