9.2.2015

Hihhuli tuli uunista ulos! - Headache and clay works

Jollet näe hyvin, käy ihmeessä ajoissa optikolla. Älä tee "Satuja". Minä pitkitin sinne menoa, koska pelkäsin kaksiteholinssien saamista. Olen joskus aiemmin saanut jotkut antistress-linssit, joiden piti valmistaa silmiä tulevia kaksiteholaseja varten. Ne olivat varsinaiset stressilinssit. Ihan kamalat! Makasin päänsäryssä ja seurustelin sängyssä ämpärin kanssa. Päänsärky loppui vasta, kun linssit vaihtuivat normaaleihin kaukolaseihin. No, tämän "valmistavan" kokemuksen jälkeen en ole uskaltanut enää mennä optikolle, koska tiesin saavani moniteholasit.

Niinhän siinä kävikin. Työssäni joudun katsomaan kirjaa, näyttöpäätettä ja oppilaita. Pitää siis nähdä yhtaikaa lähelle ja kauas. Näin ollen kahdet eri lasit eivät oikein sovellu. Sainpa siis moniteholasit. Niitä nyt joudun odottelemaan kolme viikkoa.

Viikonloppuna piti mennä nukkumaan jo iltayhdeksältä, kun en voi lukea tv:n tekstejä. Aamun sanomalehteä en ole lukenut viikkoon. Tietokoneella käväisen vain pikaisesti. Em. syystä en ole kyennyt vierailemaan blogeissanne, mutta parannus asiaan tulee, kun saan lasit ja päänsärkyvaihe on taaksejäänyttä elämää.

Yritin tänään korjata kokeita. Ei siitä mitään tullut. Tekstit hyppivät silmissä ja lopulta sain toiseen silmääni "elohiiren". Sama homma taitaa käydä nyt tässä koneella. No, kokeet odottavat korjaajaansa ja oppilaat kokeitaan.

Sain kotiläksyäkin töistä. Pitää lukea Opetussuunnitelman perusteita. Ei tuu mitään. Onneksi rakas puolisoni suostui lukemaan ne ja alleviivasi pääkohdat. Luen vain alleviivatut. Jahka taas näen paremmin, luen enemmän.

Uskokaa tai älkää: "Tää on syvältä!".

Tässä pari kuvaa saviräpellyksistäni, joita tein eilen aamulla, kun en voinut lukea, katsoa töllöä enkä olla koneella. Koko ajan en jaksa olla lenkilläkään..., vaikka ehkä pitäisi.

Tämä ilta menee onneksi savikurssilla.


Eka kerran sain väkerrettyä jonkinlaisen kannun. Eihän tuo taideteos ole, mutta jollei hajoa poltossa, voin maalata ja lasittaa sen. Tuosta "munankuoresta" tuli vähän liian neliskanttinen. Maalaan sen valkoiseksi ja lasitan. Pääsiäiskippo vaikka ruoholle.


Tein myös jonkinlaisen maljakon tapaisen ja toisen linnunpään entiselle kaveriksi.Hihhuli ja jyväjemmari tulivat uunista ulos. Nyt on lasitus pinnalla suojaamassa puutarhan myrskyiltä.Tänään leivoin tällaisen. Olisko ranskalainen matruusi René? ;O)

Ja tässä selfie uusissa pokissa optikolla. Vakavaksi on naaman vetänyt...


Parempaa viikkoa teille, kamut!

P.S. Miksi tuohon oikeaan sivupalkkiin ilmestyi "ryppyjentorjuntamainos", kun julkaisin tämän postauksen? Jotain Google-vihjailua??? ;O)

56 kommenttia:

 1. Ihana kuva susta Satu <3 Ja uskon. Joskus tai aika monesti olen istunut rillien päälle ja jos ovat vähääkään vinot silmiin nähden, tulee huono, etova olo ja päänsärky. Totisesti tärkeä asia saada prillit kohdilleen. Mutta kumma juttu nuo valmistelevat lasit, olivat todella varsinaiset kauhuprillit.

  Valitsitko nuo lasit mitkä alimmassa kuvassa, sopii mielettömän hyvin. Omilla miinuslaseilla en näe lähelle ja joudun ottamaan pois jos luen pientä tekstiä, ilmeisesti plussan puolella en vieä ole... Mutta sinne menossa, koska ennen oli -3,25 ja nykyisin -2.00 näön mukamas paraneminen on kaiketi menoa kohti kaksiteholaseja. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Tiia. Joo, nuo kehykset valitsin.

  VastaaPoista
 3. Minulle silmälääkäri antoi arvioksi, että parin vuoden päästä tarvitsen monitehot. Niitä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vastaan ne tulevat ennemmin tai myöhemmin - valitettavasti.

   Poista
 4. Mie totuin kakstehoihin muutamassa päivässä, toivottavasti siullakin alkaa helottamaan.
  Nuo sangat on upeat ja sopii siulle hyvin.
  Tuohon kannuun sopis hyvin keltaiset narsissit.

  VastaaPoista
 5. No jopa sinua koetellaan. Lasit sopivat sinulle todella hyvin, joten hyvä valinta. Itselläni on sama edessä, mutta olen pitkitellyt asiaa juuri sen vuoksi, että noihin monitehoihin on totuteltava. Minulla on lukulasit ja tarvitsisin melkein opaskoiraa kaupassa, ellei lasit mukana. Mutta olen huomannut, että en näe kunnolla enää kauaksikaan.
  Olisipa ihanaa olla myös keramiikkakursseilla. Kivoja esineitä olet tehnyt ja kiva nähdä ne sitten ihan valmiina. Tsemppiä sinne toivoo Liisa

  VastaaPoista
 6. Voi mulla on jo kahdet monitehot, olen kyllä varmaan vanhempikin paljon kuin Sinä (siis 6 yli puoli vuosisataa), toiset siis siviiliin ja toiset töihin, näyttöpäätekaksitehot. Minulle silmälääkäri sanoi että rouva olette nyt siinä iässä, jaa missä iässä. Ryppymainos on selvää sabotaasia! Ostin Tallinnasta sellaista luonnonmukaista ryppyvoidetta että se vie rypyt pois vartissa, kyllä nauratti, naururypyt jäivät :) ja niitä riittää!! Toivottavasti päänsärky ja elämänlaatu paranee kakkuloilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nyt 47. Puolivuosisataa lähenee...

   Poista
  2. Piti vielä sanoa että nuo Sinun savityösi ovat kyllä ihania, Hihhuli ja Jyväjemmari :) ja kannu sekä munankuori!

   Poista
 7. Silmälasien valinta aiheuttaa täälläkin pähkinöitä purtavaksi. Harmillista, että tuli noin voimakkaat oireet. Silmien hyvinvointi kyllä vaikuttaa monella tavalla olotilaan. Kevääksi pitäisi saada uudet aurinkolasit, ja millähän vahvuuksilla ne pitäisi sitten ottaa. Taidan siirtää vielä päätöstä.

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti totut nopeasti monitehoihin ja olosi helpottuu. Minun pitää ottaa monitehot kuitenkin lukiessa pois ja pianon soittaminen ei onnistu ollenkaan, muuten ihan olen sopeutunut niiden kanssa elämään.
  Savityösi ovat hauskoja, joskus olen itsekin tehnyt niitä, mutta en moneen vuoteen. Olisi kiva elvyttää sekin harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena. Savitöitten teko on ihan hauskaa, mutta olisi mukavaa, jos olisin taitavampi...

   Poista
 9. Hyvän näköiset lasit, toivottavasti totut niihin pian ja pääset taas normi hommiin käsiksi!

  VastaaPoista
 10. Eihän monitehoissa mitään pelättävää ole. Mistä moinen luulo mahtaa monelle johtua. Ovathan ne paljon kätevämmätkin kuin pelkät lukulasit, joita saa sitten aina välillä ottaa pois ja sitten ne ovat milloin missäkin. Itse totuin ainakin ihan heti monitehoihin, enkä ollenkaan haikaile enää aikaa ennen silmälaseja. Mielestäni aamulla kun laittaa lasit nenälle, tuntuu melkein siltä kuin olisi jo meikannut silmänsä.

  VastaaPoista
 11. Minullekin on ehdotettu vissiinki noita antistress-laseja, mutta enpä tiedä nyt että uskallanko ottaa. Kesällä olisi viimeistään tarkoitus uusia lasit.
  Hyvännäköiset lasit, käy sinulle!

  VastaaPoista
 12. Lasit sopivat hyvin!
  Kivaa viikon jatkoa Satu<3

  VastaaPoista
 13. Uudet lasit näyttävät hyviltä, mutta ilmeestäsi näkee, että on vakava paikka. Minähän olen tavannut sinut luonnossa, eikä kuvassa ole "normaali" iloinen Satu. Tsemppiä! Toivottavasti totut uusiin laseihin pian!

  VastaaPoista
 14. Ihania töitä olet tehnyt. Lasit sopivat sinulle hyvin.♥

  VastaaPoista
 15. Ompa hienoja savitöitä! Kävin yhden talven kansalisopiston "savikerhossa" mutta jotenkin se ei ollut minun tekniikkani. Kauhean hankalaa ja suuritöistä, ja sitten ne hienoimmat joko hajosivat poltossa tai lasitteista tuli ihan kummallisen värisiä.

  Kyllä niihin laseihin tottuu nopeasti, ainakin elämä kummasti helpottuu kun näkee kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maija. Toivottavasti saan lasit jo ensi viikolla.

   Poista
 16. Ihana käärmeennahka kaatimen hantaakeissa!!
  Totuin monitehoihin nopeammin kuin sain ne nenälleni - silti luen mieluiten ilman laseja. :o)

  VastaaPoista
 17. Kyllä sopivat lasit helpottaa elämää kummasti. Minulla on ollut monitehot jo reilut kymmenisen vuotta, silti uusien linssien kanssa on aina totutteleminen, viikko siihen saattaa mennä. Kumma kyllä sen kaikkein pienimmän präntin näen ilman laseja, myös kirjaa luen ilman laseja. Hienoja savitöitä:)

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä paranteluun ja toivon mukaan pikaista sopeutumista uusiin laseihin!

  VastaaPoista
 19. I'm so sorry that you've been suffering with headaches and hope your new glasses come soon and relieve your pain. Your clay works are delightful!

  VastaaPoista
 20. Hyvännäköiset lasit sinulle :) Ihania savitöitä olet tehnyt :) Mukavaa keskiviikkoa ❤️

  VastaaPoista
 21. :-D Haha, vai että ryppyjentorjuntamainos. Google ei nähtävästi tiedä yhtään mitään. :-)

  Meilläkin ollaan vihdoin ja viimein siirtymässä moniteholasien aikakauteen. Ukko on pohtinut niiden hankkimista jo varmaankin pari vuotta, mutta ei ole vain saanut mentyä optikolle ja laseja ostamaan. No, viime viikolla tuo rempaisi, ja neljän viikon päästä sillä saattaa olla jo lasitkin. ;-)

  Hienosti sopivat lasit sinulle!

  VastaaPoista
 22. Mainiot savityöt. Onneksi vielä itse pärjään pelkillä lukulaseilla.

  Blogissani olisi sinulle haaste.

  VastaaPoista
 23. sorry Satu, päänsärky ja muut hankaluudet ovat ikäviä, mut silti en voinut muuta kuin hihitellä postaustasi lukiessa. myös isäntä sai mukavat naurut kun luin "valittuja paloja" hänelle ääneen:) tuo ops:n lukeminen tekstin kuivakkuuden tuntien, oli kenties parasta, suuri rakkaudenosoitus mieheltäsi mun mielestä. kuten myös se, kun edesmenneen kolleegani rakas aviomies kirjoitti hänen kalvonsa puhtaaksi.
  savihahmosi ovat tosi veikeitä, keinuva tyttö ja jyväjemmari ovat täl hetkel mun suosikkeja. Paranemisiin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä sitä ei rakastava aviomies vaimonsa eteen tekisi.. ;O)

   Poista
 24. Upeita ovat savihahmosi.
  Monitehot minullakin koska lukulasit olivat aina hukassa. Pikkasen pitkälle laitettiin tehoja.
  Enemmin pidän laseja päässä kuin että aina ovat hukassa.
  Minulle silmälääkäri sanoi että vaikka näkeekin hetken esim.lukea ilman laseja niin silmä rasittuu moisesta rääkistä. Joten äkkiä totuin pitämään laseja aina.
  Nuo lasit ainakin sopii sinulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomattu, että rasittuvat. Oikea kipeytyy lähelle lukiessa ja vasen kauas katsoessa. Kiitos, Taina.

   Poista
 25. Kivoja savihommia:)
  Kyllä hyvät lasit ovat parasta mitä tiedän, meneillään jo kolmannet monitehot ja vuosi sitten sain sellaiset toimistomonitehot. Ne ovat superhyvät, kun teen töitä päätteellä ja touhuan siinä sivussa jonkiverran muutakin, niillä näkee hyvin n. neljän metrin päähän ja päätteelle näkee lostavasti. Joskus käy niin, etten töistä lähtiessäni en edes muista vaihtaa tavallisia monitehoja päähän, matkalla autoillessani vasta huomaan väärät lasit. Optikko varoittelikin tästä ilmiöstä :) teki hyvää työtä määrätessään laseja, mikä ei aina ole niin varmaa, edelliset monitehot eivät onnistuneet niin hyvin eri optikolla. Mulla on tosi vauhdikkaast huonontunut näkö vuosien saatossa. Mutta ei mitään, kivaa on vaihdella pokia ja pysysä ajan hermolla;) myös niiden malleissa ja antavatpahan uutta ilmettä rypistyvään naamatauluun. Sinun pokien valinta on oikein onnistunut, kivan kevyt luukki.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 26. Ihanat savityöt! Älä suotta pelkää monitehoja. Kunhan totut niihin niin elämäsi helpottuu huomattavasti. Minulla meni pari viikkoa totutellessa;) Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 27. Hyvännäköiset lasit tulee sinulle! Ja hienoja savitöitä olet tehnyt :)

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...