12.6.2016

Puutarha kesäkuussa - Our garden in June

Hei!

Sateita on pitänyt ja puutarha rehevöityy niitten myötä. Vielä kun saataisiin lämpöä, aukeaisi erinäisiä kukkia.

Nyt on kuin tyyntä myrskyn edellä. Odottavan hiljaista kukkarintamalla. Kyllä täällä jotain kukkii: pikkusydämet, särkynytsydän, akileijoja, mirrinmintut, sormivaleangervot, kanadanvuokot, siperiankurjenmiekat, siperianunikot, keltavaleunikot, rohtoraunioyrtti, idänunikot osittain, kurjenpolvista osa, sammalleimu, hopeahärkki yms.

Nuo em. ovat kuitenkin minun silmiini aika pientä vielä. Odotan sitä heinäkuun kukkatykitystä, joka alkaa juhannuksen tienoilla pioneilla. Taidan olla suuruudenhullu kukkien suhteen, mutta sehän ei ole mitään uutta..

It's been cold and raining. So, the garden is quite lush and green. There are lots of buds, but not so many blooms.


Oikeanpuoleisen kivikon paras kukinta on jo ohi.

Olen tänä kesänä tajunnut tuon vasemmalla kukkivan pikkusydämen arvon oikein kympillä. Sadepäivänä jaoin sitä ympäri puutarhaa. Pikkusydän kestää talven, ei tarvitse nyppiä, ei leviä holtittomasti, ei tarvitse tukea ja kaiken lisäksi kukkii koko kesän. Pikkusydän tulee saamaan lisää näkyvyyttä. Se on varmaa se.


Etualan alppiruusun talvituhot näkyvät hyvin. Nuppuja oli ja paleltuivat pystyyn. Muutama oksa koki saman kohtalon. Pitänee näyttää saksia.. Alppiruusujen kukinta oli todella vähäistä tänä vuonna.


Mikki-apurilla oli eilen on- tai off -päivä. Joko makasi apaattisena tai sai virtapiikkejä hepuleineen. Kuten yllä... ja alla!

Yesterday, Mickey was on or off. Nothing between it!
Välillä poseerattiin oikein mallikkaasti.


Kasvimaallakin käytiin. - Our veggie plot


Vauhdilla ja ilman!


Valkoinen Salama - Mickey The White Flash!


Pallokin löytyi. - Who's got the ball now?
Poseerausta Länsipolulla. - Posing on the Western Path.


Ja Itäpolulla.. - And on the Eastern Path..
Zoomataanpa vähän. Kyllä, Mikki oli yläkuvassakin. - Let's zoom a little. Yes, there's Mickey.

Tämän Pusutunnelin suhteen mie kyllä romahan! Lähes kaikki tunnelin kärhöt piti uusia talven jälkeen. Eihän tuo ikinä kasva vihreäksi tätä menoa. Sama juttu noitten valkoisten köynnöskaarien kanssa.

I almost give up with this "Kissing Tunnel". The vines I planted last summer, died during last winter. I had to plant new ones.

Oikean reunan nurmi on näemmä kanttausta vailla..


Pusutunneli toisesta suunnasta.. - Kissing Tunnel from the other side..

Jep, näihin kuviin ja tunnelmiin. Kiitos, että olit taas mukana. Tuli melkoinen puutarhamarathon.

Mukavaa sunnuntaita! - Thank you for stopping by! Happy Sunday!

50 kommenttia:

 1. Tuli mieleen laulu: mä näitä polkuja tallaan.....;) Ihania polkuja ja WAU tuota teidän puutarhaa <3 Aivan ihana :) Leppoisaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 2. Kaunista on jokapuolella. Hyvää pyhäpäivää:)

  VastaaPoista
 3. Vau mikä kasvimaa.En taida kehtaa kuvata omaani.Meillä ei ilmat oikein ole suosineet.Tänään istutan ulos kesäkurpitsan ja kurkut sekä tomaatit kasvihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tomaatit olleet kasvarissa jo kuukauden verran. Kesäkurpitsakin ja kurkut ovat olleet jo pari viikkoa pihalla. Parina kylmänä yönä suojattiin ne. Eivät nuo ottaneet siipeensä.

   Poista
 4. Kaunis piha <3 Saisiko teidän kasvimaalta tarkempaa postausta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voinhan minä sen tehdä. Yleensä kohautan tuon kasvimaan ohi vähän vasemmalla kädellä. En niin välitä noista hyötykasveista. Haikailen aina kaiken kauniin, kukkien, perään.

   Poista
 5. Yksikään kärhöei minulta paleltunut vaikka meni 30 vuoden narsissit ja tulppaanit ja melkein kaikki muscaritkin. Istuin jo lisää alppikärhöä ja vielä noudan ensi viikolla yhden.

  Tuli nyt mieleeni, että koska sun rodojen nuput eivät avautuneet, sama koskee varmaan minun kolmea atsaleaani. Eli niitä on enemmän, mutta kaikki eivät avanneeet nuppujaan, vaikka lehdistö on komea.

  Sinulla on kukkia rakaastavan naisen hasllittu puutarha, minulla villin naisen villi puutarha:) Olen saanut sellaisen kukkatualun, jossa tuo villi-teksti on mukana. Kammoni säntilliseen on ylittämässä äyräänsä ja etenkin nurmikko saa kadota, koiruuksille jätetään vain pelikenttä alapuutarhaan.

  Ihana, ihana Mikki♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ihana puutarha! Meillä ei vain voi olla villiä, ei edes puolivilliä, kotilouhan vuoksi.

   Poista
 6. Oi niin kaunis puutarhamaraton jälleen ❤️
  Rakastan kaikenlaisia polkuja, ja niitä sinulla niitä näyttää olevan joka puolella puutarhaa. Ja se on upeaa että aina mutkan takaa löytyy jotakin - se on parasta se! Voin kuvitella sinut polulla kävelemässä, välillä nuuhkimassa kukkasia tai poimimassa jonkun rikkaruohon maasta, Mikki matkassa 😄

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia koirasta. Yhdessä kuvassa se lentää :)

  Pikkusydän on todellakin fantastinen kukka. Särkynyttä sydäntä meiltä on hävinnyt talvien tuiskuihin,
  mutta ei pikkusydäntä. Alppiruusu teki nyt vain vähän kukkia mutta ensi vuonna varmaan on taas
  entistä ehompi. Katselin yhtä oksaa sillä silmällä että leikkaanko pois, mutta tulin siihen tulokseen
  että katson ensin elpyykö se. Pensas on ennenkin roikottanut lehtiään, mutta ne ovat yllättäen nousseet
  myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nuo pari oksaa niin pahasti kuivuneita, ettei auta kuin sakset.

   Poista
 8. Olipas Mikillä vauhti päällä. Kuules, kun mun minialppiruusuista yksi kärsi talvella, niin miten paljon voin siitä leikata pois. Pistänkö ihan lyhyeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan lyhyeksi pistäisi. Leikkaisin vain kuolleet oksat pois.

   Poista
 9. On sun pihas kyllä mahottoman rehevä!

  VastaaPoista
 10. Voi mitä elämäniloa tuolla koiralla. Pionien kukinta oli surkeinta kuin ikinä.

  VastaaPoista
 11. Kyllä näyttää upealta!<3 Hyvä vinkki tuo pikkusydämen levittäminen!:) Sain sitä viime vuonna ja ovat kasvaneet hyvin ja vauhdilla. Sen sijaan moni muu kukka hävisi talven aikana.:( Pionien aukeamista odotellaan täälläkin.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä meillä ovat pionit kukkineet juhannuksena. Viime vuonna ei lainkaan, kun mököttivät siirrosta ja jakamisesta.

   Poista
 12. Så himla fint hos dej! vilken grönska!!!
  Det syns att ni fått mer regn än vi, här är det torrt.
  Ha de bra
  Mariana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack, Mariana. Ja, det har regnat och varit kallt här. Ha en trevlig vecka!

   Poista
 13. Upeassa kasvussa puutarhasi! Meillä talvi teki myös tuhoja: mm. kärhöt, esikot,narsissit, tulppaanit, osa liljoista ja syysleimuista yms.hävisi aivan tietymättömiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Lisäksi tarhajuoru, tuoksumatara, kurjenmiekkoja.

   Poista
 14. Ihanan rehevät puutarhatunnelmat! Pikkusydämet on helppoja, mutta mielestäni ne leviää turhan innokkaasti, ainakin meidän puutarhassa, mutta helppo ne on nyhtää irti, jos alkavat hankalaksi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä leviävät ihan maltillisesti. Meillä on hiekkamaata.

   Poista
 15. Kyllä noilla poluilla kelpaa Mikin tallustella. Minunkin täytyy tutustua lähemmin tuohon pikkusydämmeen, jos se vaan menestyy täällä vitosvyöhykkeellä voisin harkita sen laittamista omallekkin pihalle. Harmikseni toissa vuonna menetin särkyneen sydämmen, molemmat punaisen ja valkoisen. Tulee aina jonkinmoinen tyhjyyden tunne, kun täytyy paikata ja aikaahaan siihen yleensä menee ennenkuin uusi kasu on päässyt vauhtiin. Tsemppiä muillekkin viherpeukaloille, ei passaa lannistua :)

  VastaaPoista
 16. Viime vuonna ostamani pikkusydämet sittenkin alkoivat kasvaa kun luulin että nekin menivät. Pienet alut näkyvät. Ostin myös niitä lisää uuteen penkkiini.

  VastaaPoista
 17. Tuo pikkusydän kiinnostaisi minuakin. Pitääpä katsella jos täältä löytyisi, mutta ensin mun on otettava selvää sen latinankielisestä nimestä, että tiedän sitten etsiä sen ruotsinkielisen nimen.

  VastaaPoista
 18. Kuvissa kiinnitän huomiota käytäviin ja kiveyksiin. Onko sinun pihassa missään vuohenjuurta, voikukkaa tai muita hankalia kasvatteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohenjuurta yrittää tulla naapurista, mutta olen saanut sen aika hyvin pysymään poissa. Nyhdän heti, kun näen sellaisen. Voikukkia on nurmikossa, mutta Rikkaruohonpoistajalla on niitä saatu vähenemään.

   Poista
 19. Pikkusydän on kätevä kasvi, ja vielä kauniskin. Minä jouduin kaivamaan rohtoraunioyrtin pois luumulehdosta kun alkoi tehdä holtittomasti juurivesoja, kaivan sitä varmaan koko kesän pois kun aina putkahtelee esiin uudesta kohdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rohtoraunioyrtti osaa olla hankala. Olin jo lähes hävittänyt sen puutarhastamme juuri em. syystä. Hellyin sille uudelleen, kun näin sitä laajoina kasvustoina Amsterdamin kasvitieteellisessä puutarhassa. Istutin sen ruukkuun, tosin ei se välttämättä pidättele. Pölyttäjät tykkäävät siitä ja on ihanan sininen.

   Poista
 20. Vau mikä maraton! Oletko laskenut koskaan kuinka monta metriä polkuja puutarhassasi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, enpä ole laskenut. Aika monta. Ja joka metri on käsin kaivettu ja kärrätty.

   Poista
 21. Pikkusydän on juuri kuten sanoit, kiitollinen kasvatettava ja suurina kasvustoina myös näyttävä. Onpa harmi, että menetit paljon kärhöjäsi. Minä pelkään tiukukärhö Arabellani menehtyneen, mutta vielä kuitenkin toivon sen lähtevän kasvuun?

  VastaaPoista
 22. All these paths in your heavenly garden are an Eldorado for Mickey!

  VastaaPoista
 23. Moi! Minun penkeistäni on pikkusydän kadonnut jonnekin, ei löydy yhtään. Se on todella kaunis ja kiitollinen kasvi, ei siitä raatsi luopua. Myös täällä on käynyt alppiruusujen kukinnalle samoin, vain muutama vaivainen kukka avautui, en tiedä mitä nupuille tapahtui - paleltuivatko vai kuivuivatko vain pystyyn. Nyt olisi lämpöaallon paikka, vettä on saatu jo enimpään tarpeeseen. Aamullinen +6 ei paljoa mieltä hivele.

  VastaaPoista
 24. Ihania kuvia! Minullakin viidestä viime vuonna istutetusta kärhöstä vain yksi näyttää elonmerkkejä enää.

  VastaaPoista
 25. Voi Satu, mikä harmin paikka. Kyllä niitä tuhoja on tullut varmaan jokaisessa puutarhassa ympäri suomen. Itseänikin harmittaa, kun paljon meni. Mutta sinulla näyttää upealta kaikesta huolimatta. Liisa

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...