Minä tein sen! – I did it!

Minä tein sen! – I did it!

Hellurei! Kangaskaupoilla on taas käyty ja inspiraation huumassa ommeltu. Sikäli aihe käy hyvin tänne puutarhablogiin, että ompelin kukkakankaasta. Tein housut. Ostin oikein kaavat, joita sovelsin. Kaavat olivatkin varsinainen palapeli ja meinasivat lentää, kun tajusin, mihin tuli ryhdyttyä. No, kokosin itseni ja ryhdyin työhön. Ja housut tuli!

Halusin tehdä korkeavyötäröiset. Taas kävi niin, että alkuun tein aivan liian suuret. Jouduin pienentämään kymmenen centtiä joka puolelta. Näissä oli kyllä haastetta kerrakseen ja olen mahdottoman iloinen, että sain pöksyt tehtyä. Enpä olisi uskonut siinä vaiheessa, kun kaavat aukaisin. Ylitin itseni.

Tuo vyötärö jäi vieläkin vähän löysäksi, mutta saa nyt lököttää. Eipähän purista. Sivulle reiteenkin jäi vähän lököä, kavennan, jos jaksan. Tuli nimittäin purettua yhtä jos toistakin saumaa niin monta kertaa, että huoks!

Tässä kangasostokseni. Ostin myös sinistä kukkakangasta, josta teen myös housut. Kangasta on niin paljon, että teen myös lappushortsit puutarhahommia varten. Tuosta pilkkukankaasta aion ommella mekon. On oikein ohutta, ilmavaa viskoosia. Sen verran reumapäivitystä, että uusi lääke on auttanut jalkaani hyvin. Kantapää ei tunnu enää lainkaan kipeältä. Kääntöpuolena on, että lääkkeestä tulee etova olo ja valtava väsymys. Mutta, jotta kivun määrä olisi vakio, heräsin yhtenä aamuna oikean käden hermosärkyyn. Facebookin reumaryhmässä valitti moni muukin kipuilua. Johtunee säitten muutoksista. Minullakin kipu iski, kun lämpötila vaihtui kahdellakymmenellä asteella. Jokin hermo on ihan jumissa ja vihloo selkärangan vierestä aina ranteeseen asti. En oikein tiedä, mikä tuohon auttaisi. Ei auta kipugeeli, ei hieronta, ei kipulääke. Ostin merinovillaisen hartialämmikkeen ja sekään ei auta. Pirullinen särky on nyt ollut tauotta neljä päivää. Vähän kuin hammassärky. Onko ideoita, mikä auttaisi? Niin, ei saunakaan eikä venyttely auta.

Maanantaina voi puolestani uusi lukuvuosi alkaa. Tällä viikolla on kampaajalla käyty ja harmaat peitelty, kulmat muotoiltu ja ripset huollettu. Viikon päästä aktivoidaan taas kollageenit. ;O) Niin ja voisi pistää maanantaina jalkaan oppilaitten iloksi kukkapöksyt! En ole nähnyt mussukoita kohta kahteen kuukauteen ja ikävä on jo kova. Ai niin. Liityin Reumayhdistykseen ja aloitan vesijumpan. Josko ”kopukka” vähän vertyisi. Olen kyllä jäykkisten jäykkis. Pitäisi tästä kuntoutua lumien sulamiseen mennessä… Jokos olet aloittanut siemenkylvöt? Minä en. Ei mahdu minnekään. Ikkunalaudat ovat täynnä talvetettavia pelargonioita. Mukavaa viikonloppua!

75 thoughts on “Minä tein sen! – I did it!

  1. Olet kyllä ahkera ja taitava ompelija! Kauniita vaatteita saat aikaiseksi ihan kuin "tuosta vaan". Tykkään kovasti.

  2. Luen Helena Mirandan kirjaa Ota kipu haltuun. En tiedä, hyödyttääkö se. Aina voi kuitenkin jokin idea löytyä. Voisit silmätä sitä.

  3. Kiitos! Tuo housujen ompelu oli kyllä hermoja kasvattavaa. Purin ja ompelin niin monta kertaa. Ja lopuksi kun sain valmiiksi, housut olivat aivan liian isot. Ja eiku purkamaan ja saumoista sisään..

  4. Voi mahtava kun on hienot! Kyllä noiden pitäis piristää…
    Toivottavasti saat kivun…ei haltuun kuin pois.
    Ei kylvetä, ehkä ei ollenkaan. Kunhan katsotaan kevääseen. Tekis mieli kyllä jo kukkiin vaihtaa multia 🙂

  5. En tiedä miten auttaa hermosärkyyn, mutta itse koin jatkuvaan olan kipuun apua tukiteippauksesta. Hyviä ohjeita teippaukseen löytyy netistä.
    Housut ovat ihanat ja ehdottomasti laitat ne heti töihin päälle!

  6. Kovasti jo kevät siintää mielessäni, kylvö- ja siementilaussuunnitelmia on myös tullut tehtyä. Vielä en ole kuitenkaan mitään kylvänyt, varmaankin helmikuun puolella sitten:)

  7. Olet kyllä viritellyt vauhtiin kivan harrastuksen tuosta ompelusta. Ja kaunista tulee ja onnistumisen iloa! Erittäin mukava kuulla,että lääke on auttanut. Toivotaan sivuoireiden menevän ajallaan pois!! Voi hyvin;)

  8. Kun ei nyt oikein kasva kukat puutarhassa, niin sitten housuissa.
    Niistä tuli oikein pirteät ja kauniit.
    En osaa auttaa tuossa kipuasiassa. Ehkä se asettuu, kun nyt kelit toivottavasti asettuvat vähän lämpöisemmille lukemille.
    Toivon Sinulle ja perheellesi oikein runsasta uutta kasvukautta!

  9. Kiitos, Emilie. Joo, toivottavasti tämä särky loppuu.

  10. Mulla oli polvi teipattuna pidemmän aikaa. Ei se auttanut eikä haitannut. Voinhan tuota teippiä käteenkin kokeilla. Kiitos, Outi.

  11. Kiitos. Ompelu on huisin kivaa! Toki välillä meinaa mennä hermot, kun ei osaa.

  12. Juu, aina on oltava kukkia jossain muodossa. Kiitos, Irene!

  13. Olet sinä vaan taitava! Ja niin nättinä taas. 🙂

    Mulle ompelu on sellainen juttu, että siihen mun hermoni eivät ikinä riittäisi. Joskus nuorena muistan ommelleeni ainakin puseroita ja sen sellaisia, mutta nykyään menee hermo jo, kun pitää lyhentää ukkelin housunlahkeet. Tässä yhtenä päivänä piti ommella vetoketju hameeseen, ja se olikin melkoinen projekti. Ensin piti hakea kirjastosta neljä ompelukirjaa, ja kun en niiden ohjeista mitään ymmärtänyt, piti soittaa äidille. Kun äidille oli lähetetty useampikin valokuva, niin vihdoin meikäläinenkin ymmärsi. Että kauhulla ajattelen esimerkiksi tuommoisia housuja, joissa on paljon kaikkea muutakin kivaa kuin vetoketju. 😀

  14. Ihania kankaita. Ompelu on varmasti virkistävää ja tuo muuta ajateltavaa kivun rinnalle. Housut ovat ihanan keväiset! Minä en ole tehnyt mitään kylvöjä. Mietin vielä, että mitä tänä vuonna laittaisin.

  15. Apua, että olet taitava. Minä se vain ompelen esiliinoja 😀
    Minulla toi säänvaihtelu vaikuttaa nivelkipuihin, kesäisin ei oikein ole onneksi mitään tuntemuksia mutta kun kostea syksy astuu kehiin niin aijaijai.

  16. Kiitos! Noitten housujenkin vetoketjun ompelu oli varsinaista taidetta. Vyötärön ompelu oli vaikein nakki.

  17. Musta tuntuu, etten pahemmin tee kylvöjä. Keväällä sitten kurpitsaa.

  18. Sun essut oli kauniita! Kesällä minullakin on paras olla. Syksyn kosteus on myrkkyä. Samoin isot sään vaihtelut.

  19. Upeat housut olet tehnyt!
    Olisi kiva osata ommella ja tehdä itselle vaatteita. Mutta olen ihan tumpelo noissa ompeluhommissa, justiinsa ehkä verhojen lyhentäminen onnistuu…siis jos hermot ei petä;)
    Mukavaa sunnuntaita:)

  20. Kyllä nostan hattua sinulle kun jaksat tehdä kaikkea kivaa siellä ,sillä se lääke on kyllä voimia vievää. Mutta otathan sen foolihapon? Ja juo riittävästi myös, itseäni auttoi kylmävesi heti aamuisin. Pääasia että saat avun siitä ja monet sanovat että kun käyttää pidempään sivuoireet häviävät vähämmälle. Ja tuohon hermosärkyyn, siihen ei oikein mitään keinoa ole,mutta koita rentouttaa eli pidä lämpimänä lihakset sillä se voi hiukan kun ovat rentoutuneet antaa hermoille tilaa ja sitä kautta kipu helpottuu. Ja kun istut paljon, ompelet se voi hiukan myös ärsyttää ja tilanne päälle. Eli lämpimää ylle. Se tukiside voi siinä mielessä olla ok, pitää paketissa=rentouttaa=hermot saa tilaa. Upeita vaatteita teet! Kaikkea hyvää sinulle sinne!…ja hiukan jo suunnittelen mitä uutta voisi puutarhaan laittaa, hankin ainakin pari lavaa lisää, villiyrteilleni ettei sekoitu apen heiniin 🙂

  21. Todella ihanat housut! Minä pidän myös korkeavyötäröisistä housuista, ja saavat minustakin olla mieluiten väljät. Matalampivyötäröisissä tulee minulle aina vähän sellainen "housut kintuissa" – tunnelma, D!

  22. Kivat kukkahousut, noilla on mukava kulkea kesällä ja miksei jo nytkin. Odotan innolla pallomekon näkemistä, tykkään pallokuosista.
    Ehdotan kipuun käyntiä kunnon jäsenkorjaajalla tai kalevalaisessa jäsenkorjauksessaa. Jospa saisivat jumittuneen hermon laukeamaan. Kivut on niin… sanonko mistä? Parempaa vointia sinulle.
    Keijunmekon siemeniä ajattelin testata ja jos onnistuu, niin saavat jäädä kasvamaan.

  23. Mitäpäs muutakaan kuin kukkaistytölle kukkahousut, kivan näköiset!

  24. Kurjia nuo kivut. Minullakin toistuvasti alaselässä kipuja, vaikka ei ihan joka päivä.
    (Sakroilikanivel.) Liikunta ja voimistelu auttavat, mutta aikaansaavat usein myös
    rasituskipua. Aikamoista tasapainottelua. Kukkapöksyt ja kukkakankaat ovat tosi
    kivoja ja piristäviä ??? Hyvää sunnuntaita !

  25. Huikeet pöksyt! Ompelukehityksesi on vauhdikasta, ja tulokset loistavia! Vaikka et uskoisi, niin paljon helpompaa on ommella suoraa tilkkusaumaa.

  26. Hieno homma että lääke auttaa vaikka sivuvaikutuksiakin on. Kukkahousut on hauskat, tulee ihan nuoruus mieleen, silloin oli housuissa kukkakuoseja.

  27. Hienot housut!!!!
    Hienoa, että aloitat vesijumpan. Minä lopetin omani syksyllä, koska vaihtoivat jumpan teeman. Minä olen jäykkä, enkä osaa tehdä käsillä ja jaloilla yhtä aikaa jotain eriliikettä. Joten parempi oli lopettaa, kuin ahdistua siellä. Toivottavasti sinä löydät itsellesi sopivan ryhmän!!!!
    Kylvöt on aloitettu jo….

  28. Kukkaisat housut, sopivat hyvin puutarhaihmiselle. Ja piristävät sekä omaa että muiden päivää, kiva katsella opea, jolla on pirtsakat vaatteet! Toivottavasti vointisi pysyy hyvänä, ja jaksat tehdä hommia. Ja ompeluharrastus on mukava, siinä jos missä voi toteuttaa itseään!

  29. Oot sie varsinainen ompelija! Eipä vaan miulta onnistuis.
    Voimia niiden kipujen kanssa. Toivottavasti "kukkaterapia" eri muodoissaan tuo ainakin lohtua!

  30. Ooh omat nimikkopöksyt ja ne on ihanat ja olet muuten muutenkin niin kaunis upea pakkaus, oikea hoikkeliini. Nyt kuule oma Kukkaiselämää mallisto kehiin. <3 Ihanaa uutta viikkoa <3

  31. Ihan ihkut housut! Ja tuo sininen kukkakangas on oikea namupala =) Toivottavasti sivuoireet ja kivut häviävät <3 Yhden siementilauksen olen vasta tehnyt, minä taidan heräillä talvihorroksesta vasta vähän myöhemmin.

  32. Hienot pökät.
    Ole rohkea ja tee mielummin heti oikeaa kokoa. Kaventaessasi valmiista vaatteesta, saattaa vaate alkaa kiertämään ylläsi.
    Säänmuutokset huomattu täälläkin. Joka nivel huutaa hoosiannaa, vaikka kuinka yrittäisi hymyillä.

  33. Satu, I like your new pants, it suits well to your flowers in the garden. And you look well and slim.
    I also suffered from leg pain especially at nights. The doctor has diagnosed the gout. Treatment was mostly diet: do not drink tea, coffee. do not eat red meat, liver,
    smoked fish and meat.
    He advised to make a pepper patch on the affected area to keep warm. To drink plenty of mineral water with a high content of alkali. You probably have the similar mineral water. Look on the internet about gout diet. Maybe it will help you!

  34. Ompelutaitoa sinulls kyllä on. On myös hienoa, että löytyy uutta inspiraatiota.
    Onneks kivut ovat nyt vähemmällä. Toivottavasti selviät väsymyksen kanssa myös töiden alettua.

  35. Oletko Back on Track tekstiilejä kokeillut? Itse olen tutustunut tekstiiliin hevosten kautta ja sain hevosten jalkoihin käärittävien pintelien back on track patjoista selkäsärkyyni helpotusta. Kankaaseen on ommeltu keraamisia kuituja, jotka heijastavat kehon omaa lämpöä takaisin päin. Nykyään "bot" tuotteita saa ihmisillekkin; on mm ranne, nilkka ja selkäsuojia ja kerrastovaatteita. Reumasta kärsivät ovat kuulemma bot sormikkaisiin tykästyneet. 🙂

  36. Kiitos! Vielä minä opettelen, mutta vielä homma alkaa sujua. Mukavaa uutta viikkoa!

  37. Juu, foolihappo on otettu ajallaan. Ja vettä juon kuin vasikka. Kaipa nuo sivuoireet helpottavat vielä. Kiitos, ompelun opettelu on ihan mukavaa. Mulla ei ole vielä pihasuunnittelu alkanut. Olen talviunilla. ;O)

  38. Kiitos, Sussi. Minäkään en tykkää matalavyötäröisistä housuista.

  39. Kiitos, Maatuska. Mekko on varmasti helpompi ommella kuin housut. Kiitti vinkistä. Katsotaan, josko huominen vesijumppa auttaisi.

  40. Joo, jonkinlainen venyttely voisi auttaa, mutta helposti tulen kaikenlaisesta jumpasta kipeämmäksi. Mukavaa uutta viikkoa!

  41. Vaikea uskoa, kun ne tilkut pitää saada oikeisiin kohtiin oikeassa koossa…

  42. Juu, auttaa se. Mulla ei tainnut olla nuorena kukkapöksyjä, mutta nyt on.

  43. Kiitos. Menen Reumayhdistyksen jumppaan, joten eiköhän tuo tällaiselle kopukalle käy.

  44. Kiitos, Sirkku. Yritän useimmiten pukeutua kivasti ihan oppilaitten iloksi. Kivempi katsella meikäläistä. Tai ainakin vaihtelen vaatteita. Minusta ne opet, joilla oli aina samat vaatteet päällä, olivat aika tylsiä…

  45. Kiitos, Stiina. Ei nuo housut vielä ihan priimaa ole, mutta eiköhän jälki vielä parane.

  46. Kiitos, söpöliini! Pusi. Heh, heh. Monikohan ostaisi? Mukavaa viikkoa, Tiia!

  47. Kiitos, Aliina. Toivotaan. Masukin on niin turvoksissa, ettei paljon peiliin viitsi katsoa. Minä aion pärjätä kaupan siementarjonnalla, jos mitään edes kylvän.

  48. Joo, saisi olla tasaista säätä. Teen nyt toisia housuja, ja lahkeet menivätkin ihan kieroon. Miksi ihmeessä? Nyt joudun purkamaan ja tekemään uudelleen. Kyllä tää kasvattaa naista. Alku menikin liian helposti.

  49. Thank you, Nadezda. Well, I've changed the way I eat because of my healthy problems, so I've lost ten kilos. I'm not allowed to drink anything with bubbles, so I just drink water. Thank you for the tips. Happy new week!

  50. Joo, tuo väsymys vähän hirvittää, kun työ alkaa. Muuten olen kyllä innoissani menossa töihin.

  51. Enpä ole ikinä kuullutkaan. Pitää tutkia. Kiitos vinkistä. Kivaa uutta viikkoa!

  52. Itsellä säryt johtuu usein jumissa olevista lihaksista ja siihen auttaa liikunta ja venyttely. Reumasäryt voivat olla kyllä toisenlaisia.

  53. Nuo sinun pöksyt ovat tosi ihanat, nuo kankaat niin suloisen mahtavat!! Hienoa kun pääsit taas nuoria katsomaan työmaalle!

    Oletko koskaan harkinnut avantouintia, se voisi helpottaa! Mun isosiskolla reuma on kanssa ihan mahdottomassa vaiheessa, hänelle kylmä helpottaa ainakin hetkeksi!

  54. Hienot pöksyt ja ihan kuin sulle tehty, niin kuin sanotaan. Kiva, että johonkin vaivaan olet saanut apua, mutta tuo kipu tuntuu varmasti kurjalta. Iloa viikkoosi tv Liisa

  55. I have great respect for you Satu. The clothes you have made are lovely.
    I hope one day you can write that your pain is gone.
    Rosehugs
    Marijke

  56. Onpa hienot kukkahousut!
    Toivottavasti kipu hellittää. Hermokipu on kamala kipu.

  57. Luulen, että tämä särky on reumaperäistä, koska alkoi, kun sää vaihtui.

  58. Iik, en ole! Tiedän, että suositellaan reumaan, mutta jätän siltä väliin. Oli ihanaa olla töissä mussujen luona.

  59. No, joskus koskee ja ei auta kuin kestää. Tulee niitä parempiakin aikoja. Onneksi.

  60. Thank you, Marijke. Well, today, it's a good today. No pain. Happy week, Marijke!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: