Tyhjä takki

Huomenta.

Heräsin jo aikaisin. Itkettää. Olenkohan liian herkkä tähän maailmaan? Mulla on aivan nujerrettu olo.

Poissa on ilo ja into. Olo on totaalisen väsynyt, tukahdutettu. Väsynyt olen ollut jo pitkään reumani ja lääkkeiden vuoksi. Ilo on kuitenkin ollut mukana. Nyt on takki tyhjä. Klovninhaalari on naulakossa.

Pitäisi päästä raittiiseen ilmaan tuulettumaan. Ei se oikein onnistu. Pienen kaupunkikävelynkin jälkeen kantapää on sanomassa sopimusta irti. Ei auta ärsyttää sitä. Lonkkakin väliin muistuttaa olostaan.

Mikä neuvoksi? Miten tästä noustaan ja saadaan innostus takaisin? Maski naamaan ja haalari päälle? Niinhän se on tehtävä.

Sulaisi jo lumet ja paistaisi aurinko. Puutarhaterapia olisi niin tarpeeseen.

Olo on hyökyaallon alle jäänyt. Jyrätty. Mikään ei riitä. Muut tietävät paremmin, mitä ja miten minun tulee tehdä. Hyvä, että on tietäjiä.


Voimaannuttavaa lauantaita!

75 kommenttia

 1. Joskus on vain hyvä surra ja purkaa pahaa mieltä ja uskoa siihen, että hyviä aikoja on taas tulossa. Klovnihaalaria ei kannata väkisin pukea. Aurinko se on sellainen veijari, että se pakottaa meidät hymyilemään. Voimahaleja ja lämpimiä ajatuksia täältä etelämmästä Suomea lähettää sinulle mukanakulkijasi ❤

  VastaaPoista
 2. Voi sinua, kun on kipuja, on siihen toisen vaikea muuta antaa kuin myötätuntoa ja tsemppihaleja.. Minulla ei ole noita sairauksia, mutta kolme vuotta sitten alkanut plantaarifaskiitti kantapäässä oireilee taas, ja peukalossa lienee jokin jännetupin tulehdus -nämäkin riittävät laskemaan fiiliksiä roimasti. Ja silloin on vaikea kääntää ilon puolelle. Sinulle toivon valoisampia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku. Alakulo ei johdu nyt reumasta. Väsymys johtuu kyllä reumalääkkeistä. Muuten on vain viime aikoina mätkitty päähän.

   Poista
 3. Anna itsellesi aikaa olla ja tuntea juuri kuten tunnet ja koet! Ei aina jaksa olla hymyileväinen tai muutenkin iloinen, ei se ole normaaliakaan. Päivä kerrallaan ja hetki kerrallaan. Luovuudellekin pitää antaa aikaa olla tekemättä mitään. Tein itselleni tuonne Puna-apila blogiini myös listaa jota yritän noudattaa kun väsyttää,poikkee lukemassa. Ja anna myös sairaudellesi lupa olla hankala, sillä se on.Lähetän voimaa!! Minä istutin eilen yrttejä ja pelarguunioita, siemeniä siis että menisi kevät eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin eilen lukemassa nuo vinkkisi. Mun selviytymiskeino on päiväunet.

   Poista
  2. Päikkärit ovatkin ihanaa välillä, käpertyä viltin alle ja meillä kissakin tulee viereen, koira viihtyy näin lämpimällä ulkona. Aurinko paistaa ja plussaa 7.Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Iso voima hali sinulle Satu. Hyvää viikonloppua.♥

  VastaaPoista
 5. Kyllä noita hetkiä vaan on eikä niille mahda mitään. Pohjalla on käytävä ja sitten taas tulee uusi päivä. Aina ei edes tiedä syytä mikä tuo tuon alakulon, se vaan on käytävä läpi. Onneksi on kevät ja vihreys tulossa ja mieli pysyy virkeämpänä:) Tsemppiä sulle.
  Kerran olin mieheni konsertissa (laulaa kuorossa) jolloin siellä laulettiin surullisia ja melankolisia lauluja. Sen jälkeen olin pari päivää tosi allapäin enkä meninannut päästä millään siitä yli, ilmeisesti kuuntelin laulujen sanoja liian tarkkaan:)
  Varmasti myös sairaudellasi ja lääkityksellä on osuutensa oloosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma. Kunto on vielä puolinainen, koko ajan vaaditaan enemmän, asetetaan valmiiksi mahdottomia tavoitteita, huonoja ja pelottaviakin uutisia. Astia täyttyy.

   Poista
 6. Eihän kukaan voi täysin tietää miltä sinusta tuntuu tai mitä sinun kuuluisi tehdä. Se on kyllä totta, että aurinko auttaa aina. Lämpö ja valo on ihanaa. Voimia, älä luovuta, olet tärkeä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in. Mutta tuntuu tietävän ja tuo avautuminen ei liittynyt terveyspuoleen. Kiitos, Outi. Sulla on sydän paikallaan.

   Poista
 7. Voi että kuulostaa kurjalta. Hyviä neuvoja en osaa antaa, varsinkaan kun esim. reuma ei ole tuttu sairaus ollenkaan. Paremmin tietäjät ovat ärsyttäviä, vaikka usein taustalla varmaan on halu auttaa ja sanoa jotain lohduttavaa.
  Raitis ilma auttaa kyllä moneen asiaan. Arvaanko oikein että pyöräilykin on hankalaa? Pystytkö ratsastamaan? :)
  Itselläni kaksi takuuvarmaa piristyskeinoa ovat myös valokuvaus ja jokin pienikin kaunistusjuttu, vaikkapa kynsien lakkaus.
  Ensi viikolle on luvattu aurinkoisempaa, vaikkakin kylmää. Valoa kohti ollaan menossa.
  Halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Sara. Tuo tietäminen ei liittynyt reumaani, enemmänkin työhön. Tarkoitus on varmaan hyvä, mutta mulla on nujerrettu olo.

   Joo, ei onnistu pyöräilykään. Viime kesänä pyöräilin kerran. Hih, aloitin joskus ratsastuksen ja pelotti ihan hitokseen. Kyllä tässä piristyy, kun pääsee pihalle jonkin ajan päästä. Mukavaa lauantaita, Sara.

   Poista
 8. Myötätuntoa! Ei ole oikein muuta lähettää...Toivottavasti tulee taas parempia hetkiä.

  VastaaPoista
 9. Voi Satu, varmasti kivut ja reuma nujertavat oloasi ja ketuttaa, kun pienen kävelynkin jälkeen paikkoja särkee. Näin viime vuonna, kuinka äitini väsyi ja menetti melkein toivonsa kovien lonkkakipujen kanssa odotellessaan leikkausaikaa melkein vuoden. Onneksi kivut eivät enää hallitse päiviä. Toivon sinulle sydämen pohjasta voimia, älä anna periksi, parempia päiviä on tulossa ja onneksi mennään kevättä kohden <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari. Tämä reuma on tällä kertaa vain pikkuosa alakuloon. Tietty se vaikuttaa vireystilaan ja jaksamiseen. Enemmän on nyt muita paineita ja huolia. Tuo reuma vaikuttaa lähinnä siihen, etten pääse ulos tuulettumaan. Raikas ilma olisi nyt tarpeen.

   Poista
 10. Voimahali. <3 Saran tavoin voisin ehdottaa sinulle tuota ratsastuksen kokeilua. Soittamalla ratsastuskouluun kertoisit vain vointisi, niin kyllä ne siellä hevosen kuntoon sinulle laittaisi. Ihan vaikka puolen tunnin köpöttely hevosen selässä voisi tehdä hyvää ja "pääsisit" liikkumaan. :D Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pelkään hevosen selässä. Kammoan ajatusta putoamisesta ja jäsenten loukkaamisesta. Muuten voisi olla hyvä juttu.

   Poista
 11. Luja halaus täältä sinne, koita jaksaa! Kyllä se päivä vielä paistaa, mutta joskus on vain näitä pilvisiä jaksoja. Se on totta, että tietäjiä varmasti on ja jokaiselta heltiää jonkinlainen neuvo. Lopulta vain sinä itse tiedät mitkä ne omat voimavarat on ja niiden mukaan on yritettävä mennä. Eihän se helppoa ole, mutta se on ainoa oikea tie. Voimia ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaima. Kyllä täältä noustaan, kun paha mieli on taas poisitketty. Mukavas lauantaita!

   Poista
 12. Voimia ja jaksamista! Toivottavasti pian tulisi taas parempia hetkiä!

  VastaaPoista
 13. Pitkän ja vaikean sairauden läpikäyneenä tiedän, että pahimpina päivinä on ihan mahdoton uskoa huomiseen ja parempaan. Toisten hyvää tarkoittavia sanojakin on välillä vaikea ottaa vastaan. Aina ne hyvät päivät kuitenkin tulevat, on vain annettava itselle aikaa.
  Lähetän sinulle voimahaleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä tämä tästä. Nyt vaan tulee paineita vähän liikas joka suunnasta. Oma väsymys ja puolikuntoisuus ei auta asiaa.

   Poista
  2. Komppaan Betweenia! Niin monet kuitenkin tarkoittavat hyvää, oikeita sanoja on vain vaikea löytää ja kun sinä, kuten minäkään, en voinut kertoa julki kaikkea. Osa kauhusta on nyt poissa - toistaiseksi ainakin, mutta on jotain muuta...

   Tässä sinulle runo, jonka olen kirjoittanut suurennetun ja kehystetyn valokuvan taakse pahojen päivien varalle:

   Road Map

   Jotka tulevat suorinta tietä,
   saapuvat tyhjin taskuin.
   Jotka ovat kolunneet kaikki polut,
   tulevat säihkyvin siivin,
   polvet ruvella, outoja hedelmiä
   hauraassa säkissään.
   Niin se on ystäväni, niin se on,
   että eksymättä et löydä perille.

   - Tommy Tabermann -

   Poista
  3. Kiitos, Leena. Ihana, kaunis runo. Oli rankka viikko ja perjantaina tuli lisäpaineita. Oman terveyden lisäksi, on nyt huoli toisenkin terveydestä. Jotenkin alkaa astia täyttyä.

   Poista
 14. Tuttuja tunteita minulle, itse koenkin olevani yliherkkä ja olenkin sitä testinkin mukaan. Toiset ihmiset monesti luulevat tietävän asiat paremmin kuin itse...ehkä haluavat auttaa, mutta monesti se vaan ärsyttää...
  Toivottavasti olosi helpottaa joka suhteessa! Aurinkoa ja kevättä tässä odotellaan. Voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yliherkkä olen minäkin. Otan liian raskaastk toisten ihmisten sanomiset. Lopulta niistä kasaantuu sysimusta pilvi.

   Poista
 15. En neuvo piristymään tai ottamaan itseäsi niskasta kiinni, ne olivat minulle ainakin niitä kamalimpia neuvoja, kun itse ryvin pohjamudissa. Itselleni suostuminen ankeuteen oli keino päästä siitä myös pois. Kun oli ASlak-kuntoutuksessa Kruunupuistossa, siellä harrastettiin vanhaa tuberkuloosiparantolan hoitokeinoa, ulkona makuuttamista. Talvimakuupussi ja mukava lepotuoli, se oli todella mukavaa. Olen kokeillut omalla terassillakin, silloin kun ei ole haluttanut/voinut liikkua ja ulos on tehnyt mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikas ilma olisi hyvä lääke. Käväisin pihalla peittelemässä havut.

   Poista
 16. Tunnistan myös saman piirteen itsessäni ja joutunut samanlaiseen tilanteeseen, se oli kauhean raskasta ja juurikin tuo nujerrettu olo tuntui hirveälle. Mutta kun puhuimme lopulta asiat halki, olo helpottui ja asiat selveni kaikkien osalta. Kyllä se pahailo ohi menee ajan kanssa, usko pois. Voimahali täältäkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, menee se. Tää nyt oli hetkellinen romahdus. Iski totaaliväsymys, kun tuntuu, että mikään ei riitä. Ehkä tuntisin toisin, jos olisin normikunnossa.

   Poista
 17. Voi Satu ystäväni, toivon sinulle parempia päiviä. Itsekin olen läpikäynyt vaikean sairauden ja kokenut hyvin masentavia jaksoja kun ei ole jaksanut eikä halunnut tehdä mitään. Mutta jostakin ne paremmat päivät vaan sitten tulivat. - Kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli. Välillä kun itkee itkut ja väsymystä pois, jaksaa taas paremmin.

   Poista
 18. Voi itku. Tuntuu niin pahalta puolestasi. Lämmin halaus sinulle. <3

  VastaaPoista
 19. We are all in need of sunshine and warmth both would be a very welcome tonic.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, indeed, Rosemary! Thank you for stopping by. Happy weekend!

   Poista
 20. Jaksamista Satu! Toivottavasti löydät keinot nollata tilanteen ja käsitellä sen "ulos systeemistäsi". <3

  VastaaPoista
 21. Voimia, Satu! Älä anna periksi!♥

  VastaaPoista
 22. No voihan kurjuuksien kurjuus :(. Nyt hävettää sekin, kun sulle kommenttivastauksena kirjoitin, että ilahduin, kun olit saanut jo jättää jotain inhottavia hoitoja pois. Mutta se oli viimeisin teksti, jonka olen lukenut.

  Osaisinpa jotenkin auttaa, mutta puuttuu taikavoimat. Ei auta kuin lähettää lämpimiä ajatuksia ja halit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpönlöpö, Annukka. Minäkin olen onnellinen, että sytostaatti jäi pois. Olen vain edelleen väsynyt ja vielä vähän huonossa hapessa. Ulkoilu auttaisi, jos jaksaisi.

   Poista
 23. Miten ne nyt alkaa käydä sun kimppuun siellä muuallakin, kun sairaus ja lääkityskin vie voimia! Toivottavasti asiat selviää, oisko sairausloma mitään. Niin saisit keskittyä lepäämään väsymyksen pois ja jos jaksat mennä Mikin kanssa metsään kuuntelemaan kun linnut jo laulaa. Valoa ja aurinkoa ja kevään nopeaa tulemista toivoen. Voimia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä varsinaisesti minun kimppuun. Tää vaan on yleinen suuntaus. Ihan kaikessa. Enemmän pitää tuottaa. Just nyt riittäisi ihan normisetti ilman lisäpaineita.

   Poista
 24. Voimia ja lämpimiä ajatuksia lähetän minäkin <3

  VastaaPoista
 25. Voi Satu, ei mikään ihme, että tilanteessasi ketuttaa välillä. Jos takki on tyhjä, niin ei kai sille väkisin voi tehdä mitään. Tsemppiä ja voimia sinulle, toivottavasti kevään tullessa olosi paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä se tästä. Kun pääsisi pihalle raittiiseen ilmaan. Ajatukset virkistyisivät ja saisi voimia takaisin.

   Poista
 26. Monesti asioista mitään tietämättömät ovat niitä, jotka luulevat tietävänsä mikä olisi hyväksi tai oikein. Kunpa pystyisimme sivuuttamaan heidän kommenttinsa tuosta vaan, mutta eihän se niin mene. Satuttaa ne silti. Pysy vahvana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maatuska. Kyllä se tästä. Suurin syy tähän alakuloon on, että voomat ja odotukset eivät kohtaa. Ehkä myöhemmin..

   Poista
 27. Voimia Satu - ja toivotaan, että pian saamme valoa!
  Tämä viikko on itsellänikin - eikä vain tämä viikko vaan koko tämä alkuvuosi - ollut sellaista fibrosärkyjen riemuvoittoa ettei mitään määrää. Vaikka olen päättänyt, että tämä piru ei minua nujerra, niin on välillä hetkiä, kun säryt ovat pahimmillaan, että miettii sitä, että onko elämän pakko olla tällaista. Vaan onhan sieltä itsesäälin suosta ollut noustava aamulla töihin ja taas ollaan päivä lähempänä kevättä.
  Sillä Satu - se kevät ja valo ovat ihan muutaman hetken päässä. Sinnitellään sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pakko on nousta ja rämpiä. Välillä vaan alakulo ja totaaliväsymys iskevät.

   Poista
 28. Elämä kohtelee joskus kovalla kädellä. Voimahalaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi. Itsessäni olisi nyt tarpeeksi kuntouttamista ja tuli lisäksi huoli toisestakin.

   Poista
 29. Voi että, voimia sinulle! Välillä vaan masentaa eikä aina edes ole varma syystä, onneksi ne menee ohitse, vaikka sillä hetkellä koskaan siltä tunnu...toivottavasti saat kukkaterapiaa tai muuta mistä voisi saada mielihyvää edes hetkeksi. Ja olla armollinen itselleen, ei aina tarvitse olla iloinen, onnistua tai muuta vastaavaa mitä meiltä vaaditaan. Halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä vähän siltä tuntuu, että koko ajan pitää kehittyä ja uudistua ja jollet jaksa ja pysy mukana, oot vähän rasite ja luuseri. No, nyt tuntuu tältä. Kyllä tää tästä.

   Poista
 30. Vitsi, mulla oli iahn sama fiilis viime sunnuntaina, väsytti, särki ja masensi. Maanataina kuumekittari taas näytti lukemia, jotka jätti minut vällyjen väliin. Nukuin koko päivän ja osan tiistaitakin. Aloitin taas tulehduskipilääkkeet ja nivelien hoito seokset, nyt taas parempi, mukikin pysyy taas kädessä, eikä tartte kaksin käsin puristaa ja silti putoo.... mutta KEVÄT JA AURINKO SAIS TULLA JO! ois ihan sata kertaa parempi olla!
  Parempaa sunnuntaita, taas päivä lähempänä kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevät onneksi joskus tulee. Ulos pitäisi päästä. Onneksi voit jo paremmin. Minunkin pihäisi pysytellä positiivisena, sillä negatiivinen mieli tulehduttaa kropankin. Usko pois, kokemusta on tuostakin.

   Poista
 31. Voi muru, jaxuhali! Meidän työ on kyllä välillä aikamoisen kuormittavaa. Vaan lomaan on enää muutama hassu viikko, jaksaa jaksaa vielä tämän pienen pätkän! Ja tosiaan kipeenä ei tarvii töissä jaksaa, saikulle sitten vaan, vaikka toki parempaa vointia sulle jo toivoisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna. Mulla on nyt vaan norvien väli kipeänä väsymyksen, huolien ja vaatimusten ristitulessa.

   Poista
 32. Voi ihanainen, -lähetän sinulle lämpimiä ajatuksia ja halauksia.♡
  Koita mennä hetki kerrallaan eteenpäin, -kunhan lumet sulaa ja kevät koittaa saat upottaa sormesi multaan ja nauttia parhaasta "terapiasta".
  Voimia jokaiseen hetkeesi ja auringon lämpöä ja säteitä sydämeesi!♡

  VastaaPoista
 33. Tsemppiä! Voimia sairauden kanssa, toivon että joku tilannettasi helpottava hoito löytyisi.
  Kevätaurinko harmaan talven jälkeen tekisi kaikille hyvää.

  VastaaPoista
 34. Imatralla paistoi tänään aurinko ja toivottavasti sielläkin, ja mieli ois jo vähän parempi :)
  Kyl asiat tuppaa järjestymään, tsemppiä!

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!

KIITOS VIERAILUSTASI! TERVETULOA UUDELLEEN!
THANK YOU FOR YOUR VISIT! TACK FÖR BESÖKET! VIELEN DANK FÜR IHREN BESUCH! MUCHAS GRACIAS POR SU VISITA!

TUNNISTEET

20-vuotishääpäivä (1) 2014 (1) 40+bloggaaja (25) 40+bloggaja (1) 40+blogi (6) 40+blogit (19) 50 vuotta (1) A Beautiful Blog -award (1) a new camera (1) aamiainen (1) aamu puutarhassa (1) aamuaurinko (1) Aconitum (1) Advent (4) Adventti (5) adventtikynttelikkö (1) Adventtikynttilät (1) afrikankukka (3) aikuistubettaja (2) aikuistubettajat (8) aitaprojekti (1) AKE 30 LI (1) Aku (17) Alan Titchmarsh (1) Alankomaat (1) alavire (1) ale (3) alelöytö (1) alennuskoodi (1) alkylaattibensiini (1) All Saints' Day (1) Allas (1) alpi (1) alppiruusu (2) alppiruusut (2) amaryllis (8) American Walnut (1) amerikan jalopähkinä (2) amerikanjalopähkinä (3) Amppelilannos (3) Amsterdam (2) anemone (1) anemonet (1) Anette von Einem (1) ankylosing spondylitis (1) Anna Utti (14) Annabelle (2) Anne-Mari (5) annual (1) Annukka (1) Ansku's room (1) Anskun huone (1) Antoni Gaudi (1) aphid (1) apple (1) apple pancake (1) apple roll (1) apple tree (1) apple trees (1) applepie (1) apulalinen (1) arat kasvit (1) Arava (1) arkkulaite (1) arovuokko (1) ART 26-18 LI (1) arvonnan voittaja. messuliput (1) arvonnan voittajat (1) arvonta (130) arvontamuistutus (1) arvontavoittaja (1) arvontavoitto (1) asetelma (3) asetelma sieneen (1) asetelmat (1) askartelu (5) Aspen (1) aster (1) astiat (1) asukuvat (1) aubergine (1) aubergine pie (1) auringonlasku (3) Auringonpaiste (1) aurinko (4) Austin-ruusut (2) Austria (1) autoilu (1) autoimmuunisairaus (6) autoimmuunitauti (1) autumn (25) autumn holidays (1) autumn vacation (1) avautuminen (4) avautuu (1) avoimet puutarha (1) Avoimet puutarhat (5) Avoimet puutarhat 2013 (3) Avoimet puutarhat 2014 (3) Avoimet puutarhat 2015 (2) Avoimet puutarhat 2017 (3) Avoimet Puutarhat 2020 (1) avoin puutarha (3) AXT 25 TC (2) back yard (2) bag (2) Baition (1) baking (2) balkaninvuokko (1) Baltic Herring Fair (1) Baltic Queen (1) Barcelona (9) Barcelonan (1) bathroom (1) Bayer (1) Bayer Garden (18) Beautiful Blogger Award (1) bedroom (6) bellflower (1) Berner (1) Bernese Mountain dog (1) Bernin paimenkoira (1) Bernina (1) Bernina 330 (1) betonipatsas (2) betonityö (1) betonivalu (1) Biocin F (1) Biolan (28) Biolan Puutarhan Talvisuoja (1) Biolan Syksyn PK-lannoite (1) birdhouse (1) birthday (5) blackcurrant (1) blog (43) bloggaaja (1) bloggaajapassi (1) bloggaajatapaaminen (2) bloggaaminen (1) bloggailu (1) bloggaminen (1) bloggari (1) bloggaritapaaminen (2) bloggaus (1) Blogger (1) blogi (66) blogiarvonta (2) Blogikylä (11) blogikylän asukas (1) blogilistaus (3) blogiyhteistyö (118) blogiykkönen (1) blomster (4) bloomers (2) blooms (1) blue stone (1) boat (1) boating (1) boheemi (2) Bon Bon (1) bone (1) books (1) boring (1) Bosch (9) Bosch AHS 54-20 LI pensasleikkuri (1) Bosch AXT 25 TC -oksasilppuri (1) Bosch IXO (1) bouquets (4) breakfast (1) broad bean (1) built (1) bulb (1) bulbs (5) bulbs.se (1) bunnies (6) bunny (4) bureau (1) cage (1) callunas (1) Calvin Klein (1) cambridge (1) Campanula carpatica (1) candle (1) candles (2) Carl Larsson (1) cement (1) cement tile (1) cep (1) ceramics (5) challenge (3) challenges (1) chandelier (1) change (4) Charlestown (1) cherry (1) chick (1) childhood memories (1) chokeberry (1) Christmas (22) Christmas card (1) Christmas cards (1) Christmas flowers (2) Christmas Star (1) Christmas traditions (1) Christmas tree (1) Christmas wreath (1) Chritsmas tree (1) Cision (4) citylife (1) Classic Kanttausrauta (2) Classic Perennalapio (2) clay (4) clay works (1) cleaning (1) clematis (1) coceo (1) Color Me Floral (1) Colosseum (1) combisystem (1) cooking (1) Coreopsis verticillata (1) Cornwall (12) Costa Serena (1) creeping Jenny (1) crop (5) cucumber (4) currant (2) curtains (1) cushions (5) cutting nails (1) cycling (1) daalia (1) daaliat (5) daaliatilaus (1) daffodils (1) dahlia (1) dahliat (1) David Austin -ruusut (4) decor (36) decoration (2) deer steak (1) Desigual (2) dishes (1) divaani (1) DIY (74) Doc Martin (1) dog park (2) Donald (1) dotted loosestrife (1) dreaming (4) dreams (1) dressing room (1) dysplasia (1) Easter (1) Eastern Finland (2) Echinops bannaticus (1) Edenpont (1) EKSOTE (2) elf (1) elokuu (11) eläinten viikko (1) elämänmuutos (1) ensilumi (1) ensimmäinen (1) enterovirus (1) epäonnistuminen (1) epäreilu kohtelu (1) epätoivo (2) Erigeon specious and Oenothera tetragona (1) Erigeron speciosus (1) esikko (1) esikot (2) espanjalaiset (1) Etelä-Saimaa (1) etupiha (5) Eulalia (1) Eurobulb (1) evening dress (1) fabrics (1) face (1) facebook (1) fair (1) Falmouth (2) fashion (1) Father's Day (1) favorite perennial (2) favorite picture (1) favourite pics (1) Fazer (1) fi-verkkotunnus (1) fiilistely (2) filosofointi (1) Finera (1) first of May (1) first snow (1) Fiskar (1) Fiskars (32) Fiskars Inspiration Lucy (1) Fiskars Xact Pistolapio (1) flea market (1) fleamarket (1) floral course (1) florist (1) floristeria (1) floristi (1) floristiikka (1) floristiikkakirja (1) floristimestari (12) flower beds (1) flower bouquet (2) flower collage (2) flower pots (1) flowerbouquet (1) flowerpower (1) flowers (21) flue (1) flunssa (1) fog (1) forest (2) foxglove (1) Frassino (1) Frida Steiner (1) frost (1) fruit set-up (1) frump (1) funiculur (1) G-Force (3) G-Force Tools (1) garden (180) garden book (1) Garden fair (2) garden favorites (1) garden life (1) garden path (2) garden plans (1) garden Plantinavia (1) Gardena (2) gardenassistant (1) gardening (18) gardening dreams (1) garlic (1) gate (1) Gaudi (1) geranium (2) germinate (1) giant bellflower (1) golden retriever (1) Golden Retriever (10) goldenretriever (29) gooseberry (3) GreenCare (2) Greengate (8) greenhouse (31) grillaus (1) growing boxes (3) haastattelu (1) haaste (3) haasteita (1) haave (1) haaveet (4) haaveet murskana (1) haaveilu (13) Hakaniemen halli (1) Hakaniemi (1) hake (1) haketin (1) Halloween (4) halot (1) hame (1) Hamina (1) hampaanpesu (1) hamstraus (2) hana (1) hanhet (1) Happy Easter (1) haravointi (7) harjakoriste (1) harjaus (1) harjoittelu (18) Harju (11) Harjun oppimiskeskus (17) harkinta (1) harvest (10) hautaseppele (1) hauvavauva (4) Havu- ja rodolannoite (2) Havu- ja Rodomulta (3) havukasvit (2) havut (11) Hay Barton (1) Hedelmä- ja marjalannoite (1) hedelmäasetelma (1) hedgehog (1) heinäkuu (19) Heli Sutela (1) Heligan (1) heliotrooppi (2) Helkkä Dreams (1) helle (2) hellehattu (1) Helsinki (20) hemmottelu (3) hempeily (1) hepuli (2) HerbGarden (1) herkku (1) herukka (2) hiihto (1) hiihtoloma (5) hiihtolomasuunnitelmat (1) hiihtomuistot (1) hiihtotraumat (1) hiljentyminen (1) hoito (1) hoks (1) holiday housing -exposition (1) holidays (8) Holland (3) Hollanti (3) home (2) hopeahärkki (3) hopeaputous (1) hops (1) hortensia limelight (1) hortensiat (6) hosta (1) hotspot (1) housut (3) Hullut Päivät (1) huoltokatko (1) huovinkukka (1) hurahdus (1) Husqvarna (1) huvimaja (1) hyacinth (3) hyasintit (2) hyasintti (4) hypetys (1) hyvinvointi (1) hyvä elämä (1) Hyvää Pääsiäistä (1) hyötykasvi (2) hyötykasvit (4) hyötyviljely (1) HZPC Kantaperuna (1) häkki (1) hämähäkkikukka (1) härkäpapu (1) hääkimppu (4) hääkimput (1) hääkukat (2) häämessut (3) hääpäivä (1) I love your blog (1) idea (1) Ideapuutarha (1) If I were (1) Ihmepuutarha (1) ihosairaus (1) ihotulehdus (1) Iines (1) Ikea (2) ikivihreät (5) ikkunahylly (1) ikäkriisi (2) ilo (2) iltavalo (1) image mode problem (1) Imatra (2) Independence Day (1) Indy (1) innostus (2) inspiraatio (4) inspiration (5) Instagram (1) interview (1) iPhone6s (2) Iso-Britannia (2) istutukset (26) istutukset Mikki (1) istutus (21) istutusalueet (1) istutushommat (1) Isänpäivä (4) isänpäiväkimppu (1) itapuku (1) itetaide (1) itsenäisyysjuhla (1) itsenäisyyspäivä (3) itsenäisyyspäivän kukat (1) itseteossa (1) Itä-Suomi (2) itäminen (1) Itäpolku (1) Itävalta (1) Jaakontaika (2) jalokallioinen (1) jalopähkämö (2) jardin (1) Jiffy (1) Jiffy Decogro (1) JiffyEasy (2) Jos olisin (1) Josefiinan aitta (2) joulu (34) jouluaatto (3) jouluateria (1) joulukalenteri (3) joulukoristeet (1) joulukoristelut (1) joulukortit (3) joulukortti (1) joulukranssi (1) joulukukat (8) joulukuusi (5) joulumyyjäiset (3) joulunodotus (1) jouluperinteet (1) jouluruusu (2) joutsen (1) Joutseno (1) Juhannus (9) juhla (4) juhlakoristelu (1) juhlapostaus (1) Juhlapuutarha (1) juhlat (1) juhlaviikko (1) Julia's Travel (1) julisteet (1) July (6) junamatka (1) June (4) juorupeili (1) jupina (1) jupinaa (1) juurakkotilaus (1) juurakot (4) juurrutus (1) jäikiinni (1) jäniksenä olo (1) jänispaisti (1) jännitys (2) K & K (1) kaappi (2) kaatosade (2) kaatuminen (1) kadonneet (1) Kaivopuisto (1) kaksoset (1) Kamp (1) kampaajan jälkeen (1) kangas (1) kansainvälinen retki (1) kantaperuna (1) Kanttausrauta (1) karpaattienkello (1) karppaus (1) kartano (1) karviainen (2) kastelu (2) kastelujärjestelmä (1) kastelukannu (1) kastelukannut (1) kastelukela (1) kasvari (5) kasviale (1) kasvihuone (49) kasvihuoneen pesu (1) kasvilava (1) kasvilavat (2) kasvimaa (9) Kasvimaa ruukuissa (1) Kasviperäinen lannoite (2) kasviravinne (1) kasvissyönti (1) kasvisvuoka (1) kasvitentti (1) Kasvitieteellinen puutarha (6) kasvohoito (1) kasvusammal (2) Kasvusäkki (2) Katajannokka (1) Katalonia (4) katedraali (1) katharine hodgkin (1) katkotuin varsin (1) kauneudenhoito (1) kauneus (1) Kaunis blogi -tunnustus (1) kaupallinen yhteistyö (1) kauppahalli (2) Kauppakeskus Galleria (1) kaupunkielämä (1) kauralastut (1) keijuangervo (1) keijunmekko (1) keittiö (24) keittiöhaaste (1) keittiöremontti (2) keitto-ohje (1) keittoresepti (1) Kekkilä (1) kelloköynnös (2) keltamaksaruoho (1) Kensington Gardens (1) Kensingtonin puisto (1) keramiikka (6) keski-ikä (2) keski-iän kriisi (1) keskustelu (2) kesä (26) kesä 2013 (1) kesä2017 (1) kesäkukat (6) kesäkukka (2) Kesäkukkamulta. Hevonkakkalannoite (1) kesäkuu (7) kesäloma (1) kesänodotus (1) ketjusaha (1) ketutus (7) Keukenhof (4) kevennys (1) kevyt elämä (1) Kevytrakenteinen pistolapio (1) Kevytrakenteinen talikko (1) kevät (119) kevät 2017 (1) kevät mielessä (1) kevätfiilis (1) kevätkimppu (1) kevätkukat (3) kevätkukkijat (1) Kevätlannoite (1) kevätlannoitus (2) Kevätmessut (30) Kevätmessut 2016 (1) Kevätmessut 2018 (3) kevätpesu (1) kevätpuuhat (2) kevätpuutarha (1) Kew Gardens (2) Kiana Underwood (1) kierros (1) Kiira-myrsky (1) kiire (1) kiitos (1) kimppu (3) kimppujen salat (1) kimput (3) kipsimuotti (2) kipu (4) kirja-arvonta (10) kirjaesittely (1) kirjat (2) kirjosieppopoikue (1) kirppis (2) kirppisostokset (1) kirpputori (1) kirsikat (1) kirsikka (1) kissa (1) kitchen (19) kitchen renovation (1) Kivikangas (1) Kivipajula (1) kivipolku (5) kivireunus (1) kivut (1) Kodin kukat (1) kodin lämmin joulu (1) Kodin Pellervo (2) kodinhoitohuone (5) kohupostaus (1) koira (1) koiranpentu (15) koirapuisto (3) kokeilu (1) kokkaus (1) kommentit (1) konnanlilja (1) koriste (1) koristekasvit (1) koristelu (2) korkkarit (1) Korpikangas Siemen-Frö (1) kortisoni (1) koti (3) Kotiblogit (1) kotiintulo (1) kotilot (3) Kotipuutarha (1) Kotipuutarha-lehti (1) kotitehtävät (1) kotkansiipi (1) kotoilu (3) kouliminen (3) koulinta (2) koulu (2) koulu alkaa (1) koulukuva (1) koulutus (1) kranssi (21) kranssin valmistus (1) kranssiohje (1) kranssit (4) kriisi (2) krokus (1) Kruunuhaka (1) Kruununhaka (1) kruunuvuokot (2) kuivakukat (2) kukat (217) kukat maljakossa (1) kukinta (1) kukka- ja puutarha-alan koulutus (2) kukka-amppelit (1) kukka-asetelma (11) kukka-asetelmat (14) kukkahousut (2) kukkahulluus (2) kukkahurahdus (1) kukkahöperö (1) kukkaiselamaa (4) kukkaiselämää (17) kukkaistutukset (1) kukkaistutukset ruukuissa (1) kukkakauppa (3) Kukkakauppa Haakana (8) Kukkakauppa Tolvanen (11) kukkakengät (1) kukkakimppu (32) kukkakimput (22) kukkakirja (1) kukkakirjat (1) kukkakollaasi (2) kukkakori (1) kukkakoristelut (2) kukkakranssi (1) kukkakurssi (1) kukkaloisto (16) kukkamania (1) kukkamatka (1) Kukkamessujen haaste (1) kukkapenkin rakennus (1) kukkapenkki (1) kukkasato (1) kukkasidonta (15) kukkasidontakoulutus (2) kukkasidontakurssi (3) kukkasipuli (3) kukkasipulit (16) kukkatilaus (1) kukkatykitys (1) kukkia (2) kukkia maljakossa (1) kukkia omasta puutarhasta (1) kukkia sisälle (1) kukkii (2) kultahelokki (1) kultainennoutaj (2) kultainennoutaja (199) kultainnennoutaja (1) kultainnoutaja (2) kultakärsämö (1) kultalakka (1) kun halvalla sain (1) kuningasprotea (1) kunnostus (1) kuolema (1) Kuopion puutarhaseura (1) kurjenkello (1) kurkku (4) kurkkusato (1) kurpitsa (5) kurpitsakeitto (2) kurpitsalyhty (1) kurssi (3) kutsu (1) kuukalenteri (1) kuunlilja (1) kuusi kuvaa kesästä (1) kuvaongelma (1) kuvausharjoitukset (1) kuvauspaikka (1) kylpyhuone (2) kylpyhuoneremontti (1) kylvö (2) kylvöt (10) kynsienleikkuu (2) kynttilä (1) kynttiläkruunu (1) kynttilät (1) kyykytys (1) kyyttö (1) kärhö (1) kärhöt (1) kärrynpyörä (1) kärsimyskukka (1) kärsämö (1) käsintehty (1) käsityö (11) käsityöt (14) kässä (1) köynnös (1) köynnöskuja (1) köynnöstunneli (3) labyrintti (1) Labyrinttipuisto (1) Lahden pihapiiri - puutarhamessut (2) Lahden Pihapiiri-messut (3) Lahden pihapiirimessut (1) laihdutus (3) lake (1) Lamium maculatum (1) Lamorran (1) Lanhydrock (1) lannoite (1) lannoitus (16) lapiointi (1) Lappeenrannan Ravintola Upseerikerho (7) Lappeenrannan Upseerikerho (7) Lappeenranta (6) lapset (1) lapsuus (1) lapsuusmuistot (1) laskiainen (1) lattemukit (1) lauantai (2) laukku (2) laundry room (1) lautashylly (1) lavakaulus (1) lavender (1) laventeli (1) lawn (2) lehdet (1) lehtijuttu (7) leijona (1) leijonareliefi (2) leikki (1) leikkokukat (1) leinikit (2) leipominen (2) lelu (1) lemmikki (2) lempikuvat (1) lempiperenna (1) lepo (1) Les Ours (2) letkukela (1) Lidl (1) Lidlistä (1) Liebster Blog (1) lifestyle (1) Light-sarja (1) ligularia (1) liha (1) lihaton ruokavalio (1) liikaa multaa näkyvissä (1) Liisa Ihmemaassa (1) likusteri (1) lilacs (1) lilja (3) liljat (5) Lillevilla (7) Lillevilla 387 (15) Lillevilla by Luoma (2) Lillevilla by Luoman (14) lillja (1) lily (3) Linda Peltola (2) Linnanmäki (2) linnunpelätin (1) linnunpönttö (1) lippuarvonta (7) liput (2) Lisse (1) living room (16) lohi (1) lokakuu (2) loma (10) London (1) Lontoo (2) Lontoon (1) lottery (10) Louis Vuitton (1) low carb (2) low carb diet (2) lukio (1) lumi (4) lumikello (2) lumityökalut (3) lumityöt (1) lumiukko (2) Lungo (2) luokkaretki (1) Luoman Puutuote (1) luomusiemenet (1) luonnonkivireunus (1) Luonnonlannoite (2) luonnonmukaisuus (1) luopuminen (1) luostari (1) lupaus (1) Lutyens (1) luu (1) Luujauho (3) Lychnis chalcedonica (1) lymfooma (2) Lysimachia punctata (2) lähikuvat (1) lämpö (1) Länsipolku (5) lääkitys (2) löydöt (1) maaliskuu (2) macro (2) magazines (1) magnolia (1) mahakatarri (5) mahdoton apulainen (1) Mailed (1) Maileg (3) maisema (1) maitohammas (1) makkaravarvas (3) maksaruohot (1) makuuhuone (6) mallow (2) malva (2) manor (1) mansikat (1) Maria Theresa (1) marigold (1) marja-aronia (1) marjakuuset (5) marjakuusi (3) marjapensaiden leikkaus (1) Market hall (1) marraskuu (1) Martat (1) Matkailu (14) Mediterranean cruise (1) Mediterranean flowers and plants (1) Meidän talo -lehti (2) Mekkotehdas aikuisille -kirja (1) memories (1) merileväuute (1) messuesitelmä (1) messufiiliksiä (1) messukäynti (1) messulippuarvonta (1) messuluento (1) messut (4) metsä (2) Mickey (162) Microgreen & Babyleaf (1) microgreens (1) mid summer (1) Midsummer (2) miekka-ateria (1) mielipaha (1) Mikin seuraaja (1) Mikki (406) Mikki lomafiilis (1) Mikki työkalut (1) miljoona käyntiä (1) milk tooth (1) Mini Cooper (1) Miramar (1) mokailu (1) MontJüic (1) MontSerrat (1) morning (1) morsiuskimppu (3) morsiuskimput (2) morsiussidonta (4) Mortti (74) Mosa Interior (1) moss (3) mud (1) muistelma (1) muistelu (1) muistilista (1) muistot (2) mukavuus (1) mullanvaihto (2) munakoiso (2) munakoisopiiras (1) muoti (3) muotin valmistus (1) muotopuutarha (2) mushroom (3) mushroom pie (1) mussukka (1) Musta Multa (3) Musta Multa. Biolan Luonnonlannoite (1) Musta Multa. Luonnonlannoite (1) mustaherukka (1) mustelma (1) muta (1) muurahaisrasia (1) muutos (29) MycoForce (1) Mykorritsa (1) mylläys (3) MyPizza (3) myrsky (2) myrskytuhot (2) myrskytuuli (1) myskimalva (1) myyjäiset (1) myytävää verkkokauppaan (1) naispatsas (1) naisten muoti (1) naistenpäivä (1) Nalle (1) nameday (1) narsissi (1) Natria (10) Natria Etanarae (5) Natria Etanarakeet (1) Natria Hyönteisten torjunta-aine (2) Natria Luujauho (3) Natria Rodolannoite (1) Natria Rose (2) Natria Verijauho (2) nauhus (1) neilikat (2) nelktplusblogit (1) nelkyplusblogit (3) nelkytplusblogit (138) nelkytplusbogit (5) Netherlands (1) nettikauppa (5) neule (1) New Year (1) New Year's Day (1) nimipäivä (1) nimittely (1) noodles (1) Nordiska Trädgårdar (3) nujerrettu (1) nuoret (1) nuoruus (1) nuput (3) nuudelit (1) nähen (1) näyttely (1) Nör (1) oat bisquits (1) ohje (1) oilpainting (1) oireilu (1) oksasilppuri (2) old toys (1) olohuone (18) Oma piha -messut (2) Omapiha-messut (4) omena (1) omenankerääjä (1) omenapannari (1) omenapiiras (1) omenapuiden leikkuu (1) omenapuitten kukinta (1) omenapuu (1) omenapuut (1) omenasato (1) omenasämpylä (1) omenat (1) ompelu (52) ompeluhaave (1) ONE LOVELY BLOG AWARD (1) Open gardens (1) Open gardens 2013 (2) opettele (1) opettelu (11) opetussuunnitelma (1) opinnot (2) opiskelu (9) opportunismi (1) ops (1) optikko (1) orava (1) orkidearavinne (1) orvokit (1) orvokki (2) ostokset (1) ovikranssi (5) oxalikset (1) oxalis (1) p-ska viikko (1) paella (1) paha mieli (1) pain (1) painepesuri (1) painonhallinta (13) pakkanen (1) pakkasaamu (1) palavarakkaus (1) palkinto (1) pallerolaukka (1) pallotuija (2) palmusunnuntai. pääsiäinen (1) paniikki (1) Panos (1) paralleeli asetelma (1) Paratiisin Taimitarha (1) Parhaat Kotiblogit -lehti (1) park (1) Park Güel (1) path (12) path project (1) Paula Ritanen-Närhi (1) pavilion (1) paviljonki (1) paw bear (1) peilipiironki (1) pelargoni (1) pelargonia (2) pelargoniat (2) pelargonit (2) pellava (1) Peltolan Piha (2) penkkarit (1) penkki (1) pensasangervot (2) pensaspioni (1) pentu (3) pentukoira (1) peonies (1) peony (1) perannat (1) perenna (6) perennakylvöt (1) Perennalapio (1) perennapenkki (1) perennat (5) perennial (6) perennial bed (1) perennials (2) perhe (4) pernisiöösi anemia (1) peruminen (1) peruna (1) perunan viljely (1) perunat (2) Peugeot (1) peuranpaisti (1) PG (2) phlox (2) Pientalo ja piha -lehti (1) piha (242) pihaelämä (1) pihaesittely (1) pihakierros (1) pihakirppis (2) pihakävely (3) pihamaja (3) pihan rakentaminen (1) pihanteko (2) pihapolku (5) pihapolut (2) pihaprojekti (1) pihapuuhat (1) pihatyökalut (1) Pihatyöt (3) piironkivanhus (1) pillows (2) Pinterest (15) pioni (1) pionit (6) pistokkaat (2) pizza (3) PK-lannoite (1) plan (4) plans (2) Plantagen (2) Plantinavia (3) planting (6) plantings (1) plants (1) plum (1) Pohjois-Savon Martat (1) Pohjoisranta (1) Poldark (1) polku (15) polkuprojekti (4) polttopuut (1) polut (6) pompöösi (2) pop up-joulutori (1) poppies and cranesbills (1) poppy (2) Poppy Cottage Garden (1) Port Isaac (1) Port Wenn (1) porttikukat (1) poseeraus (1) Poster Store (1) potatoes (1) potkut (1) PowerGear Raivaussakset (1) Preeco.fi (1) pressure washer (1) primula (1) primulas (2) Prinsessa Armaada (1) project (9) projekti (15) projektit (1) Provado Care (1) puisto (3) pukeutuminen (1) pukuhuone (1) pullokoriste (1) pumpkin (5) punaherukka (2) punakärsämö (1) Puolivilli Puuhamaa (1) Puolustusvoimat 100 vuotta Kesäkiertue (1) pupu (16) pupuarvonta (2) puput (19) pusero (2) puu (1) puunkaato (1) puutarh (1) puutarha (591) puutarha-apulainen (4) Puutarhablogien top 10 - 2015 (1) Puutarhablogien top 10 - 2017 (1) puutarhablogit (1) puutarhahaalarit (2) puutarhakanava (1) puutarhakirja (2) puutarhakohde (1) puutarhakori (1) puutarhakulkuri (1) puutarhamaja (9) puutarhamasennus (1) puutarhamatka (2) puutarhamatkailu (11) puutarhamessut (4) puutarhamyymälä (1) Puutarhan KESÄ (1) puutarhan rakentaminen (1) Puutarhan syksy (1) puutarhanhoito (1) puutarhapolku (4) puutarhaprojekti (2) puutarhapäivä (1) puutarharetki (1) puutarhaseura (1) Puutarhasi elämään (3) Puutarhasi elämään 2017 (1) puutarhasuosikit (1) puutarhasuunnitelma (1) puutarhatubetus (1) Puutarhatuliaisia (1) puutarhatyökalut (1) Puutarhatyöt (3) puutarhaunelmia (1) puutarhauni (2) puutarhavieraat (1) Puutarhavuosi 2012 (1) puutarhavuosi 2019 (1) puutarhuriksi (1) puutarhuriopinnot (19) puutrha (1) Pyhäinpäivä (1) pyoderma gangrenosum (5) pyöräily (1) päänsärky (1) päärynäsato (1) pääsiäinen (6) pääsiäiskoristelut (1) pääsiäiskukat (1) päätös (1) pöytä (1) pöytäasetelma (2) QuickFit Istutuslapio (1) QuickFit vaihtovarsi (1) Raatihuone (1) rabbit steak (1) rain (8) rakas (3) Rakas puolivilli puutarha (1) rakeet (1) rakennuslupa (1) rakentaminen (9) raking (6) rannelämmikkeet (1) ranteiden lämmittimet (1) raparperi (1) rapujuhlat (1) rauniomuuri (9) Rautjärvi (1) Ravijoki (1) ravinneneste (1) ravinnepuikot (2) ravitsemusterapeutti (2) Red Spangle (1) Red Spangles (1) redcurrant (2) rehevää (1) reliefi (2) remontti (2) remonttisuunnitelmat (1) renovation (1) resepti (1) Reserviläisten liitto (1) retki (1) reuma (3) reumapoli (1) revonhäntä (1) Rhododendrons (1) rhodot (4) rhubarb (1) riittämättömyys (2) rikkakasvien torjunta (1) rikkaruohonpoistaja (3) rikkaruohot (1) risteily (1) ritarinkukka (2) Ritva Falla (1) robot vacuum cleaner (1) robotti-imuri (1) Rodolannoite (1) rodot (1) romance (1) romantic (5) romantiikka (2) romanttinen (5) romanttiset vaatteet (1) Rome (1) romuttuminen (1) roof (1) Room32 (1) Rooma (3) Roope (4) Rootgrow-mykorritsa (1) Rosa poppius (1) rose (5) roses (14) roskaposti (1) rottweiler (9) ruoanlaitto (2) ruohonleikkurirobotti (1) ruohonleikkuu (2) ruoka (3) ruokapäiväkirja (1) ruokaremontti (1) ruokaremppa (2) ruokavalio (4) Ruotsi (5) ruotsin kieli (1) ruska (4) ruuanlaitto (3) ruusu (4) ruusukaari (1) ruusukoriste (1) ruusuköynnös (1) ruusula (9) Ruusulannoite (1) ruusuprojekti (1) ruusut (35) ruuvinväännin (1) ryhmäruusu (1) rönsyansikka (1) saarni (2) sade (12) sadepäivä (1) sadevesiastiat (1) sadevesien keruu (1) sadevesitynnyrit (1) sahaus (1) sahramit (1) Saimaa (5) sairasloma (3) sairastaminen (1) sairastelu (1) sakset (1) sale shopping (1) salkoruusu (1) salmon (1) salusiinit (2) sammal (3) sammalkranssi (2) sammalleimut (2) sammalpallot (1) Sammonlahden koulu (2) Sampo (8) satama (1) sato (15) satokatsaus (1) Saturday (2) saumuri (1) savi (4) savityö (3) savityöt (1) savustus (1) sawing (1) Schetelig (20) Schonbrunn (1) school (2) Schönbrunn (1) scissors (1) seed (2) seedlings (11) seeds (11) selfie (2) selfiekehys (1) selkärankareuma (22) selviytyjät (1) sementti (1) sementtilaatta (1) SEON Luxus grilli (1) September (1) sewing (14) sheshed (9) shoppailu (5) shopping (1) shrimps (1) Shrove Tuesday (1) siemen (1) siemenarvonta (2) siemenet (32) siemenkasvatit (1) siemenkylvöt (4) siemenluettelo (1) siementilaus (1) sieni (2) sienimetsä (1) sienipiiras (1) sigma 105 mm (2) sign (1) siili (1) siisti piha (1) siivous (2) siivouspäivä (1) Silakkamarkkinat (1) silmälasit (1) sinipallo-ohdake (1) siperiankurjenmiekat (1) sipuliale (1) sipulikukat (3) sipulit (1) sipulitalkoot (1) Sirkku (1) Sisustajan Onni (1) sisustus (39) sisustusliike (1) Sisustusliike Dreams (1) sisustusmyymälä (1) sisustuspuoti (1) Sitges (1) sivuvaikutukset (1) six summer pictures (1) skootteri (1) slider (265) smoke (1) snails (1) snapchat (1) snow (2) snowman (2) SnowXpert (2) snäppäily (1) Solabiol (1) some (2) sommittelu (1) sormivaleangervot (1) sormustinkukka (1) Sperli (3) spiraali (6) spiraalikimppu (1) spiraalit (1) spring (41) squirrel (1) St. Thomas Christmas Market (1) Stachys grandiflora (1) Stala (1) star (1) Stockholm (3) stone path (5) stressi (2) StyleRoom (4) suikeroalpi (1) suklaakosmos (1) summer (7) summer 2013 (1) summerflower (1) sumu (1) sun (2) sunnuntai (1) sunset (2) Sunshine (1) suomalainen verkkokauppa (1) Suomen 40+ blogit (1) Suomen kaunein piha -ohjelma (2) Suomen kaunein piha 2015 (2) Suomi100 (1) suosikkikuva (1) suosikkiperenna (1) superba (1) Superbas (1) suppilovahvero (2) suru (2) surukimppu (1) surulaite (3) surullinen loppu (1) surusidonta (3) Susanne Hatwood (5) Suttons-Siemen (1) suunnitelma (4) suunnitelmat (3) suunnittelu (7) suutin (1) suviruusu (1) swan (1) sydän särkyi (1) syende (1) syksy (68) synttäriarvonta (1) synttärit (2) syntymäpäivä (9) syntymäpäivät (1) syreeni (1) syysasteri (1) syysistutus (3) syyskaunosilmä (1) syyskimppu (1) syyskranssi (3) syyskuu (6) syyslannoite (1) syyslannoitus (2) syysleimu (2) syysleimut (1) syysloma (10) syyspuuhat (1) syyssyrikkä (1) syystyöt (1) syöpä (1) säleikköpuu (1) sänky (1) särky (1) söpöläinen (2) söpöyspakkaus (1) table (1) taimet (13) taimet - spring (1) taimiale (1) Taimimoisio (1) taimiostoksilla (1) taimitilaus (1) takapiha (8) Tallinna (1) talventähti (4) talvetus (2) talvi (10) talvikuvia (3) talviloma (2) talvimuistoja (1) talvisuojaus (1) talvivalkosipuli (1) tapetit (1) tarha-alpi (1) Tarha-Tuote (2) tarhajuoru (2) tassunalle (1) tatti (1) tavoitteet (1) tenttitulos (1) terassi (3) terrace (1) TerraCottem (2) Terva ja Höyhen (1) terveys (2) testaus (1) The Blue Carrot (2) The Botanical Garden (3) The Lost Gardens of Heligan (1) The Queen Mary's Garden (1) the Sun (1) The Traditional Christmas Market in the Old Student House (1) thujas (1) thunder (1) tienviitta (1) tilaongelma (1) tilaus (2) tilauspuput (4) tilinpäätös (1) tillandsiat (1) timanttituija (1) timanttituijat (1) tiput (1) Tirilä (1) Tirilän Puutarha (3) Tirliän puutarha (1) toilailut (1) toilet (1) toipuminen (1) toive (1) tomaaatti (1) tomaatti (5) tomatoe (4) tonttu (1) tools (1) top-blogit (1) Torres (1) tosca (1) toukokuu (3) tour (1) toy (1) traktorilla ajon opettelu (2) travelling (1) Trebah (1) tree (1) tree felling (1) Tregony (1) Tregrehan (1) trendit (1) trimmaus (2) trimmeri (1) trug (1) Truro (1) trädgård (2) ttt-lehti (1) tubekanava (1) tubetus (15) tuho (1) tuholainen (1) tuija (1) tuijat (6) Tukholma (9) Tukholman messut (1) tulehdus (4) tulip (1) tulips (10) tulppaani (1) Tulppaanien lumo (2) Tulppaanien lumo -näyttely (1) tulppaaniloisto (1) tulppaanit (35) tunika (4) tunnel (1) tuntokasvi (1) Tuomaan markkinat (1) turistina (1) tuuletus (1) tuuli (1) tuuliviiri (2) tuunaus (3) tv-ohjelma (3) Tykki (1) tylsää (2) tyylipäivitys (1) tyynyt (7) työhuone (3) työkalut (3) työpöytä (1) työssäoppiminen (1) tähkäkimikki (1) tähti (1) täytetyt paprikat (1) täyttä (1) törmäkukka (1) ukkonen (1) Ukonhattu (1) ukonkello (1) ulkoilu (1) unelma (3) unelmat (3) unelmointi (1) unikko (2) upseerikerho (2) utility room (1) utitility room (1) uudenvuodenvastaanotto (1) uudistukset (2) uudistus (2) uurna (2) uurnakoriste (1) uusi kamera (1) Uusi vuosi (3) uusikampaus (1) uusivuosi (4) uutuudet (1) v-tutus (1) vaatteet (3) vaihtelu (1) vaihto (1) vaijerihissi (1) Valaam rose (1) valamonruusu (1) Valentine's (1) Valentine's Day (1) valeriana (1) valkoherukka (1) valkoinen kirves (1) valkoiset kukat (1) valkopyökki (1) valkosipuli (1) vallaton koira (1) valmistelut (2) valo ja ilo (1) valokuvaus (8) valokuvauskurssi (1) valumuotti (1) vanhakaupunki (1) Vanhan perinteiset joulumyyjäiset (1) vanhat (1) vanhoja leluja (1) vanhojenpäivä (1) vanhojentanssit (1) vappu (8) vappukukat (1) vappulounas (1) Vartti (3) varvas (1) varvastulehdus (1) vastavärit (1) vegaanihaaste (2) vegetable plot (3) vegetatiivinen asetelma (1) veggie casserole (1) veggieplot (1) veneily (3) verhot (3) Verijauho (1) verkkokauppa (6) vesiaihe (1) vesiallas (1) vetohiihto (1) video (14) Vienna (2) vierasmaja (2) view (1) viherhuone (4) viherkatto (3) Viherpeukalot (1) Viherpiha (1) viidakko (1) viidakkotunnelma (1) viikonloppu (2) viimeinen lomapäivä (1) viimeinen päivä (1) viinitila (1) viktoriaaniset kasvihuoneet (1) viljelykate (1) vine (2) vinyyliaita (1) violet (1) Violet Queen (2) virginiantädyke (1) virkkaus (6) VitaGro (1) vlog (27) vloggaus (4) vlogi (1) voittaja (24) voittajat (12) voitto (1) Volkgarten (1) vuohenkello (1) vuokko (1) vuosi 2013 (1) vuosi 2014 (1) vuosi 2018 (1) vuosikertomus (1) Väinö (1) Välimeren kasvillisuus (1) Välimeren risteily (2) väsymys (3) wallpapers (1) Wanha Weräjä (1) wardrobe (1) Waterwheel (1) wc (1) weather vane (1) wedding designer (1) weed (1) weekend (1) weigh control (2) weigh watching (1) weight control (2) White Axe (1) whitecurrant (1) wieght control (1) Wien (2) wine (1) winter (4) winter holidays (3) winter memories (1) winter pictures (3) Winter Star (1) women's day (1) Wood Rack (1) work room (1) work space (1) working table (1) wreath (15) wreath instructions (1) www.puutarhasielamaan.fi (3) Xala (2) xylitol-myrkytys (1) yard (3) yarrow (1) year 2013 (1) year 2014 (1) yellow stem (1) yellow stems (1) ykkönen (1) yllätyksiä (1) yläkoulu (1) Yläkuu (1) yläpiha (1) ympäristö (1) yo-juhlat (1) You Tube (3) youth (1) YouTube (34) yritystä (1) Yrtti- ja Taimilannoite (1) Yrttilannos (2) Yrttimaa (1) yrttipuutarha (1) ystävyys (1) ystävä (1) Ystävänpäivä (3) yöpaitasosiaalisuus (1) yöpakkanen (1) yöpakkaset (1) Zetas (3) Åhlens (1) äitienpäivä (4) äyriäiset (1) äänestys (1) öljyvärimaalaus (1) Österreich (1)