24.4.2017

Havuhamsterina ja Jaakontaikaa!

Heips!

Sunnuntaina tulikin taas puuhailtua kaikenmoista. Hamstrasin havuja, istutin, koulin taimia. Mies istutti kasvimaalle maa-artisokat, sipulit ja kärräsi multaa. Leikkasipa ison oksankin amerikanjalopähkinästä.
Kiipesin tikkaille ja otin kuvan takapihalta. Vielä tuonne tulee havuja. Luultavasti marjakuusia. Toivottavasti Mikki antaa noiden olla rauhassa.
Mietin, mistä tämä havuinnostus sai alkunsa ja sitten keksin. Wienistä. Ihailin siellä muotoonleikattuja marjakuusia ja tuijia. Aiemmin olen vältellyt havuja koiran vuoksi.


Istutin eilen kaksi uutta pallo- ja kaksi timanttituijaa tuonne pihan perälle lipputangon luo.


Mies touhusi kasvimaalla. Mikki valvoi touhua.


Betonityttö pääsi uusien tuijien viereen.
Alla kuvaa amerikanjalopähkinän sahausoperaatiosta. Oksa, joka sahattiin, varjosti kukkaistutuksia ja kurkotti liian pitkälle. Kovalla tuulella liian pitkät oksat ovat huono juttu.
Sinne rojahti.
Aamusella koulin taimia. Niitä onkin riittämiin. Varmaan pelkästään tomaatteja on satakunta. Huoks.Suihkuttelinpa taimille Jaakontaikaa, jota olen saanut kokeiluun blogiyhteistyönä. Jaakontaika tehostaa kasvien yhteyttämistä. Kyllä nyt pitäisi kasvien kukoistuksen alkaa! Jaakontaikaan voit tarkemmin tutustua täällä.
Semmoinen oli meidän sunnuntai! Miten sinun viikonloppusi sujui? Jokos olet tehnyt vappusuunnitelmia? Meikäläisen vappu menee luultavimmin puutarhassa. Kivaa viikkoa!

33 kommenttia:

 1. Mä oon havuhullu, kaiken muun hulluuden lisäksi. 💚 Havut tuovat mahtavasti ryhtiä puutarhaan ja ovat loistava tausta kukille ja väreille. Todella hienolta näyttävät nuo uudet istutuksenne!
  Ja Jaakontaika saa kyllä ihmeitä aikaan! Ihan huippukeksintö! 🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina. Havuista tykkään minäkin - kaiken muun lisäksi. Aiemmin en vielä uskaltanut kokeilla Jaakkoa, kun mulla on aina niin raskas käsi. Mutta hyvin onnistui ja taimet näyttivät tykkäävän. Toimii!

   Poista
 2. Mun tomaatintaimet ovat niin pieniä vielä... Rupean epäilemään ehtivätkö kasvaa ollenkaan... Hauskaa kun Mikki on niin mukana aina kaikissa hommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikki on aina mukana. Nykyisin seuraa miestä kuin hai laivaa.

   Poista
 3. Kovasti olette siellä puuhailleet. Keväällä riittää tekemistä, mutta ihanaahan on suunnitella kaikkea mitä puutarhaan laittaa. Meillä yritetään kanssa joka päivä tehdä jotain hommia pihalla. Tuuli vaan on niin kylmä melkein jatkuvasti. Eilen ripustettiin varjostusverhot kasvariin, siellä kun jo tuli liian kuuma pienille taimille.
  Mukavia keväisiä päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä varjostusta tarvita, on ollut niin pilvisiä päiviä. Pian kyllä luultavimmin. Mukavaa viikkoa, Kristiina!

   Poista
 4. Teidän penkkejä kiertää luonnonkivet, millä saatte ne pysymään etteivät katoa maan alle? Meillä (minulla) on kiivas reunuksien uudistaminen tähtäimessä, kirjoitin siitä Mummukan jutustelussa. Herätit kiinnostuksen mataliin havuihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivien alla on maanpeitekangas ja väleissä kivituhkaa. Havut ovat ihania. Noita pallukoita haluan vielä lisää.

   Poista
 5. Kauniit uudet istutukset! Havut piristävät puutarhaa mukavasti ympäri vuoden. Minulla viikonloppu kului Tampereella puutarhamessuilla ja seuraava viikonloppu meneekin lapsen synttäreitä juhliessa. Jossain välissä pitäisi yrittää puutarhahommiinkin ehtiä. :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhamessuilta on kiva hakea ideoita. Vieläpä noihin pihatöihin ehtii. Mukavaa viikkoa, Tiiu.

   Poista
 6. Ihan samoissa tunnelmissa...eilen päätin kaivaa yhden kiven nurtsilta ylös, joka oli taas himpun noussut ylöspäin...no siitäs se sitten lähti..nyt on nurtsia käännetty parin neliön verran kukkapenkiksi ja kolme tuijaa haettiin miehen kanssa eilen ja tänään pitäis hakea lisää matalampia havuja. Likka vaan totes, että nyt se jokavuotinen kivenvääntö alkoi ja taasko uusi kukkapenkki ;)
  Tomaatin taimet on minulle ihan minejä vielä, tokkopa edes ehtivät kasvaa satokauteen mennessä...taidan ostaa vain pari taimea...
  Ja kiitos sinun antaman inspiraation <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havuilla saa näköä ja raamia puutarhaan. Vielä niitä tulee meille lisääkin, kun nyt niistä innostuin. Kivaa viikkoa, Satu!

   Poista
 7. Betonityttö näyttää hyvältä tuijien kanssa. Ihanaa kun hänelle löytyi heti paikka!

  VastaaPoista
 8. Hienosti betonityttö istahti puutarhaasi. Voi vain kuvitella, mikä muutos, kun kesän mittaan kukkaloisto ympäröi betonitytön.

  VastaaPoista
 9. Petooniflikka on hiano ja sopii hyvi paikkahansa. Ja muutenki teirän puutarhahan, ku siälä on jo muitaki patsahia. Hyvän kokooset havupallot oot löytäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En viitsi pieniä palloja ostaa. Yhtenä syksynä istutin sellaiset ja ei niistä ollut keväällä talven lumikuorman jälkeen mitään jäljellä.

   Poista
 10. Niin siistiltä näyttää jo teidän puutarha.
  Meillä ei ole oikeastaan vielä voinut tehdä puutarhassa mitään, luntakin on vielä.
  Oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinne.

  VastaaPoista
 11. Patsaasta tuli hieno. Sinulla on tomaatit hyvässä kasvussa, terveen näköiset taimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvavat nuo ihan mukavasti. Kamala kouliminen niissä on ollut.

   Poista
 12. Kaunista on taas tulossa! Minä siivosin viikonloppuna kasvihuoneen. Se on mielestäni mukavinta siivouspuuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kasvarin siivouksessa oli kamala urakka. Mut sitten oli kiva, kun se oli tehty!

   Poista
 13. Hups, säähän oot innostunut tomaatintaimien kanssa;)
  Meillä ei voi vielä istuttaa mitään, maa on jäässä! Vähän olen voinut toisaalla aloitella haravointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itivät yli odotusten! Meillä on maa jo sula.

   Poista
 14. Olisipa vappuna suhteellisen lämpimät säät. Voisi kunnolla olla puutarhahommissa.

  Teillä runsastuu havut kohinalla.
  Jaakontaika on alkanut kiinnostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olisi kolme päivää aikaa heilua pihalla. Juu, nyt on havumania. Tuo Jaakontaika vaikuttaa oikein hyvältä tuotteelta. Ei käynyt minullekaan kalpaten. Pelkään aina lannoitella, koska yleensä ylilannoitan ja kasvit kärsii.

   Poista
 15. Kullostaa hyvältä, että teillä jo päästään istutuspuuhiin ja näyttää hyvältä, nuo havukasvit nimittäin. Havuja pitää olla, ettei keväät ja syksyt ole niin paljaita puutarhassa, samoin kesälläkin antavat jonkinlaista ryhtiä vallattomille kesäkukkijoille. Uusi kaunis patsasneitokin pääsi jo pihalle - ettei vaan vilustu!

  VastaaPoista
 16. Havuja aion minäkin hankkia tänä vuonna. Tuovat ryhtiä ja väriä puutarhaan muinakin aikoina kuin kesänä. Ja nyt tuosta Jaakon taiasta on ollut niin paljon puhetta, että täytyykin hankkia... :) Betonityttö sopii pihalle hienosti!

  VastaaPoista
 17. Vappuna ollaan varmaan ihan kotosalla, ainakin toivottavasti! En muista, milloin olisimme viimeksi ehtineet viettää rauhallista kotiviikonloppua, kun jatkuvasti tulee jotain menoa. Ihana piha teillä, tuolla kelpaakin puuhastella! :) Mukavaa kuunvaihdetta!

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...