9.5.2017

Havumeininki!

Heips!

Jes! Tänään sain lähetyksen blogiyhteistyökumppaniltani Plantinavialta Hollannista. 20 upeaa marjakuusta. Ja ne totisesti olivatkin niin komeita, että istutussuunnitelmani muuttuivat kertaheitolla. Eipä tulekaan "puksiaidannetta" keskusympyrään, sillä marjakuuset ovat niin kookkaita. Positiivinen yllätys.


Kuuset oli pakattu huolellisesti puukehikkoon, josta äitini oli ne purkanut. Minä nääs olin töissä, kun toimitus tuli. Ei noista kuusista huomannut, että olivat olleet useamman päivän matkalla. Kuuset vietiin varjoon ja tuulensuojaan odottelemaan istutusta.


Kuusi marjakuusta löysi paikkansa Lillevillan läheisyydestä. Osalla on jo paikka ajateltuna ja loput ovat mietinnän alla. Ovat kyllä ihania. Minusta on tullut havuhöperö!


Mikki-mussukka oli tietenkin istutuspuuhissa mukana. Kaivoin reilun puolen metrin syvyisen ja levyisen kuopan. Kuopan pohjalle laitoin reilusti vettä, hieman Natria Rodolannoitetta ja Biolanin Havu- ja Rodomultaa. Kastelin myös marjakuusen juurakon huolella.

Kohtahan meillä on ikivihreitä jo vaikka kuinka. Tulee ryhtiä meidänkin puutarhaan. Ja toivotaan, että Mikki antaa olla havujen rauhassa.

Tällä viikolla saatiin myös sovittua, että torstaina saadaan vanhoja tiiliä sitä rauniomuurihanketta varten. Jes! Vielä pitää miettiä sillekin paikka... Nooh, kyllä sille paikka löytyy.

Täähän on hyvä viikko!

32 kommenttia:

 1. Teillähän tapahtuu vaikka mitä jännää! 💚
  Jään seuraamaan projektejanne mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on aika paljon actionia tosiaan. Havuhommia, Lillevillaa ja rauniomuurinkin pukkaa.

   Poista
 2. Marjakuusia olen miettinyt, juuri niiden leikattavuuden takia. Paikka vain pitää miettiä meillä hyvin. Rauniomuurista tulee upea, haaveilen että mies tekisi kasvihuoneen tiiliseinän jatkoksi pätkän tiilimuuria, jos vain tiilet riittää.
  Pihasi näyttää todella siistiltä, ei näy rikkoja missään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja. Kyllä tuolta marjakuusten istutuspaikoilta kaivoin ylös ämpärillisen voikukkaa.

   Poista
 3. Hurja tahti teidän puutarhassa. Hauska seurata pihan muutoksia ja rakennusprojektin edistymistä. Havut ovat kyllä mukava lisä puutarhassa. Vihreyttä riittää silloinkin, kun lehtipuut ovat lehdettömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aivan ihastunut havuihin. Nuo marjakuuset ovat vielä kauniimpia kuin kuvittelin. Jonnekin haaveilen myös kultatuijasta, mutta meidän kaupungista ei sellaista näytä löytyvän.

   Poista
 4. Onpa todella tuuheat ja kauniit marjakuuset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Paljon kauniimpia kuin osasin kuvitellakaan.

   Poista
 5. Marjakuusi on niin kaunis mutta TODELLA myrkyllinen, sen kanssa kannattaa olla varovainen. Mikki pysyköön niistä kaukana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Hyvä tietää. No, Mikki ei syö kasveja, mutta saattaa kellastuttaa niitä ruikkimalla.

   Poista
 6. Paljon teillä on ehtinyt tapahtua taas. Tuo lilleville-rakennuskenne on ihastuttava. Tuollainen olisi meillekin tervetullut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Lillevilla-projekti on tosi kiva. Teen siitä kahvittelu- ja päikkäripaikan.

   Poista
 7. No on siinä kaunis "kasa"! Jälleen sulla riittää hommia, sehän on hyvä ettei aika käy pitkäksi, hihiii ;) Tykkään noista marjakuusista kun niissä on niin syvä tummanvihreä väri ja tiivis kasvutapa + ne voi leikata jos liiaksi kasvaa! Nyt on jännä nähdä minne ne kaikki laitat.
  Mukavia istutuskelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan innoissani, kun on monta projektia. Tykkään touhuta. Toivottavasti reumani ei sano sopimusta irti.

   Poista
 8. Hienot marjakuuset. Meillä muuten jänis söi (tosin paljon pienempää) marjakuusta talven aikana. Papanakasa oli vierellä ja jätetty kuitenkin katkotuista oksista osa syömättä siihen marjakuusen viereen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. No, mitenhän pupulle kävi, jos on myrkyllinen kasvi? Meille eivät puput pääse, kun on koko tontti aidattu.

   Poista
 9. Hienoja ja tykkään todella paljon erilaisista havupuista. Meidän etu-ja takapihalla ei hirveästi muita olekaan. Ihana Miki. <3 Aurinkoisia säitä puutarhahommiin. :)

  VastaaPoista
 10. On puutarhaluukki muuttunu taas piänes aijas :) Mehevät havut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se äkkiä muuttuu, kun pannaan muuttumaan!

   Poista
 11. Minä rakastan erilaisia havukasveja, koska jostain syystä onnistun pitämään vain ne hengissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas havut ovat haastavampia kuin kukat!

   Poista
 12. Hienot on marjakuuset. Marjat on kuulemma myrkyllisiä, mutta minä kerään ne pois. Peurat syövät meillä mökillä mielellään marjakuusia, joten siirto on edessä aidattuun puutarhaan.Oksia otan niistä myös pitkin vuotta erilaisiin kukka-asetelmiin. Meillä kun on myös rivitalonpihalla niitä kaksi kappaletta. Ja siirtoa ne ei pelkää. Ollaan siirretty isojakin toiseen paikkaan. Ainoastaan juuret ovat varmaan Kiinassa asti. Minä rakastan myös virheitä havuja ja lisään niitä joka vuosi syksyllä kun ovat alennuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä meillekin tuli monta havua ja nyt keväällä lisää. Nyt tuli sitten jymylähetys Plantinavialta.

   Poista
 13. Ihan mahtilähetyksen sait! Näyttää ihanan elinvoimaisilta.

  VastaaPoista
 14. Onhan hienot havut ja tuo lillevilla on niin ihana... Teillä on nyt sitten täys rähinä pihassa. Onneksi Mikki on ylivalvojana:) Se on ihan ylisöpökin<3

  VastaaPoista
 15. Kaunista teidän pihalla!
  Sait tosi kivan lähetyksen!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 16. Havuhöperö <3 Meillä on laitettu paljohkosti havuja puutarhaan, jotta myös talvella olisi kivan näköistä. Tuijia, kartiovalkokuusia ja erilaisia marjakuusia.

  Kyllä sinun kelpaa kun on istutuspuuhissa tuollainen hantti! Mikki <3

  VastaaPoista
 17. Mää en kestä! Rauniomuuri! Just eilen miehelle vinkkailin, että sellainen olis aika ihana kun katsottiin telkkarista tuota Alan Titchmarshin ohjelmaa. En kyllä tietäis mihin sen rakentais, mutta jos sellainen luvattais niin kyllä sille paikka löytyisi :) Jään kyllä ihan jännällä odottamaan teidän muuria :) Niin ja onpa komeat marjakuuset!

  VastaaPoista
 18. Havut tuovat väriä puutarhaan, mie tykkään! Sie se jaksat touhuta, vaikka sää on mitä on!

  VastaaPoista
 19. Kyllä havut vaan tuovat mukavaa ryhtiä kukkivien sekaan, ja mikä parasta - talvellakin on vihreää väriä :)
  Mukava tuo Lillevilla :)

  VastaaPoista
 20. Rakastan havujuttuja, meillä on etupihalla havujuttuja mutta ne on jo niin isoja että kaipaisivat harvennusta.

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...