18.9.2017

Jo on maailman kirjat sekaisin..., vai onko?

Hei!

Tänään olin taas töissä. Kivaa oli olla ihmisten ilmoilla. Jalka ei vielä ihan priima ole, mutta ehkä himpun verran parempi. Kenkää en voi jalkaan pistää, mutta onhan mulla Crocsit ja mustat aamutossut. ;O)

Puutarha on jo kovin syksyinen, mutta vielä kukkii. Kävin töitten jälkeen nappaamassa muutaman kuvan.

Mikki poseerasi oikein mielellään. Edellisestä kuvaussessiosta onkin jo aikaa.
Tämmöinen kuvakavalkadi. Kuten kuvista näkyy alasleikattavaa riittää. Äitini on jo leikannut etupihan ja jotakin sivupihoilta ja takapihalta. Jossain vaiheessa pitäisi ne kukkasipulitkin saada maahan.

Oikeastaan syksyinen puutarha näyttää aika kivalta. Vähän boheemilta. Alankohan tykätä syksystä? Sitten on kyllä maailman kirjat sekaisin...


Ikivihreät lisäävät tykkäämistäni, kun puutarhasta ei tule ihan autiota perennojen leikkuun myötä. Jää vihreääkin. Havujahan meille on puutarhaan varsinaisesti tullut vasta viime vuodesta lähtien.

Tykkäätkö sinä syksystä? Kukkiiko vielä?

Mukavaa viikkoa!

52 kommenttia:

 1. Syksystä olisi ihan syytä tykätä, kun kesä on niin lyhyt... olisi vähän pidempi se aika, kun voi nauttia puutarhasta. Oikeastaan syksy on tosi jees, mutta pakkasta en kaipaa ja tuleva talvi ahdistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Syksy on ihan jees niin kauan, kuin on vielä suht valoisaa. Pimeys, märkyys ja kylmyys ahdistavat.

   Poista
 2. Tykkään, ehdottomassti. Saa olla tyytyväinen menneestä kesästä ja nauttia väreistä, kurkien huudoista, syksyn kuulaista säistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaakossa oli säitten suhteen surkein kesä naismuitiin. En tykännyt. Nyt on ollut kolme sateista kesää putkeen. Jokohan ensi vuonna on kauniimpaa..

   Poista
 3. Syksyssä on se kurja puoli, että se lopettaa kesän. Mutta sinänsä syksy on mukavaa ja raikasta aikaa. Boheemi puutarha on minusta aina ollut mukava. Syksyllä on kyllä paljon leikattavaa, jos ei halua talventörröttäjiä. Itsekin olen vähän lisännyt noita havuja, että talvellakin olisi vihreää pihalla. Vielä kukkii kivasti puutarhassa.Tuo pähkinä on muhkea.
  Kivoja patsaita teillä on pihalla.
  Mikki on päässyt Mamman kaveriksi ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Tuon takia syksy on aina ahdistanut minua. Kaikki kylmyys ja pimeys ovat edessä. Alkusyksy on ihan kivaa aikaan. Mikki on aina mukana.

   Poista
 4. En taida olla syksyn ystäviä, elän kesästä. Kyllä kukkii vielä kaikenlaista, rantakukat, syysleimut, sinipiikkiputki, pioniunikoita, ruusuja, maksaruohoja, hortensioita, kärhöjä ym. Mutta onhan se jo syksy, kovin oli kalseaa tänään vaikka aurinko on pilkahdellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sielläkin kukkii vielä paljon. Olisi niin kiva, jos olisi vielä aurinkoisia, kuulaita päiviä.

   Poista
 5. Kukkii vielä pelargoniat, samettiruusut, dahliat, orvokit, kultapiiskut, kultapallot, auringonkukat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kukkii sielläkin vaikka mitä. Sama täällä.

   Poista
 6. Ei kuki enää ja EI, en tykkää syksystä erityisesti. Ruska, pimeät illat ja sienet on hyviä asioita, mutta muuten voisin elää vain kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä kesä ja kevät riittäisivät minullekin. Alkusyksy on ihan ok.

   Poista
 7. Tämä aika syksystä vielä menee, mutta pakkaset ja räntäsateet vaihtaisin mieluusti suoraan seuraavaan kevääseen.
  Kaunista ja reheväähän teillä vielä on. Muutama astetta boheemiutta puutarhassa kuuluukin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Räntä ja pimeys ovat syvältä. Juu, saa vähän boheemia olla.

   Poista
 8. Kyllä on meilläkin alasleikattavaa. Aloitin sen homman jo viikonloppuna. Kyllä vielä kukkaset kukkii ja hortensiat on komeita. Minä tykkään havuista juuri sentakia kun ovat aina vihreitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuota leikattavaa riittää pitkälle lokakuuhun. Huoks. Havut ovat kivoja, mutta en tykkää siitä kevätpeittelystä.

   Poista
 9. Kultapiisku vasta aloittelee iloista kukintaansa ja riippapelargoniat jaksavat kukkia ihanasti laatikoissaan. Sinulla ei tule ainakaan valinnan vaikeutta kengissä, jos vain kahdet mahtuvat jalkaan. Nytpä melkein toivon, ettei sinulla ole hienoja juhlia tulossa. Vaikka kerrankos sitä aamutossuissa juhlisi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä piiskut ovat jo ihan ohi. Pelargonit siirtyivät jo sisälle. Oli muutama niin kylmä yö. Ei tartte meikäläisen koreille kengillä. Välillä kyllä pännii. Olisi juhlia, mutta jätän ne väliin.

   Poista
 10. Syksyssä on hyvät hetkensä, mutta loka-marraskuu on meikäläiselle jonkinlaista kitumista.
  Ihana on puutarhasi vuodet ympäriinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Loka- ja marraskuu ovat ankeutta. Kiitos, Nin.

   Poista
 11. Lokakuu on usein ihana kuukausi. Koin sen ensi kerran, kun aikanaan jäin osaeläkkeen vapaalle jaksolle juuri lokakuussa. Daalioiden kukat paleltuvat kyllä usein lokakuun ensimmäisen viikon päätteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle lokakuu on ahdistusta. Pimeys vain lisääntyy.

   Poista
 12. Kaunis on puutarhanne nyt. Itse en paljon leikkele mitään syksyllä. Muutamia pitäisi leikata, että viimeiset kukkijat näkyisivät paremmin. Havut kyllä tuovat lisää vihreyttä ja myös kerroksia syksyiseen ja talviseen puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Havut ovat kivoja, jos vain meillä tuo Mikki jättää ne rauhaan.

   Poista
 13. Olen kesäihminen, syksy menee jotenkin, mutta talvesta en tykkää yhtään. Puutarhasi on kaunis myös vihreänä, kun se on niin rehevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täälläkin. Yritin nyt vain kerrankin suhtautua syksyyn suht positiivisesti. Kiitos, Ansu.

   Poista
 14. Kyllä olen ruvennut tykkäämään syksystä aina vain enemmän. Puutarhassa ei aina näytä kovin kauniilta näin syksyllä. Tänäänkin poistin ruskeita kuihtuneita kukkavarsia aika monesta kohtaa ja siirtelin perennoja paremmin sopiviin paikkoihin.
  Mukavaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerran minusta tuntuu, että jotenkin siedän syksyä. Ehkä, koska kesä oli niin surkea. Puutarhassa olisi vaikka mitä puuhaa, mutten voi touhuta siellä. Se vähän harmittaa.

   Poista
 15. Syksy on mitä mainioin kun on yli +10 ja aurinkoa :). Eilen saunottiin mökillä meren rannassa, ei tuulta, aurinkopaistoi ja oli tosin lämmin saunan terassillA. Ihan huippua! Pari pensasruusua on ilahduttanut aloittamalla uudelleen kukinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Jos vain noin olisi. Meilläkin teresa kukkii vielä.

   Poista
 16. syksyssä on paljon ihania asioita joista tykkään, erityisesti viime päivinä olen nauttinut syksyn väripaletista ja sieniretkistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieniretket olisivat kivoja, jos voisi mennä. Kävin kerran ja jalka meni taas sököksi. Enpä mene enää.

   Poista
 17. Minä niin tykkään kaikista vuodenajoista, jokaisessa on jotakin mitä kovin odotan:) Kuvat on ihania ja siellä on niin kaunista♥ Täällä pihalla ei ole enää kyllä mitään merkkejä kesästä:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi ei ole yhtään minun juttu. Inhoan kylmää. Kiitos. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 18. Minä tykkään kyllä syksystä, kuten kaikista vuodenajoista. Sinulla on pihalla vielä monenlaita kukkijaa. Minulla mökkipihassa ei ole kaikki nuput edes auenneet, tuskin aukeavatkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voisin talven ohittaa. Juu, kukkii vielä aika paljon.

   Poista
 19. Syksy on kiva ja kaunis vuodenaika, jos se ei ole todella sateinen. Kuulaat, raikkaat syyspäivät ovat ihania pihatouhuihin ja retkeilyyn. Meillä kukkii vielä runsaasti, monet kasvit ovat vielä nupussakin. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulaat syyspäivät ovat kivoja. Olisipa sellaisia. Meillä kukkii vielä myös ja on nuppujakin. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 20. Hyvältä näyttää vieläkin :) Itse en ole syksyihminen ollenkaan. Yritän aina tsempata ja ajatella, että ruska on kaunista jne. Mutta silti tunnen syvää haikeutta, kun kaikki kasvit alkaa kuolemaan. Seuraavaan kevääseen tuntuu olevan lähes ikuisuus. Mutta uuden kodin myötä sinällään helpottaa, kun täällä pystyy harrastamaan esikasvatusta (edellisessä kodissa oli aivan liian pimeää moiseen touhuun), niin tuntuu, että kausi pidentyy huimasti :) Mukavaa viikkoa Sinulle! Kiva, että pääset jo edes vähän liikenteeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En minäkään, mutta yritin nyt löytää siitä jotain positiivista. Ruska tuo mieleen loputtoman haravoinnin. Jep, kevääseen on matkaa. Muuttolinnut tekevät surulliseksi. Monikohan tulee takaisin? Kivaa viikonloppua!

   Poista
 21. Tavallaan tykkään syksystä, kunhan ei sada.
  Kyllä meillä kukkii vielä, syyshortensiat on aivan ihania ja monet muut.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Sade ja pimeys eivät houkuttele. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 22. Joo,nyt alkaa olla tosi syksyistä jo puutarhoissa.Sullahan on vielä ihan kaunis väriloiste vielä.Ja on paljon raivattavaa pois ,..onneksi sinulla on ihana äiti joka auttelee sinua .Toivotaan ,että jalkatulehduksesi paranee pian ennen talventuloa ,että saat kengät (talvi sellaiset)jalkaasi .Mukavaa loppuviikkoa sinne ja Mikille IISSOOOO hali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raivattavaa riittää, kun vain pystyisin jotain tekemään. Onneksi on äiti. Minulla on talvi-Crocsit. Onneksi. Mukavaa viikonloppua, Tuula.

   Poista
 23. Joo, tavallaan. Vaikka on se haikeaakin luopua taas kesästä.
  Blogissani on juuri kuvia vielä kukkivista:)

  VastaaPoista
 24. Miki on maailman upein malli Sampan kanssa. Kivaa että pääsit töihin, mutta voi tuota kenkuliasiaa. Haleja Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia. Joo, meikä ei kengillä koreile. Toivottavasti saan nyt käydä töissä terveenä. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 25. minä pidän syksystä. Meillä kukkii vielä syysleimut ja hortensia, sillä osaa puutarhasta, mikä ei ole joutunut salaojarempan alle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou, teilläpä onkin sitten mylläystä. Tsemppiä remppaan, Sussi.

   Poista
 26. Kyllä täällä vielä kukkii :) Syksy on ihan kiva, mutta aivan liian pitkä. Mukavaa viikonloppua Satu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitkä on. Tosin talvi tuntuu vielä pidemmältä. Talven voisi kokonaan skipata. Mukavaa viikonloppua, Liisa.

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat. Kiitos vierailustasi blogissani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...