Ihan fiiliksissä!

Ihan fiiliksissä!

Hei! Tänään oli kukkasidontakurssilla vuorossa kapea pöytäasetelma. Alkuun ajattelin, että ei ehkä ole kovin jännää sitä tehdä. Väärinpä luulin! Olin ihan fiiliksissä. Olin varannut kurssille mukaan kaikenlaista rekvisiittaa, jota pääsin käyttämään. Jee!

Tällä erää olen tykästynyt valkovihreisiin juttuihin pienellä lisällä ruskeaa. Käytin tässä ensimmäisessä harjoituksessani valkoista Avalance-ruusua, vahamyrttiä, leijonankitaa, isotähtiputkea, sammalneilikkaa, papukaijatulppaania. Joukossa oli myös villiviinin- ja lehtikuusenoksaa.

Toisen pitkän asetelmani tein kevät mielessäni. Somisteena oli munia ja tipu. Nyt tuossa kuvassa pistää silmääni sinisen kukan puute tuossa keltaisten neilikoitten luona alaoikealla. Kuvista näkee puutteita jälkeenpäin aina paljon paremmin kuin luonnossa. Silmä ns. turtuu, kun tuijottaa tarpeeksi kauan noita kukkajuttuja tehdessään niitä.

Kolmas asetelmani oli vaaleanpunainen. Alkuun se näytti minusta tylsältä, joten otin pitsit ja kävyt käyttöön…

Olen huomannut, että minulle on hankalinta tehdä pieniä asetelmia sieneen. Ei vaan onnistu. Tulee ”kakku”. Taidan olla suurten linjojen nainen… Mätän liikaa kukkia pieneen tilaan. En mahda itselleni mitään!

Koska kurssi jatkuu vasta ensi viikolla, tehtiin kukkien inventaariota ja saimme mukaamme joitakin kukkia.

Tein neilikkapallon. Ei kuulemma ole mikään floristinen taidonnäyte! Mitä ihmettä?? ;O) Minusta se on kuin karkkikakku!

Pelastin kruunuvuokot ja leinikin sekä muutaman ruusun karulta kohtalolta. Lätkin niitä äkkiä johonkin muotoon, sillä aika loppui. No, kakku tuli taas, mutta ei se mitään. Ilahduttaa nyt kotona. Miten sinun keskiviikkosi on sujunut?

44 thoughts on “Ihan fiiliksissä!

  1. Sulla tulee täällä vaikka mihin suuntaan 😀 En jaksanut koko blogia taas selata niin opiskeletko sä uutta ammattia vai onko tällaisia kurssejakin olemassa. Huomasin, että olit saanut aikaiseksi myös pienen suuren blogikohun. Toivottavasti olet suurin piirtein kasassa sen jäljiltä.

  2. Hih! Meikä on nopea käänteissään! Olen Sampon viheralan opiskelijoitten mukana heidän kukkasidontakurssillaan, jota pitää ihana floristimestari Anna Utti. Anna kyllä opettaa minulle kukkasidonnan saloja muutoinkin blogiyhteistyön merkeissä.

    Ei sitä tiedä, josko tässä vielä sivuammatinkin hankkisin. Rakastan kukkia ja kukkasidontaa. Voisin tehdä tuota kaiket päivät!

    Heh, minä olen kasassa, koska tiedän, mitä olen kirjoittanut ja tarkoittanut. Joillain muilla näyttää olleen rankempaa. Oikeesti, ihana käsittämätöntä touhua. Kirjoitan ajatuksiani bloggaamisesta ja aletaan retostella kahta riviä noin sadasta kirjoittamastani. Jälkikäteen vielä laitetaan sanoja suuhuni…Vankkurit kulkee ja…, vai miten se meni?

  3. Vau, ensimmäinen pitkä asetelma on todella tyylikäs. Olet kyllä taitava ! Alkaa tässä omatkin sormet syyhyämään. Yritin opetella asetelmien tekoa joskus reilut 20 vuotta sitten. Äitini muistotilaisuuteen tein kukkalaitteen itse.

  4. Onpa sinulla ihana harrastus kevään odotuksen ajaksi. Olisi itsekin kiva kokeilla jotain tuommoista kukka-asettelua. Olet kyllä tosi taitava kukka-astelmien tekijä.
    Valkoinen asetelma on suosikkini.
    Onneksi olen ollut talviunilla bloggaamisesta, enkä tiedä mitään koko blogikohusta, josta luin tuosta yläpuolelta. Pitääkö asiaan perehtyä vai onko parempi jättää lukematta kohukommentit?

  5. Kiitos, Eija. Tuo valkoinen on minunkin suosikkini. Tosi kiva noita on väkertää. Kimppuja myös.

  6. Tuo kukkailu on ihanaa! Kiitos, Leena. Ei maksa vaivaa. Turhaa vouhotusta koko juttu.

  7. Upeita ja näyttäviä kimppuja jälleen, tuo olisi kyllä kiva ammatti!
    Piti oikein käydä lukemassa se sinun "kohu" postaus, no asiaahan se oli, miten meni taas kokonaan ohi. Itseäni harmittaa kun ei vaan kerkiä olemaan täällä niin paljon kuin haluaisi ja kommentointi kommentteihin on jäänyt jo pois juuri tuon ajan takia. Mutta nillä eväilä eteenpäin ja Mikki on niin samantapainen kuin oma kultsumme oli että hänen touhujaan on kiva katsella :)Ja sinun blogisi on aina postitiivinen ja kaunis katsella tänne tulee mielellään!

  8. Kiitos! Noita on niin ihana tehdä. Voisin viettää päivät noita väkertäen. Ihan fiiliksissä! Aika on rajallista ja tärkeämmät asiat ensin. Niin se vain on. Tervetuloa taas!

  9. Aivan upeita nuo pöytäkoristeet. Minusta varsinkin tuo valko-vihreä on ihana, kun siinä on noita pikkuisia kävynoksia mukana.
    Työntäyteinen päivä takana, silmät ristissä työvuorojen teosta 🙂

  10. Voi miten ihania, olet kyllä tosi taitava ja innostava ❤️ Nämä olivat toinen toistaan kauniimpia , neilikkapallo ja maljakko oli aivan fantastinen. Luulin että voitit kakun, hah, hah, mutta se olikin asetelma:)

  11. Ei ihme, että olet niin fiiliksissä! Kukkasidonta on niin hauskaa. Tosin myös haastavaa. Mutta vain tekemällä oppii. Sulla on niin mahtava motivaatio tuohon hommaan ja olet kehittynyt valtavasti. Ihania hetkiä kukkien parissa ensi viikollakin!

  12. On niin nättejä asetelmia. Tuo missä on vaaleanpunaisia neilikoita ja käpyjä on suosikkini. 🙂

  13. Aaaaa että. Kylläpä olisi mukava oppia tuollainen taito.
    Sammalneilikka on uusi tuttavuus. Tai sitten en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota siihen.
    Ja ihanat leinikit ja karkkipallot. Mulla varmaan olisi kuten myös isot linjat tässä puuhassa 😀

  14. Ihhailen noita asetelmii! Neilikkakin on nätti asetelmissa, vaikka sitä oon enemmän pitäny hautajaiskukkana!

  15. No jos tuosta yhdestä puuttuu keltainen neilikka, niin onneksi katse kiinnittyy myös hauskaan pörröiseen tipuun. Olet kyllä ihan mestari ?

  16. Valkoiset kukat on vaan niin kauniita kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ihanasti olet hurahtanut 😉 Tiedän niin tuon tunteen, kun jostain oikein innostuu niin sitä tekisi vaikka yötäpäivää.

  17. Mä taas epäilen, että omalla kohdalla kokisin noi pienet asetelmat helpoiksi, kun taas noi isommat, apua. 😀 Mulla on selvästi enemmän vaikeuksia hahmotella isoja kokonaisuuksia kuin pieniä. Ihana tuo eka valkoinen pöytäasetelma, papukaijatulppaanit ovat omia lemppareita. 🙂

  18. Nämä on niin kauniita! Minäkin taitaisin sitten olla suurien linjojen naisia, kun minusta juuri tuollaiset "kakut" on niitä kauniimpia:) Mukavaa loppuviikkoa♥

  19. Voi ootpa päässyt mukaan ihanalle kurssille!
    Ja kauniita pöytäasetelmia syntyy!

  20. Oikein juhlavien kattausten pöytäkoristeet, voisit pitää isommatkin bileet, kukka-asetelmat eivät ainakaan ole heikoin lenkki:) Ja vielä jatkuu, jee!

  21. Valkoinen ja vaaleanpunainen näistä pitkuloista mun mieleen 🙂 Upeita koristeita juhlapöytään.

  22. Ihania asetelmia!! Olet taitava <3 Tykkään erityisesti tuosta vaaleanpunaisesta jossa on pitsiä ja käpyjä. 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  23. Kiitos, Outi. Valko-vihreä on minunkin suosikkini. Sitten viikonloppu tuleekin tarpeeseen. Rentoa viikonloppua, Outi!

  24. Todella kivaa puuhaa! Jep, motivaatio on kohdillaan. Kiitos, Riina. Minusta tuntuu, että tuolla kurssilla olen oppinut valtavasti. Anna on loistava opettaja. Kiitos! Kaksi ihanaa kukkaispäivää tiedossa taas!

  25. Kiitos! Minusta tuo asetelma oli alkuun tylsä, joten lisäsin pitsiä ja käpyjä saadakseni siihen jotain kivaa.

  26. Nuo sammalneilikat ovat hauskoja. Minusta isoja on helpompi tehdä. Pienistä asetelmistani tulee helposti raskaita. Mätän niihin liikaa kukkia.

  27. Kiitos, Ulla. Neilikka on kestävä harjoituskukka. Samoilla neilikoilla leikittiin kaksi viikkoa.

  28. Valkoiset ovat ihania. Puutarhassa en niistä niin välitä, koska sade ruskettaa valkoisia kukkia helposti. Muutoin olisivat kyllä ihania. Kukat ovat parhautta.

  29. Kiitos, Jonna. Papukaijatulppaanit ovat ihania. Valkoinen asetelma on minunkin suosikkini.

  30. Kiitos, Päivikki. Pienten, keveiden asetelmien teko on vaikeaa. Kivaa viikonloppua!

  31. Hih, kiitos, Sirkku. Ei puutu kuin ne bileet… Jee, on ihanaa, että tuo kurssi jatkuu. On ihanaa opetella noita sidontajuttuja.

  32. Maravillosos centro florales Satu. Tienen una belleza exquisita.
    Buen fin de semana.
    Besos.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: